eyiz iin asla almayacanz eyalar ?

[sıze="3"] ya kızlar ben bu sandğı puf gibi kullanırım demiştimama resmdekine göre bu sandık baya büyükçe, ayna önüne konulamazmış gibi geldi... Salon takımını beyaz alırnırsa oraya da yerleştirilebilir puf olarak... [/sıze]

$kapitone-sandik-arge.jpg

bende 2 ay sonra evleniyorum ve benimde asla almıcaklarım vitrin takımı hem çok pahalı hemde çay bardağının fln vitrinde ne işi var.vitrinim için bi kadeh takımı birde likör takımı aldım okadar.kahvaltı takımı oda hem cok pahalı hemde içinde gayet gereksiz parçalar var.uyku seti neden bilmiyorum ama bizim evde hiç kullanılmıyo o yüzden alışkın değilim.sandığım olmıcak annemin sandığı var evde gereksiz yer kaplıyo.mutfak dolapları için dantelli işlemeli örtüler.mutfak robotu yaptıgı azıcık iş ama tezinlemesi bir ölüm.aklıma gelenler bunlar.ama gaza gelip süslü yatak örtüsü aldım şimdi kara kara düşünüyorum bunu kullanabilirmiyim diye kullanmasam kaldırsam pofuduk pofuduk kocaman yer kapıcak dolapta mecbur kullancam artık.dantelde kullanmam ama o annemin el emegi çeyizimde olucak.

ben de burada yazılanların çoğunu almayı düşünmüyorum. Ama şu danteller patikler... Annem çoktan hazırladı ve istmesem de çeyizimde olacak. Ne yazık ki onlarca yemeni-patik-havlusu olmayan çeyiz olmuyor buralarda :KK43:

Bende O süslü kabarık yatak örtüsünden almadım aslında almayı düşünüyordum ama evli arkadaşlarımla konuştum hepsinin bazasına kaldırdığını ve kullanmadıklarını anladım bende gidip taçtan pike tarzında ince elyaflı yatak örtüsü aldım hem çok şık hemde kullanışlı ayrıca ekonomik :KK16:

saten ve desenli yün yorganlardan yaptırmayacağım
annemin 30 yıllık kaneviçelerini (değerlendirmek için) pike takımı diktirmeyeceğim
annemim yaptırdığı dantel takımlarını,patikleri,havlu kenarlarını kullanmayacağım

Kesinlikle yün yorganlar artık çok saçma ve gereksız ... Asla yün yorgan ıstemıyorum çeyizime..

Zaten artık her yer kaz tüyü, mıkrofıber vs. yorgan dolu.. atarım makıneye mıs gibi yıkarım :)

Kesinlikle yün yorganlar artık çok saçma ve gereksız ... Asla yün yorgan ıstemıyorum çeyizime..

Zaten artık her yer kaz tüyü, mıkrofıber vs. yorgan dolu.. atarım makıneye mıs gibi yıkarım :)

aah ah kesinlikle istemiyorum demekle olmuyo malesef bu işler büyükler zorla koyuyolar çeyize.benim kayınvaliden bana 1tane çift kişilik 3 tanede tek kişilk yün yorgan ve yastıklarınıda yapmış napcam ben onları bilemiyorum annem olsa anne bunları istemiyorum derim ama kayınvalideye denmiyoki.duyunca gıcık oldum:KK43:(yani küçük yer kaplayan bişey olsa hadi alayım gönlünü kırmayayım koyarın bi köseye dicem ama koca koca yorganlar yastıklar ben onları nereye sığdırcam bilemiyorum.

aah ah kesinlikle istemiyorum demekle olmuyo malesef bu işler büyükler zorla koyuyolar çeyize.benim kayınvaliden bana 1tane çift kişilik 3 tanede tek kişilk yün yorgan ve yastıklarınıda yapmış napcam ben onları bilemiyorum annem olsa anne bunları istemiyorum derim ama kayınvalideye denmiyoki.duyunca gıcık oldum:KK43:(yani küçük yer kaplayan bişey olsa hadi alayım gönlünü kırmayayım koyarın bi köseye dicem ama koca koca yorganlar yastıklar ben onları nereye sığdırcam bilemiyorum.

bencede yün yorganlar gereksiz

yün yorgan fikri banada pek cazip gelmiyodu ama rahmetli ananenim annemin çeyizi için 25-26 sene önce yaptırdığı yün yorgan var annem kullanmaya kıyamamış bana saklamış ee hatırası var tabiki benle gelcek :26:
bide gelinlik örtüsü dedikleri süslü püslü pufuduk fırfırlı yatak örtüleri bana çok gereksiz geliyor kaç gün kullanırki insan o örtüyü almıycam sanırım:84:

Bir kere asla dantel ya da böyle onun benzeri bir şeyleri örtmek için örtü almayacağım almıyorum da gerçi. Onun dışında yün yorgan, oyalı piko yatak örtüsü filan yaptırmam ona o kadar parayı hayatta vermem.Böyle çok şatafatlı tüllü kabarık gelin yatak örtülerine bir dünya para vermem zaten çalışan bir bayan olacağım hergün onu serip toplayamam. Bir de uyku seti almam onun yerine yorgan ve nevresim takımlarını ayrı alırım uyku setinin içindeki yorgan başka nevresimlerle kullanılmıyor çünkü kendinden desenli oluyor. Bunların dışında firitöz almam hem bol yağda kızartma sevmiyorum hem de gereksiz yer kaplıyor, temizlemesi de bir dert. Bir de çay kahve makinesi almam . Bu zamana kadar evmizde çay kahve makinesi yoktu hiç de eksikliğini hissetmedik yani. Mutfakta gereksiz yer kaplıyor bence.

tek kişilik nevresim, pike takımı almam

abartılı gelinlik gibi yatak örtüsü almam

fritöz almam

salon dantel takımı vs. almam

yatak için nakışlı dantelli pike yaptırmam / almam

:) kızlar dantel örtü ve gelinlik gibi yatak örtülerinden ben de hic almayi düsünmüyorum ama diger saydiklarinizdan aldim ve almayi düsünüyorum:26: Tefalin cok kullanisli bir fritözü var,hem vok az yag ile kizartiyor hemde bulasik makinasinda yikanabiliyor.mikrodalgayi almadim ama almak istiorum,cok pratik,yeni nesil miktodalgalarda eskisi gibi zararli degil,ona bakarsak kimse cep tlfu kullanmasin..Korkmazin Caykoligindn aldim,bizim aile biraz kalabalik ve kaynim tam bir caykolik,hep yeni cay demlemektense bence caycilar cok iyi..Tülbent ve patiklere gelince,bende de cok var ama cogunu zaten bayramlarda yasli teyzelere akrabalara vermek icin sakliyorum..

:) kızlar dantel örtü ve gelinlik gibi yatak örtülerinden ben de hic almayi düsünmüyorum ama diger saydiklarinizdan aldim ve almayi düsünüyorum:26: Tefalin cok kullanisli bir fritözü var,hem vok az yag ile kizartiyor hemde bulasik makinasinda yikanabiliyor.mikrodalgayi almadim ama almak istiorum,cok pratik,yeni nesil miktodalgalarda eskisi gibi zararli degil,ona bakarsak kimse cep tlfu kullanmasin..Korkmazin Caykoligindn aldim,bizim aile biraz kalabalik ve kaynim tam bir caykolik,hep yeni cay demlemektense bence caycilar cok iyi..Tülbent ve patiklere gelince,bende de cok var ama cogunu zaten bayramlarda yasli teyzelere akrabalara vermek icin sakliyorum..

mikrodalga fırın nasıl fırın oluyo desem :KK69:

Dantel örtü almam ve kullanmam,
vitrin gümüşlük gibi şeyler almam
Kristal takım almam
Kocaman ıncıklı cıncıklı gelin yatak örtülerinden almam
Kısacası kullanışsız olan beni uğraştıracak hiçbirşeyi almam

bende gümüşlük almayı düşünmüyorum sadece yemek masası ve yaşam ünitesi almak istiyorum ama yemek takımımı yaşam ünitesine koysam olurmuki ?? onunda çekmeceli dolapları varya :S bende yatak örtüsünü abartılı istemiyorum.annemin yaptığı güzelim yazmalar o kadar para verilen patikleride kusura bakmasın ama kimseye veremem:KK33:.ancak kızıma veririm kullanmazsam ki büyük ihtimalle kullanırım.canm ennem benm o kadar emek veriyo.sonra pike takımı yaptırdım içine yorgan geçirebiliyosun o yüzden kullanışlı.birsürüde para verdim zaten hihi :21:
konsol almayı düşünmüyorum.yemek takımı,kahvaltı takımı falan hepsini aldım.abartılı salon takımı almicam spor döşicem evi.oturma odama da o abartılı perdelerden istemiyorum hıhhh :KK55: :KK36:

dantel kullanmam hıc demedım dememde bence zevk meselesı sağolsun annem yaptırmıs seve seve kullanıyorum:KK3: çalısan bı bayanım ama bosbos vıtrın yada ayna onu gormek ıstemıyorum aılemde dantel sevmez ama ben sevıyorum mutfagımda bıle var:KK52: ama frıtoz almam aldıgım gıbı hedıye ettım.mıkrodalga sokmam evıme oyle zarrlı ısınlarla ısım olmas.genelde uyku setınden sıkayet edılmıs ama benım ıcın cok degerlı cunku mısafırıme hep onu verıorum:KK52:

bende vıtrın istemiyorum..
sandıkta istemiyorum ama annem gelin sandıksız olmaz diyor :KK19:
gümüşlüğün içine konan o kristal gümüş takımlardan filan almayacam..
dantel pecete istemiyorum :emir_bebek:
kahvaltı takımı almam
annem yataştan 1 tane uyku seti aldı ama ben 1 tane daha alırım diye düşünüyordum kullanışsız mı ki :26:

X