• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eylül dostluğumuza burada devam (:

Ahsencim az bişey kalmış. Zaten hiç planlanan zamanda bitmiyo evler.
Dün batuyu kontrole götürdü anemler en son 2 aylıkken gitmişti. Kilosu 7800 olmuş çok şükür hiçbişeyide yokmuş. dr. çok iyi demiş. Ek gıdalara geçin tarhana çorbası,yoğurt meyve püreleri verin demiş. Annemde zaten veriyoruz onları demiş. O zaman aynı şekilde devam demiş doktorumuz.

Ahsencim az bişey kalmış. Zaten hiç planlanan zamanda bitmiyo evler.
Dün batuyu kontrole götürdü anemler en son 2 aylıkken gitmişti. Kilosu 7800 olmuş çok şükür hiçbişeyide yokmuş. dr. çok iyi demiş. Ek gıdalara geçin tarhana çorbası,yoğurt meyve püreleri verin demiş. Annemde zaten veriyoruz onları demiş. O zaman aynı şekilde devam demiş doktorumuz.

maşallah batuya koca adam olmuş, tarhanayı seviyo mu?:)
biz de dün doktordaydık
berra doğuştan hipotroidi hastası, çok şükür 20 günlükken erken teşhis edildi
hayatı boyunca ilaç kullanmak zorundaydı, ama doktorumuz "bu geçici olan cinsten olabilir" demişti

neyse bu ayki tahlilleri sonucunda ilaç dozunu düşürdük, galiba kalıtsal değil rahatsızlığı Allaha çok şükür
yalnız ilaç dozunu fazla kullandığımız için son on beş günde kilo vermiş, biz anlamıştık zaten kilo verdiğini ama tiroidden kaynaklandığını düşünmemiştik, ateşli hastalık geçiridğine bağlamıştık, böyle işte
ayy inş iyileşiyordur kuzum. Ben de tiroid hastasıyım, ben de hayatım boyunca ilaç kullanıcam, babamda da var. Üç kuşak aynı ilacı kullanıyoruz :(. İnş. berra bir iki ay içerisinde kurtulur bu durumdan çok umutluyum

artık ek gıdaya geçin dedi doktor geçtik. Zaten yavaş yavaş vermeye başlamıştım ben
bizim doktorumuz doçent doktor çocuk endrokronoloji uzmanı
"sakın sakın sakın hazır mamaları tüketmeyin, daha dün iki tane bebek memeleri şişmiş vaziyette getirdiler" dedi, içlerinde artık ne varsa
herşeyin doğalını tüketin dedi herşei kendiniz hazırlayın dedi
devm sütleri falan hem çok pahalı hem de gerçekten çocukların vücuduna ne zararlar veriyo haberimiz yok

günaydın kızlaaarr

yoğun geçen 2 günün ardından bugün evdeyim

dün gece yalancı sancı denilen şeyi yaşadım galiba son zamanlarda biraz fazla yordum kendimi:17:

pingum maşallah batuşumuza kocaman adam olduu.

ahsen sizde kolaylıkla ve hayırlısıyla taşınırsınız inş.

zahter sana da çok geçmiş olsun canım şimdi nasılsın?

ayrıca mobilyalarımızı beğenen teyzelerimize çooook teşekkür ederiiizzz..

günaydın kızlaaarr

yoğun geçen 2 günün ardından bugün evdeyim

dün gece yalancı sancı denilen şeyi yaşadım galiba son zamanlarda biraz fazla yordum kendimi:17:

pingum maşallah batuşumuza kocaman adam olduu.

ahsen sizde kolaylıkla ve hayırlısıyla taşınırsınız inş.

zahter sana da çok geçmiş olsun canım şimdi nasılsın?

ayrıca mobilyalarımızı beğenen teyzelerimize çooook teşekkür ederiiizzz..

benim de yalancı sancılarm bu haftalarda olmuştu
rahmin doğuma hazırlıyor kendini
korkuyo musun doğumdan?:27:

ahsen inş.hemencik biter eviniz bir an önce taşınır kurtulursunuz fazla sıcaklara kalmadan

bilgisayarcıyı aradım bilgisayarımı yaptı artık paragrafbaşı yapabiliyorummmmm

Tarhanayı çok seviyo ama annem geçen sebze çorbası yapmış onu beğenmemiş :1: Damak tadı var oğlumun. Devam sütlerine de karşımı dr ?? sen ne veriyosun ek gıda olarak??
Berranın rahatsızlığını bilmiyodum ama değerlerin düştüğüne sevindim canım işallah hiiiç ilaç kullanmasın kuzucuk. Allah beterinden korusun. Meleklerimiz Hep iyi olsun işallah.

Ay ahseeen sen bilmiyosun Batu geçen koltuktan düştü :43:

günaydın kızlarrrrr
dün kursum bitti haftaya sertifikalarımızı alıcaz, bugecede bebekle ilgili rüya gördüm hep. Pınar altuğu gördüm sohbet ediyoruz diyorumki gece bebeğim ağlarsa uyanamam uykum çok ağır oda diyoki ben su doğduktan sonra ık mık yapmasına kalkıyosam herkes kalkar uyanırsın merak etme diyo:1: böyle saçma sapan bi rüya ile uyandım...
Evimi toparlayıp karşıya geçicem kv karşıda eltimin bebeğine bakıyor çok canı sıkılmış yanına gideceğim biraz gezer dolaşırız...

benim de yalancı sancılarm bu haftalarda olmuştu
rahmin doğuma hazırlıyor kendini
korkuyo musun doğumdan?:27:

epidural denen şeye güvenip pek korkmuyorum tabii son haftalarda ne olurum bilmiyorum ahsen

diyorum ki milyonlarca kadın bi şekilde doğurmuş bende bi şekilde ki inş en kolay şekilde olur doğuracağım

berranın hipotroidinin kalıtsal olmamasına çok sevindim kuzum

Tarhanayı çok seviyo ama annem geçen sebze çorbası yapmış onu beğenmemiş :1: Damak tadı var oğlumun. Devam sütlerine de karşımı dr ?? sen ne veriyosun ek gıda olarak??
Berranın rahatsızlığını bilmiyodum ama değerlerin düştüğüne sevindim canım işallah hiiiç ilaç kullanmasın kuzucuk. Allah beterinden korusun. Meleklerimiz Hep iyi olsun işallah.

Ay ahseeen sen bilmiyosun Batu geçen koltuktan düştü :43:

genel olarak hazır mamalardan bahsetti özellikle ayırmadı devam maması diye. Ama şu kavonoz mamaları varya, özellikle onları söyledi eve sokma diye. Ben de bir kere vermiştim

şuan hala yoğun olarak anne sütü alıyor
öğlen 12'de birkaç çorba kaşığı sebze çorbası,
akşam 5 de muz veriyorum, 7 buçukta muhallebi yapıyorum bebek pirinç unuyla
yoğurt da vermeye başlicam ama onun için taşınmayı bekliyorum burda her gün mayalayamam, sütçü yok:27:

ahsen inş.hemencik biter eviniz bir an önce taşınır kurtulursunuz fazla sıcaklara kalmadan

bilgisayarcıyı aradım bilgisayarımı yaptı artık paragrafbaşı yapabiliyorummmmm

ayy inş tatlışım ya iyice sıcakladı havalar zor olacak
bir de herşeyi toparladık ev ayağa kalktı, bu şekilde ruhum daralıyo

ayy şimdi tam düşme zamanları elif dikkat et nolur
saniyelik dalgınlıklarda oluyo ne oluyosa
nasıl düştü?
bizim berra da defalarca kaza atlattı

yere bişey serip bırakmak lazım yerde yuvarlansınlar
benim ev ayaga kalktığı için ben şuan yapamıyorum
üçlü koltugumu açıyorum yatak şeklinde orda yuvarlanıyo

yaa ben dikkat ediyorumda babası vardı yanında. bizim köşe koltuk var tam köşeye yatırmış önünede pufu koymuş geniş olmuş aslında ama batu taklalar atıyo ki. Ben mutfaktaydım bikaç kez düşerken yakalamış benim akıllı kocacım akıllanmamış yine koymuş. arkasını dönmüş aynı odada bide bi bakmış ki batu yerde. oğlum naaptın diye bi bağırdı batuda ağladı bi solukta o koridoru nasıl koştuysam daha o kucağına almadan odadaydım aklımuçtu gitti sanki yerinden ahsen. Allahtan halıya düştü ve yerde bişeyler yoktu çok şükür. Hemen aldım kucağıma çabuk avundu salondaki koltuk minderlerini seviyo oraya geçirdim. Elini kolunu bacağını kontrol ettim yok bişey çok şükür. Hemen gülücükler attı zaten ama korkudan ağladım. O akşam boyu titrememiz geçmedi.

Son düzenleme:
düşe kalka büyüyecekler çocuk işte ama tabii insanın aklı çıkıyo o ayrı

Tam iyileşmedim ama mecbur geldim doktor az rapor verdi
ay dikkat edin yavrulara şimdi hareketlenme zamanları :-/
birde salgın varmış bu aralar bulantı kusma ishal filan mevsim geçişi diye

geçmiş olsun canım sen c.tesi geliyo musun

kızlar günün çorbası diye bi blog var. Kadının 4 yaşında bi oğlu var. sol tarafta dumur diyaloglar bölümüne bi baksanıza oğluyla muhabbetlerine bayıldım yaa gülüyorum hepsine okurken.

Terlediğinde gece pijamasını değiştirmiştim; sabah,

A: Nereden aldın bu pijamayı?

Y: Buradaki çekmeceden aldım, terlemiştin, değiştirdim.

A: Kendi başına mı karar verdin!

haha cadıya bakın hele

yaa ben dikkat ediyorumda babası vardı yanında. bizim köşe koltuk var tam köşeye yatırmış önünede pufu koymuş geniş olmuş aslında ama batu taklalar atıyo ki. Ben mutfaktaydım bikaç kez düşerken yakalamış benim akıllı kocacım akıllanmamış yine koymuş. arkasını dönmüş aynı odada bide bi bakmış ki batu yerde. oğlum naaptın diye bi bağırdı batuda ağladı bi solukta o koridoru nasıl koştuysam daha o kucağına almadan odadaydım aklımuçtu gitti sanki yerinden ahsen. Allahtan halıya düştü ve yerde bişeyler yoktu çok şükür. Hemen aldım kucağıma çabuk avundu salondaki koltuk minderlerini seviyo oraya geçirdim. Elini kolunu bacağını kontrol ettim yok bişey çok şükür. Hemen gülücükler attı zaten ama korkudan ağladım. O akşam boyu titrememiz geçmedi.

ayy o korkuyu bilmez miyim
ben berranın bacaklarını koltuktan aşağı sarkar vaziyette gördüğüm anı hala unutamıyorum
büyüyene kadar kim bilir kaç kez düşecekler ama her dönemin kendine ait tehlikeleri oluyor
annemlerin apartmanında bir bebek yürüteçinde oynuyomuş
anne de sofrayı kuruyor o sırada
çayı masaya koymuş,ocağı kapatıp geri dönecekmiş
o esnada o bebek masaya kadar gel, o çaydanlığın sapından tut çek, baştan aşağı yanmış...:14::14:
bebeği görünce ağladım o kadar üzüldüm ki kendi evladımın başına gelmiş gibi
şimdi iyileşme sürecine girmiş, mumya gibi sarılıydı 7 aylık bebek düşün
tam hareketlenme oynama döneminde neler çekti o bebiş, şimdi bile bahsederken gözleirm doluyo

o salgın bizi buldu malesef
çok şükür antibiyotiksiz atlattık

c.tesi görüşecek miyiz?

Back