eyiz iin asla almayacanz eyalar ?

iyi ki almamışım dediklerim.

çeyiz sandığı,borcamlar,kahve fincanları(o kadar çok geldi ki bende götürüyorum onları şimdi)

keşke almasaydım dediklerimde.. silikon yastık. yorgan (16 tane yastık koydular. 5 tane yorgan)

50 patik 50 kadar da çember yazmaa off berbat bişiy koyacak yer sıkıntısı çok kötü...

Hakikatten yaaaaa....Bu uyku setleri yorgan gibimi kullanir?? Kullanim sekli nasildir? Carsaf gecirilirmi mesela disina??

Hayır zaten yorgan yüzü var tatlım aslında kullanışsız değil bence ben aldım inş. pişman olmam:sm_confused:

ben de zigon sehpa sevmiyorum ve almadık. orta icin büyük sehpa var ama. herkese bi sehpa cıkarana kadar otururuz masaya. meyve icin falan da herkes alır eline ortadaki sehpadan. ayrıca patik yazma vs.... kapalı olmayan kızın ceyizinde ne işi var 50 tane yazmanın? hoş kapalı olsa da takmaz ya onların cogunu. benim ceyizimde 3 tane var, gelen giden olursa lazım olur belki hic sanmıyorum ama...
ayrıca portmanto... cok itici geliyo bana.bi ayakkabılık bi de dilsiz uşak var. ayrı ayrı daha güzel bence
gondol falan gbi bişeym de yok. bir de ceyiz icin bi set alınır sonra bide günlük kullanım icin alınır ya yemek takımı falan, benim öyle bişeym de yok, misafir gelirse dediler, bizim hergün yediğimiz tabaktan yiyemiyo mu misafir dedim.

kızlar şimdi okudum yazdıklarınızı da benimde kafam karıştı. Fikir alayım dedim sizden
Beyaz renk puf gibi duran çeyiz sandığı alayım diyordum ama çok mu gereksiz oluyor yani salonda boşa yer kaplamaktan başka bi faydası yok mu? Ben namazlıkları falan koyarım diyordum ama yazdıklarınızı görünce kararsız kaldım.
:18:

Son düzenleme:
8532 tane yazma bilmem kaç tane patik, lif gibi şeyler koymam kesinlikle hepsinden 3-5 olsun yeter kim kullancak o kadarını gelen giden olursa onlara vermek için o da yaşlı anneanneler babanneler filan. Onun dışında çevremde duyduğum ve burda okuduklarıma göre borcam çok küçük ıvız zıvır şeyler almam evlenince çünkü herkes bir ton getiriyormuş.:KK9: Fiskos masa ve örtüsü, dantel, sandık, piko yapılmış nevresim takımı 2000-3000 TL veren var ya.:KK53: Onların dışında vitrin asla almam masa ve konsol alırım sadece o da tabak çanak ıvır zıvırı toplasın diye. Kocaman eski usül mutfak robotlarından almam. Fritöz, çay kahve makinesi gibi şeylere de çok ihtiyaç olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleme:
bana da uyku seti saçma geliyorrr

uyku seti banada saçma geliyor ve almıycam...

ben de zigon sehpa sevmiyorum ve almadık. orta icin büyük sehpa var ama. herkese bi sehpa cıkarana kadar otururuz masaya. meyve icin falan da herkes alır eline ortadaki sehpadan. ayrıca patik yazma vs.... kapalı olmayan kızın ceyizinde ne işi var 50 tane yazmanın? hoş kapalı olsa da takmaz ya onların cogunu. benim ceyizimde 3 tane var, gelen giden olursa lazım olur belki hic sanmıyorum ama...
ayrıca portmanto... cok itici geliyo bana.bi ayakkabılık bi de dilsiz uşak var. ayrı ayrı daha güzel bence
gondol falan gbi bişeym de yok. bir de ceyiz icin bi set alınır sonra bide günlük kullanım icin alınır ya yemek takımı falan, benim öyle bişeym de yok, misafir gelirse dediler, bizim hergün yediğimiz tabaktan yiyemiyo mu misafir dedim.

zigon sehpa aslında çok gerekli bişey...ama şimdi salon takımlarının bazılarında falan kendinin küçük sehpa gibi şeyleri oluyor,bişey yenip içileceği zman çekiyosun kenardan koltuğun ortasına takıyosun vs ..(anlatabildm mi acaba:KK53: )
o 40-50 tane oyalı yazmalar banada çok saçma geliyor..dediğin gibi kapalı olmayan bi kız napsın o kadar yazmayı....bi arkadaşım var kapalı,banada çok yardımcı oluyo çeyiz konusunda...ben 10 tane yeter hadi dedim ki o bile çok bana da,kız "aaaa olur muu bizde en az 30-40 tane yapılır,delimisiin" şeklinde tepki vermişti:KK1: vallaa hiç uğraşamam...yeter bana 10 tane....hem ona buna verirsin diyolar,niye vereyim ayol,millete vermek için mi yapıyoruz ya da yaptıryoruz....

o gondol neydi sahi...?böyle sehpanın üstüne konan kayık gibi şeyleri mi diyorsunuz?onlarsa eğer evet çok gereksiz..eskidendi onlar yahu...ben zaten öyle incik cinsik süslerle doldurmıycam etrafı..az ama öz olacak..hem toz falan alırken eziyet oluyor....onu kaldır bunu sil,tekrar yerine koy falan.....

onun dışında mikrodalga fırın banada çok gereksiz geliyor...nişanlımın vazgeçilmezi olsa da almıycam...yemeyi küçük tencereye yavaya koyup ısıtamıyormuyuz....hem sağlıksızda....

onun dışında kahve makinası,çay makinası,yok yumurta pişirme makinası,yumurta dilimleyici,efendime söyliyim pilav pişirme makinası,ekmek kızartma makinası bunlar gereksiz bence....

mutfak robotuda almıycam...

dantellere gelince...bende hiç sevmiyorum ama gelin görün ki anneme anlatamıyorum..hayır kendisi dantel bilen yapan biride değil...mecburen yaptırıyor..e dünyanın parasını istiyolar tabi el emeği olunca...sır hevesinden öyle bi pike takımı yaptırdı bu bahsettiğim arkadaşıma...sadece danteline 250 lira verdik...dikimiyle 480e geldi 1 pike takımı:KK36:

onun dışında masa üstlerine dolap içlerine dantel mantel aslaaa koymam....mutfak dolaplarından aşağa dil gibi örtü sarkıtmam....salonda bardakların çanakların görünmesinide istemiyorum....ona nası çözüm bulucam bilmiyorum....:KK28:

Bendece 10 tane tülbent kapalı bırıne bıle yeter canım fuzuli şeylere gerek yok .patıklerde kullanılmıyor eskısı gıbı kullanacaksa bulunsun kullanmıyacaksa evde tutmanın alemı yok .
ben salata kurutucuyu gereksız buluyorum , sandık yer yoksa kocaman bıseyse gerek yok yorgan da benım annem 2 çıft kışılık 2 tek kişilik diktirdi cok hafıf bırde uyku setım var yeter bana fazlasınada gerek yok

borcam, kahve makinesi, zigon sehpalar çok gerekli, katı meyve sıkacağı olmazsa olmaz,

televizyon, sandık ve danteller gereksiz

pilav pişirme makinası değil de pilav tenceresi şart

o danteline sadece 250 lira verilen örtülerden benim de yapıldı, deli manyak para ya, bunlar süs mu olacak kullanılacak mı diye sordum bön bön, sanki el işi sergisi gibi oldu, insan nasıl örtecek onunla üstünü bilmem

bu arada zigon sehpalardan şunları öneririm, yer kaplamıyorlar
images

sehpalar çok güsel yer kaplamaz.neden dantelli pike takımından memnun değilsiniz kızlar annemin emeği çok diye annem isteğince ben yaptırdım inş pişman olmam.:KK43:

ben haziranda veleniyorum,annem bana 150 lira verip bohça örtüsü yaptırmış,sinirimden çatlıcaktım ben nişanlandım ve biz bohça mohça uğraşmaadık eski adetlerle,kimene benim giyeceğim iç çamaşırdan
o bohça örtüsünü napıcağımı bilemiyorum.içime oturdu fiyatı duyunca:KK20:

Kızlar çok güzel bilgiler bunlar. Bunlara göre ben de ne işime yarar ne yaramaz fikir sahibi oluyorum.

Şu andaki düşünceme göre asla almayacağım şeyler; fritöz, mikrodalga, vitrin, dantel (annem yaptığı için sadece saklayacağım), uyku seti, tüllü boncuklu yatak örtüsü, sandık,, aklıma gelenler bunlar.

Sandık gereksiz diyorsunuz da kızlar, peki çeyiz ne ile gidecek? bir fikri olan varmı:26: Benim çeyizim Bursa'ya gidecek mesela:26:

vitrin, gümüşlük, gondol seti, dantel örtüler, mikrodalga, patik, yazma, ekmek kızartma makinası, uyku seti, kurutma makinası, mutfak takımları, gelin yatak örtüsü. almadım, almayı düşünmüyorum.

Sandık gereksiz diyorsunuz da kızlar, peki çeyiz ne ile gidecek? bir fikri olan varmı:26: Benim çeyizim Bursa'ya gidecek mesela:26:

Güzel temiz koliler ile gidebilir sonrada zaten dolaplara kaldırılır. Yani en azından ben öyle yapacağım. Çünkü oturacağımız ev erkek arkadaşımım evi ve biraz küçük. Bir de koca sandığa yer ayıramam. yerin varsa o zaman sorun değil kaldırırsın bir köşe de durur. Ama inan bir süre sonra sen de atarsın onu. Çevremden biliyorum.

bencede kızlar sandık çok gereksiz ,hatta ben çeyizlerimi kamyonet tutup götürdüm,hiç öyle merasimle falan uğraşmayalım diye,evde yıkayıp ütüleyip yerleştireceğiz,bir tek kıyafetlerim kaldı onuda ,15 gün öncesinden halledeceğiz,vitirin almadım,sandık almadım,tost makinası eski ocağın üstünde pişenlerden aldım bin kat daha güzel yapıyor ,ekmekleride onda kızartırız nolcakki,çalıştığımız için bi hafta sonu falan kızartırız zaten,elektrik süğpürgem önceden vardı küçük bişey ,bulaşık makinam 2 prglı.böyle işte:KK3:

iyide çeyizlerin hepsi zaten sandığa sığmaz bir de o var:26:yani o yüzden tek sandık almak saçma kolilersin olur biter:KK34:

bende düzgün bir şekilde kolildedim
diğerlerinide hurç yaptık tertemiz
benimde uzak yere gidicek kayınpederim gelicek ve eşyalar gidip yerleşecek
yani sandık hem o kadar şeyi almaz hem de evde kalabalık..

Kahvaltı takımı .s Tamam kahvaltılık için şeyler alınır ama takım saçma. Ablam alıcak bu ay 400 tl bana saçma geliyo şahsen.

X