- 17 Mart 2023
- 101
- 96
- 30
Merhaba, hikayenizi okudum ve nacizane fikrimi belirtmek isterim kendi sürecimde gördüklerim ve yaşadıklarımdan yola çıkarak.peki eşimin 3. derece varikoseli sebep olma ihtimali varmı ?
Eşimin de varikoseli vardı ve çift taraflıydı.Sol tarafından ocak ayında ameliyat oldu ama sperm ileri hız ve hareketlilik morfoloji pek değişmedi sayısında eşiminde sıkıntı yoktu.Onun varikoseli de ileri dereceydi.Yine sağ tarafta var tabi o duruyor.Bizde tüp bebeğe başladık direkt aşılama ile zaman kaybetmemek adına.
Şimdi kendimden gördüğüme dayanarak kalbinizi kırmadan, sizi mutsuzluğa düşürmeden sizin anlattıklarını yorumlayacağım.Yani bence eşinizin spermi ile alakalı değil de sizin yumurta kalitenizle alakalı hiç bir embriyonuzun olmaması bence.(tabi dnasal sıkıntınız yoksa ikinizinde).Çünkü spermlerin en iyisini seçerek döllendirme yapılıyor.
Sizinle yaşımız aynı bende 30 eşim 31 yaşında.Benim de az yumurtam olduğunu erken menopoza girebileceğimi söyledi doktorum.Tabi orasını allah bilir.Kan değerlerim normal çıktı ama annem 38inde menopoz olunca tabi neden olmasın diyerek eşimin sorunu da var olunca başladık.6-7 yumurta takip ediyorduk ama 3 tane toplandı yumurta.Üzüldüm ama çok şükür 3 ü de döllendi ve 3 embriyomuzda donduruldu.bu ay tekrar sürece başladık daha fazla embriyo oluşturup havuz yapacağız.Transfer sonrası ters giden bişeyler olmasına karşın ya da ileriki senelerde kullanmak için.Bu ay 9 yumurta gördü şimdilik.
Size nacizane tavsiyem avakado, zeytin(kırma, el kurması), zeytin yağı(tamamen doğal olmalı), çiğ badem,somon, bol yeşillik. Yani aslında bir nevi akdeniz usulü beslenme denilebilir.Kendinize dikkat eder abur cubur gibi paketli şeyler asla yemez iseniz yumurta kaliteniz artacaktır.Ben maalesef sigara da kullanıyorum ama azalttım günde 3 taneye kadar.Bence hayat tarzınız değiştikçe herşey güzel olacak.
Tabii yine eşiniz içinde en iyi beslenme tarzı bu olmalı.Onunda değerleri mutlaka artacaktır.
Bu arada doktorum bir vitamin hapı verdi.3 aylık bi kutu.pregmom mı neydi adı. Sizin doktorunuz da mutlaka vermiştir böyle bir takviye.Bu ilaç içinde balık yağı,omega3,b6,d vitamini gibi bi çok vitamin var.Eğer yoksa böyle bi takviyeniz mutlaka kullanın.