• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eylül dostluğumuza burada devam (:

benim de çekmece iki tane birine bakliyat koydum birine sebze sıcakta bakliyat kelebeklenebilir

evet bakliyatlarımda dolapta benim. bilerek en büyük boy almıştım dolabımı.

yazın çok bakliyat saklamıyorum ben bide, kiloluk alıp bittikçe alıyorum. hatta benim baharatlarımda buzdolabında, yoksa bitlenir hemen..

burda neyi dolaba koyacağımızı şaşırıyoruz nerdeyse bizde girecez zaten içine

Ay çenesi düşükler sizi. Oku oku başım döndü:1: Ben geçen yıl çok kırmızı biber koymuştum evde yangın çıkıpta bozulmasa hanıi seneyede yenirmiş :9: Bu sene bir iki kilo koyarım. Bu haftasonu eve geçiyoruz inşallah. Cumartesi pazardan bezelye ve barbunya alıp koyacağım. Başka ne koysam ki aklıma gelmiyor. Nohutta koyabilirim. Mısır koyacağım kesin. Turşu olayına hiç girmiyorum annem yapıp veriyor, domates ve salça işinide kayınvalidem hallediyor hatta göçmen börekleri yapıp gönderiyor tepsi tepsi onları hep buzluğa atıyorum. Neyse çıkış saatim geldi öpüldünüz.

günaydın kızlarrr
benim şimdilik bezelyem kondu annem almış bol miktarda 1-2 tane barbunyam 1 tane de vişnem kalmıştı ilave yaparım onlara

Günaydın.
Benim bolca domatesim vardı hem kavanozda rende olark hem buzlukta doğranmış olarak. çok işime yaradı. kırmızı biber kızartıp doğrayyıp koyarız, size anlatmıştım bi kahvaltılık onu yapmak içink ullanıyoruz kolaylık oluyo. Son poşetinide dün kumpir yaptık ona koyduk. Taze fasulye vardı. ben dolmalık biberi sevmiyorum buzluktan çıkanı. Bu sene barbunya koymak istiyorum.

günaydın kızlarrr
benim şimdilik bezelyem kondu annem almış bol miktarda 1-2 tane barbunyam 1 tane de vişnem kalmıştı ilave yaparım onlara

bende dün pazara gittim, evin anahtarını unutmuşum mecbur eşimi bekleyeceğime bikaç bişey alayım dedim, ama yanımda pazar arabası olmayınca çok bişey alamadım, köylü teyzelerden taze fasulye aldım, birazını yaparım iki pakette buzluğa atarım.

günaydın arkaşlar

daphne mısırı nasıl koyuyorsunuz? haşlayıp tüm olarak mı?

Leman ben daha önce hiç mısır koymadım :1: Bilen varsa banada yazsın mısırı nasıl koyuyoruz dolaba :1:Kayınvalidem de tanelerini ayırır öylece poşetlere koyarmış. Bende öyle yaparım sanırım. Nette bakayım biraz haşlanıpta konuluyor mu? Biz salatalara, pilavlara çok kullanıyoruz. Eşim çok seviyor mısırı. Bu arada günaydın.

Şimdi kışlık listem şöyle olacak kaba haliyle;

Taze fasulye
Nohut
Mısır
Kırmızı biber
Barbunya
Bezelye

Kışlık domates, salça ve kahvaltılık sos kayınvalideden :)
Turşu annemden :)

günaydın kızlar

kışlık hazırlıkları başlamış
ben taşınacağım için herhangi birşey koymadım henüz
taşındıktan sonra koyucam

kimse patlıcandan bahsetmemiş, biz bayılıyoruz haftada 2-3 kez mutlaka yeriz
kışın satın almam malum yaz sebzesi
ben patlıcanı her şeklde denedim, çiğ koyunca bööğğ iğrenç oluyor
ama kızarttıkan sonra soğutp buzluğa atınca tadı asla değişmiyor ve gayet de lezzetli oluyır
ben hem karnıyarıklık kızartıp atıcam hem deküp küp doğrayıp kızartıcam o şekilde atıcam inş

bir de bu yıl teraslı eve taşınıyoruz çok şükür, orda tarhana yapıcaz annemle

onun dışında sizden farklı yaptığım bşey yok

dolmalık biberi direkt atamayız heralde, eriyince sinip kalır
onu nasıl atıyosunuz?
taze fasuye hiç atmadım, çiğ atsam olur mu?

günaydın kızlar

kışlık hazırlıkları başlamış
ben taşınacağım için herhangi birşey koymadım henüz
taşındıktan sonra koyucam

kimse patlıcandan bahsetmemiş, biz bayılıyoruz haftada 2-3 kez mutlaka yeriz
kışın satın almam malum yaz sebzesi
ben patlıcanı her şeklde denedim, çiğ koyunca bööğğ iğrenç oluyor
ama kızarttıkan sonra soğutp buzluğa atınca tadı asla değişmiyor ve gayet de lezzetli oluyır
ben hem karnıyarıklık kızartıp atıcam hem deküp küp doğrayıp kızartıcam o şekilde atıcam inş

bir de bu yıl teraslı eve taşınıyoruz çok şükür, orda tarhana yapıcaz annemle

onun dışında sizden farklı yaptığım bşey yok

dolmalık biberi direkt atamayız heralde, eriyince sinip kalır
onu nasıl atıyosunuz?
taze fasuye hiç atmadım, çiğ atsam olur mu?

Canım fasulyeyi çiğden koyma sakın tadı bozuluyor. 3-5 dakika kavurupta at. Tarhanımıda kayınvalidem yapıyor bu arada ama bu sen çok göndermiş çokta güzel olmuş. Bu senede onu yeriz sanırım.

Canım fasulyeyi çiğden koyma sakın tadı bozuluyor. 3-5 dakika kavurupta at. Tarhanımıda kayınvalidem yapıyor bu arada ama bu sen çok göndermiş çokta güzel olmuş. Bu senede onu yeriz sanırım.

mmm söylediğin iyi oldu canım, kavurup atarım inş. bu yıl yapmamıştım
ohh valla ne kayınvalideler var. Benimki de bütün yaz boyunca salçasını, domatesini, yufkasını, osunu busunu herbişeyini yapar. Bize de gönderir sağolsun tadımlık olsa da :52:

Tarhana anannemler yapar ben tüm hazırlıklarda hazıra konuyorum anam sağolsun.

Ewet ahsencim hafif kaynatıyoruz tencerede. sıcak sıcak koyup kapağını kapatıyoruz. Ama yağ tuz koyuyomu onu biilmiyorum bu sefer dikkat edicem . Yeni foto ekledim bu arada face'e koyuyorum ama senin ve miracle'nin face yok o yüzden burayada koyuyorum

Benim salçada ananneden ve anneden :1: Ne hazırcıyım. Yufkayıda katlanmış yufka biliyomusunuz ondan aldım ramazadna sahura kolaylık olur. Ufkayı sıcakken 4'e katlıyolar. Sonra onu yerken hafif ıslatıp yumuşatıyosun arasına dilediğin içi koyup kızartıyosun. Pratik oluyo.

Tarhana anannemler yapar ben tüm hazırlıklarda hazıra konuyorum anam sağolsun.

Ewet ahsencim hafif kaynatıyoruz tencerede. sıcak sıcak koyup kapağını kapatıyoruz. Ama yağ tuz koyuyomu onu biilmiyorum bu sefer dikkat edicem . Yeni foto ekledim bu arada face'e koyuyorum ama senin ve miracle'nin face yok o yüzden burayada koyuyorum

anladım canım, buzlukta yer kalmıyo. Domateslerin bir kısmını bu şekilde yapayım en iyisi. Dışarda bekletirim
Ben o batuyu yerim yeriiimm. Büyüdükçe daha da kıymetli oluyolar dimi elif

ya ben hiç livayı görmedim kızlar. Onun da fotosunu eklesenize

Benim salçada ananneden ve anneden :1: Ne hazırcıyım. Yufkayıda katlanmış yufka biliyomusunuz ondan aldım ramazadna sahura kolaylık olur. Ufkayı sıcakken 4'e katlıyolar. Sonra onu yerken hafif ıslatıp yumuşatıyosun arasına dilediğin içi koyup kızartıyosun. Pratik oluyo.

ramazan için benim de pratik şeylere ihtiyacım var
hala yoğun olarak emzirdiğim için oruç tutmicam. Gecen sene de borçlanmıştım. Bir dahaki kış habire borçlarımı tutarım artık:26:

günaydın kızlaaarr..

bugün saat 1 de seminerim 3 te de doktor teyzemizle randevumuz var çok heyecanlıyım sıpa ne kadar oldu bakalım..

kışlık hazırlıklardan bahsetmişsiniz valla bende hazırcıyım annem saolsun herşeyi yapıyor yaprağımı ve bezelyemi koydu bile buzluğuma diğerlerini de yapacak.

pingum maşallah sıpaya kocaman adam oldu artık

Ben annemden iyice öğreneyim yapılışını burda yazarım ahsencim. Ewet ahsen ya hemde ne kıymetli. Artık dışarı çıkanın kucağına atlıyo anlıyo gezme olduğnu ama yabancılara değil tabi. Ben geldiğimde kucağıma gelmek istiyo yüzümü okşayıp memelere kafayı götürüyo :1:
Birinin kucağındayken geliyorum geilyorum diye oyun yapınca tırmanıyo insana :1:
Berrada alkşı öğrenmiş maşallah fıstığaa

Ben annemden iyice öğreneyim yapılışını burda yazarım ahsencim. Ewet ahsen ya hemde ne kıymetli. Artık dışarı çıkanın kucağına atlıyo anlıyo gezme olduğnu ama yabancılara değil tabi. Ben geldiğimde kucağıma gelmek istiyo yüzümü okşayıp memelere kafayı götürüyo :1:
Birinin kucağındayken geliyorum geilyorum diye oyun yapınca tırmanıyo insana :1:
Berrada alkşı öğrenmiş maşallah fıstığaa

ewt biz de gezmeye çok meraklıyız. Bütün gün çocuk benimle evde sıkılıyor heralde öğleden sonra 3-4 gibi her gün her gün her gün mızmızlanmaya başlıyor. Daire kapısına yöneliyo, arabasına atılıyor yani gezmek istediğini belli ediyo. Ben de çıkartıyorum bir saat gezip geliyoruz

Babasının gelme saatinde cama çıkıyoruz onu bekliyoruz. Ona da alıştı, babasını istediğinde pencereye atılıyor :)

ya Berra önceden yabancıları pek sevmiyodu kucaklarında durmuyodu. Şimdilerde her yabancıya gidiyo valla yeter ki gezmek olsun. Hatta erkeklere bayılıyo, onlara gülüyo onlarla konuşuyo, onları okşuyo :D:D

evet artık alkışı da omuz atmayı da öğrendik tam beceremese de. Kız çocugu işte pinguş çekeceğim var benim bundan :D:D

Buraya yazıyorum bunları ki ileride okuduğmda hatırlayayım :1:
Bu arada ahsen boyu 70cm kilo 8 olmuş bizimkinin.

süper. Kilosu da boyu da yerinde maşallah

aa kızlar söylemeyi unuttum, Berra'nın tiroid ilacının dozunu doktor düşürmüştü, şimdi biraz daha düşürdü. Sanırm 1 yaşına kadar iyileşecek ve ömür boyu ilaç kullanmaktan kurtulacakmış. İnş. öyle olur

ilacın dozunu düşürdükten sonra tekrar kilo almaya başladı. İlaç kilo almasını durdurmuştu
Şuan kaç kilo oldu bilmiyorum ama 6 buçuk kiloyu anca geçmiştir heralde :(
ne yapayım sağlıklı olsun da zayıf olsun elif bu tiroid sorunu çözülüyor ya başka ne isteyeyim :(

Back