- Konu Sahibi landfloves
-
- #33.221
süper. Kilosu da boyu da yerinde maşallah
aa kızlar söylemeyi unuttum, Berra'nın tiroid ilacının dozunu doktor düşürmüştü, şimdi biraz daha düşürdü. Sanırm 1 yaşına kadar iyileşecek ve ömür boyu ilaç kullanmaktan kurtulacakmış. İnş. öyle olur
ilacın dozunu düşürdükten sonra tekrar kilo almaya başladı. İlaç kilo almasını durdurmuştu
Şuan kaç kilo oldu bilmiyorum ama 6 buçuk kiloyu anca geçmiştir heralde
ne yapayım sağlıklı olsun da zayıf olsun elif bu tiroid sorunu çözülüyor ya başka ne isteyeyim
Tatlım sağlığı olsunda kilo hiiç önemli değil. Süper haber çok şükür ömür boyu ilaç kullanmıycak berracık çok sevindim. GElişimi zekası sağlığı yerindeya çok şükür gerisi boş.
Leman ben daha önce hiç mısır koymadımBilen varsa banada yazsın mısırı nasıl koyuyoruz dolaba Kayınvalidem de tanelerini ayırır öylece poşetlere koyarmış. Bende öyle yaparım sanırım. Nette bakayım biraz haşlanıpta konuluyor mu? Biz salatalara, pilavlara çok kullanıyoruz. Eşim çok seviyor mısırı. Bu arada günaydın.
Şimdi kışlık listem şöyle olacak kaba haliyle;
Taze fasulye
Nohut
Mısır
Kırmızı biber
Barbunya
Bezelye
Kışlık domates, salça ve kahvaltılık sos kayınvalideden :)
Turşu annemden :)
günaydın kızlar
kışlık hazırlıkları başlamış
ben taşınacağım için herhangi birşey koymadım henüz
taşındıktan sonra koyucam
kimse patlıcandan bahsetmemiş, biz bayılıyoruz haftada 2-3 kez mutlaka yeriz
kışın satın almam malum yaz sebzesi
ben patlıcanı her şeklde denedim, çiğ koyunca bööğğ iğrenç oluyor
ama kızarttıkan sonra soğutp buzluğa atınca tadı asla değişmiyor ve gayet de lezzetli oluyır
ben hem karnıyarıklık kızartıp atıcam hem deküp küp doğrayıp kızartıcam o şekilde atıcam inş
bir de bu yıl teraslı eve taşınıyoruz çok şükür, orda tarhana yapıcaz annemle
onun dışında sizden farklı yaptığım bşey yok
dolmalık biberi direkt atamayız heralde, eriyince sinip kalır
onu nasıl atıyosunuz?
taze fasuye hiç atmadım, çiğ atsam olur mu?
Canım fasulyeyi çiğden koyma sakın tadı bozuluyor. 3-5 dakika kavurupta at. Tarhanımıda kayınvalidem yapıyor bu arada ama bu sen çok göndermiş çokta güzel olmuş. Bu senede onu yeriz sanırım.
neyse bende bakayım int.den mısırı nasıl koyuyolarmış, perşembede pazar var ordan mısır alırım, artık ucuzladı mısır, dünde almıştım ama onu yemelik aldım haşlayıp yiyecez.
bu listenden şimdilik alınması gereken taze barbunya var sanırım, oda ucuzlamaya başladı çok uzun sürmüyor sanırım barbunya.
bezelyenin zamanı ne zmana kadar?
taze fasulye uzun süre oluyor yazın, onu kendime yapmalık aldıkça yarısınıda atarım, geçen yılda öyle yapmıştım bir sürü olmuştu.
kırmızı biber ve domates içinde daha zaman çok, bekleyecem iyice ucuzlasın.
bak evet patlıcanı bende karnıyarık için koyabilirm biraz.. böyle közlemelik şeyleri pikniğe götürüyorum ben, geçen yılda kırmızı biberlerimi götürmüştüm bir poşet.. nasılsa mangal yanıyor ya onlarıda közlüyorum ocak batmamış oluyor hem közde daha güzel oluyor. geçen yıl annemle kayınvalidem şaşırmıştı bir poşet kırmızı biberi görünce vaaay bunca yıllık ev hanımıyız hiç aklımıza gelmemişti dediler
ben taze fasulyeleri çiğden de koydum haşlayıp öylede koydum ama arada lezzet farkı göremedim. ikiside güzel olmuştu, annemde hep çiğden koyar.
Canım ben geçen yıl çiğden koymak gibi bir hata yaptım ne kötü bir koku bıraktı pişerken. Tüm evim leş gibi koktu. Tadına bir baktım yenecek gibi değil. Bir sürüde et koymuştum içine hepsi çöp oldu. Sonra anneme sordum kavur 5 dakika kadar dedi öyle konulurmuş.
günaydınnn
Ahsencim çok sevindim inşallah tez zamanda bırakırsınız ilacı. Bu arada annen nasıl?
Benim annem kış için önceden çoook hazırlık yapardı ama artık hiç uğraşası yok, kv ise hayatında kışlık bişey alıp koymamış buzluğa, onlar bezelyeyi nohutu bile konserve kullanıyor :))) geçen sene benden gördüde bi kaç paket bezelye koyayım dedi banada hazırlamış verdi sağolsun, hatta hızını alamamış nohut yapmış bikaç tanede ondan verdi :))))
Bal, ayıklanmış kestane, ceviz, fındık ve tarhanam kastamonudan anneannem getirir, çeşit çeşit reçelimi ablacım yapmış getirdi baya uzun süre yeter, annem bolca nohut kuru fasulye ve buğday haşlayıp her gelişinde buzluğuma doldururbende kırmızı biber, yeşil biber, havuç, domates, börek, köfte, yeşil fasulye ve patlıcan kızartıp koyucam. Hatta hafta sonu bile yapabilirim çoğunu ki ramazanda kolaylık olur. Misafir vs gelecek oruçlu zor yemek yapmak.
yaa ciddimisin Ahsen bilmiyodum bunu. Topuk kanındanmı belli oldu berranın ? Amanın şükür Rabbime bin şükür erken teşhis edilmiş ve tedavisi varmış ya. Yazık 10 yıl öncekiler bu kadar kolay tedavi varken şimdi hastalar
gerçi pikniğe götürdüğüm kırmızı biberlerimin yarısı orda yenmiştibu sefer bol bol patlıcanda götürürüm eşime közletirim
annem iyi ok şükür, iyi huylu bir kitleymiş göğsündeki. Ama yılda en az bir kez kontrol edilmesi lazımmış
yeşil biberi, havucu nasıl koyuyorsun buzluğa?
iyi çok sevindim allah başka sıkıntı yaşatmasın canım.
Yeşil biberi dün landfloves söyledi bende yapıp denicem. Normalde kırmızı biberi istediğim büyüklükte doğrayıp poşetliyorum yemek yapacağım zaman buzunu çözdürmeden atıyorum tencereye mis gibi oluyo kışın falan evde olmayınca buzlukta hazır bulunması şahane bişey, yeşil biberide aynen böyle yapıcam :)
havucuda traşladıktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğruyorum çiğ olarak, sonra buzdolabı poşetine koyuyorum onu da biber gibi buzluktan çıkartırçıkartmaz atıyorum tencereye taze taze oluyor tadı hiç değişmiyor. Bazen mercimek çorbası yapacağım zaman bile hemen bi paket havuç atıyorum tencereye çok güzel oluyor.
aydasu şişe domateslerden bende yapmıştım bir sürü, her yemeğe kullanıyordum çok güzel oldu bu senede yaparım inşallah. benimkilerde hiç fire vermedi. hatta geçenlerde ucuzlukçu gibi bir yer açılmıştı kavanoz kapaklarının tanesi 10 kuruştu almıştım nasılsa yazın lazım olacak diye.
geçen yıl kavanozda çok almıştım bu sene kavanoz masrafım olmayacak :)
ohh Aydasu maşallah maşallahDomatesi annemde öle yapıyo kavanozu ama kabuklarını soyuyo. Menemenlik çok iyi oluyo gerçekten ya. Hatta bu kış k.validemler geldiya onlar bu menemeliklerden menemen yapmıştım. k.pederim bu domatesler ne güzel yaz domatesi gibi istanbulda böle değil diyo. Dedim baba zatn yaz domatesi Benim k.validem yapmaz öle şeyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?