EVLİLİKTE TAPU SORUNU

Konudaki kızı konudaki baba yetiştirdi çünkü.

nikah oncesi satın alınıp edinilen g menkule herhangi bi ayrılma durumunda hak iddia edemezsiniz. verdiginiz 40.000 i bile geri alamazsınız.
Annenin uzerine olacaksa ev, neden siz 40.000 verdiniz onu anlamadım.
makulu nisanlinizin uzerinde olması tapunun. tabi kardeşleri ailede maddi olarak iyiyse ve onayları varsa kardeşlerin..
eğer daha şimdiden güven sorunu varsa hala neyi düşünüyorsunuz??

Nişanlınızın telefonun da e devlet uygulaması yüklü ve şifresi kayıtlı ise , adına kayıtlı tapulara ve hakkında açılan davaların tamamını görebilirsiniz

Düşüncenizde haklısınız, bunu belirteyim önce.
Tapuyu çıkarttırın ortaya bir an önce.
Düğünden önce “sizin eviniz, orada oturun” diye dil döken kayınvalidem evime akrabalarını topladığı bir sefer dolap içlerime varana kadar açıp “benim evimin şurası şöyle kullanışlı, böyle geniş” diye evi gezdirmişti ve daha birçok şey.
Allahtan bir sene kaldı da kurtuluyorum evden, böyle olacağını bilseydim sizin gibi davranırdım.

Biz eşimle nişanlıyken gözümüz birbirimizden başka şey görmüyordu. Hatta düğünde altınların kimde olduğunu düğün sonrası sorduk öğrendik.
Yani ben kendi adıma kv üzerinde olan bir evi bizim adımıza yap diyemezdim. Aç gözlü görünmekten korkardım.
Hani 40 bin tl' nin peşine düşseydiniz bir nevi haklısınız diyebilirdim. Ama ev zaten kv' nin eviymiş.
Biz şuan maddi olarak sıkıntıdayız mesala, kv' nin de kendi evi var. Bu mantığa göre 40 bin tl bulup kv' nin evini kendi üzerime alayım madem, ne diye sürünüyorum.

Suanda ev kredisi ödüyorum, ilerde çocuğumun eşi, onlara kira ödemeyin diye geçici olarak verdiğim bu evi beğenmeyecek sattirip baska yerden aldıracak ve tapu niye senin üstüne oldu diye babasıyla tartışma çıkaracak ha. Üstüne para verirse fırlatır atarım yüzüne, çarpacak başka insan bulun derim. Ay düşündükçe sinirlendim

Son düzenleme:
net biçimde haksızsınız. kayınvalidenin evi satılınca kayınvalideye ev alınır. size veya nişanlınıza ne! bence siz paranızı geri alıp tapu işlerine karışmayın, kimin üstüne olursa olsun, zaten nikahtan önce alınmış. geçin kira vermeden oturun mis gibi. daha fazlasını beklemeyin. açıkgöz olucam derken açgözlü olmuşsunuz. babanız ayrı bi konu zaten hiç girmeyelim oralara.

benim oğlum olsa, evlenirken böyle bir durumla karşılaşsam, karşı tarafın babası kendi ev vermezken benim verdiğim ev üzerine dellense net biçimde zırnık koklatmadan istediğiniz gibi evlenin der elimi çekerim. ve nikah sonrası böyle insanlarla asla muhattap dahi olmam.

İlk evimizi aldığımızda 13 yıllık evliydik bakın 13 yıllık
Halam dedi ki ev kimin üzerine olacak
Ben dedim ki ben utanırım bunu asla soramam
Eşime dedim ki vesikalık resmin var mı canım tapu için İstendi
O da bana dedi ki ev senin olsun
Tekrar ediyorum 13 yıllık evliydik o zaman

Başka sözüm yok

40 bine kim ev sahibi olabilir ki
Eğer deseydi ki hisseli tapu istiyorum, herkes hak verirdi
Bunlar evi komple istiyor
Amaç da bir gün nişanlı ölürse kardeşi evden çıkartamasın diye
Niyet farklı
demek istediğim su, oğlum evlenirken boyle bir ev alma olayım varsa gelinden neden 40.000 alacam. tapu ben de olacak, kızdan 40.000 alacam. burası tuhaf
yoksa ben olsam ben de gelinin üstüne yapmam. tek çocuğum oldugundan kardeşinin hakki olmayacağından cocugumun üstüne de tapuyu verebilirim. çünkü evlilik birliğinden önce edinilen paya kimse alamıyor. ama kardeşi olsaydidiger cocgumunda hakki olurdu tapuyu vermezdim. ama gelinden de 40.000 almazdım

E yeni aldıkları ev daha pahalıymış belli ki, kv nerden bulsun 40 bini. Satın yenisini alın dememiş ki, gelin hanım satmak istemiş. Bu durumda parasını geri istese anlaşılabilir sadece.

Eşinin annesinin olan bir ev de nasıl hak iddia edebiliyorsunuz ?
Nişanlınız üstüne almış bile olsa zaten sizin hakkınız yok ki ..

Tapuyu sorun yapacaksanız hiç 40 bi falan koymamalıydınız. Sizin için de sorunsa
40 bini geri alın madem herkes rahat etsin.

Al benden de o kadar.. 2 evladım var ben niye dişimden tırnağımdan artırarak aldığım evi,otursunlar diye vermişken gelin hanım istiyor diye bir oğlumun üstüne yapayım. İyilik yap borçlu çık durumu.. diğer evladım yarın kalkıp bana hesap sormaz mı anne benden niye mal kaçırıyorsun diye? Hiç hoş şeyler değil bunlar konu sahibi keşke böyle bir diyaloğa da gitmeseydiniz 40.000 de vermeseydiniz..

Annesi tarafından ahlı mal kardeşleri tarafından göz kalmış mal asla size yaramaz ne huzurunuz olur ne bereketiniz

Rahatlıktan ziyade pamuk gibi bal gibi bir kalbiniz var

Valla daha başta adam böyleyse kork ben güvenmezdim açıkçası seni de soğutmuş gibi bu durum. E devletine bakabilirsin. Şifresini bilmiyorsan telefondan şifre sıfırlama yap.Tapu da tanıdığın varsa da genelde bakan baktırıyor. Ayrıca ev için 40 bin lirayı az görmüşler ama nasıl ev fiyatı ne bilmiyoruz. Yani benim olduğum yerde 120 bine ev var tabiki yeni bina değiller ama giderleri var.İyice düşün taşın daha evlenmeden cicik aylarında böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…