ben de hiç istemiyordum doktorumu değiştirmeyi, çok seviyordum doktorumu ama inan şimdi daha iyi geldi bana. birşey yaptım ya sonuçta, umudum arttı. bir de bu yeni doktor tüp bebek konusunda işinin ehli on u anladık artık araştırmalardan halden tavırdan falan. tahlillerini eski doktorundan isteyebilirsin, böyle bir hakkın var.kimse sana doktor değiştirmek istiyorsun diye hesap soramaz, kaldı ki 3 deneme yapıp başaramadı bu doktorun öyle düşün.2 başarısız denemeden sonra histeroskopiyi istiyorlar,seninki hala istemiyor.bir bildiği var mıdır bilmiyorum ama bu tip durumlarda değişiklik istemiyor insan genelde, ama değiştirmek gerekiyorsa da değiştircen napalım. bu duygularının hepsini ben de yaşadım,hala yaşıyorum da gündemime başka şeyler girdiği için yoğunluğunu kaybetti. psikoloğun bana çok faydası olmuştu. tam 8 ay gittim, eğer maddi durumun elveriyorsa mutlaka git ferihacım.
ben 2 hafta önce aret kamarla görüşmeye gittiğimde sormuştum bu yapay rahim olayını.uzun uzun anlatmıştı ama bu tip yöntemlerin uydurma şeyler olduğunu söyledi feriha.genelde yeterli tetkikler yapıldıktan sonra herşey normalse sabrederek denemeye devam etmekten yanaydı aret kamar.ama sana henüz her tetkik yapılmadı sonuçta.tüp bebekte spermleri yumurtanın yakınına bırakıyor, sperm kendi yumurtanın içine girip döllüyor, mikroenjeksiyon sperm sayısı daha az olanlarda yapılıyor, spermi kendileri direk yumurtanın içine enjekte ediyorlar, döllenme şansı daha yüksek oluyor mikroda, bizimki de mikroydu, 16 yumurtamın 14ü döllenmişti.ama rahim kabul etmedi bu defa da.
inşallah canım teşekkür ederim. ne sınavmış kardeş valla. birini geçemeden ötekine takılıyorum.
kanamanın başladığı gün 1.gün şekerim.
Bu arada dün histeroskopim yapıldı.10-15 dk sürmüş. rahmimin şekli kalp gibiymiş onu düzeltip normale getirmiş. bir de yanlardan kesikler atmış sanırım o kısmı tam anlamadım.şimdi şansımız daha yüksek dedi.bunlar tutunmaya engel olabilecek etkenlerdi dedi. 2 ay sonra gel başlayalım dedi.
Babamın tetkiklerinde ameliyata engel bir duruma rastlanmadı.pzt günü doktoru yurt dışından dönünce ameliyat tarihine karar verilecek.
bende haberler böyle güzellerim.[/QUOTE
inş cnm senin adına sevindim babanın haberide şuan iyi gibi anladığım kadarıyla umarım bebişinde gelir sana :)
bnm doktorumda herşey yolunda dedi inanıyorum ki yavrum gelicek herşeyde bir hayır vardır belkide rahmin daha güzel hazırlanıcak dedi.o zaman dün akşam geldiğine göre kırmızılar bugün 2. günüm dimi ?