• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eylül dostluğumuza burada devam (:

Aynen canım, ya aslında baskasına gore coook eksık vardır ama ben herseyı almadım... Mesela ole yıgınla kıyafet almadım sadece ılk uc ay gıyceklerını aldım, carsı burnumun dıbınde lazım olunca gıder alırım dedım...
İşte ne bıleyım bıberon almadım emzık almadım gogus pompasıdır kalkanıdır hıc bırını almadım... Hepsını markalarıyla bırlıkte kucuk kagıtlara yazdım esımın cuzdanına koymak ıcın, ihtıyac olursa hastanede hemen 2 dakkada alır gelır, lazım olmazsa bosuna almak gereksız geldı bana...
O yuzden cok kısa surdu bızım hazırlıklar :)

Ama ınsan her an hazırlıklı olmalı, ağustos annelerınden ıkı kısı gecen hafta doğum yaptı, tamam onlar ıkız annesıydı ama ne olcagı bellı olmaz hazır olmak lazım...

Gerektigi kadar almali zaten.hep diyorlar bebekler cabuk buyuyor giyemiyorlar bile.gunah verilen paraya.birsuru annemiz var onlardan tavsiye almak lazim.neyden kac tane almali

sonra 2. bebelere başlarsınız artık

Ben yakın zamana kadar hep dıyordum arka arkaaya doğurayım 2-3 yas olsun aralarında bırlıkte buyusunler dıye ama artık vazgectım galıba, gozum yemıyor, bı de elıfımın her anını doya doya yasamak ıstıyorum Rabbım nasıp ederse 5 yıla kadar uzatabılırım... Esım tek cocuk dıyıp dururken benım bu dusuncemden sonra cocuk meraklısı oldu adam, 32 yasında baba olamam daha once doğur dıyo :27: ordan bakınca kolay gozukuyo sanırım :37:

Gerektigi kadar almali zaten.hep diyorlar bebekler cabuk buyuyor giyemiyorlar bile.gunah verilen paraya.birsuru annemiz var onlardan tavsiye almak lazim.neyden kac tane almali

Aynen canım, valla tavsıyelere acıgım tecrubelı anneler...
Yetecek kadar aldım sadece...

Bı de annem yakın zamanda dıkıs makınesı aldı, kadın torun dıye sıyırdı valla :27:
Battanıyelerını, agız mendıllerını, alt acmasını, nevresım takımlarını, yastıklarını, carsaflarını, emzırme yastıgını herseyını annem dıkıyor :nazar:
Hergun netten gosterıyor yaptıklarını, o benden de heyecanlı :1:

selaam biz anneanneye geldik, berra çok mutlu:16:

aydasu, ben de berraya çok kıyafet almadım
üç tane hastahane çıkışı almıştık, hem kış bebeği hem de düşük kilolu oldugu için en fazla onları giydi 2 buçuk aylık oldugunda hala giyiyordu yani düşün
zaten 2 aylıkken 4 buçuk kiloya anca ulaşmıştık

siz yaz bebeği oldugunuz için hastahane çıkışına gerek yok bence

ayaklı tulumlardan almayın, yaz bebeği hiç giyemez
kış bebekleri en az 3 tane ayaklı kadife tulum almalı, çok çok çok lazım oluyo hem de bir yere giderken şık oluyor

ilk 2 ay çok kaka yapıyolar ve çok bulaştırıyolar, 4-5 tane altlık alın en küçüklerden
kış bebekleri uzun kollu çıtçıtlı badilerden 3-4 adet almalı, yaz bebekleri de kolsuz olanlardan en az 3-4 tane almalı

4-5 ay arası sindirim sorunu çok yaşanıyor sürekli kusuyolar ve sürekli ağızları akıyor. Bu sebeple üstlük çok değişiyor
bebeğinizin 4. ve 5. ayları hangi mevsime denk geliyosa ona göre ya uzun kollu ya kolsuz ya kısa kollu t-shirtler alın
örneğin 4. ve 5. ayı kışa denk geliyosa kadife uzun kollu t-shirtler, yaza denk geliyosa atletler alın

kış bebeklerine dize kadar gelen lastikli (ama sıkmayan) çoraplar var, onlardan mutlaka alın ve en az 2 kat giydirin ayaklarını üşütmemeliler, aksi takdirde gaz sancısıyla başınız dertten kurtulamıyor.

ayaklarını hareket ettirdikleri için çorapları tulumun altından kayıyor ve siz farkında olmadan üşüyor ama bunun için de çözüm var

$Baby-Jem-Corap-Tutucu-1303.jpg bunlar bizim işimizi görmüştü. çoraplarına geçiriyosunuz ve kaymıyo

biberon ve emzik tamamen bebeğin keyfine bağlı. Berra doğduğundan beri ikisini de kabul etmedi. Kimi bebek birini kabul ederken birini kabul etmiyo

bebek arabası için çoookk çeşit var. Fazla özellikli olanlara bakmayın hiçbir özellik kullanılmıyo. Dikkat etmeniz gereken şeyler, iki yönlü de kullanılabilir olması, çok ağır olmaması ve kolay katlanılır olması
baston pusetler çok ucuz ve hafif ama asla tavsiye etmem. Pazar arabası gibiler çocuk içinde yamuluyo hiç rahat değiller bence

kanguru almak istiyorsanız uzak durun özellikle erkek bebekler için sakıncalı ve bebeğin fizik yapısına çok uygun değiller
onun yerine sling alın onlarda da kollarınız serbest oluyor, slingler bebeklere çok uygun, hem onda emzirip uyutabilirsiniz bile. Hatta evde iş yaparken o slinginde durabilir

ama yaz anneleri boşuna almasın, ilk üç ay kullanılıyo bunlar ve yeazın mümkün değil slingle dolaşmak

aklıma başka bişey gelmiyo gelirse yazarım

Son düzenleme:
oha ne kadar yazmışım:52:

valla çok iyi olmuş yazdıklarınız bizim için erken daha alışveriş için ama şimdiden kenara not aldım önümüzde bizim 2 tane kış bebeğimiz var şimdilik teyzemin oğluna alışveriş yapıyorum :6: çıtçıtlılarımız yeterli tulum almak istiyorum ve ayaklı alt eşortman gibi şeyler

bende biberon göğüs pompası filan almamıştm. Batu sarılıktan küvözde kalınca istediler aldık hemen. Ahsen çok güzel anlatmış. Pahalı pahalı şeyler almanıza gerek yok zaten hemen ufak gelecek, doğum hediyesi de çok geliyo. ben batuya doğru düzgün kıyafet almadım hep hediye geldi, dayımın oğlunun ufaklarını giydi çünkü onlarda 2 -3 kez giyilmiş yepyeni kalmış. Hatta bikaç güzel tulumunu 1-2 kere giydirdim ufaldı çok üzüldüm. Kış bebeği olduğu için içine ince patikli alt giydiriyoduk üstüne çorap giydiriyoduk onun üstüne tekrar patikli alt eğer patikli değilsede çorabın üzerine patik giydiriyoduk. ayakları üşürse karın ağrısı olur. Bu kadar korumama rağmen çok gazlıydı. Bebek arabasını 2,5 aylıktı galiba aldığımızda. Bence pahalı bişey almaya gerek yok ihtiyaç görmesi yeterli tabiki tercih meselesi.

Ahsen pingum ellerınıze saglık, heh ıste bole bılgılendırın bızı...
Tecrubelerınıze cok ıhtıyacımız var cunku...

Mıraclemın erdem pasasıyla bızım elıf kız yaz bebelerı oldugu ıcın ınsan daha bı afallıyor ne alcaz kısmında...

Ben yazayım aldıklarımızı, dıktıklerımızı, tecrubelı anneler fıkır versın o zaman eger zahmet vermezsek...

2 tane peluş Battanıye (hedıye)
6 tane penye battanıye (annem dıktı)
Yüz örtüsü
2 tane Penye yelek
Hastane çıkısı 10 lu
Hastane cıkısı 5 lı
2 tane tam takım alt açma setı (annem dıktı)
Bornoz takımı
6 tane çorap
2 tane patik
5 tane kolsuz çıtçıtlı badı
1 tane pijama takımı
4 tane eldıven
Alt üst takım 1 tane
3 tane ayaklı tek alt
2 tane çoraplı tek alt
4 tane yarım kollu çıtçıtlı badı
1 tane tulum
2 tane uzun kollu çıtçıtlı badı
Bolca agız mendılı (annem dıktı)

Bıze hedıye pek gelmez uzakta oldugumuz ıcın o yuzden bunlar bızım aldıklarımız

aydasucum batu kusan bi bebek olduğu için üste çok ihtiyacımız oldu bizim hep batırdı üstünü. ihtiyaca göre sende alırsın. zaten ananne babanne çok almıştır. 1-2 takım daha alt üst alabilirsin. penye yeleklerde işini görür uykudan uyanınca geçirirsin sırtına iyi etmişsin. bence yeterli aldıkların şimdilik. ne kadar çok battaniyen var.

aydasucum batu kusan bi bebek olduğu için üste çok ihtiyacımız oldu bizim hep batırdı üstünü. ihtiyaca göre sende alırsın. zaten ananne babanne çok almıştır. 1-2 takım daha alt üst alabilirsin. penye yeleklerde işini görür uykudan uyanınca geçirirsin sırtına iyi etmişsin. bence yeterli aldıkların şimdilik. ne kadar çok battaniyen var.

Babanemız de almıs sanrım kargoyla gondercekmıs esıme demıs benım haberım yok...
Demı sımdılık yeter kerbelada degılız ya cıkar alırız nolcak dıyorum...
Canım annem burdayken 3 tane almıstı bı tane de kuzenım almıs kalın kıslıklardan battanıye, annem ızmıre donunce bebek kumasları alıp alıp dıkmeye basladı, dursun lazım olur dıye, o kadar uyguna mal edıyor kı anlatamam, kumaslar pamuk yumusacık, 1 tane battanıyeyı 1 lıraya malettıgı oluyor, durduramıyorum kadını :1:

Az once kamerayla gorustum bırsuru kumas almıs yıne, nevresım takımlarını, çarsaflarını, yastıklarını dıkmek ıcın...
Allah razı olsun gercekten annelerımızden...

Kızlar böyle listeler istiyoruz :34: Aydasu kızlar ayakları kapalı o alt lıkları pek önermiyorlardı. Bebeği rahatsız ediyormuş.

Evet canım bılıyorum cabuk buyuduklerı ıcın ayakları ıcerde yamuluyormus mınnosların, ben de bu yuzden sadece ılk aylarda gıyebılcegı kadar aldım buyuk bıraz yanı :1:
onun harıcı genelde aldıklarım resmen paçalı don :9:

boyle bak $IMG_4899.jpg :1:

Evet canım bılıyorum cabuk buyuduklerı ıcın ayakları ıcerde yamuluyormus mınnosların, ben de bu yuzden sadece ılk aylarda gıyebılcegı kadar aldım buyuk bıraz yanı :1:
onun harıcı genelde aldıklarım resmen paçalı don :9:

boyle bak Eki Görüntüle 732675 :1:

ay cok cici bunlar güle güle giysin

ablamda almış dantelli atletler falan fırfırlı donlar şimdiden bir sürü kıyafet doldu şimdilik ben bir çekmecemi boşalttım orada saklıyorum ama çekmece dolu suan duyan herkes bişiler almış bizim kıza

Ben geldim ilaç sersemletti beni uyuyorum sürekli
beni niye kimse eklememis o listelere kocam askerden dönünce bende yapcam çocuk herhalde :(
bende arkadaşlarıma alırken kendime de aldım üç beş birşey artık ya bana yada başka babylere kısmet bende bir blogda battaniye görmüştüm pazen kumaştan onlardan diktim şu evim yerleşsin yeniden blog sayfamı güncellerim

Back