Epoh ileri bir yaş annesi olarak üzüntünü paylaşıyorum.Ama benden hala 3 yaş küçüksün ve ben senin çok güzel bir anne olacağına yürekten inanıyorum
Aynı senin gibi senin yaşında çok kez normal yoldan hamile kalıp düşük yapmış bir arkadaşım var. Tek fark o sigara içmez ama şarap falan içmeyi sever. O da yeni başladı tüp bebek tedavisine ama herhalde onunkini de genetiğe falan gönderecekler. Aralık gibi transfer olacak.Onun da o kadar düşükten sonra ilk tüp bebek tedavisi. Yani canım problemlerimiz konusunda yanlız değiliz.Çok kadın var dünyada aynı problemlerle uğraşan ama biliyor musun çok eski yıllarda daha tüp bebek yokken bir arkadaşıma annesi ileri yaşta 7-8 normal gebelik düşüğü sonrası kavuşmuş.Annesi hiç çocuğum olmayacak derken , ummadıkları bir anda arkadaşıma hamile kalmış.Tek çocuk arkadaşım.Çok düşük yapanların bir şekilde en nihayetinde oluyormuş.Önümüzdeki günlerde denemeye devam , hiç belli olmaz doğal yoldan hamile kalırsın sağlıkla. Maalesef tüpleri alınmış benim gibilerin o doğal yol şansı da yok
Sigarayı bırak ve güzel beslen, ilgisi vardır yoktur bilmem ama bilim var diyorsa o sigarayı bırak lütfen.Bir de öyle dene.En azından hamile kalabiliyorsun , ama şimdi ilaçları bırakmadan bir de 30’unda test yap.Hala bilinmeyebilir, lütfen.Doktorlar 30’unda tap dedilerse 30’unda yap testi tekrar.
Hayat garip, geçen 4. denememde ben de senin gibi olmuştum.Doktoru kasımda görmeye gittik, sigaraları bıraktırdı tüplerim tamamen alınmıştı zaten ayrıca Rahmi dinlendirip çizik attı, histereskopi ile iyice bakıp emin oldu rahimde Kist , polip falan olmamasından.Vitaminler , antioksidanlar kullandık.intralipid serum taktık.İlk kez dondurulmuş denedik.Embriyologlar aynı şekilde çok canlılar çok kaliteliler tutunmaya hazırlar dedi YİNE OLMADI. Ben artık diyorum ki herhalde anne olmayı haketmiyorum.Çok üzücü bir duygu
Seni çok iyi anlıyorum ama üzülmeye hakım yok insanlar kaçıncı denemesinde deme, tabii ki üzüleceksin ama toparlanıp ayağa kalkıp yeniden başla bitanem.Belki de bu ay normal yolla olur ve sağlıklı olur ne dersin
İnşallah
Amin