Evlilikte Susmayı Başarabilmek ??

haklısınız bende bundan sonra hep giden ve konuşan taraf olmayacağım
eşimi çok seviyorum ama sevgimi ne kadar çok belli edersemde bir o kadar şımarıyor ve değersiz oluyorum
ne kötü böle olduğu için insan içinden geldiği gibi davranamıyor. demek ki herşeyin ölçülü olması gerekiyormuş

biz böyle yaparak eşiminizin gözünde çantada keklik gibi oluyoruz bence biliyormusunuz ben bunu gördüm onlar küs kalıyorsa eğer bence bizde kalmalıyız

öncelikle küs kalmayın, insanı birbirinden soğutur.. 10 küsur senelik evlilikte totalde 3 saat küsmemişizdir çünkü en ifrit olduğum şeydir küs yatmak.. kendimden örnek vereyim; tartışma içinden çıkılamaz bir hal almaya başladıysa ufaktan ufaktan telefonumu, tabletimi (kısaca kendimi bir süre başka bir odaya kapatacağımdan sıkılmamak için gereken teçhizatı ) almaya başlayınca bizimki durumu anlar, tamam neyse biraz düşünüp öyle devam edelim tartışmaya der.. çünkü bilir ki benim sessizliğim hiç hayra alamet olmaz o yüzden siz de kavga sıkıntılı bir boyuta geldiğinde biraz geri çekilip odayı terkedin, ama onun öncesinde sakin zamanınızda küslük olmaması için mutlaka konuşun..

beni yanlış anlamayın ama benim haksız olduğum bir konuda eşimin özür dilemesini istemezdim ve beklemezdim
teşekkür ederim yorumlarınız için
Rica ederim. Biraz önce de yazdığım gibi yapı meselesi bu. Eşim kus kalmayı sevmez o yüzden adım atar. Yalnızsam bile uzatmamak için gönlünü alır.. Ben tam tersiyim.

Bizde de durum aynı. Ben de senin gibi fevriyim. Biz de tek fark eşim gelir, en azından uç kere yanıma gelmeden kalkmam yerimden. Biraz törpülemeye çalışıyorum kendimi, ben hadi kalk git yanına derken eşim yine benden önce adim atmış oluyor. Bıkmadan kendime ceki duzen vermem lazım :) Siz arkadaşınızin dediğini yaparsaniz güzel olabilir sonuç. Esiniz zaten şakın kalıyormuş. Bir de öyle deneyin.

Istersen baristiginizda anlat ona bu durumu. Hep ben adim atiyomusum gibi hissediyorum tuhafima gidiyo asla gocunmuyorum iyi olmamiz icin cabalamaktan ama hep susuyosun hep ben adim atiyorum sanki adım atmasam hep küs kalıcaz ve sen bu durumdan rahatsiz degilmissin gibi susuyosun zoruma gidiyo vs seklinde konusabilirsin. Eger seni anlayabilcek yapida biriyse

biz böyle yaparak eşiminizin gözünde çantada keklik gibi oluyoruz bence biliyormusunuz ben bunu gördüm onlar küs kalıyorsa eğer bence bizde kalmalıyız
Haklısınız belki de ama ben değiştiremedim kendimi. Bu sefer sakin olacağım diyorum ama yok yine dayanamıyorum. Bir de eşime "niye konuşmadın küstün?"diye sorduğumda "küsmedim ki sakinleşmeni bekledim" der. Oysa ki ben o bekledikçe daha çok sinir oluyorum.

küsmeyi nasıl başarıyorsunuz kapıyı kapattığınızda dışarıda kalan biri değil ki.
bizim öyle bağrışmalı kavgamız pek olmaz 15 senelik evliyim bir kere çileden çıkmıştım .
ben normal laf tonuyla lafımı esirgemeden söylerim. eşimde öyle.

Rica ederim. Biraz önce de yazdığım gibi yapı meselesi bu. Eşim kus kalmayı sevmez o yüzden adım atar. Yalnızsam bile uzatmamak için gönlünü alır.. Ben tam tersiyim.

Bizde de durum sizin ki gibi. O aslında özür dilemek değil, kuslugu bitirmek. Eşim gelir, bir çizgi belirler odada, buraya gel diye bekler, sarılırız falan, sonra kim hatalıysa özür diler, hatalı olmayansa, kırdıysam özür dilerim der, olay biter.

Aynen öyle. Hakliysa bile kuslugu bitirmek uzatmamak için adim atar. Cunku bir ki ben asla adım atmam :))

Aynen öyle. Hakliysa bile kuslugu bitirmek uzatmamak için adim atar. Cunku bir ki ben asla adım atmam :))

Ben de artık diyorum, sonuçta o da insan bıktırma, arada sen de git ama yok ben düşünene kadar o geliyor, bir de en az üç kere gelir misin demeden gitmiyorum yanina :)

Ben susman genelde konuşurum tutamıyorum içimde kişiliğim böyle .
Ama aynı evin içinde iki yabancı gibi kpnuşmamazlıkta yapamam

peki direk mi susuyorsunuz yoksa bir kaç kelime konuştukdan sonra susup bu tavrınızı devam ettiriyorsunuz
Bir iki kelime ediyorum ama şu yerde soyle kırıldım diye değil bu yapılan kırıcı değil miydi ya da üzüleceğimi düşünmedin mi gibi gibi. Ben tamemen ona atıyorum topu o da sağolsun taca atmadı hiç

Nisanliyim ben ve nisanlim cok cabuk ofkelenen biri. Ve normalde asiri nazlidir. Bir ara trip atmaya kalkti. Bir daha benimle konusmayacakmis peki dedim ve ne aradim ne sordum. Aradan 4 gun gecti bakti benden tık yok mecbur o aradi. Ve o gunden sonra kavgalari uzatmamaya basladi. Su an tas catlasa 1 gun dayanabiliyor cunku nazlatmayacagimi biliyor. Ona sunu ogrettim sert durarak. Eger benimle konusmazsan kendine eziyet etmis olursun bana bir sey olmaz :)) su an eskisi kadar nazlanamiyor. Hakli oluyorum genelde. Bazen haksizlik yaptigim da oluyor. Ciyak ciyak bagiriyor ama nasil. Ben agzimi acmiyorum cunku asiri ofkelendigimde asiri susarim. O bagiriyo ben susuyorum. Yavas yavas azaliyor sesi. Bazen dalga geciyorum cok komik oluyosun bagirinca diye bir anda kahkahalara boguluyoruz bazen de susmayi uzatiyorum. Bazen dayanamayip agliyorum. Ozur dilemeye basliyor yumusuyor. Normalde hic bir kizdan korkmayan biriymis. Kendi itiraf etti benden baya tırsıyor gururlu ve net davrandigim icin irademe hakim oldugum icin bu hale geldi.

Susmadigim ve tepkisiz kalmadığım için boşanma asamasindayim. O bana ağzına geleni söyleyecek ben Susup oturacak miyim? Kavganın da bi adabı var öyle her ağzına geleni soyleyemez. Söylerse de demek ki kaybetme korkusu yaşamıyor demektir

Gülerek anlatıyorsun ama bence evlenince bu kadar bağırıp çağırması hoşuna gitmeyecek. 2.evliliğini yapacaksın çok dikkat et

Bağırmak sözü olmayan aciz insanların yaptığı bir eylemdir.
Tartışma da haklı yanı olamayan mantıklı şeyler söyleyemeyen taraf bağırmaya başlar.
Bağıran insan çok itici olur benim gözümde.
Siz nasıl kendinizi haklı görüyorsanız eşinizinde haklı tarafları vardır, biraz empati yapmalı.
Tartışmadan sonra hiç adım atmamak, hep karşıdan beklemekte bencillik zaten.
O yüzden karşımızdaki kişininde bir insan olduğu hep hatırda tutarak davranışlarımıza yön verebiliriz.

Küsmek gerçekten hiç sağlıklı değil. En güzeli baktınız yükseliyosunuz sus sonra konuşalım deyip oda değiştir.

peki direk mi susuyorsunuz yoksa bir kaç kelime konuştukdan sonra susup bu tavrınızı devam ettiriyorsunuz
Bir iki kelime ediyorum ama şu yerde soyle kırıldım diye değil bu yapılan kırıcı değil miydi ya da üzüleceğimi düşünmedin mi gibi gibi. Ben tamemen ona atıyorum topu o da sağolsun taca atmadı hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…