Evliyim eşimi beğenemiyorum

Beğenmediğiniz sevmediğiniz biriyle evlilik zulüm.
Acil boşanın hayat böyle geçmez.
Ama onurlu ve gururlu olun. Adamdan bir şey talep etmeden kendi yolunuza gidin.

Teşekkür ederim yorumunuz için. İçimi rahatlattı
Kimileri boşan demiş zaten boşanmak istesem boşanırım eşimin yanında mutluyum sadece dış görünüş konusunda çok takıntılı bir insan olduğum için canım sıkılıyordu bu konuya bir teselli arıyordum
Dış görünüş her şey değildir eşin beyefendi mi insan mı sana değer veriyor mu iyi bir baba olur mu maddi konularda destek mi manevi olarak seninle mi ona bak sen emin ol herkes yakısıklı güzel bulur ama bu özelliklere sahip olanı zor bulunur ve emin ol aslında çoğu insanın gözüne takılıp da keşke dediği bu saydıklarım gerisi boş umarım eşinle mutlu bir yuvanız olur

Dış görünüş her şey değildir eşin beyefendi mi insan mı sana değer veriyor mu iyi bir baba olur mu maddi konularda destek mi manevi olarak seninle mi ona bak sen emin ol herkes yakısıklı güzel bulur ama bu özelliklere sahip olanı zor bulunur ve emin ol aslında çoğu insanın gözüne takılıp da keşke dediği bu saydıklarım gerisi boş umarım eşinle mutlu bir yuvanız olur
Evet saydıklarınızın hepsi var herkes işte niye evlendin o zaman görmüyor muydun vs diyor bunlar olduğu için evlendim bu zamanda böyle erkek zor bulunuyor sırf dış görünüş olarak beklentimi karşılamıyor diye reddetmek istemedim . İşte insanoğlu biraz doyumsuz her şey olsun istiyor hiçbir şey kusursuz olmasın diyoruz sıkıntı bu

Ben de tipe bakmadan evlenenlerdenim. Bana yakışıklı gelen adamlarla da güzel ilişkilerim oldu ama eşimin başka yönleri daha ağır bastığı için onunla evlilik yolunu tercih ettim bu yüzden sizi anlıyorum. Ama şu kısım garip geliyor, eşimle aramız iyiyken bu konu gözüme batmıyordu, son dönemlerde çok fazla yıpranmışlığın getirdiği soğumayla gözüme daha kötü görünmeye başladı. Muhtemelen çok yakışıklı olsa da soğuyunca insana itici geliyor diye yorumladım kendimi. Sizin de böyle bir durum olabilir mi?

Evet saydıklarınızın hepsi var herkes işte niye evlendin o zaman görmüyor muydun vs diyor bunlar olduğu için evlendim bu zamanda böyle erkek zor bulunuyor sırf dış görünüş olarak beklentimi karşılamıyor diye reddetmek istemedim . İşte insanoğlu biraz doyumsuz her şey olsun istiyor hiçbir şey kusursuz olmasın diyoruz sıkıntı bu
Evet doğrudur ama hepsi tek bir vücutta buluşmuyor çogu zaman belki eşiniz bir çık bayana göre yakısıklıdır şu an size bu şekilde geliyordur ayrıca yakın çevrenize bu düşüncelerinizden bahsetmeyin yarın en çok siz üzülürsünüz eşiniz de duysa gururu onuru incinir bir daha size aynı şekilde bakmaz bakamaz o yüzden birlikteliğinizi daha romantik daha can alıcı hale getirmenin anılar biriktirme nin yollarına bakın sevgiler

Eşinizi sevmediğiniz için yaşıyorsunuz bu duyguları yoksa güzellik nedir ki.... Evlendiğimizde çok güzeldim çevre hep ayyy sen çok güzelsin modundaydı, hiç tınlamam öyle şeyleri eşim benim için dünyanın en güzel adamıdır çok sevdim çünkü. Ve bir sır vereyim mi sana zaman çok acımasız şimdilerde bana çok güzelsin diyenler aman eşin çok yakışıklı diyor :))) güzellik dediğin kavramın saltanatı 40'a kadar bilesin ....

Ben de tipe bakmadan evlenenlerdenim. Bana yakışıklı gelen adamlarla da güzel ilişkilerim oldu ama eşimin başka yönleri daha ağır bastığı için onunla evlilik yolunu tercih ettim bu yüzden sizi anlıyorum. Ama şu kısım garip geliyor, eşimle aramız iyiyken bu konu gözüme batmıyordu, son dönemlerde çok fazla yıpranmışlığın getirdiği soğumayla gözüme daha kötü görünmeye başladı. Muhtemelen çok yakışıklı olsa da soğuyunca insana itici geliyor diye yorumladım kendimi. Sizin de böyle bir durum olabilir mi?
Yok aslında ben sadece çevremde çok yakışıklı birilerini bulanları görünce moralim bozuluyordu onun haricinde bana kötü gelmiyor düzeliyor sonra
Ama şu konuda katılıyorum eskiden çok yakışıklı sevgilim de oldu ama karakterinin kötü olduğunu gördükçe artık yakışıklılığı hiç gözüme gelmemeye başlamıştı hatta yakışıklı bulmuyordum huyda insanı etkileyebiliyor

Yok aslında ben sadece çevremde çok yakışıklı birilerini bulanları görünce moralim bozuluyordu onun haricinde bana kötü gelmiyor düzeliyor sonra
Ama şu konuda katılıyorum eskiden çok yakışıklı sevgilim de oldu ama karakterinin kötü olduğunu gördükçe artık yakışıklılığı hiç gözüme gelmemeye başlamıştı hatta yakışıklı bulmuyordum huyda insanı etkileyebiliyor
Böyle bakarsanız her konuda demoralize olursunuz ki. İlla ki birileri bizden daha iyi eş, iş vs sahibi olacak. Herkesin bir nasibi var sonuçta. Kıyaslama işi, insanın kendine yapabileceği en kötü şeylerden biridir.

Siz kusursuz musunuz? Hayır, kimse kusursuz değildir mesela yüzünüz altın oran mı asimetri yok mu vücudunuz mükemmel mi veya kötü huylarınız yok mu? Var, mesela birkaç kötü huyunuzu ben yazayım eşinizi başkalarının birlikte oldukları adamlarla kıyaslıyorsunuz, yakışıklı erkekler çevrenizdekilerle birlikte olduğunda onlar adına sevinmek yerine kıskanıyorsunuz.

Belki eşinizi seviyorsunuzdur belki sadece huylarını seviyorsunuz bilemem ama eşini her haliyle seven bir kadın değilsiniz, takıntılarınız da varmış bu yüzden bence bir terapi alın, ne istediğinize karar vermenize faydası olur çünkü anladığım kadarıyla yeni evlisiniz ve eşiniz onu dış görünüş olarak beğenmediğinizi henüz fark etmemiş, zamanla beğenmemeleriniz artınca eşinize davranışlarınız da değişir, bu hoş olmaz.

Bu bende de oldu. Ve çok normal bir şey bence. Garipsenmesi garip. Adam iyiyken her şeyiyle güzel görünüyordu tabi, zorbalığa geçince güzellik varsa da göremedim artık ve boşandık şükür. Ha her şey yolundayken durduk yere kaşına gözüne takılıyorsa sormak lazım evlenirken görmedin mi diye, her zaman daha iyisi var neticede evlilik böyle bir şey değil.

Siz kusursuz musunuz? Hayır, kimse kusursuz değildir mesela yüzünüz altın oran mı asimetri yok mu vücudunuz mükemmel mi veya kötü huylarınız yok mu? Var, mesela birkaç kötü huyunuzu ben yazayım eşinizi başkalarının birlikte oldukları adamlarla kıyaslıyorsunuz, yakışıklı erkekler çevrenizdekilerle birlikte olduğunda onlar adına sevinmek yerine kıskanıyorsunuz.

Belki eşinizi seviyorsunuzdur belki sadece huylarını seviyorsunuz bilemem ama eşini her haliyle seven bir kadın değilsiniz, takıntılarınız da varmış bu yüzden bence bir terapi alın, ne istediğinize karar vermenize faydası olur çünkü anladığım kadarıyla yeni evlisiniz ve eşiniz onu dış görünüş olarak beğenmediğinizi henüz fark etmemiş, zamanla beğenmemeleriniz artınca eşinize davranışlarınız da değişir, bu hoş olmaz.
Bu konuda terapi almak istiyorum evet

Bu konuda terapi almak istiyorum evet
İhmal etmeyin yakın zamanda mutlaka başlayın, kendinizle alakalı da takıntılarınız var belli ki, belki bu yüzden de eşinizin dış görünüşüne daha çok kafa yoruyorsunuz, oysa eşinizle evlenmeniz için kimse baskı yapmamış mecbur olduğunuz bir evlilik de değilmiş, kendi seçiminizle evlenmişsiniz, evliliğiniz sizin bu takıntılarınız yüzünden sarsılsın istemiyorsanız iyileşmelisiniz 😌

Bu bende de oldu. Ve çok normal bir şey bence. Garipsenmesi garip. Adam iyiyken her şeyiyle güzel görünüyordu tabi, zorbalığa geçince güzellik varsa da göremedim artık ve boşandık şükür. Ha her şey yolundayken durduk yere kaşına gözüne takılıyorsa sormak lazım evlenirken görmedin mi diye, her zaman daha iyisi var neticede evlilik böyle bir şey değil.
Sizinki farklı bir durum ama, zorbalık gördüm diyorsunuz, eşler dünyanın en güzel en yakışıklı insanları dahi olsa şiddetli geçimsizlik ya da şiddet varsa veya ilgisizlik, sevgisizlik, bağımlılık vs gözünüz yakışıklılık görmez bir an önce kurtulmak istersiniz ki yeri geliyor çok yakışıklı çok anlayışlı dediğimiz eşlerle bir tartışma yaşadığımızda bile şeytan görsün yüzünü diyoruz öfke bütün güzel duygularımıza galip geliyor kavga anında.

Konu sahibi ortada sıkıntı olmamasına rağmen eşinin dış görünüşüne takılıyor.

Evliyim eşim normal düzeyde bir dış görüntüye sahip çevremde benim güzel bir kız olduğumu söyler
Eşim çok tarzım değil ama karakterinden ve beni çok sevmesinden dolayı tarzım olmamasını göz ardı ettim fakat şu an dışarda birbirine çok yakışan çiftler gördüğümde depresyona giriyorum bende daha yakışıklı biriyle olabilirdim diye. Bu düşünceler beni çok üzüyor eşim içinde üzülüyorum. Nasıl atlatırım nasıl bu düşüncelerden kurtulabilirim yardımcı olur musunuz?
Keşke evlenmeden önce bunları düşünseydiniz ama evlenmişsiniz eşinize ısınmaya çalışın bence. Giyim konusunda kötüyse mesela siz yardımcı olun sadece giyimi bile sizi etkiler. Direkt ayrılmayı düşünmeden yollar arayın bence, baktınız olmuyor zorlamanın manası yok o zaman düşünürsünüz

Valla güzel adamdan kolay kolay sogunmuyor dshsdfg benimkini 20 yıldır çoktan yastıkla filan bogmam gerekiyordu aslında mesela ama kıyamıyorum hala çok yakışıklı it oğlu it😂

Valla güzel adamdan kolay kolay sogunmuyor dshsdfg benimkini 20 yıldır çoktan yastıkla filan bogmam gerekiyordu aslında mesela ama kıyamıyorum hala çok yakışıklı it oğlu it😂
Maşallah o zaman size 🧿
Ben biraz gergin bir insanım tipi kurtarır mı o durumda bilemiyorum 🥲

X