evlilikten korkuyorum

ben de evlilikten korkardım.
eşim ikna etti beni evlenmeye hiç gelinlik hayalim vs olmadı

uzaktan baktığında evet akıl işi değil. aile genişliyor , yok bazen kv ,bazen elti, bazen görümce dertlerine gömülüyor insanlar.

ama iki kişi paylaşım ve özel birşey bence.

evlilik emek istiyor hemde çok fazla ben onu anladım.nasılki işiniz de sorumluklarınız var evlilikte öle.aksatmaya gelmiyor her daim güncelleme yapmak şart.

Mutlu Evliliklerde de aşk bitiyor sadece aşk bitince mutsuz evlilik oluyor gibi bir durum yok.aşkın yerini sevgi saygı alıyorsa evlilikler mutlu olarak devam ediyor.ömür boyu aşık olan bi çift görmedim henüz.

o atılan imza her şeyi bitiriyor .
Dost hayatı yaşamak en güzeli . :)

Ciddimisiniz?

ah canım ahhhh keşke aşkı öldürmekle kalsaydı ....aşkı öldürmenin yanında ,bu ölüme başka şeyleride ekle derim (hayata dair)

Evlilik bilmem de nişanlılık aşkı öldürüyor.. beni bunalıma soktu.
Sana tavsiyem evleneceksen direk mevzuya gir.. kıy nikahı.
bende kız istemede nişan yüzükleride takılır en yakın zamanda evlenilir diye bakarım. nişanı 1 sene falan uzatılması taraftarı değilim tabi sevgililkte yeterince tanıyosun zaten amaaaaaaa gel gelelim evliliğe artık olumlu yaklaşamıyorum

yanılıyorsunuz. bende her kız gibi evlilik hayalleri kurdum tabi ki . yakın zamanda yaşıtım olan kuzenim evlendi ancak 1 ay geçmeden boşanma davası açıldı . erkek aniden değişti . üstelik o kuzenim kardeş kadar yakındı benim için.onun yaşadğı acıyı resmen bende yaşadım ona baktıkça. iki ay sonrada diğer kuzenim boşanma kararı aldı. ve etrafmdaki herkes boşanmş tek bi tane evli çift yok. senin annenle baban yetmzmi dersenizde babam vefat etti o yüzden o konuda yorum yapamam. evlilikten korkuyor olmam gayet normal. başka sıkılacak konu bulamamşsınız demişsinizde önümde olan şu an evililk başka neye canımı sıkmamı isterdinizki. okulumu bitrdim işimi elime aldım dört gözle evlenmem bekleniyor

bence erkek arkadaşına içten içe güvenmiyorsun
güvenimi kazanmak o kadar kolay değil çok zor bi insanım herkese güvenemem . hayatta öğrendiğim en önemli şey kimseye güvenmemem gerektiği ama ona gerçekten güveniyorum

Ben de korkuyorum..
Ama bir yandan da iyi bir şey bu.
Sonuçta kötü örnekleri görüyoruz ve o hikayelerden bir ders çıkarmak mühim olan.

Kendi hayatımızda " şunu yapmam,eşim şöyle karaktere sahip olmalı" gibi keskin çizgilere sahip oluyoruz nihayetinde.
Olumlu yönden bakarsak,korkmak bence iyi bir şey..

harika bu güzel paylaşımınız için çok teşekkür ederim sözlerinizi asla kulak ardı etmeyecğim

harika bu güzel paylaşımınız için çok teşekkür ederim sözlerinizi asla kulak ardı etmeyecğim
çok güzel yazmışsınız, resmen gözümü açtı bu yazı. ben de nasipse eylülde evlenip başka şehre gideceğim ve şu an orda bir çevrem yok. burdaki aktif hayatımdan sonra orda napıcam tüm gün hep onu düşünüyorum. kesinlikle evde olursam 7/24 ilgi bekleyeceğim zavallı adamdan biliyorum
en iyisi bir an önce kendime ait bir hayat kurup, yeni yaşantıma odaklanmak herhalde..

Ben de korkuyorum. Ama evlilikten çok evlilik hazırlıklarından.

Ailelere söyleme, kız isteme (!), tuzlu kahve,
söz, nişan, çeyiz, ev, eşya, adetler,
"Olur mu öyle şey, öksüz yetim gibi" teyzeleri,
gelinlik, nişanlık, bindallı, tarlatanlar,
"prensens mi olsun balık mı" ,
"amanın hem giderim hem ağlarım",
"kınamı getir anne" ,
sonra hadi damat halayı,
nikah, düğün,
"gelini öpebilirsiniz" geyiği,
alkışlar,
takı töreni,
herkesin tripleri
yorgunluk,
geriye kalan kredi borçları
bıdı bıdı bıdı...

Ayh içim şişti.
En önemlisi de aileyle savaşmak. "İstemiyorum ben bunların hiç birini." derken insanların gözündeki o feci bakış... Herkese "damadın cimri olmadığını, tektaşı istemediğimi" anlatmak.

Evlensem mutlu olabilirim de, evliliğe karar vermekle evlilik arası sabır sınayacak gibi geliyor.

Kaçıp evleneceğim ben.

Kusura bakma konu sahibesi, içimi döktüm biraz. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…