Tüp bebek Transfer öncesi Hiçbir embriyonun yaşamaması :( :(

peki eşimin 3. derece varikoseli sebep olma ihtimali varmı ?
Merhaba, hikayenizi okudum ve nacizane fikrimi belirtmek isterim kendi sürecimde gördüklerim ve yaşadıklarımdan yola çıkarak.

Eşimin de varikoseli vardı ve çift taraflıydı.Sol tarafından ocak ayında ameliyat oldu ama sperm ileri hız ve hareketlilik morfoloji pek değişmedi sayısında eşiminde sıkıntı yoktu.Onun varikoseli de ileri dereceydi.Yine sağ tarafta var tabi o duruyor.Bizde tüp bebeğe başladık direkt aşılama ile zaman kaybetmemek adına.

Şimdi kendimden gördüğüme dayanarak kalbinizi kırmadan, sizi mutsuzluğa düşürmeden sizin anlattıklarını yorumlayacağım.Yani bence eşinizin spermi ile alakalı değil de sizin yumurta kalitenizle alakalı hiç bir embriyonuzun olmaması bence.(tabi dnasal sıkıntınız yoksa ikinizinde).Çünkü spermlerin en iyisini seçerek döllendirme yapılıyor.
Sizinle yaşımız aynı bende 30 eşim 31 yaşında.Benim de az yumurtam olduğunu erken menopoza girebileceğimi söyledi doktorum.Tabi orasını allah bilir.Kan değerlerim normal çıktı ama annem 38inde menopoz olunca tabi neden olmasın diyerek eşimin sorunu da var olunca başladık.6-7 yumurta takip ediyorduk ama 3 tane toplandı yumurta.Üzüldüm ama çok şükür 3 ü de döllendi ve 3 embriyomuzda donduruldu.bu ay tekrar sürece başladık daha fazla embriyo oluşturup havuz yapacağız.Transfer sonrası ters giden bişeyler olmasına karşın ya da ileriki senelerde kullanmak için.Bu ay 9 yumurta gördü şimdilik.

Size nacizane tavsiyem avakado, zeytin(kırma, el kurması), zeytin yağı(tamamen doğal olmalı), çiğ badem,somon, bol yeşillik. Yani aslında bir nevi akdeniz usulü beslenme denilebilir.Kendinize dikkat eder abur cubur gibi paketli şeyler asla yemez iseniz yumurta kaliteniz artacaktır.Ben maalesef sigara da kullanıyorum ama azalttım günde 3 taneye kadar.Bence hayat tarzınız değiştikçe herşey güzel olacak.
Tabii yine eşiniz içinde en iyi beslenme tarzı bu olmalı.Onunda değerleri mutlaka artacaktır.

Bu arada doktorum bir vitamin hapı verdi.3 aylık bi kutu.pregmom mı neydi adı. Sizin doktorunuz da mutlaka vermiştir böyle bir takviye.Bu ilaç içinde balık yağı,omega3,b6,d vitamini gibi bi çok vitamin var.Eğer yoksa böyle bi takviyeniz mutlaka kullanın.

Ameliyat sonrası arttı ameliyat öncesi 12 milyon idi ameliyat sonrası 40 milyona çıktı hatta ileri hareket %10 oldu gayet iyi idi sonra başka bir doktora gittik Prof durumu anlattık çok şaşırdı açıklayamadı ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum dedi ve eşim sonra tese olmak zorunda kaldı ama şükür ki sperm bulundu tüp bebek uygulaması sonrası gerisini dondurduk
Merhaba, öğrendiğim kadarıyla sperm testleri her verdiğinizde farklı çıkacaktır.Şunu öğrenmiştim ki; bir erkeğin bu gün verdiği testteki spermler 3 ay önce oluşmaya başlayan bir süreçten geçerek bugüne geliyormuş.yani eşinizin son 3 aydır kaliteli beslenme ve sıcaktan, stresten uzak durması gerek.Biz de çok fazla spermiyogram testi verdik.Her verdiğinde farklı çıktı sayı olarak🥲

Mesela kadınların da aydan aya yumurtalarının sayısı ve kalitesi değişebiliyormuş.tecrübe edildi🥲

Merhaba öncelikle böyle durumlarla karşılaşanlara moralinizi bozmamaya çalışın diyebilirim sadece, inşallah diğer opu da en güzel sonuçlar sizlerin olur. Benim de ilk transferimin sonucu olumsuz sonuçlandı ciddi kanamam oldu ve ağrılı bir şekilde bir günüm hastanede geçmek zorunda kaldı. 12 yumurta toplanmıştı, 6 tanesi ile yola devam edilmişti ve sadece 1 tanesi hayatta kalmıştı, kaliteli bir embriyoydu ancak olmayınca olmuyor. Toparlanamadim günlerce ağlamistim. Sonrasinda ben beklemeden diğer regl döneminde ikinci tedaviye başladım. 7 tane yumurta toplanmıştı, 3 tanesi ile yola devam edilmişti ve yine günün sonunda 1 tanesi hayatta kalmıştı. O 1 tane embriyom tuttu :) ve şu an hamileyim çok şükür ki :). Umudunuzu kaybetmeyin.. Çok kaliteli olsa da olmuyor bazen... Buradan hamile olan herkese de sağlıklı sıhhatli bir şekilde bebislerinizi kucaklarınıza almanızı diliyorum. :)

Merhaba, öğrendiğim kadarıyla sperm testleri her verdiğinizde farklı çıkacaktır.Şunu öğrenmiştim ki; bir erkeğin bu gün verdiği testteki spermler 3 ay önce oluşmaya başlayan bir süreçten geçerek bugüne geliyormuş.yani eşinizin son 3 aydır kaliteli beslenme ve sıcaktan, stresten uzak durması gerek.Biz de çok fazla spermiyogram testi verdik.Her verdiğinde farklı çıktı sayı olarak🥲

Mesela kadınların da aydan aya yumurtalarının sayısı ve kalitesi değişebiliyormuş.tecrübe edildi🥲

Kesinlikle öyle.
Benim eşimin sperm sorunu yok ama 3 ay önce verdiğinde 540 milyon çıkan sperm 2 hafta önce 310 milyon olarak çıktı.
Demek istediğim arada 10 hafta olmasına rağmen sperm sayisi hemen hemen yari değerde çıktı.
Ayni klinikte yapıldı test

Aynisi yumurta içinde malasef gecerli.
Benim yaşım 38 ve amh değerim çok güzel.
Ikinci opuda 27 yumurta toplandi ve 14 tanesi döllendi. Es son opuda 12 toplandi ve 7si döllendi ama hepsinin kalitesi malasef düşük (bu benim düşüncem, doktor kaliteye birşey demiyor)

5ci güne gelen bile tutunmuyor.

Tüp bebeğin her aşaması çok çok zor. Her aşamada önümüze binbir çeşit sorunlar çıkabiliyor. Önemli olan aşırı strese girmeden bu süreci atlatmak.
Ben ikinci çocuk için 6 defa transfer oldum ve hepsi negatif geldi.
Ilk oğluma 2ci transferde gebe kaldim.
Bazen yumurta ve sperm bol bol olsa bile (bizim durumumuz gibi) olmayinca olmuyor. Derin nefes alip devam etmek gerek.

Aynisi yumurta içinde malasef gecerli.
Benim yaşım 38 ve amh değerim çok güzel.
Ikinci opuda 27 yumurta toplandi ve 14 tanesi döllendi. Es son opuda 12 toplandi ve 7si döllendi ama hepsinin kalitesi malasef düşük (bu benim düşüncem, doktor kaliteye birşey demiyor)

5ci güne gelen bile tutunmuyor.

Tüp bebeğin her aşaması çok çok zor. Her aşamada önümüze binbir çeşit sorunlar çıkabiliyor. Önemli olan aşırı strese girmeden bu süreci atlatmak.
Ben ikinci çocuk için 6 defa transfer oldum ve hepsi negatif geldi.
Ilk oğluma 2ci transferde gebe kaldim.
Bazen yumurta ve sperm bol bol olsa bile (bizim durumumuz gibi) olmayinca olmuyor. Derin nefes alip devam etmek gerek.
size canı gönülden katılıyorum.Ama sormak isterim benden daha tecrübeli olduğunuz için; histereskopi gibi neden tutunmadığına dair testlere operasyonlara girdiniz mi peki?
Ben ikinci opuyu olacağım haftaya falan aşağı yukarı.Henüz hiç transfer yaptırmadık.Geçen ayki regl periyodumda 3 yumurta toplatıp 3ünü de dondurduk.Fazladan yedekte dursun diye yine opu sürecine girdik.Yani transfer olmadığım içinde bende bilmiyorum gebelik olur mu olmaz mı?Sizin gibi bir durum yaşandığında doktorlar şu yüzden olmamıştır diyebiliyor mu? Sebebi bulunabiliyor mu merak ediyorum

size canı gönülden katılıyorum.Ama sormak isterim benden daha tecrübeli olduğunuz için; histereskopi gibi neden tutunmadığına dair testlere operasyonlara girdiniz mi peki?
Ben ikinci opuyu olacağım haftaya falan aşağı yukarı.Henüz hiç transfer yaptırmadık.Geçen ayki regl periyodumda 3 yumurta toplatıp 3ünü de dondurduk.Fazladan yedekte dursun diye yine opu sürecine girdik.Yani transfer olmadığım içinde bende bilmiyorum gebelik olur mu olmaz mı?Sizin gibi bir durum yaşandığında doktorlar şu yüzden olmamıştır diyebiliyor mu? Sebebi bulunabiliyor mu merak ediyorum

Evet canım,
Hepsi yapıldı. Rahimde sorun yok.
Yerinde olsam transfer öncesi hgs kesinlikle yaptiririm.
Tutunmama sebebi malasef sadece rahimden kaynakli olmuyor.
Kromozom, immunoloji vs daha ağır basıyor.
Ama genel anlamda benim doktorum fazla birşey diyemiyor.
Belirli bir noktadan sonra gerisi nasip

Evet canım,
Hepsi yapıldı. Rahimde sorun yok.
Yerinde olsam transfer öncesi hgs kesinlikle yaptiririm.
Tutunmama sebebi malasef sadece rahimden kaynakli olmuyor.
Kromozom, immunoloji vs daha ağır basıyor.
Ama genel anlamda benim doktorum fazla birşey diyemiyor.
Belirli bir noktadan sonra gerisi nasip
Merhaba tekrar,
Evet hgs çekilmiştim bi sıkıntım yok çok şükür.Aslında bende hiç sıkıntı bulunmadı şimdiye kadar.Eşim varikoseldi ameliyat oldu ama düzelmedi.3,5 senede bi kere bile gebelik olmayınca ve tüp bebeğe bayağı masraf edince acaba diyorum tutunur mu diye merak ediyorum😀 hiç gebelik tatmadm o da bi merak konusu😊

Gerisi gerçekten nasip.elimizden geleni yapalım sonrası Allaha kalmış😊🙏🏼

Merhaba tekrar,
Evet hgs çekilmiştim bi sıkıntım yok çok şükür.Aslında bende hiç sıkıntı bulunmadı şimdiye kadar.Eşim varikoseldi ameliyat oldu ama düzelmedi.3,5 senede bi kere bile gebelik olmayınca ve tüp bebeğe bayağı masraf edince acaba diyorum tutunur mu diye merak ediyorum😀 hiç gebelik tatmadm o da bi merak konusu😊

Gerisi gerçekten nasip.elimizden geleni yapalım sonrası Allaha kalmış😊🙏🏼
varikosel kaçıncı dereceydi? semen testinden sonra değerlerde düzelme oldumu ?

varikosel kaçıncı dereceydi? semen testinden sonra değerlerde düzelme oldumu ?
Derecesini hatırlamıyorum ama ileri dereceydi ve normalde sadece solda olurken benimkisinin iki tarafında da vardı. Değerlerde de düzelmesini istediğimiz ileri hareketlilikti.O düzelmedi.Sperm sayısı her test verdiğimizde farklı çıktı ama düşük çıkmadı aksine yükselmişti. Bugün atılan bir spermin 3 aylık bir oluşum süreci varmış bunu öğrenince çokta takılmamaya karar verdim sayıya.önemli olan morfoloji ve ileri hareketlilikti bizim için

peki eşimin 3. derece varikoseli sebep olma ihtimali varmı ?
Selamlar. Spermin değerlendirmesini ürologlar farklı kadın doğumcular farklı yapıyor. Yani şöyle söyleyim benim eşime varikosel ameliyatı olmadan da çocuğun olur dedi kadın doğumcum. Ama eşimin ürologu olmaz ameliyat demişti 2 sene önce. Bende burdaki yorumlardan okuduğum kadarıyla gerek yok diye düşündüm. Ve biz azalan sperm kalitesiyle 2024 haziranda tüp bebeğe başladık. Ağustosta transferim oldu ancak düşük yaptım. Bize göre sebebi bu,bozuk sperm kalitesi. Ve 15.11 de eşim varikosel ameliyatı oldu. Keşke en azından tüp bebeğe başlamadan önce olsaydı dedik ikimizde. Ürolog kalan embriyolarında belki işe yaramayacağını ima etti. Daha 6 embriyom var ama tüp bebek sürecine girmeyi pek istemiyorum şimdilik doğal denicem.

Selamlar. Spermin değerlendirmesini ürologlar farklı kadın doğumcular farklı yapıyor. Yani şöyle söyleyim benim eşime varikosel ameliyatı olmadan da çocuğun olur dedi kadın doğumcum. Ama eşimin ürologu olmaz ameliyat demişti 2 sene önce. Bende burdaki yorumlardan okuduğum kadarıyla gerek yok diye düşündüm. Ve biz azalan sperm kalitesiyle 2024 haziranda tüp bebeğe başladık. Ağustosta transferim oldu ancak düşük yaptım. Bize göre sebebi bu,bozuk sperm kalitesi. Ve 15.11 de eşim varikosel ameliyatı oldu. Keşke en azından tüp bebeğe başlamadan önce olsaydı dedik ikimizde. Ürolog kalan embriyolarında belki işe yaramayacağını ima etti. Daha 6 embriyom var ama tüp bebek sürecine girmeyi pek istemiyorum şimdilik doğal denicem.
merhaba canım. inşallah hyırlı sonuçlr alırsınız. hangi doktora ameliyat oldunuz damar çıkarma yöntemimi yoksa bağlamamı yapıldı?

merhaba canım. inşallah hyırlı sonuçlr alırsınız. hangi doktora ameliyat oldunuz damar çıkarma yöntemimi yoksa bağlamamı yapıldı?
Selahattin çayan ameliyatı yapan doktorun adı. Mikrocerrahi yöntemi kullandım 100% bitti tekrarlamaz dedi.

Yok hayır özelde oldu. Doktorun kendi kliniği var ameliyatı anlaşmalı hastanede oldu
hmm. bizde devlette güvenilir arıyoruz para verp yaptırmak istemiyoruz. şünkü özel doktoru rapor veremiyor eşim memur olsuğu için raporda lazım

Merhaba arkadaşlar benimde 7 tane yumurtam toplandı herşey yolunda gibi gözüküyordu ertesi gün hepsinde şekil bozukluğu olduğunu öğrendik ve transfer işlemi iptal edildi. başına böyle bir olay gelen var mı acaba

Merhaba arkadaşlar benimde 7 tane yumurtam toplandı herşey yolunda gibi gözüküyordu ertesi gün hepsinde şekil bozukluğu olduğunu öğrendik ve transfer işlemi iptal edildi. başına böyle bir olay gelen var mı acaba
yumurtalardarmı şekil bozukluğu yoksa spermdemi?

Spermlerden kaynaklı dölleyecek kapasitede sperm yoksa ondan oluyor ,morf ve ileri hız çok kötüyse sebebi budur.

X