• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Evvel Allah, Bismillah...Kasım 2014 Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar :)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Hangi hastaneye gidiyosun cnm?kızlar bu arada tüp bebekte istanbul anadolu yakasında iyi hastane neresi ve bildiğiniz iyi bir doktor varmı?

Canım ben İstanbul Avrupa Yakasındayım. Bahçelievler Acıbadem Aile Hastanesinde Ali Osman Koyuncuoğlu benim doktorum, Acıbademin bu hastanesi SGK ile anlaşmalı olduğu için burayı tercih etmiştim ben ama doktorumdan da memnunum.Fakat burada Tüp Bebek Merkezi yok, Maslak Acıbademde Tüp bebek Merkezi olduğu için yumurta toplama, sperm yıkanması ve transfer gibi işlemleri oranın laboratuvarında yapacak. Acıbadem Masslakta olacak Tüp Bebek işlemleri yani. Doktorum zaten Acıbademin doktoru olduğu için oradaki doktorlarla birlikte oranın laboratuvarını ortak kullanıyorlarmış.

Evet evet canim dun yazdiklarini okuma firsatim oldu, bilemiyorumki onumuzdeki ay sorarim dr uma. Seninkine sanirim uzun protokol deniyor. Benimki de kisa protokol olsa gerek yanlis ogrenmediysen eger. Bu ay ister istemez dinlenicek benim de rahmim. Bu ay hic ilac filan kullanmicam ignem yok, bugune dek olmadi takiple asiyla belki bu ay kendiliginden gelir kiz bebislerimiz ne dersin :KK66: gun asiri calismaya devam su adetler bitsin :KK66: gerci benim bi taraf tikali, yumurta orda gelisirse bisey olmaz ama nasip :KK66:

Olabilir canım her doktorun kendine ve çalıştığı kurumun ortak aldığı kararlara göre bazı çalışma prensipleri var. Bizim de doktorlarımıza güvenmemiz gerek, hayırlısı hepimiz için. İnşallah dediğin gibi hiç gerek kalmadan bu ay olur bebişin :) Bu arada sen bu ay dinleneceksin ama yumurta büyütmek ve çatlatmak için sonraki ay kullanacağın iğneler ve ilaçlar zaten yoruyormuş bünyeyi ve rahim iç duvarının kalınlaşmasını engelleyebiliyormuş. Yani yumurta topladıktan sonra 1 ay dinlendirecekmiş doktorum benim rahmimi. Ama tabi her iki türlü de hamile kalanlar varmış ben baya okudum her yerden. Yani bu bizim kısmetimiz, Allah yardımcımız olsun.

Arkadaşlar merhaba , bende aranıza yeni katıldım. Ağır pko hastasıyım. 5 yıllık evliyiz benim adetlerim ilk adet olduğum günden beri düzensiz, yıllarca doğum kontrol hapı kullandım ama bi sonuç yok...Hem kıllanma hem kilo hepsi var :)
Neyse eşimin sperm sayısı 59 milyon hareketli de %50 miş.
Dün doktora başladık, puregon 300 verdi, günde 50ml.(ilk kez tedaviye başlıyorum, aşılama yapacakmış)
Bugün adetimin 3.günü,bgn ilaca başlayacağım. Doktora Amh testi yapalım dedim fakat gerek yok pko yumurta rezervi çok olur dedi. Rahim filmi çekelim dedim ona da gerek yok dedi.
Kızlar bizim doktor ne desem gerek yok diyor, inşallah ilk denememde sonuç alırız, allah hepimize çifter çifter yavrular nasip eder...
puregon 300 iyi bir ilaç mı?
Kilolu olmam çok sorun mu?
Sigara içiyorum etkisi olur mu?
Eşimin testleri iyi mi?(dr belki aşılama yapmam, yumurtalar gelişince size bırakırım diyor sizce aşılama isteyelim mi?)
pko ikiz olma ihtimali çok diyorlar doğru mu?
Aşılama da ihtimal %15 hem de ilk aşılama tutmaz diyorlar doğru mu?

Kızlar kafam çok karışık bana yardımcı olun lütfeennn

Arkadaşlar merhaba , bende aranıza yeni katıldım. Ağır pko hastasıyım. 5 yıllık evliyiz benim adetlerim ilk adet olduğum günden beri düzensiz, yıllarca doğum kontrol hapı kullandım ama bi sonuç yok...Hem kıllanma hem kilo hepsi var :)
Dün doktora başladık, puregon 300 verdi, günde 50ml.(ilk kez tedaviye başlıyorum, aşılama yapacakmış)
Bugün adetimin 3.günü,bgn ilaca başlayacağım. Doktora Amh testi yapalım dedim fakat gerek yok pko yumurta rezervi çok olur dedi. Rahim filmi çekelim dedim ona da gerek yok dedi.
Kızlar bizim doktor ne desem gerek yok diyor, inşallah ilk denememde sonuç alırız, allah hepimize çifter çifter yavrular nasip eder...
Eşimin testleri iyi mi?(dr belki aşılama yapmam, yumurtalar gelişince size bırakırım diyor sizce aşılama isteyelim mi?)

Ben rahim filmimi kendim emin olmak için çektirip gittim doktoruma,zaten o da benden istedi ve iyi oldu.arkadaşım tüp bebek denemesi yaptı,meğer tüpleri tıkalıymış ve ona hiç bakılmadığı için tedavisi uzadı ve olumsuz oldu..bence rahim filmi çektir,bir de prolaktin fsh gibi hormonlara baktır adetin 3. Günü bakılıyor,eğer prolaktin yüksekse hamile kalamıyorsun çünkü koruyor süt hormonu.

Kızlar ekim topiğini sürekli takip ederdim ancak kasımda burayı takip edemedim. hepinizi tek tek tanımıyorum ancak dualarım sizlerle. geçen ay negatif bir aşılamadan sonra bu ay ikinci aşılamamı yarın olacağım inşallah. Rabbim herkese hayırlısından versin.

ik82, post: 37881704, member: 372561"]Arkadaşlar merhaba , bende aranıza yeni katıldım. Ağır pko hastasıyım. 5 yıllık evliyiz benim adetlerim ilk adet olduğum günden beri düzensiz, yıllarca doğum kontrol hapı kullandım ama bi sonuç yok...Hem kıllanma hem kilo hepsi var :)

Kızlar kafam çok karışık bana yardımcı olun lütfeennn[/QUOTE]
Canim merhaba oncelikle hos geldin aramiza bende pko hastasuyim bnmde adetlerim duzensiz olur tillardir hep ilac kullaniyorum o sekild3 oluyor oncelikle rahim filmini cektir dr.na tekrar soyle gerekirse dr degistir yani cunku butun tedavi uygulayip senin tuplerinde sknti varsa o tedavi hepten bosa gider benim dr.um kendisi istemisti rahim filmini ve filmi cektrdikten sonra rahimde perde oldugunu soyledi ve ben kucuk bir operesyon gecirdim allaha sukur simdi iyiyim olali 2 sene oldu ama hala bebis yok bu ay asilamaya basladik dr.um bana gonal f igne verdi en dusuk dozuyla basladik cunku pkolularda yumurta rezervi cok oldugu icin hemen buyuyup kendiligind3n catlamasinlar diye birde fazla buyumesinler diye sen gonlunu fetah tut aklina ne geliosa sole dr.na kafanda soru isareti kalmasin canim allahim hepimize once hayirlisiyla saglikli birer rvlat verir insallah :) cok mu uzun oldu ne :):)

sagolasın cevap verdiğin için cnm ,inşallah rabbim gzl hbrlerimizi burda paylaşmayı nasip eder:)

sperm sayısının ve hareketliliğinin hangi değerde olması gerektiğini biliyor musun?

Canım öncelikle hoşgeldin. Ben de geçen ay aşılama oldum, fakat sonuç negatifti, bu defa da tüp bebeğe geçiyorum ve hem doktoruma hem de internetteki tanınmış doktorlara sürekli aklıma takılanları sorarım, biraz meraklıyımdır. En azından şimdiye kadar ki öğrendiklerimden yola çıkarak biraz bilgi vermek isterim. Öncelikle aşılama tüpler açık ise tercih edilebilecek bir yöntemdir. Yani senin pko rahatsızlığın tüpleri tıkayacak bir hastalık değil, belki onun için doktorun rahim filmi istememiştir, benim çikolata kistim var mesela bu kist tüpleri tıkayabiliyor, onun için rahim filmi çektirdik, sonra açık olduğunu görünce aşılamaya karar verdik. Ama sonuçta bu aşılama yani bir rahim filmi çektirmeden aşılama yapmak mantıklı gelmiyor bana. Boşuna emek ve para harcayabilirsiniz, negatif sonucu görmek çok acı ve yıpratıcı. Tüp bebek olsaydı başlayacağınız tedavi o zaman rahim filmine gerek yoktu, çünkü tüpler tıkalı olanlara zaten direkt tüp bebek yapıyorlar. Yani tabi her doktorun kendine göre bir yöntemi var ama bence o çevrede doktorunla ilgili yorumlar ne biraz araştır. Yani boşa emek harcamadan önce doktor çok önemli.
Ayrıca hepimiz için dilediğim gibi senin için de DİLERİM Kİ EN YAKIN ZAMANDA BEBEĞİNİ KUCAĞIBNA ALIRSIN, Allah gönlüne göre versin.

Kızlar ekim topiğini sürekli takip ederdim ancak kasımda burayı takip edemedim. hepinizi tek tek tanımıyorum ancak dualarım sizlerle. geçen ay negatif bir aşılamadan sonra bu ay ikinci aşılamamı yarın olacağım inşallah. Rabbim herkese hayırlısından versin.
Haydi hsyırlısı arkadaşım, gönlüne göre versin alllahım

Canim hosgeldin bu ay madem tedaviye basladin rahim filmi falan cektiremezsin hormon testlerine gelince doktorun istemediyse hic kurcalama bu tedaviyi bi ol bakalim sonuc ne olacak sonra duruma gore onumuzdeki ay doktorunu degistirirsin bu arada benim durumumfa seninle ayni ilk adet oldugum andan bu zamana hep duzensix adet oldum yillarca dogum kontrol hapi kullandim gecen ay asilama icin doktora gittim 300 pregon 5 gun kullandim bu yetmedi fostimon diye tek tozluk iki igne daha oldum sonra yumurtalar buyuyunce prengly diue bi catlatma ignesi oldum asilamadan 1 gece once doktorumu arayip asikama yapmasakta normsl iliski olsa olmaz mi dedimm olur dedi simdi cok dukur hamileyim pzrtsi keseyi gormeyi gidicez ikiz ollup olmamasi sende kactane yumurtsnin gelisecegine bagli birde benim doktoeumds ne rshim filmi istedi ne hormon tahlili hemen basladi tedsviye sende kafana takma bu ay boyle deneyin

Canim hosgeldin bu ay madem tedaviye basladin rahim filmi falan cektiremezsin hormon testlerine gelince doktorun istemediyse hic kurcalama bu tedaviyi bi ol bakalim sonuc ne olacak sonra duruma gore onumuzdeki ay doktorunu degistirirsin bu arada benim durumumfa seninle ayni ilk adet oldugum andan bu zamana hep duzensix adet oldum yillarca dogum kontrol hapi kullandim gecen ay asilama icin doktora gittim 300 pregon 5 gun kullandim bu yetmedi fostimon diye tek tozluk iki igne daha oldum sonra yumurtalar buyuyunce prengly diue bi catlatma ignesi oldum asilamadan 1 gece once doktorumu arayip asikama yapmasakta normsl iliski olsa olmaz mi dedimm olur dedi simdi cok dukur hamileyim pzrtsi keseyi gormeyi gidicez ikiz ollup olmamasi sende kactane yumurtsnin gelisecegine bagli birde benim doktoeumds ne rshim filmi istedi ne hormon tahlili hemen basladi tedsviye sende kafana takma bu ay boyle deneyin

Cnm benim çok sevindim cidden, bu rahatsızlığı yıllarca yalnız yaşadım, çevremde hiç benim gibi kimse olmadı, kıl kilo falan...
Neyse ki bu tedavi süreci başladığında insan kendisi gibilerle tanıştığından yalnızlığını paylaşacak birileri buluyor ve rahatlıyor.
Allahım hamileliğini hayırlısıyla devam ettirsin, sağlıkla sıhhatle bebeğine kavuştursun,
senin darın bizlerin başına olsun...
Bu arada doktor kan testleri yaptı, progestoron fsh falan normalmiş,
senin kaç yumurtan oluştu, bir tane mi kese gördünüz?

Cnm benim çok sevindim cidden, bu rahatsızlığı yıllarca yalnız yaşadım, çevremde hiç benim gibi kimse olmadı, kıl kilo falan...
Neyse ki bu tedavi süreci başladığında insan kendisi gibilerle tanıştığından yalnızlığını paylaşacak birileri buluyor ve rahatlıyor.
Allahım hamileliğini hayırlısıyla devam ettirsin, sağlıkla sıhhatle bebeğine kavuştursun,
senin darın bizlerin başına olsun...
Bu arada doktor kan testleri yaptı, progestoron fsh falan normalmiş,
senin kaç yumurtan oluştu, bir tane mi kese gördünüz?

canım güzel dileklerin için teşekkür ederim ben 75 lik tozla başladım 2 yumurta gelişti rabbim hayırlısını nasip etsin ama ikiz olsun istemiyorum bende rahim ağzı yetmezliği var 2 bebeği taşıyamam pazartesi doktor randevum var kese var mı yok mu varsa kaç kese var belli olacak...

Back