eyiz iin asla almayacanz eyalar ?

:) kızlar dantel örtü ve gelinlik gibi yatak örtülerinden ben de hic almayi düsünmüyorum ama diger saydiklarinizdan aldim ve almayi düsünüyorum:26: Tefalin cok kullanisli bir fritözü var,hem vok az yag ile kizartiyor hemde bulasik makinasinda yikanabiliyor.mikrodalgayi almadim ama almak istiorum,cok pratik,yeni nesil miktodalgalarda eskisi gibi zararli degil,ona bakarsak kimse cep tlfu kullanmasin..Korkmazin Caykoligindn aldim,bizim aile biraz kalabalik ve kaynim tam bir caykolik,hep yeni cay demlemektense bence caycilar cok iyi..Tülbent ve patiklere gelince,bende de cok var ama cogunu zaten bayramlarda yasli teyzelere akrabalara vermek icin sakliyorum..

ben de tefalin bulaşık makinesinde yıkanabilen fritözünü sorsam...
:KK1:

ben de tefalin bulaşık makinesinde yıkanabilen fritözünü sorsam...
:KK1:

bende var o fritözden ama aldığıma pişman oldum.çok kullanamadım.o kadar büyük parçaları varki makineyi o dolduruyor gibi bişey oluyor..şimdi actifry aldım hepten boşa çıktı :KK1:

Bence yemek takımını gelinlerin kendisi almalı başkasının aldığı kullanılmıyor ucuz ve kaba oluyor

şu sıralar yorgan,uyku seti,pike takımı bunlarla kafayı bozmuş durumdayım. uyku seti almamaya karar verdim tamam :) bi kaç tane yorgan,yastık alsam şu kaz tüyü olanlardan falan. sonra da nevresim takımlarımı çeşit çeşit alsam yeterli olmaz mı ya?
geçenlerde iş yerinden bi abla ilk gece için beyaz takım yaptırman lazım dedi pike olarak dantelli olanlardan,şöyle bi fiyatlara bakayım dedim,baya uçuk, ne yapmalıyım ya :S
ha bir de ilk aldığım pike takımımı göstermeden edemiiciiim :)
becerebildiysem buyrun bakın :
$Days%20in%20colours%20(3).jpg

gümüşlük vitrindi konsoldu çok gereksizzz.neydi onlar yaşam ünütesi duvar ünütüsimiydi onlarr bence çok şık ve sade güzel yaniii.

bende tv ünitesini gereksiz buluyorum birde yaşiam ünitesi diye bir isaim takmışlar o da bana cok hantal gelıyor sadece üzerinde bir tv ve garip grip raflar ufak tefek süs püseşyaları fln koymktan başka bir işe yaramıyor çoğu ...oysaki misfirlik porselenler ve su takımı için(bakın kristal demıyorm o da bna gereksız gelıyor ) mutlaka konsol lazım hele mutfk orta byüklükteyse ve sığmıyorsa konsol resmen krutarıcı melek... ben olsam tv ünitesi almak yerıne konsol alıp tv yi konsolun üzerine monte ettirirdim..tv ünitesi gibi saçma ve yer kaplayan birşeyi evimeasla sokmayı düşünmüyorum...

fritöz, ekmek kızartma makinası, çok parçalı mutfak robotu, uyku seti, sandıklı çatal kaşık takımı(deri çantalı aldm hem şık hem de yer kaplamıyor), kahvaltı takımı, buhar kazanlı ütü(çok büyk görünüyor) , büyük elektrikli süpürge(şu devasa boyutta yer kaplayanlardan),

ben de fritöz, yoğurt mayalama makinesi, ekmek pişirme makinesi, yumurta pişirici, hazır kahve makinesi almayı hiç düşünmedim. eksikliklerini duyacağımı da sanmıyorum. kullananlar ya da heves edip sonra da kullanamayanlar öyle diyorlar :)))

Güzel temiz koliler ile gidebilir sonrada zaten dolaplara kaldırılır. Yani en azından ben öyle yapacağım. Çünkü oturacağımız ev erkek arkadaşımım evi ve biraz küçük. Bir de koca sandığa yer ayıramam. yerin varsa o zaman sorun değil kaldırırsın bir köşe de durur. Ama inan bir süre sonra sen de atarsın onu. Çevremden biliyorum.

kız çeyiziniz özellikle dantel-lif-patik tarzı olanların koliyle gittiğini ne duydum ne de gördüğm şimdiye kadar..ben olsam yatak odasına o saçma ufak içine birşey sığmayan başucu komidinleri yerine böyle güzl beyaz lake yada kapitoneli bir sandık mutlaka alırdım...annemin sandığını yer kaplıyor diye attık çok pişman olduk meğerse bütn herşeyi o topluyormuş ya nevresımler misafirlik çarşaflar yastık kılıfları artı çeyizlik ürünler hepsi açıkta kaldı...bazanın altına herşey konulmuyor maalesf tecrübeyle sabit halamın gelini gelirken saçma gereksiz diye sandık almadı annesinin güzelim el emekli bazanın altında havasızlıktan çillenmiş çok kötü hale gelmiş... ama bir sandığı olsaydı atardı salonun bir köşesinde veyahutta hole bile olabilir müsait yer bulunduğu takdirde üzerine güzl bir çiçek ya da obje sehpadan farkı bile kalmaz... ayrıca bn annemin ve kendimin o gzelim el emeklerini koltuk kanepe altlarında ya da baza altlarında heba etmeyi düşünmuyorum.istiyorum ki onlarn tamamen ayrı durduğu bi sandık olsun...

benim de dün annem bellona da sormuş çok hoşuma gitti beyaz lake sandık gibi durmuyor sadece önü kapitoneli .. istenildiği şekilde ve ölçüde yapılıyormuş..

annelerim ne isterse aırım sandıktan vitrine fiskosa dantele yolluğa üçgen peçetelere kadar ne de olsa evlatları bir kez evleniyo ve hevesleri kursaklarında kalmasın kullanır mıyım hayır ama onlar evime gelirse kırmamak için kullanırım bir süre sonra saklar çocuklarıma böyle şeyler almışdık die gülerek anarım o günleri :KK70:

daha önce bu topikte yazmıştım
portmanto almayacagım ve zigon sehpa almayacagım diye
bir de günlük yemek takımı misafir için yemek takımı diye ayrı ayrı almayacagım diye.
günlük olan çok basit çok sade yemek takımları var, misafir için sanat eseri denebilecek kadar şık takımlar var, ben orta yolu buldum hem biraz şık hem de abartı olmayacak, parça sayısı da çok az olmayan misafir de gelse kalabalık da olsa yetecek tek bir takım aldım. iyi ki de böyle yapmışım. hiç eksiklik duymadım yaklaşık iki yıldır.
portmanto ve zigon sehpa için de iyiki almamışım diyorum. portmantoyu kaba buluyorum dilsiz uşak aldık, bi de küçük bi dolap var ayakkabılar için
zigon sehpayı nedense hiç sevemedim. çay dahi içilecek olsa bir masada toplanmayı hep birlikte sofraya oturma kültürünü seviyorum sanırım. o yüzden günlerde falan tek tek sehpa çıkarılıp yenmesi hiç hoşuma gitmez, bu biraz kişisel tercih tabi...

bunun dışında öyle çeşit çeşit yoğurt mayalama makinası yumurta haşlama makinası fritöz ekmek makinası türk kahvesi makinası elektrikli çaydanlık filan gibi küçük ev aletlerinden hiç birini almadım. kettle mikser&blender seti tost makinası aldım sadece, sonradan da kış aylarında portakal sıkmak için filan iyi olur diye bi meyve sıkacagı aldım.
bundan 20 30 yıl önce annem evde ne kullanıyoduysa onları aldım sadece diyebilirim mutfak için :KK52: yoksa al al bitmez, başka türlü de o işi görebiliyorsam gerek yok dedim bi çok şeye
alanlar bi heves kullandı övdü övdü bitiremedi ama hepsinin hevesi kaçtı attılar bi kenara. ohh iyi ki de almamışım diyorum

yeni evleneceklere belki fikir olur diye yazdım uzun uzun:KK17:

fritöz almam diyen arkadaşlara itafen... 10 gündür bacağım yanık :s şu an mutfak için tost makinası ve fritöz eksik küçük bir fritöz mutlaka bulunmalı bence :s düğünden önce koşa koşa alıcam :)

mikrodalga fırın nasıl fırın oluyo desem :KK69:
ankastre küçük fırınlarda mikrodalga özelliği de olabiliyor ya da yemek pişirme özelliği olan yani sadece ısıtma yapmayan mikrodalgalar var o manada sanırım :)

1-Gümüşlük
2-Kabarık, kötü simli yatak örtüsü :)
3-Kristal takımı

Bunları almammmmmmm asla... Allah'tan ısrar eden de yok. Kayınvalidem neyi rahat kullanacaksan onu al kızım diyor.

arkadaşlar bence burada yazılanlar fikir vermek için tabii ki ama herkesin ihtiyacına göre değişir ve en iyi yöntem bence hala annenizin evindeyken her eşyayı inceleyin mesela bir arkadaşımız zigon sehpa almadım demiş ama ben de mesela hayvan kadar orta sehpaları anlamsız buluyorum misafirin önüne çeksen çekilmez falan filan.. orta alanı boş bırakıp bunun yerine yüksek sehpalardan almayı düşünüyorum, zigonda olur bir köşede.
mobilya olarak oturma odası yapmayı istemiyordum ama erkek arkadaşım hiç sormadan etmeden çok büyük bir ev almış :s açık mutfak olduğu için köşe takımı koyarım herhalde sizce kullanışlı mı? iki kişi aynı anda uzanamaz bile gibi geliyor...
salonuma konsol alıcam ama aynasız.. gümüşlük ya da vitrinden birini alıcam ve içinde gerçekten kullanacağım şeyler olacak. ben çeyiz olayını seviyorum biraz :) bu yüzden size annemin kullanmadıklarını yazsam daha mantıklı gelir :KK1: çünkü onun kullanmadığı bütün dantel, kristal kadehler çay takımları falan hepsini ben götürücem :KK70: annemin vitrini viski bardağı dolu 3 yılda bir falan kullanılıyorlar herhalde :KK70: kullanacağım her şeye el basma niyetindeyim :)
büyük süpürgede istememişler ama benim takıntım var toza :s alerjisi olanlar için olan süpürgelerden istiyorum evet gerçekten kullanışsız ama daha aşağısı kurtarmaz beni. mutlaka süpürge alırken mağazada çalıştırıp sesini duyun kızlar sonra evde zulüm yaşamayın :)
tefal actifry çok istiyorum ama olumsuz çok fazla şey okudum alacağınız her şeyi forumlardan okuyun. mesela bir bulaşık makinası ne kadar kötü olabilir demeyin... A++++ yapıcaz diye kurutmadan çıkaranlar varmış.. önceki mesajımda yazdım küçük yuvarlak fritözlerden alıcam
asla almayacağım şeyler şöyle olabilir
*yatak örtüsü-uyku seti
*tv ünitesi (bunun yerine kafama göre raf yaptırıcam)
*ev sineması seti- oyun konsolu :KK70:
*mikser (braun blender ı yeterli görüyorum hamur yaparsam kendim yoğururum)
*pizza tenceresi (teflonları kağıt gibi ince onun yapacağı pilavda pizzada eksik kalsın...) bunun yerine pizza tavası almayı düşünüyorum
*çelik tencere (şu an yeterince var ama yeni alacak olsam sadece teflon, döküm ve seramik tercih ederdim)
*bilimum elma kesme aparatı vs şeyler
*oyma çeyiz sandığı hastası olsam da sonuçta çeyizim o sandığı 10 katı sadece sembolik bir anlamı var evin neresine koyarım diye düşünüyorum sehpa yapmak çok demode kaldı. annemin sandığını karıştırmaya bayılırdım ama bizden sonraki neslin çeyiz meraklısı olacağını hiç sanmıyorum :)
*seksi iç çamaşırı, saten diye satılan ama aslında bildiğiniz naylon olan her türlü gecelik, pijama, nevresim vs... ne çeyize ne sonraki kullanımlarım için almam!
*çeyiz denemez ama yazmadan geçemeyeceğim çok tartışması oluyor, eğer seçme şansı benim olursa yani almaya birlikte gidebilirsek kullanamayacağım kasada bekleyecek bir set asla almam... çok şık altın setler var gayet de kullanılabilir gidip baklavalı setler aldırıp yarısını yapmayı unutmuşlar gibi görünen küpeler aldırıp sonra "ayy set aldılar ama ben kullanmıyorum" demeniz çok saçma kullanmayacağınız şeyi almayın aldırmayın..
*dikiş makinası - dikiş yapanlara çok hayranım ama kursa gidip öğrenmeden asla almam..
*su sebili almam çünkü yosun tutuyor çok sağlıksız buluyorum bunun yerine cam şişeyle dolaba su koymayı tercih ederim...

yazı çok uzun oldu ama burda almam denilenleri de neden almak istediğimi de yazmak istiyorum
*tost makinası- ızgara gibi kullanıp çok güzel sebzeler ve köfte kızartmak için de kullabileceğimi düşünüyorum ve tabii ki waffle için..
*kurutma makinası - çok tozlu bir şehirde yaşıyoruz ve toplarken çamaşırı çırpıp çıkan tozu görürseniz o çamaşırı aslında boşuna yıkadığınızı da görürsünüz...
*yoğurt makinası - annem güveçte mayalıyor ama bana biraz ekşi geliyor bu yoğurt, sütüne güvenebileceğim bir sütçü bulabilirsem alabilirim tam emin değilim bu konuda
*çay kahve makinası - arçelik kullanıyoruz evde hem kettle olarak kullanıyoruz hem de çay demlemek için çok pratik bildiğimiz manada demlik işte.. ben de bundan almayı düşünüyorum. semaveri de var ama bir kez kullandım demliği kaldırınca buhar elimi yaktı.. Türk kahvesi ve diğer kahveleri çok severim bu yüzden Tchibo olabilir bir makina alacağım, Türk kahvesini en iyi jumbo cezve yapıyor gibi geliyor bana çeliği kalın bu yüzden bakırdan da geç ısınıyor. ama yine de bir elektrikli cezvem var annem bulunsun diye almıştı.
*güveç, borcam, kek kalıbı, tart kalıbı gibi mutfak malzemeleri bence sırf bulunsun diye değil yapmayı biliyorsanız, kullanacaksanız alınmalı şahsen ben fırın kapları aldım ama tatlı yapmak için kek dışında çok ayrıntıya girmedim..
*ekmek makinası - çavdar vs ekmeğini daha çok seviyorum, ince dilimli bu tip ekmekleri sevmiyorsanız illa ekmeği yemeğin suyuna banıcam diyorsanız hiç almayın :)
*sehpa örtüsü gibi perde kıvamında şeylerdense annemin yaptığı dantelleri örtmeyi tercih ederim.. onun kullanmadığı kaneviçeleri de kesip pamuk saten nevresim ya da pike yaptırmayı düşünüyorum..
aklıma bunlar geliyor son temennilerim plastik yerine cam, ve silikon, seramik yerine porselen tercih edin.. sırmasız ağzı kapaklı bir testiye suyumu koymak istiyorum plastikten çok daha sağlıklı :) metal baharatlıklar vs almayın paslanmaz dedikleri o çeliklerin %90 ı paslanıyor. gerçek kalitede bir paslanmaz çeliğin mıknatıslanma özelliği yoktur ve alırken koklayın demiroksit yani pas kokusunu duyacaksınız çin malı çeliklerin çoğu kokar.. ve son tavsiyem jumboda satılan bir domates soyma bıçağı var ondan alın kocanızın derisini bile yüzer :)) bıçağı lazerle kesilmiş sanırım çok keskin ve çok kullanışlı her zımbırtıyı onunla çatır çatır soyuyorum..
saygılar sevgiler hürmetler iyi alışverişler :KK76:

Kızlar ben ablamdan biliyorum; Ki kendisi 10 yıllık evli:)))
Asla almayacaklarım;

1.)) Sandık. Ablam aldı. Hiç bi işe yaramadı. O zamanlar danteller falan modaydı. Onları koydu içine. Ama şimdi saten dantel falan kalmadı. Hemen kırıp attı zaten onu.

2.)) vitrin. Zaten o zamanda olamaıştı. Çok saçma. Kocaman vitrin sonuçta. İçine kristal takımlar falan konuldu ama o kadar büyüktükü Onu da attı.

3.)) Dantel. Oldum olası sevmezdim zaten. Ama annemşn yaotıkları var. Onlara kıyamama. Annem eve gelince onları sericem. Gönlü kalmasın hevesi gitmesin diye..:KK66:)

4.)) Mutfak robotu. O kadara gereksizlerki. Çok fazla parça var içinde. Şimdi onların sadece gerekli olanlarını kullanabileceğimiz setler çıktı. Hem az parçalı hem de kullanımı pratik:)))

1-Gümüşlük
2-Kabarık, kötü simli yatak örtüsü :)
3-Kristal takımı

Bunları almammmmmmm asla... Allah'tan ısrar eden de yok. Kayınvalidem neyi rahat kullanacaksan onu al kızım diyor.

*kristal takımım çokkkk önceden vardı =) ama açık arttırma ile (üstüne para teklifi ile) bir beğenene vericem.
*gümüşlük asla almıyacağım.
*o yatak örtülerini ben de asla almayacağım.
*iki salon(oturma odası, misafir odası) yapmayacağım
*fritöz
*mikrodalga (asla demiyorum amaaa)
*annemin evinde görmeye alıştığımız Vitrinlerden istemesem de almıyacağım. sanırım çok zor bulurum onlardan :KK52:
*abudik gubidik hayatı kolaylaştırırmış gibi durup sadece kalabalıktan farkı olmayan;
* elma dilimleyicisi,
*muz dilimleyicisi,
*patates dilimleyicisi ,
*sarmısak rendesi (onun yerinde klasik sarmısak ezicisi alıcam),
*sarma sarma aparatı...... bunlarla mutfak dolaplarımı doldurmamaya kararlıyım.
teknolojik aletler gibi görünen ;
*çaycı
*yoğurt yapma zımbırtısı (kendim mis giibi yaparken ne gerek var),
*yumurta pişirici
veeeee en önemlisi
ADSL MODEM .... iletişim eksikliğine neden olduğuna inandığım için. onun yerine cepten girerim kk ya :KK34:
şimdilik bunlar.

heyyy :KK3: bu listemdeki şeylerden birini görüp sonra demeyin nolduuu hani almıyordun diye :KK1::KK1::KK1:

asla, asla demiyeceksin

Yazılanların çoğunu okudum, kimisine katılıyorum, kimisine katılamıyorum ama bence kesinlikle tercih, zevk, hayat tarzı meselesi.
Ben çok kalabalık, çok eşya dolu evleri sevmesemde bir şeyin eksik olması da beni çok rahatsız eder.

Ben yaklaşık 2 yıldır çeyiz alıyorum, şimdi geriye dönüp baktığımda "keşke almasaydım" dediğim bir çok şey var, insan zamanla öğreniyor bunları, başka yolu maalesef olmuyor.
Çalışıyorum ve çok şükür herşeyimi kendim alabildim, iyi hoş, ailem bana düğün ve ev konusunda destek olamayacak, bu kadar çeyiz almasaydım belki biraz daha çok para biriktirmiş olurdum ama, herşey olduğu kadar olacak artık.

Benim almayacağım şeyler bunlar (ASLA dememeyi öğrendim, ne zaman büyük konuşsam başıma gelir/fikrim değişir vs):
* süslü simli kabarık yatak örtüsü (tarzım değil, sadeliği tercih ediyorum)
* sandık (benim de kayınvalidem almak istedi küçüklerinden, içine seccade vs koyarsın diye, Allahtan nişanlım ve ben vazgeçirdik)
* yoğurt makinesi (çok fazla kişiden "yoğurt tutmuyor, olmuyor" gibi yorumlar duydum, gerekirse cam kavanozda mayalamak daha mantıklı geliyor, sonra bütün mutfak makine oluyor, zaten çalıştığım için böyle şeylere çok vaktim olmaz diye düşünüyorum)
* Vitrin (vitrinin içine sergileyecek bir şeyim yok zaten, olsa bile sürekli onların tozunu almaya vaktim yok, genel olarak salon fikrine çok sıcak bakmadığım için hiç bana göre değil)
* Kristal takımlar (Kayınvalidem sağolsun bize almış Gondol takımlarından, bir sürü de para vermiş, Allahtan zevkli bir kadın, aldığı ürünler hoş güzel, çok klasik değil, ama bakalım evimin durumuna göre sermeyi düşünmüyorum, belki 1-2 parçasını koyarım bir yere)
* Nakışlı, işli pike takımları (sadece doğumda kullanılıyor, bir de onlara o kadar paralar harcanıyor, zaten almayı düşündüğümüz modern sade minimalist yatak odasına hiç uygun olmayacak, abest durur, Kayınvalidem yaptıracağım size diyor sağolsun ama ikna etmeye çalışacağım)
* Gümüş tepsili çay seti (artık çok daha hoş tepsiler ve çay bardakları/tabakları var, ben en çok Koleksiyonun ürünlerini beğeniyorum, bence çelik çay tabakların modası geçti, cam veya porseleni tercih ederim, buna da çok güzel bir tepsi uydururum, ki Nişanlımın ailesi çok kalabalık ve çok sık misafirim gelecek)
* Jumbo Çatal Kaşık takımı (uzun süre baktım onlara, ama ikna olamadım, sırf adı Jumbo diye hoşuma gitmeyen bir takıma bin küsür TL para harcamak istemedim, onun yerine yine kalitesine güvendiğim ve modeli hoşuma giden 2 adet Korkmaz set aldım, birini günlük diğerini misafirlik kullanmak üzere)
* Uyku Seti (bana çok anlamsız geliyor, zaten yorgan ve nevresim aldım, bir de 2 adet sade yatak örtüsü almayı düşünüyorum ya da güzel bir "throw" olarak adlandırılan şallardan, uyku setlerin desenleri hoşuma da gitmiyor)
* Bloklu bıçak setleri (bence tezgah üstünde sadece kalabalık yapıyor ve bir zaman sonra kullanılmayıp bütün bıçaklar çekmeceye koyuluyor, ben bunun yerine ayrı ayrı bıçaklar aldım Sürbisa da, kendimce bir set oluşturdum)
* Baharatlıklar (bence yine tezgah üstüne kalabalık yapan birşey, Tupperwareden döner standlı baharat seti aldım, dolapta tutmayı düşünüyorum)

Alıp da KEŞKE almasaydım dediklerim:
* Ekmek kutusu (biev den almıştım, çok az ekmek tüketiyoruz, nişanlım da ben de, boşuna almışım, kalabalık yapacak)
* Braun Robot (yani aslında el blendırı, ayrıca robot parçası var, keşke sadece el blenderı alsaydım, robota gerek kalmayacak bence)
* Nevresim Takımları (bütün takımlarımı Pamuk Saten aldım, Nişanlım Ranforce sevmiyor, sert geliyor, ama ilk aldığım Nevresim takımların renkleri desenleri şuan çok hoşuma gitmiyor, zaman içerisinde daha sade ürünleri beğenmeye başladım)
* Havlular (çok karışık aldım, keşke baştan hiç almasaydım da, zamanı geldiğinde hepsi toplu ve koordone bir halde alsaydım, çok karışıklığı sevmiyorum aslında)
* Peçete halkaları (acele davranıp şuan çok hoşuma gitmeyen bir takım almıştım, ilerde daha çok içime sinen bir takım daha alacağım)

Aklıma gelenler bu kadar. Allah herkese herşeyi gönlüne göre almayı nasip etsin :)

Hmmm guzel konu. Yazilacak cok sey var ama simdilik aklima gelenler:

- Gumusluk, vitrin
- Kocaman tv unitesi
- Portmanto - Ufak ayakkabilik yeterli
- Kucuk yolluklar veya halilar - Gozlerimi yoruyor bunlar, uzun ve buyuk olmali.
- Gereksiz mutfak robotlari, meyve, sebze dograyici aparatlar gibi seyler.
- Kristal bardak takimi.
- Bilmem kac tane nevresim, yorgan falan filan - Bosuna yer kapliyor.
- Dantel, sandik, patik.
- Evi biblo, aksesuarlarla doldurmam. - Salona 1/2 tablo, bir vazo ve bir kac tane mum yeter mesela
- Misafire ayri yemek, cay takimi almam.

Uzun lafin kisasi evimi ivir zivirlarla doldurmam acikcasi. Az ve oz, kullanisli ve yerli yerinde olmasi lazim.

bence set ocak daha kullanışlı fırın ayrı almak daha mantıklı zaten nüfus küçük ve börekler küçük fırında daha nefis oluyor

X