- 9 Eylül 2013
- 11.936
- 27.375
-
- Konu Sahibi Kafamdadeli_sorular
pardon da hadi kendi tarafından takılan altınları istedi sizin tarafınızdakilerin taktığı altında ne hakkı var kayınvalidenizin terbiyesizKayınvalidem normalde hepsine el koyacaktı ben bunu düğün öncesinde hissettim ve anneme takı gecesi benim takılarımı almasını ve düğün sonunda tekrar bana vermesini istedim öylede oldu fakat kv. Gelin odasında baya püskürdü tepki verdi düğün sonunda da ona takıları vermedim o gece düğün bitikten sonrada baya uzadı bu konu eşim o gece benden yanaydı fakat 1 hafta sonra balayından gelince kv eşimi kendi tarafına cekti şuan eşimlede aramız çok iyi değil anlamadığım takılar bizim geleceğimiz için kayınvalidem ne oldu da oğlunu kendi tarafına çekmeyi basardı
+1 hadi kendi tarafından altınları zamanında biz gittik diye alıyorlar gelinin ve oğlunun arkadaşlarının taktıkları altınlar da ya da kızın akrabalarının taktığı altınlar da ne hakkı var bu kaynananın görgüsüzBen asla kabul etmem kimse kusura bakmasın.
Eşiniz de bir kendine gelsin.
Ne münasebet. O ailelerin taktığı bilezikler şov değil hediyedir. Hediye de geri alınmaz. İster takar ister satarsınız ama bu sizin tasarrufunuz. Kocanız dahil kimseyi alakadar etmez.
O altınlar da bence çifte destek için verilen hediyedir ama bazı insanlar taktıklarım geri dönüyor benim diyor. Eyvallah alsın kendi taktığı altınları ama eşimin arkadaşlarının ve benim akrabalarımınkini almak hırsızlıktır. Bunu da aleni söylerim.
Edepsizle de edepsiz olurum.
Sessiz kaldıkça tepenize çıkmışlar
kv ne hakla takılara el koymak istiyor ki. takılar size takılmıs ona ne.Kayınvalidem normalde hepsine el koyacaktı ben bunu düğün öncesinde hissettim ve anneme takı gecesi benim takılarımı almasını ve düğün sonunda tekrar bana vermesini istedim öylede oldu fakat kv. Gelin odasında baya püskürdü tepki verdi düğün sonunda da ona takıları vermedim o gece düğün bitikten sonrada baya uzadı bu konu eşim o gece benden yanaydı fakat 1 hafta sonra balayından gelince kv eşimi kendi tarafına cekti şuan eşimlede aramız çok iyi değil anlamadığım takılar bizim geleceğimiz için kayınvalidem ne oldu da oğlunu kendi tarafına çekmeyi basardı
Daha bakayında iken takılari arayıi isteyen bir eski kv dem vardıBirbirimizi severek evlendik. 3,5 yıl çıktık.suanda 3 aylık evliyiz. Düğün gecesi Altınların ve takıların kavgası oldu. Balayı güzel geçmişti taaaaaki eve dönene kadar kv oğlunu kendi cephesine çekti. Eşim 360derece döndü ailemi ve beni suçladı takı konusunda evde sürekli tartışıyoruz okadar isteyerek evlendik insan 3 ay içerisinde kafayı Yicek gibi oluyor. Sürekli ağlamaklı halim var annemi babamı çok özlüyorum kendimi cok yalnız hissediyorum kendi evim bana yabancı annemin evine dönmek geliyor sürekli anneme de anlattım biraz sabret kızım diyor evlilik ona ağır gelmiş olabilir diyor bu alışma süresi mi yoksa böyle devam mı edecek insan da bazı seyleri yasamadan malesef bunları göremiyor hata yaptım diyorum bazen evlenmekle banada fikir verin yardımmmm
sadece bu konular değil tabiki kayınvalidem genele olarak beni sevmiyor bu elektriği zaten ondan alıyorum ben onyüZden onu hiç sevmiyorum nefret ediyorumAslan oglum hadi pip*ni amcalara goster oglum mantigindan baska bir sey degil bu ne yazik ki. Ooo cok buyuk is ya(!!) dugunde takilan altinlar paralar hepsi oglunun hesabinda olsun, hepsi oglunun olsun. Oglu zaten evlenmemis ki para toplamis onlara gore. Ne olursa olsun parayi da altinlari da verme sakin, verdigin an ortada kalabilirsin oylece. Ne yap ne et elinde tut, ha bak onlar senin hakkin demiyorum, benim sahsi dusuncem gelinin degil de gelin ve damadin oldugu yonunde. Ama kayinvalidenin dusuncesi kotu, o yuzden verme. Ha esin bankada durmasini istiyorsa da senin adina olan bir hesapta dursun. Ama tabii bu sure zarfinda da esinin uzerine gitme, kendini mantikli ve guzel bir sekilde aciklamayi dene. Bu konudan neden rahatsiz oldugunu acikla ve altinlarin senin hakkin oldugunu ancak kendine kullanmak istemedigini, altinlardan daha onemli olan seyin siz oldugunu ve ilerleyen donemlerde altinlarin nasil degerlendirilecegine birlikte karar vermek istedigini soyleyebilirsin.
Ekleme: yazinin alt paragrafi daha vardi ama nedense gozukmuyor, tekrsr yazayim yazabilsigim kadariyla.
Kayinvalidem olmeden bana rahat yok demissin ama henuz 3 aylik evlisin, anladigim kadariyla sadece altin meselesi olmus ve halledilemeyecek bir sey gibi de durmuyor, zamanla halledilir mutlaka. Ayrica kayinvaliden esinin annesi, sirf bu yuzden o kadina saygi duymali ve boyle seyler dusunmemelisin. Esin senin annen hakkinda boyle dusunseydi ne hissederdin acaba? Hic dusundun mu?
Birbirimizi severek evlendik. 3,5 yıl çıktık.suanda 3 aylık evliyiz. Düğün gecesi Altınların ve takıların kavgası oldu. Balayı güzel geçmişti taaaaaki eve dönene kadar kv oğlunu kendi cephesine çekti. Eşim 360derece döndü ailemi ve beni suçladı takı konusunda evde sürekli tartışıyoruz okadar isteyerek evlendik insan 3 ay içerisinde kafayı Yicek gibi oluyor. Sürekli ağlamaklı halim var annemi babamı çok özlüyorum kendimi cok yalnız hissediyorum kendi evim bana yabancı annemin evine dönmek geliyor sürekli anneme de anlattım biraz sabret kızım diyor evlilik ona ağır gelmiş olabilir diyor bu alışma süresi mi yoksa böyle devam mı edecek insan da bazı seyleri yasamadan malesef bunları göremiyor hata yaptım diyorum bazen evlenmekle banada fikir verin yardımmmm
Hayır yalnız yasadım 4 yıl üniversitede şuan 24 yasındayım bunlarla ölçüşecek şey değil !Sen muhtemelen hiç yalnız yaşamadın, ya da hep aile evinde yaşadın evlenene kadar.
Yaşın da 19 - 20
Evlenmek kadar, boşanmak da ciddi bir eşik. Ya eşine aşık olduğunu fark edip özlersen?
Ya şu an şımarıkça davranıp, abartarak yazmışsan?
Çok fena çok eltim i daha fazla seviyor bunu hissettiriyor onu kendinle kıyaslama diyor kiiiii daha eltim nişanlı şimdidenYa benim anlamadigim konu o takilari isteyen kaynanan neyin kafasini yasiyor o takilar yabanciya gitmiyor ki ogluna ve gelinine ait millete karsida gelinim kizimdan farki yok deyip havalara girerler yalaninizi seveyimbenim kaynanam ayyy gelinimi kizimdan da cok seviyorum der bende yav He He der gecerim bende az cekmedim onun yüzünden
İkimizin adına oluyor mu ki nasıl oluyorParalar senin uzerinde diye fesatlanmis kaynana
Esine bankaya beraber gitmeyi teklif et. Hesap ikinizin uzerine olsun.
Senin imzan olmadan o cekemesin. Onun imzasi oladan sen cekeme.
En azindan cenelerini kapatir bu durum
Tamam diyor ama nerden bileyim yarın öbür gün değişmeyeceğiniKimseye vermiceksin benden habersiz deyince ne diyor ?
Kayinvaliden de Allah korkusu da yok galiba. Mehirin geri istenmesi ne demek. Kocanda is yok ben olsam aglayip sizlamak yerine resti cekerdim ama sen biraz zaman ver.İmam nikahında mehir diye takılan bilezikleri de bozdurmamı istiyorlar kv mehir diye bişey yok kafandan bunu çıkar diyor