Evliyim beni rahatsız eden tehdin eden biri var

ulaşım olmayan bir ilde yaşamadığı için çoğu insan beni, anlayamaz tabi..ilçeye ulaşım sadece dolmuşla sağlanıyor ve merkezden dolu geldiği için siz bayan halinizle 2 saate yakın yol kenarında otoban da soğukta kar buz içinde saatlerce beklemek zorunda kalıyorsunuz yolda laf atanlar sizin başka bir ilden geldiğinizi görüp duran arabalar vs vs üç bayan da yanımda olunca paramızı da fazlası ile verince tabiki güvendik eşimde tek gitmediğim için ulaşım sağlayamadığım için izin verdi.aslında..
böyle bir olayı söylemek kolay değil teşekkür ederim anlayışınız için insan böyle bir yöre de yaşadığında anlayabilir beni.
eşim bir başına bu ahlaka sahip olan insanla nasıl başetsin hamileyim ya eşimin işi gücü tehlikeye girerse diye mutlaka düşünmek zorundayim .gitse dööve adamı hakkında soruşturma açılsa ..bunları düşünerek bu bölgede yaşayan bu insanları bilen insanlardan yardım istemek zorunda kaldım.

Ben seni garipsemiyorum. Yani 3 bayan arkadaş aynı anda bindiğinizden dolayı sorun olmaz. Ha bana kalsa yakın arkadaşım olsa tek başıma da binerim ama bazı beyni kıt erkekler farklı algılayabiliyor. Bu durumda zaten sen tek binmemişsin. Ama o insanın yaşı senden küçükmüş okuduğum kadarıyla peki diğer ikisi değil de neden sen? Bir de başında eşinin haberi olduğundan bahsetmiştin. Şimdi yokmuş gibi yorumlar yapılmış?

O kadar Bunaldım ki sizlerle paylaşmak istedim.İş gereği memleketimden uzakta bir ilde yaşıyorum.oturduğumuz ilçeye ulaşım sorunu olduğu için iş yerinden bizden yaşca küçük bir çalışan arkadaşımızın arabasıyla üç bayan gidip geldik.Benzin parasını fazlası ile ödemek kaydı ile.defalarca benzin çekmişimdir.götürüp getiriyor diye mahcup olmamak için diğer bayan arkadaşlarım da dahil.
Bir süre sonra bizi götürüp getiren çocuk hiç samimi olmamıza rağmen mesaj abla naber gibi bir mesajdı cevab vermedim.ve rahatsız oldum.o sırada da kaza yaptı gidip gelmeyi kestik.
Fakat sonra dan evli bayan olmama rağmen ;aşık oldum gibilerinden bir mesaj attı cinnet geçirdim resmen .Evet bizler başka illerden çalışmak için geliyoruz bu ile nazaran biraz daha hal hareketlerimiz serbest olabilir ama ahlaksız olduğumuz anlamına gelmiyor bu dedim.İş yerinde bir dönem eşimle problemlerim olduğunda bir bayan arkadaşıma bazı problemlerimi anlatmıştım.sağolsun bayan bizi götürüp getiren bu kişiye tüm özelimi anlatmış .Eşimle olan problemlerimden gerek batılı olmam sebebi ile bu çocuk mesaj atmaya devam etti.Bir süre sonra tehditler başladı.benimle konuşacaksın vs gibi dedim bir kere daha beni rahatsız edersen işyerindeki sorumlu müdüre durumu anlatır ım diye tehdit ettim istifa edip çıktı işten.
ama tehditleri devam etti.Bir bayan geldi işyerine yanıma kadın annesi olduğunu söyledi.oğlu adına özür diledi.durumdan haberdar olduğunu söledi.ben kesin net bir dille kadına bu işin sonuçlarının kötü olacağını söyledim.Eşim oldukça sinirli biri söylesem mahkemelik savcılık olayları nı bırakın namus meselesi öldürür kesinlikle dedim.
Gecenin bir yarısı telefonum çaldı eşim açtı ben bir baktım bu rahatsız çocuk arıyor eşim kıyametleri kopardı.Eşime yanlışlıkla aradım ablamı arıyordum demiş.

Eşim tuttturdu öldürücem demeye .
en son abisini buldum çocugun edebimden sustugumu ;ama kardeşinin bu terbiyesizliği devam ederse eşimle durumu paylaşacağımı dile getirdim.
Artık ölüm tehditleri alıyordum çünkü.
Hayattan soğudum resmen ;herkesten kendimi soyutladım.
Kendi İşyerimden eşimin de görüştüğü bir beye durumu anlattım aylardır bu şekilde tehditler aldığımı söledim.Eşimi tanıdığı için olayın büyüyeceğini dile getirdi.Bu arada benim özelimi paylaşan bayanla da arama mesafe koydum konuşmadım.
İşyerndeki arkadaşım çocukla gitmiş konuşmuş ağza alınmayacak küfürler hakaretler iftiralar.neler neler dile getirmek istemiyorum.o benimle evlenecek benim evime gelecek falan diyormuş .belden aşağı söylemler iftiralar.sırf işten atılayım eşim benden boşansın diye

bence eşinize anlatın ondan yalan şeyler duyarsa sizin sakladığınızı sanır ilişkiniz var sanır haberi olsun o anlatmadan sinek küçüktür ama mide bulandırırı

Ben de eşinin haberi olup olmadığını sormuştum, eğer lafınız bana ise, asıl size yazıklar olsun.
Ben yorumumu bu soruma cevap verildiğinde yapmak istedim bu yüzden sormuştum, Çünkü haberi yoksa daha büyük bir kıyamet kopacak, konu artık "sen nasıl binersin başka adamın arabasına" muhabbetine dönüşecekti.
Sanırım eşinin haberi var, bence korkacak birşey de yok, sırf bu yüzden.
Ha ben olsam ben de binerdim öyle bi yerde...Eleştiri amaçlı sorulmamış bir sorudur, sırf merak ettiğimden sorduğum bir soru.

Hayir sizin yorumunuzu gormedim. Merak etmis olabilirsiniz. Esinden gizli bindiyse zaten haklisiniz o da yanlis. Yukarida da dedim esler arasi gizlilik olmaz canim. Ne isin vardi o arabada haketmissin tarzi yorumlara deli oldum sadece.

bu arabaya binme olayı neden büyütülüyor.biz de ulaşımı az olan bir yerde yaşıyoruz.arabası olanlar arabası olmayanları taşır:34:

yanı bılmıyorumda elin adamının arabasıyla ben nıye işe gıdıyorum?

kocam nasıl benı o sekılde işe yollıyabılıyor?

sımdı ugras dur pisliğin tekıyle!

bende 3 yıldır çeşitli arabalara biniyorum. ulaşım her zaman kolay değil. evi kadınlarda biniyor kocaları niye yollamayacak ki

Telefonuma engelleme programı yükledim hayattan kendimi soyutladım evimle eşimle bebeğimle ilgilenemiyorum doğru dürüst yemek yiyemiyorum.o kadar bunaldım ki..sadece eve gidip uyuyorum.sevinemiyprum ufacık meleğime yıllar sonra rabbimin bana bahsetmiş olduğu bu meleğe...depresyona girdim.sırf eşimin başı belaya girmesin diye içime atmaktan öyle çok yoruldum ki..bazı iller hala var dar kalıplarla yaşayan bu asker veya polis eşi bu bana iş verir batılı diye düşünen sapık kişilikler malesef mevcut.gidip gelen arkadaşlar arasında tek batılı benim diğerleri bu ilin kendi insanları bu sebeble ben seçilmiş kişi oldum.ben yüz vermedikçe tersledikçe küfürler yağduırdıkça hırs yapıp arkamdan konuşmaya başladı bu insan .artık namusuma iftira edip ben onu boşatıcam benim yanıma gelecek diyormuş.

Telefonuma engelleme programı yükledim hayattan kendimi soyutladım evimle eşimle bebeğimle ilgilenemiyorum doğru dürüst yemek yiyemiyorum.o kadar bunaldım ki..sadece eve gidip uyuyorum.sevinemiyprum ufacık meleğime yıllar sonra rabbimin bana bahsetmiş olduğu bu meleğe...depresyona girdim.sırf eşimin başı belaya girmesin diye içime atmaktan öyle çok yoruldum ki..bazı iller hala var dar kalıplarla yaşayan bu asker veya polis eşi bu bana iş verir batılı diye düşünen sapık kişilikler malesef mevcut.gidip gelen arkadaşlar arasında tek batılı benim diğerleri bu ilin kendi insanları bu sebeble ben seçilmiş kişi oldum.ben yüz vermedikçe tersledikçe küfürler yağduırdıkça hırs yapıp arkamdan konuşmaya başladı bu insan .artık namusuma iftira edip ben onu boşatıcam benim yanıma gelecek diyormuş.

ailenize anlatın eşinizle konuşsunlar siz sessiz kaldıkça yüz buluyor olabilir. abininiz ne bieyeim samimi olduğunuz akrabalarınızı çağırın kimse de sahipsiz değil

Burda yaşayan insanlara müdürüme arkadaşlarıma anlatmamaın tek sebebi yol göstermeleri idi.onlar eşim kadar öfkelenemeyecek objektif yaklaşacaklardı.bu ilde kendi memelketinden olan insanlar birbirlerini daha iyi anlayabiliyor.biz batılıyız ve bi ben bi eşim var bu koca ailelerine ne yapabiliriz. tamam gider şikayetçi oluruz ifade verir ya sonrası..ailesinden birinin veya şikayetçi olduğum kişinin bana bebeğime eşime bi zarar vermeyeceğini bilemediğim için savcılığa gitmedim.
müdür bile gittik konuştuk bu olay burda kapandı

Canim hamileymissinde onunda verdigi hassasiyetle daha kötü hissediyorsun kendini.
Sana yolladigi sms lerini silme sakin.esine anlat canim her ne olursa Olsun anlat.esim sinirli bile olsa uzerinden bu yuk kalksin.telefon kayitlari ortada böyle iftira atmaya calisirsa söylersin.
Esin biliyorduysa onun arabasiyla gidip geldiginizi ise Sorun olmaz
Sen hic muhattap olma anlat herseyi bize anlattigin gibi.
Rabbim böylelerini kahretsin ...
Bak benim basimada buna benzer bisey geldi takip ediliyordum emin ol adam tskintiliydi yanimda 4 yasinda kizimda vardi.adamin niyeti adresimi ögrenip sürekli rahatsiz etmekti bende nereye gitsem takipte ablamdan geliyordum dukkanlara girdim yinede bekliyor saat yazin aksam 9. Esimin isleriyle ayni sokakta oturuyorduk ozamanlar bende esimin yanina gittim bekliyorum hala bekliyor
Esime söylemedim kizimi biraktim adama defolmasini yoksa polis cagiracagimi söyledim Adam siritiyor benimle tanismak istiyormus kalbim güp güp mahalleli görürse ne der.Biz doguluyuz böyle konular duyulursa 1 e 1000 katarlar dedim. Sonra düsündüm adam manyk zaten gözü kara bunun gibiler bizim aman esimiz duymassin olay buyumessin söylemiyecez diye düsünüyorlar biraz zaman kazanip olayi bulandiriyorlar.yilanin basini Kücükken ezeceksin.esimde eve git bekleme burda dedi Sonra anlattim esim adama gitti ama o sokla sadece ne yapmaya calistigi ne istedigini Kocam oldugunu .polis cagiricagini söyledi
Adam nereli oldugumu Merak ettigini söylemis küstah Sonra gitti.
Esim Sonra dövmedigine pisman oldugunu hep söyler
Ama o korku gerginlik benimki kucucuk bisey,seninki kim bilir nasilda o yük altinda eziliyorsun karnindakibebisine yazik.dua et hamilelerin duasida Kabul Olur.
Esine anlat senden haber beklixoruz

Son düzenleme:
biz gerekeni söyledik bir daha seni rahatsız etmeyecek etmesi halinde bizler yanındayız bu rahatsız bir tip savcılık çözüm olmayacak tır eşin bir kere çeker belki döver ama bu sefer olay büyür de büyür işin içinden çıkılmaz hal alır.savcılık mahkeme tarihi verene kadar bu insanlar heme eşine hem sana zarar verir dedi.
iki haftadır çok şükür ses seda yok hatta geçen hafta işyerinin kapısında öle bekliyordu eşimle beni gördü çekti gitti.bilmiyorum.tam durulmuşken eşime anlaıp başına iş çıkarmak istemiyorum deliricem .

Ne kadar iğrenç bir insan. Bir de iftira atıyor yani ne büyük günah.
Senin buradaki en büyük hatan eşinden daha çok başka birine güvenmen.
Yani eşin bazı konularda sert biri olabilir ama herkesin anladığı bir dil vardır bence. Elini kana bulayacak kadar cahil değildir herhalde.

Sizinde hatanızın olduğunu düşünüyorum. Yani eşiniz dışında herkese anlatmışsınız. Yarın öbür gün öğrendiğinde çok daha kötü olacak. Eşiniz kızabilirdi, gidip adamı dövmek isteyebilirdi ama oturup mantıklı düşündüğünde gidip savcılığa verirdiniz birlikte. Olayı birazda siz dramatize edip bu duruma getirmişsiniz.

bende 3 yıldır çeşitli arabalara biniyorum. ulaşım her zaman kolay değil. evi kadınlarda biniyor kocaları niye yollamayacak ki

arkadaşım bu bı servıs olur anlarım da;her cıns sapık ve psikopatın bulunduğu gunumuzde ben elın adamının arabasına bınmem..

nıye bınmıyecekmısım dıyen de herturlu senaryoya hazır olup,bınmeye devam etsın ozaman banane..

sonra ya cesedın toplanır ordan burdan yada böyle sapık ruhlularla uğraşır durursun..

memleket sandığın kadar masum ınsanlarla dolu degıl artık..

arkadaşım bu bı servıs olur anlarım da;her cıns sapık ve psikopatın bulunduğu gunumuzde ben elın adamının arabasına bınmem..

nıye bınmıyecekmısım dıyen de herturlu senaryoya hazır olup,bınmeye devam etsın ozaman banane..

sonra ya cesedın toplanır ordan burdan yada böyle sapık ruhlularla uğraşır durursun..

memleket sandığın kadar masum ınsanlarla dolu degıl artık..

binmekten başka seçeneğin yoksa istifa mı edeceksin.

binmekten başka seçeneğin yoksa istifa mı edeceksin.

bın ozaman napim..dag bası mı orası,hıcmı otobüs mınıbus geçmez..

ben başkasının aracına bınmem..kocam başkasının aracına bındırmez..

başka cozumler aranır..dünyada 1 tane ulaşım aracı var vede oda o adamın elınde mı?

elalemın ne olduğu belırsız adamına güvenemem ok?

bın ozaman napim..dag bası mı orası,hıcmı otobüs mınıbus geçmez..

ben başkasının aracına bınmem..kocam başkasının aracına bındırmez..

başka cozumler aranır..dünyada 1 tane ulaşım aracı var vede oda o adamın elınde mı?

elalemın ne olduğu belırsız adamına güvenemem ok?

arkadaşımın çalıştığı yere otobüs minibüs gitmiyor ve arkadaşlarıyla gelip gidiyor bahsttiğim yer ege. ama malum her yerde okul var ve öğretmen olunca her yerde çalışıyorsun.

o kadar yaygın ki birlikte gidip gelmek hiç gariposemedim bu konuyu okuyunca da ççok şaşırdm. ben merkezde oturup ileçde çalışıyorum. herkes arakadş grubu oluşturup birlikte gelip gidiyor. umarım zor koşulda kalamzsınız ne iş yaptınızı bilmiyorum ama bazen insan nelere mecbur kalıyorum. çoğu katışdığım toplantıda tek bayan oluyorum ve ben gelicem deme lüksüm yok.

minibüs geçer ama iki saatte bir eksi 15 derece soğukta otoban kenarında bayan başınıza beklemediğiniz için garipseyebilirsiniz.burada ben yaşamış olduğum bu pis durumdur.eşlerimiz geniş mezhepli değil mecbur kalınınca bayan larla birlikte de gidilip gelinince mecburen eşler de izin veriyor.biz insanlara güvenmekle hata yapmış olabiliriz ama bu kadar sorunla boğuşurken insanları yargılamak hoş değil.yarın sizin başınıza gelmyeceğini bilemezsiniz.siz doğu nun ücra köşesinde çalıştınız mı hiç

arkadaşımın çalıştığı yere otobüs minibüs gitmiyor ve arkadaşlarıyla gelip gidiyor bahsttiğim yer ege. ama malum her yerde okul var ve öğretmen olunca her yerde çalışıyorsun.

o kadar yaygın ki birlikte gidip gelmek hiç gariposemedim bu konuyu okuyunca da ççok şaşırdm. ben merkezde oturup ileçde çalışıyorum. herkes arakadş grubu oluşturup birlikte gelip gidiyor. umarım zor koşulda kalamzsınız ne iş yaptınızı bilmiyorum ama bazen insan nelere mecbur kalıyorum. çoğu katışdığım toplantıda tek bayan oluyorum ve ben gelicem deme lüksüm yok.

ben de hayretler içerisinde okudum bu konuda yapılan yorumları.
herkes şehir merkezlerinde , plazalarda falan çalışmıyor arkadaşlar.
ulaşımın olmadığı ya da çok sıkıntılı olduğu kasabalar, köyler var.
yıllarca aynı şekilde gidip geldik biz.
eşinin haberi var mıydı o arabaya bindiğinden diye yazanlar olmuş, sanki or.....luk yapmaya gidiyor, sinirimden çatladım.
benim iş arkadaşım da gelip kapımın önünden alır aynı yere bırakırdı sağolsun, hatta o arkadaşımın arabasında boş yer bulabilmem de eşim sayesinde
olmuştur.nasıl gidelim, yoldan geçen kamyon , tır şöförlerine otostop çekerek mi? günde iki arabanın gittiği yerler var,hatta bazıları keyfine göre, sabah gidiyor ama akşama yolcu bulamayınca adam vazgeçip geri getirmiyor arabayı? ne yapacaksınız bu durumda? kendi arabanı al ona bin diyen çıkar şimdi de:51:

bir insanın birlikte çalıştığı arkadaşına güvenmesi son derece doğaldır, hatta insanlık gereğidir.kaldı ki o arabada yalnız yolculuk da etmiyor.
adam şerefsiz çıktıysa burda kadının ne suçu var?
ha evet, eşine anlatmalıydı o büyük problem ama vay o arabaya nasıl bindin diyenleri gerçek hayata, zor şartlar altında çalışan insanları anlamaya davet ediyorum:19:ama sizin şahsi arabanız yoksa oraya da gelmezsiniz şimdi:27:

Son düzenleme:
ben de hayretler içerisinde okudum bu konuda yapılan yorumları.
herkes şehir merkezlerinde , plazalarda falan çalışmıyor arkadaşlar.
ulaşımın olmadığı ya da çok sıkıntılı olduğu kasabalar, köyler var.
yıllarca aynı şekilde gidip geldik biz.
eşinin haberi var mıydı o arabaya bindiğinden diye yazanlar olmuş, sanki or.....luk yapmaya gidiyor, sinirimden çatladım.
benim iş arkadaşım da gelip kapımın önünden alır aynı yere bırakırdı sağolsun, hatta o arkadaşımın arabasında boş yer bulabilmem de eşim sayesinde
olmuştur.nasıl gidelim, yoldan geçen kamyon , tır şöförlerine otostop çekerek mi? günde iki arabanın gittiği yerler var,hatta bazıları keyfine göre, sabah gidiyor ama akşama yolcu bulamayınca adam vazgeçip geri getirmiyor arabayı? ne yapacaksınız bu durumda? kendi arabanı al ona bin diyen çıkar şimdi de:51:

bir insanın birlikte çalıştığı arkadaşına güvenmesi son derece doğaldır, hatta insanlık gereğidir.kaldı ki o arabada yalnız yolculuk da etmiyor.
adam şerefsiz çıktıysa burda kadının ne suçu var?
ha evet, eşine anlatmalıydı o büyük problem ama vay o arabaya nasıl bindin diyenleri gerçek hayata, zor şartlar altında çalışan insanları anlamaya davet ediyorum:19:ama sizin şahsi arabanız yoksa oraya da gelmezsiniz şimdi:27:

Bu korkunç bir olay ...ailenizden sevdiklerinizden uzakta ücra bir memleketde üç kuruş kazanma derdindesiniz ..aynı iş yerini paylaştığınız size abla diyen sizden yaşca küçük biri size bunları yaşatıyor kendi kardeşi annesi vs yokmuş gibi size iftiralar atabiliyor. ve sizin elinizden sadece Allaha havale etmek kalıyor.
içinizde taşıdığınız bebeğinize sevinememek eşinizin başına bir iş gelmesinden delice korkmak aylarca bu tehditlerle yaşamak kolay mı sanıyorsunuz...
ben kusura bakmayında mecbur kalmasam zaten elin arabası ile gitmezdim.
insanların burada ailelerinin kalabalık olması bizlerin dışarıdan geliyor olması bize bunları yaşatmasını gerektirmiyor.
benim çektiğimi rabbim kimseye yaşatmasın

Bu korkunç bir olay ...ailenizden sevdiklerinizden uzakta ücra bir memleketde üç kuruş kazanma derdindesiniz ..aynı iş yerini paylaştığınız size abla diyen sizden yaşca küçük biri size bunları yaşatıyor kendi kardeşi annesi vs yokmuş gibi size iftiralar atabiliyor. ve sizin elinizden sadece Allaha havale etmek kalıyor.
içinizde taşıdığınız bebeğinize sevinememek eşinizin başına bir iş gelmesinden delice korkmak aylarca bu tehditlerle yaşamak kolay mı sanıyorsunuz...
ben kusura bakmayında mecbur kalmasam zaten elin arabası ile gitmezdim.
insanların burada ailelerinin kalabalık olması bizlerin dışarıdan geliyor olması bize bunları yaşatmasını gerektirmiyor.
benim çektiğimi rabbim kimseye yaşatmasın

amin arkadaşım, ben anlıyorum sizi.
çünkü benzer şartlar altında çalıştım.
ulaşımla baş edemeyince bekar olduğum dönemde evimi oraya taşıdım , sonra bir rahatsızlık geçirip ameliyat oldum.
evimin yakınında hastane vardı, sık sık kontrole gidiyordum. ordan bir memur taktı bana da kafayı.
inan 1 sene akşamları ışık açmadan oturdum o evde, kimseye de anlatamadım.
ışığımı açık görünce telefondan tacize başlıyordu.numaramı hastane kayıtlarından almış.
çok kötü günler geçirdim.
size o yüzden hak veriyorum ve araba olayına takılanlara da insaf diyorum bu yüzden.
ben sonra evlenip kurtuldum( tabi kurtulmam çok farklı bir vesileyle oldu eşimle ilgisi yok)
evlendikten sonra en azından eşimin güveni oluştu üzerimde. 5 sene orda çalıştım ama nasıl çalıştım bana sorun.
Allah sizi de kurtarsın inşallah.

Back
X