- 15 Şubat 2014
- 1.322
- 1.276
- 158
- Konu Sahibi Sirine_4553
-
ben de hayretler içerisinde okudum bu konuda yapılan yorumları.
herkes şehir merkezlerinde , plazalarda falan çalışmıyor arkadaşlar.
ulaşımın olmadığı ya da çok sıkıntılı olduğu kasabalar, köyler var.
yıllarca aynı şekilde gidip geldik biz.
eşinin haberi var mıydı o arabaya bindiğinden diye yazanlar olmuş, sanki or.....luk yapmaya gidiyor, sinirimden çatladım.
benim iş arkadaşım da gelip kapımın önünden alır aynı yere bırakırdı sağolsun, hatta o arkadaşımın arabasında boş yer bulabilmem de eşim sayesinde
olmuştur.nasıl gidelim, yoldan geçen kamyon , tır şöförlerine otostop çekerek mi? günde iki arabanın gittiği yerler var,hatta bazıları keyfine göre, sabah gidiyor ama akşama yolcu bulamayınca adam vazgeçip geri getirmiyor arabayı? ne yapacaksınız bu durumda? kendi arabanı al ona bin diyen çıkar şimdi de
bir insanın birlikte çalıştığı arkadaşına güvenmesi son derece doğaldır, hatta insanlık gereğidir.kaldı ki o arabada yalnız yolculuk da etmiyor.
adam şerefsiz çıktıysa burda kadının ne suçu var?
ha evet, eşine anlatmalıydı o büyük problem ama vay o arabaya nasıl bindin diyenleri gerçek hayata, zor şartlar altında çalışan insanları anlamaya davet ediyorumama sizin şahsi arabanız yoksa oraya da gelmezsiniz şimdi
işte bunu anlatıyorum acaba sorun bende mi dedim bi an. keyif için şu gün şununarabasına bugün bunun arabasına bineyim demiyo kimse. öğretmensiniz galiba. köy okulları malum köye istediğin saattte gidemezsin orda yaşayayım desem eş,n ailen çoluğun çocuğun vardır. ben ileçedeyim branşcı olduğum için kçük yerlerde çalışamıyorum ama o kadar zor şartlar varki. arkdaşım ilde oturuyor ilçenin ücra dağ köyünde öğretmen napsın bu kız neyle gitsin gelsin her gün kimse meraklı değil. Rabbim yanlış inaları karşımıza çıkarmasın. bende isterim evimin yanındaki okulda çalışayım ama hiç bişey kolay değil. ve de şu kocişim izin vermez hatunları bana yorum yapmasın ya deliriyorum. o kocişler olmasa ya da ilerde olmasa napıcaksın ki. insanlar nerelerde ne şarftlarda çalışıyor. teşekkür ederim beni anladığınız için. suç bayanda değil sapık zihniyette
evet öğretmenim. branş öğretmeniyim ve bu olayları ilçe merkezinde yaşadım ben. köy bile değil yani düşünün.
araba hareket etse yarım saatte varıyorsunuz ama şöförün keyfi yoksa son yolcu binmeden arabayı kaldırmıyor, ve o son yolcu bazen inanın 2 saat gelmiyor.
ben kaç sefer 7 de bindiğim arabadan 10 da indim, hatta bazen gidemeyip rapor aldım o günlerde.
ama işte yaşamayan bilmiyor. sonra da ahkam kesiyorlar oturdukları yerden.
benim 5 yılda çıktı tayinim de kurtuldum ama bu süre zarfında ne olaylar geldi başıma.onları da anlatsak iş dişi köpeğin kuyrul sallamasına kadar varır eminim:26:
ve evet o kociş muhabbeti beni de deli ediyor, kocişim benim için dağları deler, hı hı evet
sonuna kadar katılıyorum..minibüs geçer ama iki saatte bir eksi 15 derece soğukta otoban kenarında bayan başınıza beklemediğiniz için garipseyebilirsiniz.burada ben yaşamış olduğum bu pis durumdur.eşlerimiz geniş mezhepli değil mecbur kalınınca bayan larla birlikte de gidilip gelinince mecburen eşler de izin veriyor.biz insanlara güvenmekle hata yapmış olabiliriz ama bu kadar sorunla boğuşurken insanları yargılamak hoş değil.yarın sizin başınıza gelmyeceğini bilemezsiniz.siz doğu nun ücra köşesinde çalıştınız mı hiç
böyle deliler ilerde takip eder bebeğimi bile kaçırır...
Ay bir de böyle yerlerde bekar olmayı düşünün ,daha zor.
O dağlık köyde bir başınaydım.Pencerelerde demir bile yok.
Benim de ilçede çalıştığım yerden serseri bir şirket elemanı bana takılmıştı.Ben kabul etmemiştim.Birkaçkez gizliden aradı...Ben de ''eski sevdiğimdir''diye umutlanıp açmıştım..Sesimi dinleyip ,garip sesler çaıkarmış,İğrenç şeyler söylemişti..
Hatta bana telde kim olduğunu gizleyerek(sanki anlamıyorum)sesini de kısıp değiştirerek ''Arkadaşların sana komplo kuracak,işten attıracak demişti''Bunu anlatmak için bir rşartım var ,benle beraber olacaksın'' dedi.
''seni savcılığa şikayet ederim.''diye bağırdım.
Çok üzülmüş,keyfim kaçmıştı o arlalar..
Ama bir sorun çıkmadı çok şükür..
Hele ben yalnız başına yaşayan ,bir de boşanmış olduğum bazılarınca duyulan biriyim..
Meleğimin hatrına eşimin su sevincinin hatrına Bunca geçim sıkıntım varken annem ki rahatsız üzülecek onca şeyim varken bir yandan tehdit ediliyorum..bir yandan iftiraya maruz kalıyorum..çevremdeki insanlar acaba bu iftiralara inanmış mıdır diye arada durup ikilem yaşıyorum...delirmek üzereyim yani inanın allahımdan korkum olmasa herhalde intihat ederdim.sırf böle bir pislik ten zarar görmemek için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?