evlilikten korkuyorum

Karamm12

bir hikayem var
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2015
111
49
bir sürü şeyler okuyorum ve etrafımdaki herkes boşanmış. evliliğe artık olumlu bakamıyorum. erkek arkadaşım evlenmek istiyor ancak ben artık evliliğe ılımlı değilim. mutlu evlilikler kalmadı. evlilik gerçekten aşkı öldürüyor. siz ne düşünüyorsunuz

aşk evlenmeden de biter güzel kardeşim. hangi aşk sonsuza kadar sürmüş ki
aşk bana göre cinsel cekim
zaten bana gore erkek ve kadın cınsellık olmasa bır araya gelebılecek gıbı degıller
o kadar zıt o kadar farklı

evlılıkte huzurluyum mutluyum ve kocama hala aktıf pozıtıf cınsel cekımde yasıyorum
ne bılım acaba goz gordugunumu sevıyor bılmıyorum.

hayırlısı

ne değişikmiş roller sizde.
Normalde bizim Türk kızı ilk günden evlilik hayalleri kurar, erkek korkar.
Sizde tam tersiymiş
Bu korku tarzı kadınsal bir hastalıktan ziyade erkeksel bir hastalıktır.
Kadın mutsuz olacağını bilse dahi o beyaz gelinliği giymek ister..
Neyse bunlar başka konu da... doğru insanla evlilik çok güzel bir şey. Canını sıkacak bir şey bulamadın buna taktın gibi geldi bana.

Evlilik bilmem de nişanlılık aşkı öldürüyor.. beni bunalıma soktu.
Sana tavsiyem evleneceksen direk mevzuya gir.. kıy nikahı.

yorum gibi yorum.. al benden de o kadar... seviyorsan ve eminsen o kisiden kisa yoldan evlenmeye bak söz nisan ancak ömür törpüsü... adetler bohcalar,laflar,tartismalar, ha yok mu iyi geciren.. elbet vardir ama ben görmedim...hele evlilik öncesi tam bir travma..

bence erkek arkadaşına içten içe güvenmiyorsun

yapılan bilinçaltı oyunları sayesinde evliliğin içini boşalttılar. insanların saygıları, tahammülleri, bağlılıkları ve sadakatlerini yani insani özelliklerini değiştirdiler. haliyle bu evliliğe darbe vurdu. birinci derece akrabalarınızla anne, baba, kardeşlerle ne kadar iyi anlaşıyorsunuz ona bakın. nasıl ki annenizden babanızdan ve kardeşlerinizden hemen vaz geçemiyorsanız evlendiğiniz kişiyi de hemen bir çırpıda silmemeniz gerekir. ağır tramva yaşayan evlilikler var. onları dışında tutuyorum ama boşanmaların geneli basit bir iki sorun ile başlayıp çözülemeyecek bir hale gelene kadar zorlamaları. en başta gerçekçi olmak lazım. evlenince herşey masallardaki gibi olmadığını, kocanın sana prensesler gibi davranmayacağını bilmek lazım. sen nasıl ki bir insansan karşıda ki bir insan. yani her insanın hataları, kusurları, yanlışları ve eksiklikleri olabilir. karşıdaki insanı iyi tanımak lazım. evlenirken de iyi ve kötü yönlerini bilerek bu yola girmen gerekir. sevgili iken şiddet gösteren veya aldatan adamı evlenince değişir diyerek evlenirsen bu hataları sonrada yapabileceğini bilmen gerekir. insanız tabiki salt erkekler hata yapabilir diye bir kural yok. kadınlar da aldatabiliyor. bu sebepleri iyi düşünmek lazım.
evlilik psilojisini anlamak lazım. iki yabancı bir evin içine giriyor ve onlardan uyumlu bir şekilde yaşamaları bekleniyor ki bu imkansızdır. öncelikle tavsiyem evleneceğin kişi ile denk olman da büyük fayda var. kültürü, eğitimi, işi denk olmalı. ayrıca evlenince kocaya bağımlı yaşamamk gerekir. hayatında sadece koca varsa büyük bir problem yaşarsın. arkadaşların, hobilerin, sana ait özel alanların olması gerekir. nasıl ki evde anne veya baban ile 24 saat geçirmiyorsan aynen kocanla da 24 saat geçirme beklentin olmasın. bu hem seni hem eşini yıpratır. herkesin özel alanları olması lazım. adam balığa gider, maça gider, arkadaşları ile erkek erkeğe muhabbet etmek ister ama kadın sadece benimle ilgilensin ister. bu imkansızdır. çünkü sosyal olmak insanın doğası gereğidir. hoşgörü, anlayış, iletişim evliliğin temelidir. gerisi zaten kendiliğinden gelir. dünyadaki en önemli konu ailedir. evlenip aile olacaksınız, çocuklarınız olacak ve siz birbirinize sevgi ile bağlı olacaksınız. bunun hazzını başka hiç bir şeyde bulamayacaksınız eminim.

yazdılaırnız çok ilginç,ben hiçbir zmaan gelinlik hayalı kurmadım ve bana çok anlamsız ve ıtıcı gelir,gereksız gelir,ama altını çizeyim bana göre...hatta ülkemizdkei evlilik ritüelleri bana hep itici geldi

Bende ayni durumdayim hatta cevremdekilere sorup duruyorum nasil guveniosunuz nasil evleniosunuz die..dogru insan karsima cikmadi belki..eger hayatindaki kisiye gozun kapali guveniosan korkmani gerektircek bi durum yok bnce. Iki taraf da istedikten sonra..

Bir 13 sene de benden 21 Temmuzda dolu dolu 13.senemiz oluyor ki 27 yaşındayım Allah bozmasın kimsenin mutluluğunu inş.
anlayış çok önemli canım. eşim çok kavgacıydı şimdi benden kuzu. beni sen törpiledin diyor. bazen yatakta gülme krizleri geçiriyoruz komşular gecenin bi saatinde neye gülüyorlar diye merak edip kapıya dayanacaklar diye korkuyorum :)

Sadece evlilik değil ki. Isleri zorlastiranlar sadece insanlarin kendileri.

Evlilik arifesinde gelenek gorenekler, senin ailen benim ailemler, ivirlar zivirlar yüzünden ilişki çözülmeye başlıyor. Böyle olunca onceden kurulan pembe hayaller hop oluyo sana gri hayat. Amaç unutulmamali burada en onemlisi bu. Bi yuva kurmak istiyosun, sevdiğin insanla bi ömür geçirmek istiyorsun o halde buna odaklan ve hic bi sacmalik yoldan saptirmasin. Iliskinde normalde nasilsaniz evlilik arifesinde de oyle olmalisiniz.

Insanlar artik mutlu olmak icin yasamiyor bana göre. Bilerek hayatlarini zorlastiriyorlar. E zaten bi kadin ve bi erkek bambaska yaratiklar zaten ayni evde yasamalari uyum saglamalari zor iken birde üstüne sen zorlastirirsan nasil mutlu evlilik olsun ki? Insanlar bu yüzden mutsuzlar evliliklerinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…