Eylül dostluğumuza burada devam (:

Zahter Allah beterinden korusun nedir bu başınıza gelen talihsiz olaylar kuzum ya.. Hanzadenin dediği gibi bu arada askere gider gelir aradan çıkar gelincede işallah sağlam bi iş bulur.

zahter geçmiş olsun

eşin umarım bir an önce iş bulabilir

iş yerinede bahane lazımmış çıkartmak için

hanzade vala whatsuptada değiller. Daphne temizlik yapıyo özdenin işleri birikmiş siyahdenizden ses yok miracle annesinde :KK1:

hanzade vala whatsuptada değiller. Daphne temizlik yapıyo özdenin işleri birikmiş siyahdenizden ses yok miracle annesinde :KK1:

siyahdeniz demin buraya baktı ama hemen gitti yazmadan
daphne kız günler çuvala mı girdi zaten izinlisin koskoca 3 hafta yaparsın
similla zaten gelmiyo
özdn yine de baktı yazdı şükür yoğun iş temposunda
miracle annesinde yan gelip yatsın kuzucuğuyla iyi yapıyo

kızlar korkmayın carsı pazarda doğurmadan sağ saglım geldım eve :KK1:
ama her goren bole bakıyo :KK53: bana yaa :KK1:

pıngum valla enerjı patlaması var kuzum napam, dısardakı ıslerımı hallettım, sımdı mutfaga geccem, bebek kurabıyesı ıcın malzeme aldım geldım

hanzade ben kurabıyeyı sımdı yapsam ne kadar dayanır bılgın var mı?

Zahter cok gecmıs olsun, gerecekten hazır cıkmısken esın askere gıtsın aradan cıksın kaldıkca daha zor gelecek

biz geldik biz geldik :KK49:

eşim iş sebebiyle istanbula gitti bende anneme geldim keyfimiz çok iyi.

aydasu kuzum maşallah sana ben korkuma kapıdan dışarıya kafamı çıkaramıyorum gerçi bugün 40 dereceymiş dışarısı..

zahter kuzum mutlaka bi hayır vardır kızların dediği gibi askerliği aradan çıkarıversin.

yine unuttum kime ne yazacağımı ah hamilelik :26:

Mıraclem Alah kavustursun canım, oh annen yakın yalnızlık cekmıyorsun ne guzel...
Burası da fekalet sıcak sorma, işte benımkı delılık bakma sen bana...

Aydasu mutfaga kacar kızlar vakıt kalırsa bı de kuafore gıtcem opuldunuz gelırım yıne :KK55:

aydasu bilmiyorum ama netten araştırdım ben de poşetli saklayacaksan 2 ay dayanırmış ama 2 ayı geçtikten sonra yenmesini pek tavsiye etmiyolar sen zaten 1 haftaya doğrursun yapabilirsin bence hemen paketlersin hava almaz zaten insan lar hatıra olsun diye saklıyo genelde yemeye kıyamıyolar

aydasu bilmiyorum ama netten araştırdım ben de poşetli saklayacaksan 2 ay dayanırmış ama 2 ayı geçtikten sonra yenmesini pek tavsiye etmiyolar sen zaten 1 haftaya doğrursun yapabilirsin bence hemen paketlersin hava almaz zaten insan lar hatıra olsun diye saklıyo genelde yemeye kıyamıyolar

Doğru dıyon canım bı kac gune yapcam o zaman. Zaten poşet aldım hem de kılıtlı yapar kıtlerım agzını bısecık olmaz o zaman...
Demı ne kaldı doğurmama :KK53:

bi aksilik olmazsa cuma akşamı iftara arkadaşları alıcam toplam 10 kişi oluruz sanırım menü için yardımcı olur musunuz

çorba
islim kebabı (arkadaşın isteği üzerine)
pirinç pilavı
kaşarlı patates püresi
salata
etli kuru biber dolması (ortaya)
börek (neli olacağına karar vermedim yardımcı olursunuz)
yoğurtlu meze (bunun da ne olacağına karar vermedim)
güllaç

Ben kocamı daha göndermem hazır değilim kredim bitmedi
avukat bakıyo dava açacak
hanzade blog sayfanı benim sayfamda tanıttım umarım biraz tıklama olur google amcada çıkar

bi aksilik olmazsa cuma akşamı iftara arkadaşları alıcam toplam 10 kişi oluruz sanırım menü için yardımcı olur musunuz

çorba
pirinç pilavı
kaşarlı patates püresi
salata
güllaç

Hanzade menu cok guzel, islim kebabını bı gun once rahat rahat yaparsın...
Netten kırma börek dıye arat, harıka bı borektır hem de senı hıc ugrastırmaz büzüp büzüp koyuyorsun tepsıye ıster peynırlı yap ıster çökelekten hem pratık hem tadı cok guzel...
Meze olarak da al bı bag semız otu yoğurtla koy ortaya ıftarda serın serın ıyı gıder hem de senı yormamıs olur...
Çorba olarak da aklına bıse var mı bılmıyorum ama portakal agacından domates corbasını yapabılırsın hem degısık olur hem de cok lezzetlı oluyor ben hep ordan yapıyorum

misafirler pazar ya da p.tesi gelecek değişiklik oldu pazar günü rahat rahat hazırlık yaparım iyi oldu
c.tesi arkadaştaydık semizotunu o yaptı olmazsa salatalık rendelerim cacık yaparm su katmadan koyu kıvamda olur domates çorbasını onlara daha önce yapmıştım mercimek ya da ezogelin yaparım bu sefer ama dediğin böreğe bakıcam kolaysa onu yaparım hem değişik olur

iyi akşamlar kızlar, işlerimin yoğnluğundan giremedim.

size bir haberim vaaaaaaaaaaaaaaaaar, biz bu hafta sonu taşınıyoruz inşallah... yarın evimizdekiler gidiyormuş, biz yavaştan eşyalarımızı toparlamaya başladık şimdi koli ve gazete yok anca yatak odasını toplayabildik, hurçlara kaldırdık herşeyi.. yarın akşam iş çıkışı evimize gidip görecez çarşamba günü boya alacaz babam boyayacak bütün odaları. çarşamba akşamıda işten sonra mutfağı ve vitrini kolileleriz.. halılarımızıda yıkatmaya verecem, temizlensin yeni evimize gelsin diye. perdelerimizi tüllerimizide eve geçince yıkayıp yıkayıp asarız. cumartesiye de nakliye ayarlayıp evimize geçecez.. planlarımız böyle, inşallah hiç bir aksilik olmaz, herşeyi planladım ama yinede streliyim.
:KK52:

zahter ya çok üzüldüm canım yaa nasıl böyle birşey yaparlar anlamıyorum. hastane parasını vermemek için mi yaptılar yani bunu? aslında orda çalışanlardan şahit gösterebilirseniz şikayetçi olabilirsiniz, ama birincisi kimse şahitlik yapıp işinden olmak istemeyebilir ikincisi uğraşmaya değmez. hakkınızda hayırlısı olsun inşallah daha iyi bir iş bulur eşin, veya belki askere gider gelir.

Aydasu, sana kocaman bir maşallah diyorum :nazar::nazar:

Zahter, eşine geçmiş olsun.

Landfloves, ben taşındıktan sonra dedim ki biri için en büyük bedduam "Allah seni evden eve taşıtsın". Allah kolaylık versin. Sen hamile olduğun için sana iş bırakmaz kimse.

Artena evini ve mamalarını çok beğendim

Çok teşekkür ederim pingu:KK19:

artena evini çok beğendim çok ferah sade ve zevkle döşenmiş huzurlu sağlıklı günlerde oturun

Çok teşekkü ederim hanzade :KK19:

çorba
pirinç pilavı
kaşarlı patates püresi
salata
güllaç

Çıtır Börek Tarifi (Denedim, nefis oldu:KK12: Senin menüde patates püresi olduğu için peynirli ya da kıymalı yaparsın)

Malzemeler

- 1 Yemek kaşığı Sirke
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
- 4 Yemek kaşığı Un
- 6 Adet Yufka
- Kararında Tuzİçi İçin - 5 Adet Haşlanmış Patates
- 1 Çay kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 Çay kaşığı Kuru Nane
- 1 Adet Kuru Soğan
- 2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
- 1.5 ( 3/2 ) Çay kaşığı Tuz

Hazırlanışı

Rendelenmiş soğanlar sıvıyağda kavrulur. İçine haşlanmış patatesler de ilave edilip ezildikten sonra baharatlar eklenerek bu iç malzeme soğumaya bırakılır. Yufkayı ıslatmak için sıvıyağ ve un çırpma teliyle boza kıvamı olacak şekilde karıştırılır. Gerekirse biraz daha un eklenebilir. Bu karışıma sirke de eklenir. Yufkalardan biri tezgaha serilerek üzerine 2-3 yemek kaşığı hazırlanan sıvıyağlı karışımdan sürülür. Üzerine ikinci yufka da serilip yağlanır. Yufka 12 eşit üçgene bölündükten sonra üçgenlerin geniş kısmına 1 yemek kaşığı kadar patatesli malzemeden konup sigara böreği sarar gibi sarılır. Kalan diğer yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra arzu edilirse böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Yoğurtlu mezede eşimle bu ara favorimiz; pancar turşusunu sudan geçirip rondoda çekiyorum. Sonra da yoğurt ve mayonez. Mmmm, pembe pembe nefis oluyor :KK56:

Bi de geçen yazmıştım kremalı tarhana çorbası diye. Tarhanayı 1 kutu kremayla muhallebi yapıp suyla açtım. Herkes çok beğendi. Tavsiye ederim.

Son düzenleme:
günaydın kızlar
zahter eşine çok geçmiş olsun
landfloves ne güzel bayramda yeni evnizdesiniz
inşallah bende atanırım da biz de taşınırız

X