- 26 Mart 2014
- 228
- 173
-
- Konu Sahibi Happy Meal
kızlar size hemen kısaca durumdan bahsedeyim. eşim gündüz işte gece kursta olduğu için akşam yemeklerine filan annemlere gidiyorum zaten çok yakınıız, benim için iyi de oluyor çünkü kafamı dağıtmış oluyorum. dün gittim işte anneme zaten telefonda durumdan söz etmiştim, yine aynı şeyleri söyledi, küpelerime kadar satarım yine sana o parayı bi şekilde çıkarırım dedi. ne dediysem kabul etmedi. bak dedi 'sen doğurmadan bebeğe karsı bu kadar duygusalsın, ben doğurmuşum bırak da doğurduğuma karsı senden daha fazla duygusal olayım' dedi. o cümle zaten beni bitirdi. gözlerim doldu. sonra dedim ki kayınvalidem de verebilirdi anne dedim. kızım dedi belki onun oğlunun kusuru olsa belki oğlu bu kadar hormon yüklenio olsa o zaman oğlu için öderdi belki ama sen şimdi bunları düşünme ben çözücem bu konuyu dedi.
babamla konuştuk elimizden geleni yaparız dediler. kardeşim abla bana düşen ne kadar dedi. ailemi öyle birlik için görmek beni iyice duygulandırdı. yine ağladım. sonra babam benim olmadığım yerde anneme demişki, 'acaba dünürler kusur sisin kızınızda o yüzden siz ödeyin mi demek istediler' demiş. düşünün kızlar ne kadar hassas konular.
dün eve dondukten sonra ben, eşim geldi. sarıldı, bak dedi doğacak çocuklarımız benim gözümde senden kıymetli değil dedi. köftehorlar üni kazanıp gidicekler sonra dönüp evlenicekler biz yine seninle kalıcaz. 2 kişi başladığımız bu hayata 2 kişi devam edicez dedi. ben başladım yine ağlamaya. sonra beni neşelendirmek için deli miyim ben bindiğim dalı keser miyim yoksa bana o yaşlı halimde kim bakacak dedi. ben tabi yandan gülüyorum ama bi yandan da gözlerimden yaşlar süzülüo. annesiyle ilgili konuştuk. beni aramasını beklerdim dedim. ama o senin haberin olmadan onla konuşuyorum sandı galiba ondan aramamıştır dedi. üstünde durmadım. annemin takılarını satma olayına karsı geldiğini söyledi. annemin sözlerini ekleyince dondu kaldı anne olunca böyle oluyor demekki dedi. yutkundu gözleri doldu. oldukça duygusal bir gun ve geceydi benim için.
şimdi kızlar bugun saat 3 te kontrolüm var. yumurtaların gelişimine bakacak doktor. eğer tüp için elverişliyse tüp yapmayı planlıyoruz Allah'ın izniyle. ama doktora sunu sorucam eğer dicem tüp için yeterli olgunlukta yeteri kadar yumurta varsa bunu yapalım, çunku benim 1 kez tüp deneme hakkım var eğer ihtimal düşükse hiç girmeyelim bu ay dicem. benim için dua edin. şu mübarek cuma gününün hürmetine dualaşalım inşallah. iyi ki varsınız kızlar. Rabb'im hepimizin kucağını hemencecik doldursun inşallah. Allah'a emanet olun, hayırlı cumalar.
Canım bugun muayne oldum adetten sonra ofis çekilcekmiş bu ayda kaldı aşılama :)merhaba serapcım, dün görüşebildin mi dr unla? aşılama tarihin belli oldu mu? bilgilendir bizi listeyi güncelleyelim :)
kızlar size hemen kısaca durumdan bahsedeyim. eşim gündüz işte gece kursta olduğu için akşam yemeklerine filan annemlere gidiyorum zaten çok yakınıız, benim için iyi de oluyor çünkü kafamı dağıtmış oluyorum. dün gittim işte anneme zaten telefonda durumdan söz etmiştim, yine aynı şeyleri söyledi, küpelerime kadar satarım yine sana o parayı bi şekilde çıkarırım dedi. ne dediysem kabul etmedi. bak dedi 'sen doğurmadan bebeğe karsı bu kadar duygusalsın, ben doğurmuşum bırak da doğurduğuma karsı senden daha fazla duygusal olayım' dedi. o cümle zaten beni bitirdi. gözlerim doldu. sonra dedim ki kayınvalidem de verebilirdi anne dedim. kızım dedi belki onun oğlunun kusuru olsa belki oğlu bu kadar hormon yüklenio olsa o zaman oğlu için öderdi belki ama sen şimdi bunları düşünme ben çözücem bu konuyu dedi.
babamla konuştuk elimizden geleni yaparız dediler. kardeşim abla bana düşen ne kadar dedi. ailemi öyle birlik için görmek beni iyice duygulandırdı. yine ağladım. sonra babam benim olmadığım yerde anneme demişki, 'acaba dünürler kusur sisin kızınızda o yüzden siz ödeyin mi demek istediler' demiş. düşünün kızlar ne kadar hassas konular.
dün eve dondukten sonra ben, eşim geldi. sarıldı, bak dedi doğacak çocuklarımız benim gözümde senden kıymetli değil dedi. köftehorlar üni kazanıp gidicekler sonra dönüp evlenicekler biz yine seninle kalıcaz. 2 kişi başladığımız bu hayata 2 kişi devam edicez dedi. ben başladım yine ağlamaya. sonra beni neşelendirmek için deli miyim ben bindiğim dalı keser miyim yoksa bana o yaşlı halimde kim bakacak dedi. ben tabi yandan gülüyorum ama bi yandan da gözlerimden yaşlar süzülüo. annesiyle ilgili konuştuk. beni aramasını beklerdim dedim. ama o senin haberin olmadan onla konuşuyorum sandı galiba ondan aramamıştır dedi. üstünde durmadım. annemin takılarını satma olayına karsı geldiğini söyledi. annemin sözlerini ekleyince dondu kaldı anne olunca böyle oluyor demekki dedi. yutkundu gözleri doldu. oldukça duygusal bir gun ve geceydi benim için.
şimdi kızlar bugun saat 3 te kontrolüm var. yumurtaların gelişimine bakacak doktor. eğer tüp için elverişliyse tüp yapmayı planlıyoruz Allah'ın izniyle. ama doktora sunu sorucam eğer dicem tüp için yeterli olgunlukta yeteri kadar yumurta varsa bunu yapalım, çunku benim 1 kez tüp deneme hakkım var eğer ihtimal düşükse hiç girmeyelim bu ay dicem. benim için dua edin. şu mübarek cuma gününün hürmetine dualaşalım inşallah. iyi ki varsınız kızlar. Rabb'im hepimizin kucağını hemencecik doldursun inşallah. Allah'a emanet olun, hayırlı cumalar.
canım ya çok sevindim.insanın ne varsa ailesinde var.eşine gelince benim eşimde aynı şeyleri bana söylemişti bebek olacak bize bir iki şebeklik yapacak sıpa sonrada yuvadan uçacak senle ben başbaşa kalacaz benim için önemli olan sensin demişti :)kızlar size hemen kısaca durumdan bahsedeyim. eşim gündüz işte gece kursta olduğu için akşam yemeklerine filan annemlere gidiyorum zaten çok yakınıız, benim için iyi de oluyor çünkü kafamı dağıtmış oluyorum. dün gittim işte anneme zaten telefonda durumdan söz etmiştim, yine aynı şeyleri söyledi, küpelerime kadar satarım yine sana o parayı bi şekilde çıkarırım dedi. ne dediysem kabul etmedi. bak dedi 'sen doğurmadan bebeğe karsı bu kadar duygusalsın, ben doğurmuşum bırak da doğurduğuma karsı senden daha fazla duygusal olayım' dedi. o cümle zaten beni bitirdi. gözlerim doldu. sonra dedim ki kayınvalidem de verebilirdi anne dedim. kızım dedi belki onun oğlunun kusuru olsa belki oğlu bu kadar hormon yüklenio olsa o zaman oğlu için öderdi belki ama sen şimdi bunları düşünme ben çözücem bu konuyu dedi.
canım ya çok sevindim.insanın ne varsa ailesinde var.eşine gelince benim eşimde aynı şeyleri bana söylemişti bebek olacak bize bir iki şebeklik yapacak sıpa sonrada yuvadan uçacak senle ben başbaşa kalacaz benim için önemli olan sensin demişti :)
canım yazıı okurken bende çook duygulandım. olay kusur sende ve ya onda olma sorunu değil. özellikle erkek anneleri evlendikten sonra oğullarını biraz dışlıyolar üzerine düşenleri yapmıyolar ama kız annesi öylemi sonuna kadar uğraşıyorlar benım ailemde oyle yapardı kesinlikle oyuzden kafanı rahat bırak ve boyle ailen old için şükret kayınvalıdende kendi yaptığıyla kalsın bebişin oluncada en azından hiçç bir hak iddia etmesin hayırlısı canım. haberlerini bekliyorz.
Merhaba arkadaşlar bir kaç gündür sayfaya giremedim. Maşallah listemiz deki sayımız ne kadar çoğalmış sevindim. İnşallah güzel haberleri alırız herkesden . Happymeal canım yaşadıklarını yazdıklarını okudum. Gerçekten hassas bir durum. Ama sakın üzülme sıkma canını. Bir kere çok şanslısın ailen ve kocan yanında . Kayınvalidenlerini de kafana takma. Herşey yoluna girer. Evet belkide bu ay doğal yolla hamile kalacaksn kim bilir.
Hadi bakalım senden güzel haberleri bekliyoruz.
Canım bugun muayne oldum adetten sonra ofis çekilcekmiş bu ayda kaldı aşılama :)
happymeal HANI HABER VERMEDIN NE OLDU KONTROLUN VARDI ?
Merhaba,
Ben dün bahsetmiştim. Bugün aşılamam yapıldı. Eve geldim dinleniyorum, azıcık adet sancısına benzer ağrım var. Doktorum bir ilaç verdi, progesteron galiba, şimdi 14 gün sonra sonuç belli olacak dedi. O zamana kadar bunu kullanmam gerektiğini söyledi, tabi folbiol ile birlikte. Sanırım bundan sonrası bekleyiş. :) Allah'ın izniyle hepimiz için hayırlısı...
Çok sevindim sizin adınıza, gün doğmadan neler doğmuş bak, dün demiştim sıkma canını diye kısmet olacaksa kimse engelleyemez zaten :) Allah gönlünüze göre versin
Merhaba,
Ben dün bahsetmiştim. Bugün aşılamam yapıldı. Eve geldim dinleniyorum, azıcık adet sancısına benzer ağrım var. Doktorum bir ilaç verdi, progesteron galiba, şimdi 14 gün sonra sonuç belli olacak dedi. O zamana kadar bunu kullanmam gerektiğini söyledi, tabi folbiol ile birlikte. Sanırım bundan sonrası bekleyiş. :) Allah'ın izniyle hepimiz için hayırlısı...
canım benim ya,bak Rabbimmm bi kapı kapttı diğerini açtııı.kul daralmayınca hızır yetişmezmiş derler.babacığında temiz kalbi sayesinde alamadığı tazminatını aldı.Allah onu bu şekilde imtihan etti belki de.Rabbim çok büyük.inşallah sağlıkla bu ay tutarda kimseyede borcunuz olmaz canım.herşey gönlünce olsun :)kızlar doktordan yarım saat oluyor gittim geldim. toplam 10 yumurta varken iki tarafta 5er 5er , tüp bebek daha uygun derken dr um şöyle bir sonuç çıktı, kalmış buyuyen 3 adet geri kalanı 12mm de kalmış, buyuyenler de henüz 14mm gerçi. 3 günlük daha 75lik fostimon verdi. pzt kontrole çağırdı ve dedi ki; tüp bebek için yeterli değil bu sayı dedi ama açık tarafında 2 tane buyumuş olması ikiz ihtimali verir ama daha çoğul gebelik olmayacağı için biz bu ay aşılama yapıcaz yani planımızı bozmıcaz dedi.
ikisi de tutabilir dedi, 1i de tutabişlir hiç tutmayabilir de dedi. zaten açık olan tarafta 2 tıkalı tarafta 1 gelişmiş var onun zaten bir önemi yok dedi. kızlar Allah o kadar büyük ki olur o kadar dua ettim anlatamam size, babam bu sabah aradı beni, dedi ki tüp bebek parası tamam seni hastaneye ben götürüyorum :) nasıl filan derken öğrendim ki babam çalıştığı iş yerinden tazminatını alamamıştı. parca parca veriyorlardı. tam da son 5 bin tl si kalmıştı orda onu da pzt vericez diye aramışlar bugün :) babam dioki o da toruna gitsin :) eğer dedi bu ay aşılaman tutmazsa bidahaki ay bu tüp bebeği yapıcaz dedi. bizzat geldi hastaneye annemle beni götürdü koşullarını konuştu ödemesini filan.
durum böyle yani. ama dedi eşine sakın bu ay tutmazsa bi dahaki ay babamlar vericek deme dedi. bakalım nası bi tavır takınacak eşinin ailesi dedi. bilmesinler bakalım bi görelim tepkilerini dedi. görülecek bişey yok aslında, yani tutmazsa para biriktirin yapın dicekler dicekleri o ama ben baba sözü dinleyip eşime bişey çaktırmıcam, durumlar bu kızlar. şimdi yuksek ihtimal pzt çatlatma salı ya da crs aşılama görücez bakalım. pzr günü de son ilişki olsun dedi drumuz. hakkımızda hayırlısı.
sonra eşimi aradım durumu anlattım, hem sevindim hem üzüldüm dedi. neden dedim. e dedi aşılamanın sansı tüpe göre daha az oldugu için üzüldüm dedi ama kimseye yük olmayacağımız için de sevindim dedi.
canım benim ya,bak Rabbimmm bi kapı kapttı diğerini açtııı.kul daralmayınca hızır yetişmezmiş derler.babacığında temiz kalbi sayesinde alamadığı tazminatını aldı.Allah onu bu şekilde imtihan etti belki de.Rabbim çok büyük.inşallah sağlıkla bu ay tutarda kimseyede borcunuz olmaz canım.herşey gönlünce olsun :)
Happymeal cokok sevinipdim ben sana ne deedıımm yumurtalıklar atak yapıo dıgerlerı duruyo Ins çokk çokk ii olackaminnn canım ne kadar güzel şeylere değinmişsin :) ben de kesinlikle senin gibi düşünüyorum. hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
Hayırlı olsun canım aşılamam... Nasıl oldu, kaç yumurta, sperm kalitesi biraz detay versen yaaaa...
hakkında hayırlısı hayırlı olsunTeşekkür ederim hepinize, 1tane yumurtam 18,2 mm olduğunda çatlatma iğnem yapılmıştı. Bundan 36saat sonra bugün 13:30da aşılamam yapıldı. Sperm analizindeki (TMPSS) değeri 8.25milyon. Yani tam anlamını bilmiyorum ama 10 milyonun üzerinde olması daha iyiymiş fakat 5 milyonun üzerinde olması aşılama için yeterli dedi doktorum.tabi ki böylece ihtimaller azalıyor . Aşılama 2dk kadar sürüyor,çok kısa. Çok ağrılı değil, jinekolojik muayeneden birazcık daha ağrılı ama kesinlikle adet sancısından yada rahim filminden daha az ağrı oluyor. Yani endişelenecek gibi bir ağrı yok. Sonrasında doktorum 15 dk kadar dinlendirdi. Kalkmadan bekledim.sonra kalktım evime geldim çok az bir iki damla kanamam oldu. Zaten doktorum söylemişti Korkmamam için. Şimdi psikolojik olarak biraz dinleniyorum aman bişey olmasın diye ama öyle aman aman bir ağrım yok. Artık sonrası bekleyiş hayırlısı bakalım,dualarımızı bekliyorum
Teşekkür ederim hepinize, 1tane yumurtam 18,2 mm olduğunda çatlatma iğnem yapılmıştı. Bundan 36saat sonra bugün 13:30da aşılamam yapıldı. Sperm analizindeki (TMPSS) değeri 8.25milyon. Yani tam anlamını bilmiyorum ama 10 milyonun üzerinde olması daha iyiymiş fakat 5 milyonun üzerinde olması aşılama için yeterli dedi doktorum.tabi ki böylece ihtimaller azalıyor . Aşılama 2dk kadar sürüyor,çok kısa. Çok ağrılı değil, jinekolojik muayeneden birazcık daha ağrılı ama kesinlikle adet sancısından yada rahim filminden daha az ağrı oluyor. Yani endişelenecek gibi bir ağrı yok. Sonrasında doktorum 15 dk kadar dinlendirdi. Kalkmadan bekledim.sonra kalktım evime geldim çok az bir iki damla kanamam oldu. Zaten doktorum söylemişti Korkmamam için. Şimdi psikolojik olarak biraz dinleniyorum aman bişey olmasın diye ama öyle aman aman bir ağrım yok. Artık sonrası bekleyiş hayırlısı bakalım,dualarımızı bekliyorum
Happymeal cokok sevinipdim ben sana ne deedıımm yumurtalıklar atak yapıo dıgerlerı duruyo Ins çokk çokk ii olack
Eşine soylemek bencede babam haklı.allah ailelerımzı başımızdan eksik etmesın
Teşekkür ederim hepinize, 1tane yumurtam 18,2 mm olduğunda çatlatma iğnem yapılmıştı. Bundan 36saat sonra bugün 13:30da aşılamam yapıldı. Sperm analizindeki (TMPSS) değeri 8.25milyon. Yani tam anlamını bilmiyorum ama 10 milyonun üzerinde olması daha iyiymiş fakat 5 milyonun üzerinde olması aşılama için yeterli dedi doktorum.tabi ki böylece ihtimaller azalıyor . Aşılama 2dk kadar sürüyor,çok kısa. Çok ağrılı değil, jinekolojik muayeneden birazcık daha ağrılı ama kesinlikle adet sancısından yada rahim filminden daha az ağrı oluyor. Yani endişelenecek gibi bir ağrı yok. Sonrasında doktorum 15 dk kadar dinlendirdi. Kalkmadan bekledim.sonra kalktım evime geldim çok az bir iki damla kanamam oldu. Zaten doktorum söylemişti Korkmamam için. Şimdi psikolojik olarak biraz dinleniyorum aman bişey olmasın diye ama öyle aman aman bir ağrım yok. Artık sonrası bekleyiş hayırlısı bakalım,dualarımızı bekliyorum
Hsgı anestezısızmi cektrdınz arkadaslarCanim verdigin degerli bilgiler icin cok saol aydinlatmis oldun beni ende agrili mi iye korkuyordum cunku hsg de baya baya canim yanmisti. Insallah sonucu guzel olsun canim, dualarimdasin.