• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Evvel Allah, Bismillah...Kasım 2014 Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar :)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Canım 1 ay sonra 3 yıl dolacak bizim ama ben daha önce çapaya gittim bi defa muayeneye. Yani 2erkek asistan gibi birileri girdi muayeneye, 2saat ekrana ultrason görüntüsü gelmedi, ben o muayene masasında o halde bekledim. Sonra birlikte bakıp karar veriyolar falan yani çok onur kırıcı geldi o ne öyle sanki elime koluma bakıyorlar. Biraz gizlilik olması lazım hasta ile doktor arasında yani ben bi daha hiç gitmedim. Eşime de bahsettim o gelmemişti o zaman. Yani çok çok ii durumumuz yok(yine de bin şükür tabi) ama dediğim gibi kredi çektik yavaş yavaş birlikte çalışıp ödeyeceğiz napalım dedik. Bilmiyorum doğru mu yaptk ama şimdilik böyle düşündük. Olmazsa zaten ya öyle yapacağız ya da tekrar kredi çekeceğiz bakalım kısmet.Allah herkesin yardımcısı olsun.

Zaten sıkıntı raporu alana kadar. Sonrası kolay. Yine 400 lira civarı bir masraf oluyor ama özel hastane masrafını düşününce devede kulak kalır.

canım bize sadece tüp bebek parası 4.750 dediler artı 1.500 civarıda ilaçlar tutuyormuş.embriyo dondurma işlemi 1.500 dondurlumuş embriyoyu çözdürüp 2.kez denemek de 1.500 müş yine.
merhabalar öncelikle umarım olumlu sonuç alırsınız bende aşılama sonucu bekliyorum olmaz ise tüp bebeğe geçmek istiyorum bizim morfoloji sorunumuz var acaba bu duruma yönelikte inceleme yapıyorlar mı bide raporsuz fiyat mı bu[/QUOTE]
evet raporsuz fiyatı bu canım.teşekkür ederim.inşallah benimde aşılama oldu haftaya sonucu alacam negatif olursa tüpe geçecez .morfoloji sorunu bizde yok ama olsada tüp bebek için önemli değil sanırım arkadaşımın eşinin sıfırdı ama ilk denemede tüple hamile kaldı.

Anladım canım sen aşılamanın sonucunu bekliyorsun değil mi hala, yanlış mı hatırlıyorum.İnşallah hamile olursun da hiç tüp bebeğe gerek kalmaz. Siz de onun için harcayacağınız mebla ile bebeğinizin doğum ve alışveriş masraflarını karşılarsınız. O güzel günleri en kısa zamanda yaşaman dileğiyle
evet canım haftaya perşembe kan tahlilim var.eşim diyorki eğer tutarsa tüp bebeğe vereceğim parayla her ay kurban keseceğim :)inşallah canım inşallahhhhh.

Zaten sıkıntı raporu alana kadar. Sonrası kolay. Yine 400 lira civarı bir masraf oluyor ama özel hastane masrafını düşününce devede kulak kalır.
Peki bu bahsettiğin rapor ne raporu, nasıl alınıyor, özelde raporun nasıl faydası oluyor, bilgim yok hiç biraz anlatabilir misin?

Sağol canım, evet galiba güvenip herşeyi ona bırakmak en güzeli sanırım, çünkü akşam uyuyamadım baya bir araştırdım, ünlü Prof'lerin yazılarını makalelerini falan okudum, bu yeni dondurma yöntemiyle embriyoları daha çok geliştirip(blastosist haline gelince) dondurup sonra transfer etmek, rahim dinlendiği için hamilelik oranlarını yükseltiyormuş.Zaten doktorum da söyledi bunu ama emin olamamıştım. Kesinlikle doktoruma olan güvenimi kaybetmeyeceğim(inşallah). Bu bizim için daha stressiz olacak. Çünkü gerçekten güzel bir tüp bebek merkezide yapılacak onlara güveniyorum,Allah hepimize yardım etsin de hemencecik hamile kalalım inşallah. Dualarım sizinle.

Evet bu arada tüp bebek tedavisi yaptıranlar maddi olarak toplamda ne kadar tuttuğunu paylaşabilir mi?
tüp bebekte yumurta dondurma işlemi pahalı,arkadaşıma doktoru güzel bi yumurtan var bunu donduralım,bi dahaki ayki iyi birlikte yaparız işlemi dedi,4500 tl istedi,istanbul fiyatı bu.

tüp bebekte yumurta dondurma işlemi pahalı,arkadaşıma doktoru güzel bi yumurtan var bunu donduralım,bi dahaki ayki iyi birlikte yaparız işlemi dedi,4500 tl istedi,istanbul fiyatı bu.

Biz de İstanbul'dayız canım. Bizim fiyat 5.250+ilaçlar(1300) civarında olacak. Dondurma çözme falan ayrı bi fiyat vermedi doktorum hepsi içinde ama, zaten bize bu fiyatı aşılamadan önce vermişti bilgi alırken. Yani sanırım benim doktorum hep bu şekilde tüp bebek yapıyor. Dolayısıyla tüm herşey bunun içinde. Zaten az da değil ama ben de güveniyorum, yani duyduğuma ve gördüğüme göre İstanbulda iyi bir merkez. Evet biraz fazla ama bu süreçte düşünmek istemiyorum. Onun için zaten kredi çektik. bir de yetecek mi paramız diye düşünüp bunun stresini yaşamayalım diye. Allah yardımcımız olsun inşallah ilk seferinde olur da tekrar düşünmek zorunda kalmayız.

Biz de İstanbul'dayız canım. Bizim fiyat 5.250+ilaçlar(1300) civarında olacak. Dondurma çözme falan ayrı bi fiyat vermedi doktorum hepsi içinde ama, zaten bize bu fiyatı aşılamadan önce vermişti bilgi alırken. Yani sanırım benim doktorum hep bu şekilde tüp bebek yapıyor. Dolayısıyla tüm herşey bunun içinde. Zaten az da değil ama ben de güveniyorum, yani duyduğuma ve gördüğüme göre İstanbulda iyi bir merkez. Evet biraz fazla ama bu süreçte düşünmek istemiyorum. Onun için zaten kredi çektik. bir de yetecek mi paramız diye düşünüp bunun stresini yaşamayalım diye. Allah yardımcımız olsun inşallah ilk seferinde olur da tekrar düşünmek zorunda kalmayız.
ilaç herkese göre değişiyo,tedavi ortalama 5250-5750 arası..seninki paketin içinde varsa iyiymiş,arkadaşımda böyle bi durum hiç düşünülmediği için konuşulmamış.2 tüp tedavisi yarım kaldı,3. de negatif oldu,şimdi hastane değiştirdi.bakalım hayırlısı artık..

Kızlar bu aksam bir daraldim bi bunaldim anlatamam birden aklima ya dış gebelik yasiyorsam diye bi düşünce geldi ne yatabildim ne oturabildim keyfim kaçtı. . Kendimi rahatlatmaya calisiyorum ama.. sonucta korkunun ecele faydasi yok pzrtsi kontrol var ama zaman gecmiyor.. :(

KIZLAR HEPİNİZE MERHABA, BUGÜN SİZE YAZMA ŞANSIM OLMADI. DUN DR UMLA GİTTİM GÖRÜŞTÜM. PROGESTERONUM 1İN ÜZERİNDE ÇIKTIĞI İÇİN TÜP BEBEK TEDAVİSİ BİR SONRAKİ ADETİME KALDI. EĞER NORMAL OLSAYDI HEMEN DUN (ADETİN 2. GUNU) BAŞLAYACAKTIM İĞNELERE. ALMIŞTIM BUTUN İLAÇLARI. BU AY NASİP DEĞİLMİŞ. AMA DR UM SUNU SÖYLEDİ. BİZ BU AY YUMURTALARINI BUYUTUP TRANSFERİNİ YAPARIZ. BİZE 5-6 YUMURTA YETER. ŞAYET TUTMAZSA DİYE (%50) İHTİMAL VERİYOR. DONDURMANI ÖNERİRİM DEDİ. ÇUNKU DEDİ BAZEN TÜP BEBEĞİN TUTMAMASI RAHİMLE ALAKALI OLABİLİYOR. RAHİME TUTUNAMAYABİLİYOR. AMA EMİN OL DONDURULMUŞ EMBRİYO RAHİME DAHA KOLAY TUTUNUYOR. BU FİKRİ ŞİMDİDEN DÜŞÜNÜN. SONRA TUTARSA DA O ZAMAN 2. BEBEK İÇİN GENÇ YUMURTA VE SPERMDEN OLUŞMUŞ EMBRİYONU KULLANMIŞ OLURUZ DEDİ. AMA ŞİMDİ BENİM KAFAM TAKILDI. O ZAMAN ÖNCE BİRAZ DONDURSA MI? MADEM ÖYLE DAHA İYİ. KARIŞTIM KALDIM :S

Arkadaşlar hepinize kocaman bir merhaba.
kasım ayının ilk günlerinde kısmetse ilk aşılamamı deneyeceğiz.
geçen ay girişimler yapıldı fakat açık olan taraftaki yumurtanın gelişimi durdu tıkalı taraftaki gelişip çatladı dolayısıyla aşılama iptal edildi.
dün muayenemi oldum, kiste dönüşen yok ve ilaç başladım. kullanacağım ilacın adı LETU 2.5mg 5 gun kullanıp sonra 1 gun FOSTIMON 75mg vurulup pazartesi gunu kontrole gidicem. gelişmelerden sizi gün be gün haberdar edicem.
happymeal beni de ekle:KK25:sat:05.11.2014 bat:02.12.2014 ilk aşılama 15.11.2014:KK68:

Kızlar yazdıklarınızı okudum çok üzüldüm.Size destek olmak istedim.Lütfen bu kadar yıpratmayın kendinizi.İnanın sizi çok iyi anlıyorum.Bundan tam 1 yıl önce (6 aylık bebek isteğinden sonra) hamile kaldığımı öğrendim,heyecan,umut..vs. derken 10 gün sonra acımasız bi şaka gibi kimyasal gebelikle yüzleştim.6 ay sonra tekrar hamile kaldım(bu sefer korka korka)...derken beta hcg yine düştü Allahım yine kimyasaldı derken meğersem dış gebelikmiş Allahtan çok ta iş işten geçmeden öğrendim ameliyata gerek kalmadan,iç kanama geçirmeden farkına vardık en azından.Bitakım testler sonucu şimin sperm sayısı 5 milyondu.Normal yolla gebelik çok zor dediler.Allahım nasıl 2 kez hamile kalmıştım bu nasıl olurdu?Şok geçirdik,eşimin depresyonu yüzünden üzüldüğümü bile belli edemedim ama bu umutsuzlukları o kadar çok yaşadım ki sizin gibi...Ama aşılama günü sperm sayımız 5 katına çıkmıştı.Aşılamdan bile hiç umut yokken amaç tüp bebeğe ulaşmakken aşılamam mucize bişekilde tuttu ve bugün 6+3 oldum Allahın izniyle..İnşallah bu bebeğimi kucağıma alırım..O da Allaha emanet sonuçta...Ama kızlar nolur umutsuzluğa kapılıp kendinizi de ailenizi de yıpratmayın...Allah o kadar büyük ki hiç ummadım biyerden bi kapı açıyor(eğer dilerse)...Allah'a dua edin ona güvenin ,gerisini takıp stres yapmayın nolur...
Allah hayırlısı ile tamamına erdirsin inşallah.Benim de 7 yıllık evliliğim var 5 yıl korunduk ve sonrasın da gebelik oluştu gelişmedi kürtaj yapıldı ve 1 yıldır bekliyoruz sonun da aşılama yapıldı 15.11.2014 te inşallah rabbim bizi de sevindirir olmazsa tüp bebek işlemlerine başlayacağız :KK16:

Allah hayırlısı ile tamamına erdirsin inşallah.Benim de 7 yıllık evliliğim var 5 yıl korunduk ve sonrasın da gebelik oluştu gelişmedi kürtaj yapıldı ve 1 yıldır bekliyoruz sonun da aşılama yapıldı 15.11.2014 te inşallah rabbim bizi de sevindirir olmazsa tüp bebek işlemlerine başlayacağız :KK16:
Insallah canim tupe gerek kalmadan hemen bu ay alirsin bebegini gobegine ;)
Yas kacti peki canim?

KIZLAR HEPİNİZE MERHABA, BUGÜN SİZE YAZMA ŞANSIM OLMADI. DUN DR UMLA GİTTİM GÖRÜŞTÜM. PROGESTERONUM 1İN ÜZERİNDE ÇIKTIĞI İÇİN TÜP BEBEK TEDAVİSİ BİR SONRAKİ ADETİME KALDI. EĞER NORMAL OLSAYDI HEMEN DUN (ADETİN 2. GUNU) BAŞLAYACAKTIM İĞNELERE. ALMIŞTIM BUTUN İLAÇLARI. BU AY NASİP DEĞİLMİŞ. AMA DR UM SUNU SÖYLEDİ. BİZ BU AY YUMURTALARINI BUYUTUP TRANSFERİNİ YAPARIZ. BİZE 5-6 YUMURTA YETER. ŞAYET TUTMAZSA DİYE (%50) İHTİMAL VERİYOR. DONDURMANI ÖNERİRİM DEDİ. ÇUNKU DEDİ BAZEN TÜP BEBEĞİN TUTMAMASI RAHİMLE ALAKALI OLABİLİYOR. RAHİME TUTUNAMAYABİLİYOR. AMA EMİN OL DONDURULMUŞ EMBRİYO RAHİME DAHA KOLAY TUTUNUYOR. BU FİKRİ ŞİMDİDEN DÜŞÜNÜN. SONRA TUTARSA DA O ZAMAN 2. BEBEK İÇİN GENÇ YUMURTA VE SPERMDEN OLUŞMUŞ EMBRİYONU KULLANMIŞ OLURUZ DEDİ. AMA ŞİMDİ BENİM KAFAM TAKILDI. O ZAMAN ÖNCE BİRAZ DONDURSA MI? MADEM ÖYLE DAHA İYİ. KARIŞTIM KALDIM :S

Canım dün yazdıklarımı okuyabildin mi? Senin doktorun da benim ki gibi düşünüyo galiba. Benim dr'um da dedi ki bu ay yumurtaları toplar embriyoyu geliştirip dondururuz dedi. Bu ay senin kullandığın bu ilaçlar iğneler, yumurta toplama, anestezi falan senin rahminin yeterli kalınlığa erişmesini engelleyebilir dedi.Senin bu ay rahmini dinlendirmiş oluruz, bir dahaki ay rahim duvarını yeterli kalınlığa eriştirmek için basit bir hap kullanır zamanı gelince transferi yaparız dedi. Böylece tutunma ihtimali daha da artıyor dedi.

Happy Meal Happy Meal
Sen de kararını verirken bunu göz önünde bulundurabilirsin. Yani ben sonucu görmediğim için birşey diyemem tabi ama doktoruma güveniyorum şimdilik bakalım.

Back