• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLİLİKTE TAPU SORUNU

Rahatlıktan ziyade pamuk gibi bal gibi bir kalbiniz var ❤️❤️❤️
Doğrusu bu ama.Kadin pazara gitmedi yeri geldi kredi taksidi ödeyecek diye.yillarca kirada süründü tek maaşla çocukta okuttu kirada verdi kooperatifte ödedi.Simdi babam ölünce babamın emekli maaşı anneme kaldı kendi maaşı da var.(çift maaşlı).zamaninda cocuk bakiciligi yaptı aldiginla sigortasını ödedi.Ben çalışıyorum zaten oturduğum haric benimde iki dairem 150binlikte arabam var iyi kötü bu pandemide geciniyorum(kısmi çalışma ödeneği 2bin aliyorum) çok şükür elim ayağım tutuyor.onu bulamayan insanlar var.yalan söylemeyeyim gecen sıkıştım 35 bin çektim ev ve araba kredimle toplamda 200 bin borcum var o borçları ben yaptım kimseden tek kuruş destek beklemiyorum Allaha şükür ödenir gider.Buna şükür sağlığım yerimde ya en önemlisi o .

Hayır tabiki ama ben üstüne para kattım ayrıca çocuk avutur kendi üstüne alıp sonra gizli gizli tekrar annesinin üstüne yaptıysa göstermelik bu duruma ben napmaliyim bunun için yazdım bu foruma
40bin lira verip tüm ev üstünde hak sahibi olmak isteyen sizsiniz. Kim mal kaçırıyor acaba

40 bin tl ye ev alinir mi :KK70:? Kendi ustlerine olacak diye dusundugu icin vermis. Vermemeliydi o zaman.
Nişanlıyken alındıysa adamın üstüne olsa ne olacak? Gene hak iddia edemez boşanma durumunda konu sahibi😅40 bininin üstüne soğuk su içsin

Evet birde bu var satılan mal benimse yenisi alınınca tapuyu yine ben alırım mal kaçırma ile ilgisi yok ama gelinde 40 milyar para koymuş oda az para değil keşke hiç para vermeseydi gelin tarafı
vermese kirada otururdu, ankara özelinde konuşayım, 40 bin lira ile ancak 2 sene kira öder. oğlan tarafı iyilik etmiş ev vermiş, kız tarafı 40 bin koymuş çok mu? razı değilse gitsin kirada otursun

Nişanlıyken alındıysa adamın üstüne olsa ne olacak? Gene hak iddia edemez boşanma durumunda konu sahibi😅40 bininin üstüne soğuk su içsin
iste evdeki hesap carsiya uymamis. Kurnazlık yapmaya calismislar ama bir seyi atlamislar. Evlendikten sonra yapsa olurdu. Şimdi gozunu actik gerci, bunlari okuyup evlendikten sonra uzerine gecirmeye calisir. :D

vermese kirada otururdu, ankara özelinde konuşayım, 40 bin lira ile ancak 2 sene kira öder. oğlan tarafı iyilik etmiş ev vermiş, kız tarafı 40 bin koymuş çok mu? razı değilse gitsin kirada otursun
kim tapuda k validesinin olacak eve 40.000 verir..esinin olacaksa verilir de..hem esin üstüne olması durumunda da kiz gene hak sahibi degil ki

Ölümü üzerine plan yaptığınız bir adamla hayatı paylaşamazsınız zaten.
Siz vazgeçin bu işten.
Hiç ölmeyecek gibi mi yaşıyorsunuz? Ben kredi çekerken tüm sigortalarımda eşimi vasi gosteriyorum o da beni. Dünyanın bin bir türlü hali var ve ölümde gerçeği tabiiki düşünülecek. Hatta ölüm durumunda diğer eşe az miras düştüğü için sorun yaşanıyor bu yüzden biz tapularimizi bile ortak yapıyoruz. Allah korusun ama eşime bir şey olursa kızım ve ben napariz diye tabii ki de planım olmalı, plansız olanlar çocuğumla ortada kaldım diye konu açıyor malum.
Bana öneriniz nedir? Ölümü düşündüğüm için boşanmali mıyım?

Tamam uyanıklık edip evi sattırıp eşin üzerine oldun diye ev aldırdınız .40 bincik vererek hak idda edebilmek için göz boyamaya çalıştınız babanız da hakkı varmış gibi attı krndini ortaya. E peki buraya konu açarak ne amaçladınız.
Banada hak verenler olabilirmi acaba diye merak mı vicdanınızı rahatlatmak mı ,yada krndinizi dolduracak sebep bulamayıp tiyo almayamı çalışıyorsunuz.
Kimse burda size kv. nizin 100 evide olsa afferin uyanıklık yapmışsın çök evin üstüne demez

kim tapuda k validesinin olacak eve 40.000 verir..esinin olacaksa verilir de..hem esin üstüne olması durumunda da kiz gene hak sahibi degil ki
yani burada kız tarafının verdigi 40 bin gözüküyor da erkek tarafının verdiği ~400 bin neden gözükmüyor? zaten art niyetli olsalar en başında evi vermezler, verseler kira isterler, istemeseler de satıp yenisini almasına razı olmazlar, vs. zaten önce bi açıklama yapılmış neden nişanlisinin üstüne olmasın diye. konu sahibi kabul etmeyince mecburen erkeğin üstüne olmuş. ama eğer gizli gizli gidip k.validenin üzerine aldılarsa, bu masrafı çok sıkıntı çıkaran bir gelinle uğraşmamak için yapmış olabilirler

düğün takilarimla k.validemin arabasını satın aldık, ama tapuyu üzerimize almadık, hiç bir zaman da bunu sorun olarak görmedim. ya boşanırsak diye evliliğe ticari yaklaşmayı doğru bulmuyorum. böyle düşünen biriyle de evlenmem zaten

Ankara bazlı düşünme küçük şehirlerin ilçesi bile 1 milyardan kira istiyor Küçük bir şehirdeyiz evler çok pahalı hayır yani ne deniz var nede başka birşey bir ırmak kenarı birde abim sanırsın New York

yani burada kız tarafının verdigi 40 bin gözüküyor da erkek tarafının verdiği ~400 bin neden gözükmüyor? zaten art niyetli olsalar en başında evi vermezler, verseler kira isterler, istemeseler de satıp yenisini almasına razı olmazlar, vs. zaten önce bi açıklama yapılmış neden nişanlisinin üstüne olmasın diye. konu sahibi kabul etmeyince mecburen erkeğin üstüne olmuş. ama eğer gizli gizli gidip k.validenin üzerine aldılarsa, bu masrafı çok sıkıntı çıkaran bir gelinle uğraşmamak için yapmış olabilirler

düğün takilarimla k.validemin arabasını satın aldık, ama tapuyu üzerimize almadık, hiç bir zaman da bunu sorun olarak görmedim. ya boşanırsak diye evliliğe ticari yaklaşmayı doğru bulmuyorum. böyle düşünen biriyle de evlenmem zaten
son sunu deyim. oğlum evlenecekse tapu bende olacaksa gelinden 40.000 almam, net.
ayrica yok tapu onda yok ben de bu ne boyle.. tapu annede olunacak denir gecilir. giz, sir ??

Hiç ölmeyecek gibi mi yaşıyorsunuz? Ben kredi çekerken tüm sigortalarımda eşimi vasi gosteriyorum o da beni. Dünyanın bin bir türlü hali var ve ölümde gerçeği tabiiki düşünülecek. Hatta ölüm durumunda diğer eşe az miras düştüğü için sorun yaşanıyor bu yüzden biz tapularimizi bile ortak yapıyoruz. Allah korusun ama eşime bir şey olursa kızım ve ben napariz diye tabii ki de planım olmalı, plansız olanlar çocuğumla ortada kaldım diye konu açıyor malum.
Bana öneriniz nedir? Ölümü düşündüğüm için boşanmali mıyım?
ne mana? burada çok büyük çoğunluğu kvalideye ait olan bir mal var, eğer ileride eşi ölürse verdiği para, evin oranından kendisine verilir, torun olursa da vicdan meselesi..

Ankara bazlı düşünme küçük şehirlerin ilçesi bile 1 milyardan kira istiyor Küçük bir şehirdeyiz evler çok pahalı hayır yani ne deniz var nede başka birşey bir ırmak kenarı birde abim sanırsın New York
tam da onu anlatmaya çalışıyorum! küçücük bir ilçede bile 40 bin lira ne ki hemen ev üzerinde hak iddia ediyor, diyorum!

Günaydın arkadaşlarım
19 haziranda düğünum olacak allahin izniyle. Son bir ay zaten zehir oldu zaten neredeyse hergun kavgamız var. Kavgalardan biride ev yüzünden oldu merkezi olmayan biryerde evleri vardı ve ev annesinin üzerindeydi ben o evde oturmak istemedim ev ulaşıma ve işimize ters diye nişanlım satıp daha merkezi daha benim işime yakın bir yerde ev aldı fakat evi aldıklarında evi tekrar annesinin üzerine yapmak istediler ve yapmak istemelerini sebebi güya zamanında nişanlım biriyle kavga etmiş o kavgadan tazminat davası devam ediyor tazminat ödemesi çıkarsa evi alabilirler diye fakat ben ve babamla evi annesinin üzerine olacağını emlakcidan öğrendik babam bunu duyunca tabiki çok kızdı kızımdan malmi kaçırıyorlar diye neyse sorun oldu diye nişanlım evi üstüne aldı hatta ev alınırken 40 binlira bende evin üstüne ekledim. Şimdi tüm bunlardan sonra gizli gizli evi tekrar annesinin üstüne aldığından şüpheleniyorum evimiz dizildi tapu ortada yok ve bana ettiği Bi cümleden bu şüphe girdi içime ben şimdi napmaliyim bilmiyorum sürekli başka sebeplerden yüzünden kavgamiz var düğünümüze 2 hafta kala ayrılma konumuna geldi yeni barıştık benim tapuyu öğrenmem lazım benden gizli annesinin üzerine aldıysa tavrım nasıl olmadı
Tapuya git ve öğren, ben olsam nişanı atardım, benden gizli iş yapan adam herşeyi yapar ailesi ile..

son sunu deyim. oğlum evlenecekse tapu bende olacaksa gelinden 40.000 almam, net.
ayrica yok tapu onda yok ben de bu ne boyle.. tapu annede olunacak denir gecilir. giz, sir ??
ilk cümlenizde haklısınız, ben de kvalide olsam hiç yüz göz olmam bunun için. ama burada mesele bu değil.
1. gelin evi beğenmedi. gitti daha pahalı bir ev seçti kendi insiyatifiyle. erkek tarafı da razı oldu ama para yetmedi.
2. ev, senin işine uzaksa o zaman git kirada evde otur yavrum diyebilirdi. vermese kira ödeyecekti yıllarca? vermek zorunda mı?
3. gelin hanım burada anneye ait olan bir mal için gelecekte boşanırsak ya da eşim ölürse diye stratejik planlar yaparak evi ısrarla nisanlisi üzerine yaptırmış. giz ve sır evlilikte asla olmaması gereken şeyler ama bu art niyetli ticari yaklaşım olması gereken bir şey mi?
4. bir de gözden kaçan şu kısım var. diyelim ki k.validenin başka çocukları da var, onlar başka şehirlerde yaşadığı için onlarla evi paylasamadi, maddi gücü olmadığı için yeni ev de alamadı. ama bu gelin, evin olduğu şehirde yaşadığı için evladina yardım olsun diye böyle bir güzellik yapabildi diğer evlatlarına yapamadığı. ortada miras kalabilecek tek bir gayrimenkul vardı ve bu nişanlı üzerinde şu anda, ileride anne baba vefat edince o kardeşlerin olmayacak bu mal. ama her çocuğuna aynı değerde ev verdiyse ve tapuları kendi uzerineyse çocukların, bunda tabi ki olsundu.
şimdi de ben gelin olsam diye yorumlayayim.. ev kvalide üzerine olurdu ama 40 bin vermesem oluyorsa vermezdim, veriyorsam aksi halde vereceğim kiraya sayardim. ama yine de evlilikte benim param benimdir mentalitesindeysem 40 bini isterdim

Back