suercim Allah kavuştursun,asker yolu beklemiştim, bilirim çok zor oluyo,
bence tüpe heç para vermeyin,gidin kocalarınızın yanına))
şaka bi yana Allah gönüllere mesafe koymasın yollar aşılıyo)))
Allah sırf bu büyük konuşmanın hatrına vericek sana yaramazını inş....bebişin sana tutununca ''hadi gelio yaramazın hayırlı olsun güle güle büyüt'' dicem inş....
canım bu arada sizin sperm sayınız kaçtı?birde bilgin var mı bilmiom spermde morfoloji ne demek kimisi sebebine morfoloji yazıoda?
İnşallah dersin yasevcim :))) Bizim sperm sayımız ilk spermiogramda 5,4 milyondu. 3 hafta sonra ikinci spermiogramda 14 milyondu. üçüncüsünü daha yaptırmadık, bu aralar yaptırmamız lazım aslında da üşeniyoruz. Morfoloji spermin şekliyle alakalı şekerim. bizimkinde de çıktı morfoloji bozukluğu. spermin baş, gövde ve kuyruktan oluşan bir şekli var ya, mesela bazısının baş kısmı bozuk oluyo, bazısının kuyruk kısmı. yani sayı az olduğu gibi şekli de bozuk. morfoloji %1 olunca bu demek oluyo ki 100 tane spermin içinde sadece 1 tane şekli kıçı başı düzgün olan var :))))) doktorlar gerçi buna çok takılmayın diyorlar, sonuçta düzgün olanı var içinde ama bilemiyorum tabi.
Valla canım çok doğru söylüyosun
Bu ay yumurta takibi yapıyım dedim benim horozu bulamadım
Benimde hiç kaderim yokmuş evlendik evleneli hep şehir dışında
Buz gibi yataktada hiç yatılmıyoki yalnız:
suercim benim bir kuzenim var, kocası ayda bir evde gelio nerdeyse. ikincisini doğurdu kız. yani performansla mı alakalı ben bilemedim ki :)))
yapmıs oldugunu kur
herhangı br ılac falan varmı
ettıgnız dualr
bunlardanda bahsedelım kızlar
canım ben eşime keçiboynuzu kürünü uygulamıştım. 3 haftada spermleri artmıştı ama alakası var mı yoksa tesadüf mü bilemem tabi. yumurtalaar için de incir kürünü söylerler hep. tüp bebekte ise transfer yapıldıktan sonra ananas yiyin diyorlar...
İnşallah dersin yasevcim :))) Bizim sperm sayımız ilk spermiogramda 5,4 milyondu. 3 hafta sonra ikinci spermiogramda 14 milyondu. üçüncüsünü daha yaptırmadık, bu aralar yaptırmamız lazım aslında da üşeniyoruz. Morfoloji spermin şekliyle alakalı şekerim. bizimkinde de çıktı morfoloji bozukluğu. spermin baş, gövde ve kuyruktan oluşan bir şekli var ya, mesela bazısının baş kısmı bozuk oluyo, bazısının kuyruk kısmı. yani sayı az olduğu gibi şekli de bozuk. morfoloji %1 olunca bu demek oluyo ki 100 tane spermin içinde sadece 1 tane şekli kıçı başı düzgün olan var :))))) doktorlar gerçi buna çok takılmayın diyorlar, sonuçta düzgün olanı var içinde ama bilemiyorum tabi.
suercim benim bir kuzenim var, kocası ayda bir evde gelio nerdeyse. ikincisini doğurdu kız. yani performansla mı alakalı ben bilemedim ki :)))
canım ben eşime keçiboynuzu kürünü uygulamıştım. 3 haftada spermleri artmıştı ama alakası var mı yoksa tesadüf mü bilemem tabi. yumurtalaar için de incir kürünü söylerler hep. tüp bebekte ise transfer yapıldıktan sonra ananas yiyin diyorlar...
ılk 2 gun anans yedım
tutunması ıcın her gun kabak cekırdegı yedım
bol su ıctm
ama sıpa tutunmadı annesıne :)
kızlaaar bıse dıcem:)sızın bu cocuklar bu yuzden olmuyor olmasın:) tavuklar evde horozlar yok:)) gercı bızde horoz var da ne oldu:):)
ılk 2 gun anans yedım
tutunması ıcın her gun kabak cekırdegı yedım
bol su ıctm
ama sıpa tutunmadı annesıne :)
Canım ikinci tüp bebeğin fiyatını görüştünmü ve ilkini ne zaman yaptırmıştın
Ben haziranda yaptırmıştım
selam kızlarrr..
iş yoğunluuğndan pek giremedim...
dün dr. gittim daha doğrusu tüp bebek merkezine gittik dr. ile görüşmeye..
dr. sizde tahlilere göre birşey görünmüyor pko olduğun hiç belli değil muayene dışında dedi...
ama kalp şeklindeki rahim için kesinlikle
histereskopi ile düzelteceğiz birde laparokopi yapacağız sonrada 2 kere aşılama ve sonra inş. gerek kalmaz ama
tüp bebek dedi..Ben ilk aşılamada sonuç alcağız diye düşünüyorum değerlerinizi kötü değil dedi..
Böyle işte..Sanırım perşembe günü bu işlemler yapılacak ve ben çok stresliyimm((
hiç anestesi ile bir işlem görmedim ve korkuyorum..
selam kızlarrr..
iş yoğunluuğndan pek giremedim...
dün dr. gittim daha doğrusu tüp bebek merkezine gittik dr. ile görüşmeye..
dr. sizde tahlilere göre birşey görünmüyor pko olduğun hiç belli değil muayene dışında dedi...
ama kalp şeklindeki rahim için kesinlikle
histereskopi ile düzelteceğiz birde laparokopi yapacağız sonrada 2 kere aşılama ve sonra inş. gerek kalmaz ama
tüp bebek dedi..Ben ilk aşılamada sonuç alcağız diye düşünüyorum değerlerinizi kötü değil dedi..
Böyle işte..Sanırım perşembe günü bu işlemler yapılacak ve ben çok stresliyimm((
hiç anestesi ile bir işlem görmedim ve korkuyorum..
yapmıs oldugunu kur
herhangı br ılac falan varmı
ettıgnız dualr
bunlardanda bahsedelım kızlar
Evet bencede birbirimiz için dua edelimDÖRT DUA VARDIR KI KABUL EDILIR,ASLA REDDEDILMEZ!
Peygamberimiz sav buyuruyorki şu dört kişinin duası mutlaka kabul olur.
1.Dönünceye kadar hacının yaptığı dua
2.Gazaya çıkan askerin duası
3.İyileşinceye kadar hastanın yaptığı dua
4.Bir müslümanın bir müslüman için ismiyle arkasından onun için yaptığı dua.
Bu dualar içinde en çok kabul edilen müslümanların birbiri için yaptığı duadır.
Bunun sebebi başkası için yaptığımız duanın günah işlememiş bir dille yapılmış olmasıdır.
Peygamber efendimiz, (Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile duâ edin) buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulanacağı suâl edilince, (Birbirinize duâ edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir) buyurdu.
Bu nedenle birbirimiz için dua edelim!
kızlar bende eylul ayında tupbebek tedavisine baslıcam..3 ay once bir asılama deneyimim oldu dusukle sonuclandı. esim varikosel ameliyatı gecirdi sperm sayısında artıs oldu ama genede yeterli olmadı. insallah hepimiz eylul ayı bebeklerimizi kucagimiza saglıkla alırızz!
Topicinizde misafirim..yazılarını biraz biraz okudum..bende 2,5 senelik evliyim ve pcoluyum..bir aşılama yapıldı sonuc negatif..şimdi tüp bebek için fshın düşmesini bekliyoruz..sizlere sormak istediğim fsh yüksekken tüp bebekle hamile kalan oldu mu acaba?ya da bu fshı düşürebilen oldu mu aranızda??