arkadaşlar bence burada yazılanlar fikir vermek için tabii ki ama herkesin ihtiyacına göre değişir ve en iyi yöntem bence hala annenizin evindeyken her eşyayı inceleyin mesela bir arkadaşımız zigon sehpa almadım demiş ama ben de mesela hayvan kadar orta sehpaları anlamsız buluyorum misafirin önüne çeksen çekilmez falan filan.. orta alanı boş bırakıp bunun yerine yüksek sehpalardan almayı düşünüyorum, zigonda olur bir köşede.
mobilya olarak oturma odası yapmayı istemiyordum ama erkek arkadaşım hiç sormadan etmeden çok büyük bir ev almış :s açık mutfak olduğu için köşe takımı koyarım herhalde sizce kullanışlı mı? iki kişi aynı anda uzanamaz bile gibi geliyor...
salonuma konsol alıcam ama aynasız.. gümüşlük ya da vitrinden birini alıcam ve içinde gerçekten kullanacağım şeyler olacak. ben çeyiz olayını seviyorum biraz :) bu yüzden size annemin kullanmadıklarını yazsam daha mantıklı gelir
çünkü onun kullanmadığı bütün dantel, kristal kadehler çay takımları falan hepsini ben götürücem
annemin vitrini viski bardağı dolu 3 yılda bir falan kullanılıyorlar herhalde
kullanacağım her şeye el basma niyetindeyim :)
büyük süpürgede istememişler ama benim takıntım var toza :s alerjisi olanlar için olan süpürgelerden istiyorum evet gerçekten kullanışsız ama daha aşağısı kurtarmaz beni. mutlaka süpürge alırken mağazada çalıştırıp sesini duyun kızlar sonra evde zulüm yaşamayın :)
tefal actifry çok istiyorum ama olumsuz çok fazla şey okudum alacağınız her şeyi forumlardan okuyun. mesela bir bulaşık makinası ne kadar kötü olabilir demeyin... A++++ yapıcaz diye kurutmadan çıkaranlar varmış.. önceki mesajımda yazdım küçük yuvarlak fritözlerden alıcam
asla almayacağım şeyler şöyle olabilir
*yatak örtüsü-uyku seti
*tv ünitesi (bunun yerine kafama göre raf yaptırıcam)
*ev sineması seti- oyun konsolu
*mikser (braun blender ı yeterli görüyorum hamur yaparsam kendim yoğururum)
*pizza tenceresi (teflonları kağıt gibi ince onun yapacağı pilavda pizzada eksik kalsın...) bunun yerine pizza tavası almayı düşünüyorum
*çelik tencere (şu an yeterince var ama yeni alacak olsam sadece teflon, döküm ve seramik tercih ederdim)
*bilimum elma kesme aparatı vs şeyler
*oyma çeyiz sandığı hastası olsam da sonuçta çeyizim o sandığı 10 katı sadece sembolik bir anlamı var evin neresine koyarım diye düşünüyorum sehpa yapmak çok demode kaldı. annemin sandığını karıştırmaya bayılırdım ama bizden sonraki neslin çeyiz meraklısı olacağını hiç sanmıyorum :)
*seksi iç çamaşırı, saten diye satılan ama aslında bildiğiniz naylon olan her türlü gecelik, pijama, nevresim vs... ne çeyize ne sonraki kullanımlarım için almam!
*çeyiz denemez ama yazmadan geçemeyeceğim çok tartışması oluyor, eğer seçme şansı benim olursa yani almaya birlikte gidebilirsek kullanamayacağım kasada bekleyecek bir set asla almam... çok şık altın setler var gayet de kullanılabilir gidip baklavalı setler aldırıp yarısını yapmayı unutmuşlar gibi görünen küpeler aldırıp sonra "ayy set aldılar ama ben kullanmıyorum" demeniz çok saçma kullanmayacağınız şeyi almayın aldırmayın..
*dikiş makinası - dikiş yapanlara çok hayranım ama kursa gidip öğrenmeden asla almam..
*su sebili almam çünkü yosun tutuyor çok sağlıksız buluyorum bunun yerine cam şişeyle dolaba su koymayı tercih ederim...
yazı çok uzun oldu ama burda almam denilenleri de neden almak istediğimi de yazmak istiyorum
*tost makinası- ızgara gibi kullanıp çok güzel sebzeler ve köfte kızartmak için de kullabileceğimi düşünüyorum ve tabii ki waffle için..
*kurutma makinası - çok tozlu bir şehirde yaşıyoruz ve toplarken çamaşırı çırpıp çıkan tozu görürseniz o çamaşırı aslında boşuna yıkadığınızı da görürsünüz...
*yoğurt makinası - annem güveçte mayalıyor ama bana biraz ekşi geliyor bu yoğurt, sütüne güvenebileceğim bir sütçü bulabilirsem alabilirim tam emin değilim bu konuda
*çay kahve makinası - arçelik kullanıyoruz evde hem kettle olarak kullanıyoruz hem de çay demlemek için çok pratik bildiğimiz manada demlik işte.. ben de bundan almayı düşünüyorum. semaveri de var ama bir kez kullandım demliği kaldırınca buhar elimi yaktı.. Türk kahvesi ve diğer kahveleri çok severim bu yüzden Tchibo olabilir bir makina alacağım, Türk kahvesini en iyi jumbo cezve yapıyor gibi geliyor bana çeliği kalın bu yüzden bakırdan da geç ısınıyor. ama yine de bir elektrikli cezvem var annem bulunsun diye almıştı.
*güveç, borcam, kek kalıbı, tart kalıbı gibi mutfak malzemeleri bence sırf bulunsun diye değil yapmayı biliyorsanız, kullanacaksanız alınmalı şahsen ben fırın kapları aldım ama tatlı yapmak için kek dışında çok ayrıntıya girmedim..
*ekmek makinası - çavdar vs ekmeğini daha çok seviyorum, ince dilimli bu tip ekmekleri sevmiyorsanız illa ekmeği yemeğin suyuna banıcam diyorsanız hiç almayın :)
*sehpa örtüsü gibi perde kıvamında şeylerdense annemin yaptığı dantelleri örtmeyi tercih ederim.. onun kullanmadığı kaneviçeleri de kesip pamuk saten nevresim ya da pike yaptırmayı düşünüyorum..
aklıma bunlar geliyor son temennilerim plastik yerine cam, ve silikon, seramik yerine porselen tercih edin.. sırmasız ağzı kapaklı bir testiye suyumu koymak istiyorum plastikten çok daha sağlıklı :) metal baharatlıklar vs almayın paslanmaz dedikleri o çeliklerin %90 ı paslanıyor. gerçek kalitede bir paslanmaz çeliğin mıknatıslanma özelliği yoktur ve alırken koklayın demiroksit yani pas kokusunu duyacaksınız çin malı çeliklerin çoğu kokar.. ve son tavsiyem jumboda satılan bir domates soyma bıçağı var ondan alın kocanızın derisini bile yüzer :)) bıçağı lazerle kesilmiş sanırım çok keskin ve çok kullanışlı her zımbırtıyı onunla çatır çatır soyuyorum..
saygılar sevgiler hürmetler iyi alışverişler