• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte Susmayı Başarabilmek ??

Kavga anında çok konuşmam çekilirken odama, sakinleştikten sonra, haksizsam özür dilerim, hakliysam o gelip özür dileyen kadar hayatta konuşmam. Konuşmam dediğim ,çocuklardan dolayı , gereken şeylerde konuşur resmi olurum.

Kesinlikle haklısınız kızlar erkeğin karşısında susmak en büyük silah haksız bile olsa bi insan susarak kendisini haklı gösterebilir ben 9 yıllık evliyim ilk sekiz yıl hep sustum kv kp çok fenalar onların yaptıklarına olay anında hiç cvp vermedim ben cvp vermeyince hep benim yanımda oldu ezdirmedj bu sene bağırarak kavga etmeye başladım eşim onların tarafına geçti beni dışlama ya başladı benim size tavsiyem asla eşinizin yanında kim ne derse desin cvp vermeyin onun olmadığı yerde işinizi halledersiniz yoksa siz haklıda olsanız kötü olursunuz sonradanda kimle ne yaşarsanız yaşayın eşinize anlatmayın onlar arkanızdan kötü bişey söylerse ben onlar hakkında olumsuz hiçbişey düşünmüyorum onlar benim ailem deyin evliliğimizin sağlıklı bir şekilde yürümesi için bence bu strateji şart kimsenin canını yakmayın ama kendinizi de ezdirmeyin

Iki taraf icinde karsililik bagirmak veya susmak saglikli degil bence..
Ee sinirlenince susmak diye bir sey yoktur.Basarabilen ya cidden sinirlenmemistir,ya kisiyi,olayi yeteri kadar ciddiye almamistir ya da sinirlerini aldirmistir bilemedim..
Kavga,tartisma sonrasinda iki tarafin da sakinlesip sonrasinda konuyu sakince tekrar konusup giris,gelisme,sonuc yapip hikayeyi mutlu sonla bitirmeleri daha hayir getiren sonuclar yaratir..
Diger türlüsü tehlikeli,basa olmadik isler acabilitesi yüksek..Ne zaman sinirliyken söylenen sözler,alinan kararlar mantikli olmus ki ?
Kisiler birbirinden bagimsiz nasil sinir cikarabilir? O kismi yaraticiliginiza kalmis :)

Son düzenleme:
Eşimle ya da arkadaşımla en korktuğun şey yüz göz olmaktır o yüzden asla fevri davranmam. Haklıysam soğuk da olsa sakin bir şekilde ve eşimi rencide etmemeye kişiliğine yara aldırmamakta çalışarak kelimelerimi seçip konuşurum. Ha kendisi haksız olduğunu kabul etmiyorsa tartışmayı sürdürmem derhal keserim ve bunu anlayıp özür dileyene kadar da iletişimi minimuma indiririm. Tartışma sırasında konuyu ilişkimize evliliğimize sevgimize getirip ergen restleri çekmem; ayrılık artık sevmiyorum gibi lafların tehlikeli olduğunu ve bir kez sarfedildikten sonra gerçekleşmesi gerektiğini düşünürüm. Ve bunları eşimi el üstünde tutayım diye yapmıyorum; eşim bana fevri davransa sesini yükseltse restleşse elin oğlunu niye çekeyim diye sinir olurum. Bana yapılmasını istemediğim şeyi yapmıyorum sadece. Bi de haklıyım diye konuyu sündürmem ve kafasına tıpa çenesine kapak durumuna getirmem en sevmediğim şeydir. Ay böyle yazınca ne minnoş göründüm. Aslında bazen ben de lan bi cinnet geçirebilsem kırsam zincirlerimi diye hevesleniyorum ama karakterim sakin maalesef

Bende bunu anlamıyorum nasıl küsüp susuyorsunuz? Kavga edilir tabi tartisma bağrış çağrışa döner sonra yavaş yavaş tartışma üslubu gelir geri derken mıymıy ufak ufak tripler hepsi 2 saat icnde biter gider. Kapı pencere kirmali kavgalarımızin sonu bile kırıkları süpürürken gülme krizine girmekle bitiyor.
Küsüp konuşmamak ne sıra arkadaşımıyız. Insan hayret ediyor. Hayatta yapamam yapan insana da tahammül edemem kovarım evden çok sinirlenirim.

benm cevremde de hep böyle yapıyor evli kadınlar.. arkadaşım da sagolsun bana yol göstermek istedi.. bende burada paylaşıp diğer kadınların nasıl yaptıgını merak ettim..
ama bence böyle ypaarak olan bize oluyor.. ne güzeli sakince söyleyeceğimizi söyleyip çekilmek bencede.. ilk zamanlar işe yaramıyor muş gibi görünsede zamanla yarayacağını düşünüyorum artık bende
Aynen bi laf duymuştum "haklı olmak yerine mutlu olmayı tercih et" gibi biseydi.. biraz kendimizi törpüleme ile ilgili sanırım

Ben susamam, çatlarım.
Kavga etmek hiç konuşmamaktan iyi geliyor bana.
Eşim susmayı tercih eder çok da güzel başarır.
O sustukça benim içimde nefret büyür.
Bir sonraki patlamam daha kötü olur :S

Ben beceremiyorum bu işi zaten becerebilenlere helal olsun.

Konuya gore degisiyor
Haksiz veya cok sinirliysem susarim
Gerci tartisan cogu insan kendini haksiz gormez ya neyse
Ama hakliysam kafami kessseler susmam

Merhaba Hayırlı Ramazanlar Tecrübeli Hanımların Yol Göstermesini İstiyorum. Eşimle 4 Yıldır Evliyiz.
Benim Eşim Çok Sabırlı Bir İnsandır, Kapalı Kutu Gibidir Herşeyi İçinde Yaşar, duygularını asla belli etmez Bende Tam Tersiyim sabırsızım tez canlıyım Asla Hiç Birşeyi İçime Atamam, Patlarım, Kavga Anında Asla Susmam, Hatasını Anlaması İçin Konuşur Dururum..
Eşimde Tam Tersi Susar Kavga Ettiğimz Zamanlarda Ve Hiç Konuşmayız, Daha sonra bir kaç gün geçer ben dayanamam konuşurum yahut gönlünü alırım, ama ben şunu anladım ki bir insanın üzerine ne kadar düşerseniz, ne kadar değer verirseniz, ve o insanı şımartırsanız değersiz karşı taraf oluyor.. gerçekten bunu çok net görebiliyorum. Ben biraz fevri ve sinirli olduğum için haklı iken bile haksız duruma düşüyorum ne yazık ki malesef..
Eşim le dün bir mevzu yüzünden tartıştık ve konuşmuyoruz şu anda.. sahur vakti de hiç konuşmadık.. daha doğrusu o konuşmamayı tercih etti bende konuşmuyorum
Eski ben olsam konuşmadığı için üzülür konuşması için çabalardım ama bu sefer bende karar verdim o konuşana kadar yanıma gelene kadar konuşmayacağım '' çünkü alıştı hep benim adım atmama birşeyler yapmama, benim konuşmadan duramama.. üzülmeme..
Dün bu konuyu sevdiğim bir arkadaşım ile paylaştım
Bana dediği ; kavga sırasında her zaman sakin kal bagırmadan çağırmadan söyleyeceğini söyle içini dök ve sus birdaha konuşma o sana gelene kadar.. bırak o düşünsün.. dedi
Seninle konuşmuyor ise sende konuşma, seni umursamıyor ise sende umursama seni aramıyor mu sakın ola sende arama ' aksi durumda biz kadınlar değersiz kıymetsiz oluyoruz dedi'' seninle sohbet etmek isterse sohbet et istemesse etme ben bunları çok geç anladım şimdi beni kaybetme korkusunu yaşadığı için üzerime titriyor evet susmak çok zor ama emin ol susmak en büyük silahtır karşındaki insana dedi''
sizce arkadaşım haklı mı ? hiç bu açıdan bakmamıştım
Siz susmayı başarabilyormusunuz evliliğinizde.. ? haklı olduğunuz bir durum karşısında eşinize karşı nasıl davranıyorsunuz ? Siz suskun kaldığınız zamanlar da eşiniz mutlaka yanınıza gelip gönlünüzü alıyor mu ? sizce nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda gerçekten yoruldum artık benim kıymetimi hiç bilmiyor beni üzüyor yaralıyor kalbimi kırıyor.. biraz kendimi geri çekmek işe yarar mı hanımlar ?
Ben 3 yillik evliyim ama arkadsnza aynen katiliyrm ki bende oyle yaparim. Biseye bozuldum mu? Belli ederm. Ama neye bozuldgmu bile soylemem. Evde iki gn sogk yeller eser ama sonrasnda gecer gider. Soyle diyim daha bi kere bile kavgamiz olmadi cok sukur. Cunku hiiiic konusmam. Esiniz gibyim yani. Benm esimde oyle:))) ufak surtusmede ikimzde susarz. Ve ben o konusana kadr asla konsmam. Hep o gelir:))

Bozulduydugunuz meseleyi anlatış biçiminiz bence karşıdaki insanın karakterine göre olmalı kavgadan hoşlanmayan kavga ettikçe eşinden soğuyan bir erkeğe bağırarak veya sürekli konuşarak anlatmaya çalışmak bişey ifade etmez boyle yaparak kendinizi sinir etmekten oteye geçemezsiniz benim eşim kavgadan hoşlanmıyor bozuldugum konularda sessiz kalmam onun beni anlamasinicin daha etkili oluyor onunnicinde bağırmama ya kızmamaya çalışıyorum bunda anlaşılmayacak bişey yok bence

Konuştukça yüz göz olunuyor bence eşinizin bir zaman sonra size saygısı kalmaz içeri odaya gidip krizde girseniz adam sizi önemsemez biraz saygıyı bu yolla kurmamak gerekiyor

Aynen anlattiginiz gibi benim de eşim ben de zamanla iyice ona benzedim konuşmak yerine susup sürat asmaya başladım hatta böyle devam ederse sorunlarımızı susarak ve sürat asarak çözmeye çalışırsak bu evlilik benim için katlanilmaz oluyor ayrılalım bari dedim şimdilerde gönlümü almaya başladı. Keşke tehdit edip sonuca ulaşmak zorunda olmasaydim

peki bu şekilde işe yarıyor mu
ama insan haksız olduğu zaman gönül alması gerekmez mi sizce ?
Evet haksız olUnca gönül almadı gerekir elbet. Benim eşim yerden göğe kadar haksızdı dün tartıştık biraz. Sonradan hiçbirşey olmamış gibi davrandı sahur hazırlamış gel birşeyler ye falan. Özür falan asla dilemez haksız dahi olsa. Bende huzurum için takmamakta çalışıyorum ne yapayım uzatsan faydası Yok zararı var. Sessiz kalmak kolay ama Birşey olamamış davranmak zor geliyor banada. Sessiz kalmak karşı tarafa en büyük cezadır bana göre. Hatasını anlamasını sağlayabiliyor. zBu arada arkadaşının nasihatına katılıyorum .

Benim esim aniden sinirlenir 5 dk sonra öfkesi diner asla kus kalmaz bende tam tersiyim ofkem kolay kolay gecmez uzatırım bağırırım çağırırım kinciyim.
4 yıllık evliliğimizde hep iki inatçı keçi gibi kavga anlarında ben hiç susmadım ve alttan almadım hiçbir zaman yüzüm bile mahkeme duvarı olur adeta ben bundan hiçbir zaman sonuç almadım aksine dırdırcı kavgacı oldum istemediğim hallere düştüm yaklaşık 2 aydır taktik değiştirdim şimdi onun sinirli anlarında hiç konusmuyorum karsılık vermiyorum 5 dk soyleniyor susuyor hersey eskisi gibi normale donuyor biraz sitemkar bir dille ben bu sefer baslıyorum kırgınlığımı dile getiriyorum ve bu yöntem işe yarıyor en azından benım evliliğimde kucuk bir örnek vereyim geçen bir yorgan yıkattırdım biraz pahalı gelmiş bu fiyata yıkanır mı gibilerinden söylendi sustum 2 dk sonra unuttu :) ama eskiden olsaydı ne var bu fiyatta gibilerinden konussaydım o yorganı asagı bile fırlatabilirdi.
Hep dinlemeyeceksin erkekleri derdi anneannem bende şimdi o ne derse desin bildiğimi işliyorum tabi sakinlikle :)

Benim anlatmak istediğinde tam olarak bu eşiniz hata yaptığında o gün söylemeyin sessiz kalın ertesi gün israr ederse bağırmadan söyleyin bu şekilde davranincac erkekler hatalarını daha cabuk farkediyor yoksa malesef kafaları almıyor meseleyi sizde yoruldugunuzls kaliyorsunuz 9 yıldır deneme yanılma yöntemiyle birsürü evlilik kitabı okuyarak evlilik programi izleyerek edindiğim tecrübe bu:)

Back