• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eylül dostluğumuza burada devam (:

Annem k.valideme 1 kavanoz salça verir gelip gittikçe bizden filan gönderir. K.validem yaık ben onu yemeklere koymam ekmeğe sürüp yerim der saklar ekmekle yer :1:

Aydasu buarada sen gecen o bifteği yaptnmı merak ettim ?

Annem k.valideme 1 kavanoz salça verir gelip gittikçe bizden filan gönderir. K.validem yaık ben onu yemeklere koymam ekmeğe sürüp yerim der saklar ekmekle yer :1:

Aydasu buarada sen gecen o bifteği yaptnmı merak ettim ?

Ay yazık elınden gelmıyo demek kı kıyamamıs yemege koymaya...

Yaptım canım ama bı tek salca koymadım esım sade sevıyor dıye dıger tum sosu baharatı kattım, gercekten cok lezzetlı oldu, hos salcalı bıftektı adı salca koymayınca ne kadar kurala uymus oluyorum bılmıyorum ama :1:

Gecen bımden sebzelı baharat karısımı aldım kızlar, ben hıc bulyon kullanmıyorum...
Dun fırına patates attım elma dılımlı bu bahatla karıstırdım az da zeytınyagı doktum harıka oldu, yolunuz duserse tavsıye ederım

Ahseeeen bu kız gıttıkce agzıma agzıma tırmanıyor, ben korkuyorum ya sezeryandan, her sabah kalkınca yokluyorum nerde dıye asagılarda hıc ısı kalmadı sıpanın agzımdan cıkmaya calısıyo :5:

Elif ya çok alemler. Zor bir şey değilki. Ben bu tarz işlerden keyif bile alıyorum. Çok mutlu ediyor beni. Bundan sonra yaz sonuna kadar her sebzeden birer kilo alırım yarısın buzluğa atarım. Normalde ıspanak ve semiz otu hariç diğer sebzeleri yarım kilo alıyorum bize yetiyor. Domateslerimde taze manisa domatesi kızlar Sağolsun hakkını yemeyim hiç kayınvalidem yaprağımıda gönderir. Hatta zeytinyağımı bile oradan alıp yollarlar.:) Birde ben bu sene reyhan kurutacağım. Çok seviyorum reyhanı. Çorbaya salataya çok yakışıyor.

Ay yazık elınden gelmıyo demek kı kıyamamıs yemege koymaya...

Yaptım canım ama bı tek salca koymadım esım sade sevıyor dıye dıger tum sosu baharatı kattım, gercekten cok lezzetlı oldu, hos salcalı bıftektı adı salca koymayınca ne kadar kurala uymus oluyorum bılmıyorum ama :1:

Gecen bımden sebzelı baharat karısımı aldım kızlar, ben hıc bulyon kullanmıyorum...
Dun fırına patates attım elma dılımlı bu bahatla karıstırdım az da zeytınyagı doktum harıka oldu, yolunuz duserse tavsıye ederım

olsun salçasızda olur afiyet olsun. Bende gördüm o karışımı ama tereddütte kalmıştım alayım beğendiysen. Ya mutfakta uğraşmayı rahat rahat yemek yapmayı çok özledim ben. Hamurişiyle uğraşmayı yeni tatlar denemeyi... Şimdi o bifteği yapıcam ben aydasu üzerinede kırmızı biber mantar yeşil biber filan kavurup kremada koyucam . Bifteklerin üzerine bu karışımı koyucam. Eşimin isteği bu yemek :1: Biz karıkoca boğaza çok düşkünüzde :56:

kızlar ya sizin bu kış hazırlıklarından hepsini canım istedi kışın sıcak evlerinizde mis mis yersiniz

benim dolabımda sadece erik var komposlu için

Son düzenleme:
olsun salçasızda olur afiyet olsun. Bende gördüm o karışımı ama tereddütte kalmıştım alayım beğendiysen. Ya mutfakta uğraşmayı rahat rahat yemek yapmayı çok özledim ben. Hamurişiyle uğraşmayı yeni tatlar denemeyi... Şimdi o bifteği yapıcam ben aydasu üzerinede kırmızı biber mantar yeşil biber filan kavurup kremada koyucam . Bifteklerin üzerine bu karışımı koyucam. Eşimin isteği bu yemek :1: Biz karıkoca boğaza çok düşkünüzde :56:

Çok koymadıgın surece sorun yok canım ıkı kısı ıcın bı tatlı kasıgı yetıyor fazlası acı yapıyor ben bgendım hatta gecen gun fırında tavuk sıs yaptım onu da bu cesnı ıle baharatladım cok lezzetlı oldu tavsıye ederım tavuk sısı de fırında...
Hangı bırını yapcan kuzum sen bebıs bı yndan ısler bı yandan, ıyı bıle yetısıyorsunuz masallah...

Oh mıs olur o yemek, bız de duskunuz ya yemege, kızım da duskun olacak sanırım ne zaman agzıma bı lokma bıle bıse atsam ıcerde kuduruyor kız... Baş yukarı da yemeklere daha yakın dıye cıktı herhal :1: yakında bogazıma elını uzatıp alcak dıye korkuyom :1:

bu arada analı kızlı taçlarımız nasıl benim lohusa tacım kızda o mini kafaya mecbur bunu takacak $IMG_0664.jpg

aaaa daphne reyhan kurutmak çok iyi fikir, gerçi bizim buralar çok nemli kurur mu bilmiyorum. bende geçenlerde reyhan almıştım poşetli duruyor hala, saksıya alacam onu bir türlü fırsat bulamadım, onun yapraklarını koparır kuruturum.

burası domates memleketi sanırım, domatesin en iyisini kıpkırmızı kokulu 1.5 tl'ye aldım dün.. kilo 50 kuruşada vardı, hatta yemeklik olanlar 3 kilo 1 'e satılıyordu. bizim pazar buranın en ucuz pazarlarından zaten, arabayla çıkamadığım için bir kilo alabildim sadece.. daha yaz sonuna doğru alırım, burda da bursa domatesi pahalı oluyor, asıl turşuya falan onlar çok güzel oluyor erimediği için.

Ben bir şeyler yapıp buzluğa koydukça eşiminde çok hoşuna gidiyor. Annesine gittiğimizde falan hemen anlatıyo tatlı tatlı:34: evdeyken buzluğu açıp açıp bakıyor hiç görmemiş ki böyle hazırlık vs :))))
Mesela kışın aniden misafir gelecekti yemeğe, mezelik bir şeyler alayım marketten dedi bende gerek yok buzluktan közlenmiş biber çıkartırım sirke zeytin yağ oh mis gibi olur dedim çok hoşuna gitti :) yerken dibini sıyırdı:1:
Ben çok seviyorum mutfakla uğraşmayı, ki çalışsaydım da yapardım insanın içinden gelmesi lazım. Dediğiniz gibi fazla domatesi fasulyeyi yemek yaparken doğrayıp buzluğa koymak hiiiç zor bişey değil.

aaaa daphne reyhan kurutmak çok iyi fikir, gerçi bizim buralar çok nemli kurur mu bilmiyorum. bende geçenlerde reyhan almıştım poşetli duruyor hala, saksıya alacam onu bir türlü fırsat bulamadım, onun yapraklarını koparır kuruturum.

burası domates memleketi sanırım, domatesin en iyisini kıpkırmızı kokulu 1.5 tl'ye aldım dün.. kilo 50 kuruşada vardı, hatta yemeklik olanlar 3 kilo 1 'e satılıyordu. bizim pazar buranın en ucuz pazarlarından zaten, arabayla çıkamadığım için bir kilo alabildim sadece.. daha yaz sonuna doğru alırım, burda da bursa domatesi pahalı oluyor, asıl turşuya falan onlar çok güzel oluyor erimediği için.

yaaa ne guzel ne sanslısınız canım ya ıns burdada ucuzlar da yaparım...

Back