EVLİLİKTEN KORKMAK!!!

Dilhun34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2015
146
30
98
Konuya nerden başlayacağımı bilmiyorum , kısaca özetlemek istiyorum.

33 yaşındayım bu zaman a kadar evlilik hayalim ve düşüncem olmadı, karşılaştığım kişilerde hep beni buna inandıracak birini istedim o yüzden hayali olmadı..
karşıma da bu zamana kadar çıkan kişilerde böyle bir durum olmadı, beni isteyeni ben istemedim , benim istediklerimlede o boyuta gelemedi...

10 gün konuşma sonrası görüşmemiz oldu , 36 yasında kendisi( bu zaman a kadar genelde polis ve askerleden hep uzak durdum , sevmediğin ot başında biter misali)
ilk karşılaşmada evlenmek istediğini , düzgün bir kız aradığını beğeni olduktan sonra kriterler uyuyosa zamanla sevginin oluşacağını söyledi bana... kendisi hoş eli yüzü düzgün boş bi adam gibi gelmedi ama o elektiriği alamamıştım ve bunu dile getirdim ben evlilik düşünmüyorum , çocukta ... sevmek sevilmek ve bu önemli kararı alabileceğim inancağım biri olsun istiyorum dedim direk..
oda bana biz bence birbirimiz için şansız lütfen direk red etme , daha önce red edenlere bir israrı olmamış dediği doğru ise
ben eve gidince arkadaşlarıma paylaştım bu durumu ( çoğu evlenmeyi bekleyen , düzgün biri çıksın bunu isteyen erkek ile karşılaşma fikri içinde olduğu için herkes tabi olumlu baktı ve etkilediler bi görüş değerlendir bilemezsin vs vs zamanla ısınırsınlar )

neyse ben görsel olarak tarzım olduğu için görüşmeye devam ettim kendisi ile, biz kendimizi hopaa evlilik düğün nişan söz yüzük eşya olayları içinde bulduk tabi birbirmizi tanımadığımız için, o ben ne istersem evet dedi.(yanlız bu zamana kadar hızlı yaşamış o sebepten bi birikimi olmamış bana aldığı maasla gecınıp gecınemeyecegımı herseyı kendi yapacagını söyledi )bende beni çok istemesinin heycanı abarttım.. sağlıklı düşünmeden bi memur nasıl alabilir demeden ki paragöz lüks beklentisi biri olmadığım halde öyle göründüm buda beni yanlış anlayıp ayrıldı benden..
tabi kaçan kovalanır 1 bucuk ay beni süründürdü denedi falan biz tekrar başladık
biliyorum arkadaşlar çok uzun oldu inş sıkılmadan okur bana fikir verebilirsiniz.

şimdi içinde bulunduğum durum şu şekilde;
ikimizde hatalarımızı anlayarak yol almaya başladık 1 aydır da bu yönde oda kendi göstererek ilerledi..
o mantıklı birisi ben duygusal
iyi yönleri ni kötü yönlerini düşünüyorum şu zamanda belkide karşılasabılecegim evlenebilecek biri belkide
ama benim korkularım var ben hiç evlilik düşünmedim korktum hep yada sevgiyi tadamadım ilişki nedir bilmiyorum, karsıma cıkan kısılerı de genelde ya cinsel istekleri oldugu ıcın eledim yada baska mevzular oldu ...
Annem çok istiyor, çevremde ki bekar kalan arkadaşlarımın arayışıda bu şekilde, herkes bu saaten sonra şk sevgi evliliği olmaz olsada bi süre sonra biter düşüncesinde ... şimdi babam dısında herkes biliyor, şark görevi oldugu için hemen söz nişan olsun nikah yapalım istiyor... (benim maddi yönden bi durumum var o olmadan bu söz olayı olsun da istemiyorum, herseyı kendimiz yapacagız kredi cekip ortak ödeyecegız o sebepten beklemek istiyorum biraz bu sefer iş ciddileşince kaçmaya başladın bahanelere sıgındın demelere başlıyor) geçen hafta yüzük baktık bugunde almaya gidilecek
ben 1 haftadır uyku uyuyamıyorum, kafam catlıyacak arkadaslarıma anlatsam anlamayacak , annemin idael damat adayı bırakmamı istemiyor...tek istediiği benim evlenmem bunlar içinde bogusurken birde manevi sıkışılık yasıyorum... ayrılmak istemiyorum, yogun duygum yok , ama mantıgımla dusununce ortak noktalarımız var, bilmiyorum..ona birşey dediğimde akıllı ol deyip tersliyor dertlesemiyorum ilk zamanki durumdan dolayı, bahane bulma iş ciddiye bindi kacmak istiyorsun diyor...
çok bunalımdayım ve beynim çatlıyor napacağımı nasıl yol izliceğimi bilmiyorum. ve yeni biri hayalim yok.. okadar çok şey yazmak istiyorumki ellerime dökülmüyor içimdeki şeyler
bana lütfen akli selim şekilde yol gösterin...

Son düzenleme:
"37 yasında kendisi polis ( bu zaman a kadar genelde polis ve askerleden hep uzak durdum , sevmediğin ot başında biter misali)"

Sebep????

Canım birbirini deli gibi severek evlenenlerin durumunu görüyorsundur az çok. Evlenince özellikle erkek tarafı başka bi insana dönüşebiliyor ne yazık ki.. Arada ne aşk kalıyor ne sevgi e tabi bunlar bitince saygıda kalmıyor bi zaman sonra. Yani diyeceğim şu ki kafa yapınız uyuşuyorsa neden olmasın :)

"37 yasında kendisi polis ( bu zaman a kadar genelde polis ve askerleden hep uzak durdum , sevmediğin ot başında biter misali)"

Sebep????

meslek gereği sanırım sonradan psikolojileri bakış açıları

aynı şekilde budaöyle şüpheci, önyargılı, ve katı bakıyor olaylara bunu bu şekilde ifade ettiğimde dediği şey realist bakıyormuş duygusal olmaya gerek yokmuş..
bense tam tersi koç burcu olmama özelliklerini taşımamam ragmen ben daha iyimser düşünüp bakıyorum.

Canım birbirini deli gibi severek evlenenlerin durumunu görüyorsundur az çok. Evlenince özellikle erkek tarafı başka bi insana dönüşebiliyor ne yazık ki.. Arada ne aşk kalıyor ne sevgi e tabi bunlar bitince saygıda kalmıyor bi zaman sonra. Yani diyeceğim şu ki kafa yapınız uyuşuyorsa neden olmasın :)

Haklısın hayattan beklentilerimiz hemen hemen aynı
kafa yapısı olarak zıt olduğumuz noktalar var ama evlilikten beklentisi ve evliliği istemesi buna göre hayatını düzene sokması güzel bir adım..
bundan öncesi çok çapkın ve hergün bir kızla beraber olan ve alkol alanda biriymiş
şuanda benimle başladığından beri buda yok herşeyini temizledi
bunları düşünüyorum, şuandaki ortamı değerlendiriyorum kafama yatıyor..
ama sırf annem çok istiyor diye yapılacak bişey değil öbür taraftan bakınca yaş 33 bu yastan sonra ne bekliyorsun diyorum.

Şunu en baştan söyleyeyim.Madem.herseyi beraber yapacaksınız kredi olaylarına asla girme kendisi kredi çeksin çünkü genelde aldığı ortak şeyleri erkek ya kendi üzerine yada kendi bir yakınının üzerine yapar siz borç ödemekle kalırsınız.(evlilik müessesesi içerisi de sorun yaşanırsa diye) kendi parandan bahsetme bilmesin.insallah mutlu olursunuz.

Şunu en baştan söyleyeyim.Madem.herseyi beraber yapacaksınız kredi olaylarına asla girme kendisi kredi çeksin çünkü genelde aldığı ortak şeyleri erkek ya kendi üzerine yada kendi bir yakınının üzerine yapar siz borç ödemekle kalırsınız.(evlilik müessesesi içerisi de sorun yaşanırsa diye) kendi parandan bahsetme bilmesin.insallah mutlu olursunuz.

benim paramla ilgili bir beklentisi yok konuşmalarda, benim maaşım onun maaşından daha az, sağlık sorunum var onunla ilgili bir ödeme yapıyorum ve o olsun öyle söz nişan olsun istiyorum acıkcası oda onun acelesi olmadıgını söyluyor, sıkıştıgımız noktada destek olursun diyor, zaten eşya falan düşünmüyorum şark görevi var orda görevi bitince istanbula gelip yerlesecegız tekrar aileme yakın olmasını o talep etti ve ev alırız diyor..
bugun yüzük bakmaya gidicez .ailesi iyi bir aile ye benziyor müdahleci değil, 2 tane abisi var... en küçük bu .
sadece burda nikah ve aile yakınlarıyla mütevazi yemek li birşey düşünüyoruz genel olarak istediklerime imkan dahilinde hayır demiyor..
katı oluşu biraz düşündürüyor..
benim size sormak istediğim illa sevgi ve büyük his olması önemli mi?

aynı şekilde budaöyle şüpheci, önyargılı, ve katı bakıyor olaylara bunu bu şekilde ifade ettiğimde dediği şey realist bakıyormuş duygusal olmaya gerek yokmuş..
bense tam tersi koç burcu olmama özelliklerini taşımamam ragmen ben daha iyimser düşünüp bakıyorum.
Haklısın hayattan beklentilerimiz hemen hemen aynı
kafa yapısı olarak zıt olduğumuz noktalar var ama evlilikten beklentisi ve evliliği istemesi buna göre hayatını düzene sokması güzel bir adım..
bundan öncesi çok çapkın ve hergün bir kızla beraber olan ve alkol alanda biriymiş
şuanda benimle başladığından beri buda yok herşeyini temizledi
bunları düşünüyorum, şuandaki ortamı değerlendiriyorum kafama yatıyor..
ama sırf annem çok istiyor diye yapılacak bişey değil öbür taraftan bakınca yaş 33 bu yastan sonra ne bekliyorsun diyorum.
O da artık bi düzen evlilik istiyor belkide tatlım.. iki farklı insan tam olarak uyuşamaz ki zaten illaki farklı olduğu yönler olacaktır. Önemli olan birbirini tamamlamak :KK68:

Çünkü burda bu konularda dert yanan cok
Evet haklısın katılıyorum buna, benimde çevremde bu tarz sorunlar yasayan arkadaşlarım oldu.
acıkcası bende istemiyorum artık kredi borc vs
yüksek beklentim yok
bundan önce durumu cok cok iyi olan kişiler çıktı, ( mühendis , doktor, mimar ve hepsi maddi anlamda genelde güçlülülerdi ama bunun kadar tabi sağlam duruşlu olmadılar oda ayrı bi durum) ilk defa orta halli birine denk geldim..hepsıne bir bahane buldum ev araba ıcın evlenılmez dedim hep
buna gelince hislerim çok yok, ayrılmakta istemiyorum, boşluktamıyım birdaha böyle, yası yasıma görselliği böyle olan kendine bakan ki bunlar önemli temiz sigara içmeyen vs vs bunları dusununce işin içinden cıkamıyorum
bazen de sunu diyorum eğer sevseydin sen bunları sorun etmezdin .
sevip mutsuz olanlarıda görüyorum.
yada evlenmek zorundalılıgı millet bana asıladı cevrem bu sebeptenmidir bilmiyorum. acayip kötü bi durumdayım.

Canım yasindan dolayı.herseye daha kontrollü yaklaşıyorsun doğal olarak.
Biraz akışına birakmani tavsiye ederim.

Polis olduğu için çok.fazla içkili kızlı ortamlarda geçmişi olduğunu zannetmiyorum. Eşim de polis, böyle.durumlarda çabuk.yayiliyor haber hemen uyariliyorlar.

Sevgi aşk kısmına gelecek olursan, inan çok aşık olduğun kişiyle evlensen bile, zamanla yaşanmışlıklar aşkı bitiriyor. Buna sen de çevremde şahit olmusundur. Sevgi kalıyor. Seni sahiplenmesi, seni onemsemesi vs bunlar kişiler arasında bağlılık oluşturuyor.

Büyük bir olumsuzluk olmamış şimdiye kadar aranızda, akışına bırak ve bu anların tadını çıkarmaya calis bence.

Canım yasindan dolayı.herseye daha kontrollü yaklaşıyorsun doğal olarak.
Biraz akışına birakmani tavsiye ederim.

Polis olduğu için çok.fazla içkili kızlı ortamlarda geçmişi olduğunu zannetmiyorum. Eşim de polis, böyle.durumlarda çabuk.yayiliyor haber hemen uyariliyorlar.

Sevgi aşk kısmına gelecek olursan, inan çok aşık olduğun kişiyle evlensen bile, zamanla yaşanmışlıklar aşkı bitiriyor. Buna sen de çevremde şahit olmusundur. Sevgi kalıyor. Seni sahiplenmesi, seni onemsemesi vs bunlar kişiler arasında bağlılık oluşturuyor.

Büyük bir olumsuzluk olmamış şimdiye kadar aranızda, akışına bırak ve bu anların tadını çıkarmaya calis bence.

Geçmişi hızlı inkar etmedi
hiç yalan konuşmadı ve herseyı durust anlattı o yüzden sonraki adımlarıyla hiç çelişki görmedim.
evet sanırım yaşın verdiği bir durum .çok tşk ederim
dertleşiyor olmak rahatlattı.

Konunuzu okuyunca zorla evleniyormuşsunuz hissiyatı oluştu bende.
Yaşınızı ve annenizi kafanıza takmadan ben bu adam ile evlenince huzurlu ve mutlu olur muyum diye düşünün ve o şekilde karar verin.
Evet belli yaştan sonra aşk evliliği yapmak daha zor ve nadir bir durum ama sadece mantık ile de evlilik gemisi yürümez bence..

Geçmişi hızlı inkar etmedi
hiç yalan konuşmadı ve herseyı durust anlattı o yüzden sonraki adımlarıyla hiç çelişki görmedim.
evet sanırım yaşın verdiği bir durum .çok tşk ederim
dertleşiyor olmak rahatlattı.

ben de bunu anlamıyorum erkek her haltı yiyince geçmişi hızlı denip övülüyor adeta sen bu kadar ''hızlı'' yaşasaydın o kabul eder miydi böyle bir düşün?
ne güzel iş ya, erkek her haltı yesin sonra dönsün e ben artık düzenli yaşam istiyorum falan filan.. böyle elin hovarda tiplerini kabul ettikçe erkekler her haltı yapmaya kendilerine hak görüyorlar işte.

Inanma realistlik değil o ben sana açıklayım istersen

Baskinlar,alkolik kızlar,uyusturucu icenler ve satanlar,fuhus yapanlar,ruhsatsız icki satanlar,kocasini aldatanlar, veee pek cok negatif ve onun kendi kafasina gore "kötü " kadinlar gördüğü için,senin gibi simdiye kadar bi nisanliligi,evliliği olmamış. Onun tabiriyle hani demis ya "düzgün kiz" oldugun icin

Polis okullarinda gorev yaptığı yerlerde,pislik icinde bir evde, 3 ayda bir yikanan nevresimde yatip,kirisik atlet kırışık pantolon giyip,cogu kez hazır yemek yedigi icin "düzenli bir hayat" istiyor

Ve bu yüzden de seninle evlenmek istiyor.
Coooook büyük bir hatanin icine düşecek gibisin
Zaten sen ona aşık,kafanda hiçbir soru isareti olmasaydı bu konuyu açmazdın

Acacagin konu en fazla "Yakinda nikahim var ama kaynanamlara ısınama dim nasil yapsam" diye birsey olurdu.

37 yasına da asla aldanma. Kendini kurnaz görüyor belliki ama bide sana anlattiklarini gelsin burda anlatsin bakalim kac kadın nasil tepki vericek.
Ayrica bence yobazda birisi.
Evlilik düzenli hayat istiyorum niyetiyle yapılmaz.
Iyi düşün derim.

ben de bunu anlamıyorum erkek her haltı yiyince geçmişi hızlı denip övülüyor adeta sen bu kadar ''hızlı'' yaşasaydın o kabul eder miydi böyle bir düşün?
ne güzel iş ya, erkek her haltı yesin sonra dönsün e ben artık düzenli yaşam istiyorum falan filan.. böyle elin hovarda tiplerini kabul ettikçe erkekler her haltı yapmaya kendilerine hak görüyorlar işte.
Asla kabul etmez, kendine fazla güveni var, herşeyi anlatarak zaten dürüst ve açık olduğunu söyluyor..
zaten bunu da gösteriyor ..
her anlamda şuanda istediğim gibi ama dediğim gibi ben hiç evlenmeye yatkın o kuruma cok büyük saygım oldupu için göze alamıyorum..
üstüne birde birikim yok herşeyde tıkanıp kalıyoruz.. dünde gittik yüzük bakmaya aşağı koyuyoruz almıyor yukarı koyuyoruz dolmuyor...
en sonunda bileziktende vazgeçtim.
sadece yüzük aile arası söz
sanırım cevrem ve suanki evlilikler etkiliyor beni... 33 yas aralıgında olan bütün arkadaslarım evlenmek istiyor ama durust birini bulamıyor,
akşam tutamadım babamla bu yasa kadar hıc böyle mezvu konusmamıstım actım konuştum...durumunu söyledim.ailem gözü tok oldugu için çalışır yaparsınız kızım önemli olan namuslu sahiplenen düzgün biri ise hayırlısı olsun bi araştırlam gelsinler dedi..
annem cok sevdi ve istiyor keza arkadaslarımda , bilmiyorum ayrılmakta istemiyorum, ama bu sekilde maddi sıkıntılarla ev kurmak zor geliyor bana.. ne istesem evet imkan dahilinde onaylıyor ama kafam rahat değil ben oldum olası evlilikten korktum çok seversem ancak yapabilirim diye düşündüm hep.. akşam bunu babama anlatmaya çalıştım.. o bile anlamadı demekki hep benden böle bişey beklemiş inanın bana objektif görüşlerinize ihtiyacım var

Inanma realistlik değil o ben sana açıklayım istersen

Baskinlar,alkolik kızlar,uyusturucu icenler ve satanlar,fuhus yapanlar,ruhsatsız icki satanlar,kocasini aldatanlar, veee pek cok negatif ve onun kendi kafasina gore "kötü " kadinlar gördüğü için,senin gibi simdiye kadar bi nisanliligi,evliliği olmamış. Onun tabiriyle hani demis ya "düzgün kiz" oldugun icin

Polis okullarinda gorev yaptığı yerlerde,pislik icinde bir evde, 3 ayda bir yikanan nevresimde yatip,kirisik atlet kırışık pantolon giyip,cogu kez hazır yemek yedigi icin "düzenli bir hayat" istiyor

Ve bu yüzden de seninle evlenmek istiyor.
Coooook büyük bir hatanin icine düşecek gibisin
Zaten sen ona aşık,kafanda hiçbir soru isareti olmasaydı bu konuyu açmazdın

Acacagin konu en fazla "Yakinda nikahim var ama kaynanamlara ısınama dim nasil yapsam" diye birsey olurdu.

37 yasına da asla aldanma. Kendini kurnaz görüyor belliki ama bide sana anlattiklarini gelsin burda anlatsin bakalim kac kadın nasil tepki vericek.
Ayrica bence yobazda birisi.
Evlilik düzenli hayat istiyorum niyetiyle yapılmaz.
Iyi düşün derim.

aynı şeyleri emin ol çok sorguladım..
hak veriyorum sana hepsini didikleyerek deneyimleyerek cevap aldım. ve çelişmedi o yüzden şans vermek istedim.

bunun dışında şimdi bunu elersem maddi ve his yogun değil diye
ilerde durumu iyi ama sevip evlensem bilemiyorum ki kumar gibi bişey sadece kalbime bir rahatlık çöksün istiyorum. kafam beynim çatlayacak gibi hayırlı olsa bunlar olmaz diyorum öbür taraftan benim müdahele edemeden herşey ilerliyor.. dün babama söylemek benim için en büyük adımdı birden adama işin içinde çıkamayınca anlattım. şuana kadar sorun çıkmaması da heralde diyorum böylesi hayırlı..
cunku daha önce kimseye bu imkanıda veremiuordum korkumdan..
dun babama izah ediyorum ben evlilikte kendimi düşünemiyorum hayal etmedim istemedim diye
adam sen inanclı birisin sen de bi genc kızsın anne olmak isteyecek sin vs diyor
halbuki benım cocuk hayalımde yok.

Back
X