• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte Susmayı Başarabilmek ??

Aynı dertten muzdaribim.. yeni evliyim ama uzun bir ilişkiden sonra evlendik. Her tartışmada bağıra cağıra anlatmak istiyorum derdimi. Konu böyle büyüyo zaten hele bide %100 hakliysam.. eşim de ne zaman bi sorunu konuşarak çözdük ki diyerek susup küser kavga sonrası. Uzun süre konusmayiz ben bu sürede daha çok sinirlenip en son dayanamayıp yine kavga başlatirim, konuşmamayı tercih ettiği için daha çok üste çıkarim ve bı şekilde ozur dilettiririm ama hiç de tatmin olmam. Ben konuşmasam konusmucaktin hiç diye :)
Çevremde susarak mutlu olan kızlar var hep daha huzurlu daha iyi olduğunu söylerler ama bilemiyorum

Oho ben yıllardır ayarsız dilimle pata küte girişirdim eşime ama öyle böyle değil. Kırılmış, dağılmış umurumda olmazd. O da sinirliydi ve karşılıklı kavgada kötü sözler dökülürdü ortalık yere. Zehir saçardık yani. Sonra yılları devirdikçe, biraz daha olgunlaştım. Susmanın, sessiz kalmanın gizemini fark ettim. Çok daha etkili bir yöntem inan bana. Şimdi onun bile sinirlenecek mecali kalmıyor çünkü ben o fırsatı vermiyorum. Büyüyeceksiniz ve acıyla öğreneceksiniz aslında hiçbir şey bilmiyormuşuz. Biraz törpüleyin kendinizi. Sinirlenmekten çok daha güçlüdür haklı sessizlik.
Kesinlikle yazılanlara katılıyorum eşimle 5 yıldır beraberiz son 1 yıldırda evliyiz. Rşim çom güleryüzlü biri bende sizin gibi ani parlar sönerim ama kavga tartışma durumunda eşim genelde susar başka odaya gider ben delirirdim o an içimdekileri söylemek için sonra gelmezdi yanıma hrp sinirlenirdim. Şimdi artık tartıştığımız da hiç uzatmıyorum susuyorum başka odaya gidiyorum sonra geliyo yanıma o zaman konuşuyorum bunu yapma beni üzüyorsun diye. Artık evde sakiniz bu şekilde hallediyoruz sessiz ama derinden işliyorum eşimi inan çok işe yarıyor

ama her zaman susmak ve sessiz kalmak da çözüm olmaz değil mi ?
peki siz bir kavga anında şimdi nasıl davranıyorsunuz
hep eşiniz mi geliyor artık yanınıza
ben zaten haklı oluyorum ama çok fevri davrandığım için ne yazık ki haksız konuma düşüyorum
Ben hiç aldırmıyorum. O konuşur, ben hiç kavga, gürültü edecek gücü kendimde bulamıyorum şimdi. Eşinizin sessizliği sizi aldatmasın. En tehlikeli insanlar sessiz insanlardan çıkar. Eşim küs duramaz zaten ben de söyleyeceğimi iki sözcükle ifade edip , kenara çekilirim. Alırım elime kitabımı işime bakarım. Çocuklarımla oynarım. Yılların deneyimi; anlar o sonrası ve susması gerektiğini. Dışarı çıkar. Geldiğinde hiçbir şey yokmuş gibi devam ederiz. Olgunlaştık.

zaten arkadaşımda direk sus demedi
sakin ol söyleyeceğini söyle ve çekil kenara dedi.. aslnda haklı
ben sakin olamadıgım için haklı iken bile haksız konuma düşüyorum ya.

Ben de senin gibiyim..
Eş kişisi kavga edince saat kaç olursa olsun vurur kafayı yatar uyur, ben çıldırırım..
O kendine göre hep haklıdır, benim davranışlarımdan dolayı bu hale gelmişizdir..
Gün boyu aralıksız uyur, salondan kalkar yerine yatar uyur bu sefer.. hiç konuşalım, sıkıntı neyse çözelim yok..
Seninle konuşulmuyor, hareketlerini düzelt ondan sonra yoluna girer der bana :KK14:
Hep ben hatalıyım yani..
Evlenmeden önce tartışmalı isek asla barışmadan duramaz, ne gerekiyorsa yapardı..
Şimdi aynı ev içindeyiz ya nasıl olsa gerek yok gönül almaya..
Ben de bulamadım çaresini ya, normalde de konuşmayız pek , iletişimimiz zayıf..
Ama birde tartıştı isek extra sinir oluyorum, ve ona iyice sarıyorum ..
Bu defa hiç bir şekilde çıkılmıyor işin içinden..
Ben de bilmiyorum ne yapacağımı :(

Kesinlikle yazılanlara katılıyorum eşimle 5 yıldır beraberiz son 1 yıldırda evliyiz. Rşim çom güleryüzlü biri bende sizin gibi ani parlar sönerim ama kavga tartışma durumunda eşim genelde susar başka odaya gider ben delirirdim o an içimdekileri söylemek için sonra gelmezdi yanıma hrp sinirlenirdim. Şimdi artık tartıştığımız da hiç uzatmıyorum susuyorum başka odaya gidiyorum sonra geliyo yanıma o zaman konuşuyorum bunu yapma beni üzüyorsun diye. Artık evde sakiniz bu şekilde hallediyoruz sessiz ama derinden işliyorum eşimi inan çok işe yarıyor
bende artık kesinlikle böyle yapacağım yeni kafama dank etti birşeyler şimdi ki gibi yaparak kendime yaptım hep

Ben de senin gibiyim..
Eş kişisi kavga edince saat kaç olursa olsun vurur kafayı yatar uyur, ben çıldırırım..
O kendine göre hep haklıdır, benim davranışlarımdan dolayı bu hale gelmişizdir..
Gün boyu aralıksız uyur, salondan kalkar yerine yatar uyur bu sefer.. hiç konuşalım, sıkıntı neyse çözelim yok..
Seninle konuşulmuyor, hareketlerini düzelt ondan sonra yoluna girer der bana :KK14:
Hep ben hatalıyım yani..
Evlenmeden önce tartışmalı isek asla barışmadan duramaz, ne gerekiyorsa yapardı..
Şimdi aynı ev içindeyiz ya nasıl olsa gerek yok gönül almaya..
Ben de bulamadım çaresini ya, normalde de konuşmayız pek , iletişimimiz zayıf..
Ama birde tartıştı isek extra sinir oluyorum, ve ona iyice sarıyorum ..
Bu defa hiç bir şekilde çıkılmıyor işin içinden..
Ben de bilmiyorum ne yapacağımı :KK43:
bence sizce bu yolu deneyin.. cogu kişi böyle yapıyormuş ve gerçekten cok mantıklı bir yol belki birşeyleri sizde değiştirebilirsiniz eğer evlilğinizde başka sorunlar yok ise

Aynı dertten muzdaribim.. yeni evliyim ama uzun bir ilişkiden sonra evlendik. Her tartışmada bağıra cağıra anlatmak istiyorum derdimi. Konu böyle büyüyo zaten hele bide %100 hakliysam.. eşim de ne zaman bi sorunu konuşarak çözdük ki diyerek susup küser kavga sonrası. Uzun süre konusmayiz ben bu sürede daha çok sinirlenip en son dayanamayıp yine kavga başlatirim, konuşmamayı tercih ettiği için daha çok üste çıkarim ve bı şekilde ozur dilettiririm ama hiç de tatmin olmam. Ben konuşmasam konusmucaktin hiç diye :)
Çevremde susarak mutlu olan kızlar var hep daha huzurlu daha iyi olduğunu söylerler ama bilemiyorum
benm cevremde de hep böyle yapıyor evli kadınlar.. arkadaşım da sagolsun bana yol göstermek istedi.. bende burada paylaşıp diğer kadınların nasıl yaptıgını merak ettim..
ama bence böyle ypaarak olan bize oluyor.. ne güzeli sakince söyleyeceğimizi söyleyip çekilmek bencede.. ilk zamanlar işe yaramıyor muş gibi görünsede zamanla yarayacağını düşünüyorum artık bende

bende artık kesinlikle böyle yapacağım yeni kafama dank etti birşeyler şimdi ki gibi yaparak kendime yaptım hep
Evet bende sinirden ağlardım bi defa bana güldü çocuk gibi ağlıyorsun bir de diye o an içimde bişiler koptu dedim ki ben senin için ağlamıyorum sinirden ağlıyorum o da dedi büyütülecek konular değil bunlar tamam dedim bende madem öyle bende kendime dedim büyütüyorum kedi gibi geliyor yanıma sırnaşıyo konuş gül diye peşimde evin içinde kaçan kovalanır yani sessizcce ilerleyin eşiniz zaten bi süre sonra dayanamayıp gelecek :)

Aynen öyle devam edin. Bazen sessizlik en büyük meydan okumadır. Zamanla çok daha iyi tanıyacaksınız birbirinizi. Kavga, gürültü hiçbir sorunu çözmüyor. Yuvanızda mutluluk dilerim.

Evet bende sinirden ağlardım bi defa bana güldü çocuk gibi ağlıyorsun bir de diye o an içimde bişiler koptu dedim ki ben senin için ağlamıyorum sinirden ağlıyorum o da dedi büyütülecek konular değil bunlar tamam dedim bende madem öyle bende kendime dedim büyütüyorum kedi gibi geliyor yanıma sırnaşıyo konuş gül diye peşimde evin içinde kaçan kovalanır yani sessizcce ilerleyin eşiniz zaten bi süre sonra dayanamayıp gelecek :)
peki kavga esnasında sakince söyleyeceğinizi söyleyip çekilmeyi nasıl başarabilyorsunuz
yani sakinliğinizi nasıl koruyorsunuz zor olmuyor mu

Aynen öyle devam edin. Bazen sessizlik en büyük meydan okumadır. Zamanla çok daha iyi tanıyacaksınız birbirinizi. Kavga, gürültü hiçbir sorunu çözmüyor. Yuvanızda mutluluk dilerim.
Teşekkür ederim annemde bana hep böyle diyor kavgayla kendinden uzaklaştırırsın kocanı sakinleş sonra konuş bir kadın kocasını yönetir isterse evde huzur istiyosan tartışıp bağırma derdi ne haklıymış meger kendimi yıpratıyormuşum şimdi ikimizde sakiniz evde ses gürültü kalmadı ve eşim bu halimi daha çok seviyor her istediğimi yapıyor ohhh :))))

Teşekkür ederim annemde bana hep böyle diyor kavgayla kendinden uzaklaştırırsın kocanı sakinleş sonra konuş bir kadın kocasını yönetir isterse evde huzur istiyosan tartışıp bağırma derdi ne haklıymış meger kendimi yıpratıyormuşum şimdi ikimizde sakiniz evde ses gürültü kalmadı ve eşim bu halimi daha çok seviyor her istediğimi yapıyor ohhh :))))
benmde buna ihtiyacm var .. gerçekten cok yıprattım kendimi cocukda etkileniyor oysa eşimin huyuna gitsem her istediğimi yapar.. iyi ki bu konuyu açmışım inanın kendime geldim düşüncelerimin tamamen değişti

Tek ipucu sakin kalmaya çalışmak onların yaptığı gibi sonra seni farkedecek zaten davdanışlarının değiştiğini anlayacak kırıp dökmeden konuşmaya başlayacaksınız sonra bu şekilde :)

Bizdede esim sabirli bende kolay sinirlenen. Ben sinirlendigim an susarim. Konusmam. Kendi kendime birseyi firlatirim belki ama asla esime patlamam. Niye mi? Ben sinirlensem cok kirici olabiliyorum. Saka maka degil. Yani insanlarin zayif noktalirini iyi görebilen biriyim. Gözün dönse ordan vururum veya agir konusurum. Iyi bir huyum degil. Onun icin susuyorum ve sakinlestikten sonra esimle durumlari konusurum. Böylece ne esimi kiriyorum ne o beni kiriyor. Kendimde kac sefer iyi ki ilk düsündügümü söylemedim diye sükür ettim sonra. Kavga aninda dengeyi kurabilseniz iliskiniz daha az zarar görür. Susmaktan cok konusmayi ögrenmemiz lazim. Ayrica haksiz isem.gidip esimin gönlünü de alirim. Ego savasina cevirmem..siz de cevirmeyin. Hakliysaniz hakkinizi savunun ama bende iki tarafin uzatmamasi taraftariyim. Heleki ramazanda

Hiç hoşlanmam bağıra çağıra kavga edenlerden.. Ben susar çekilirim eşim de öyle, herkes sakin kafayla doğrusunu yanlışı düşünür. Genelde haksız olan yanaşır diğerine, bu 1 gün de olabilir 2 gün de olabilir. Ama haklı olduğum durumlarda da yanaşmışlığım çoktur eşime, sonuçta herkeste görüş ayrılıkları olabilir, biz bir aileysek bazı şeylere göz yummak durumundayız.

Icimdekileri esip gurlerim,kavga cikaririm. Bazen hircinlasiyorum kolunu tirmikliyorum.Sonra da odama gidip sessizlige gomuluyorum sinirden agliyorum. Bu adama haksizlik ettim diyip bu sefer pismanliktan agliyorum. O gelip sariliyor yine de burnumdan kil aldirmiyorum. Bir kere bir yazi okumustum kadinlarin en buyuk silahi ne diye. Biri disiligi,biri gosyaslri,biri tripleri filan yazmis. Biri de sunu yazmis bence cok dogru;

'Bir kadının en güçlü silahı sizin sevginizdir aşkınızdır. bir kadına beslediğiniz duygular bittiğinde karşınızdakinin ne kadar da güçsüz bir varlık olduğunu anlıyorsunuz. onlara gücü kendi ellerimizle veriyoruz, halbuki kadin doğada zayıftır, güçsüzdür.

zayıf ve güçsüz olmalarına rağmen kadın dayaniklidir. bu dayanıklılığın yanına, onlara aşık olarak bize zorbalık yapma yetkisini gönüllü olarak veriyoruz. kadının gücünün kaynağı biz erkeklerdedir. onları fazla önemsemeyip, umursamazsak güçsüz düşeceklerdir.'

Icimdekileri esip gurlerim,kavga cikaririm. Bazen hircinlasiyorum kolunu tirmikliyorum.Sonra da odama gidip sessizlige gomuluyorum sinirden agliyorum. Bu adama haksizlik ettim diyip bu sefer pismanliktan agliyorum. O gelip sariliyor yine de burnumdan kil aldirmiyorum. Bir kere bir yazi okumustum kadinlarin en buyuk silahi ne diye. Biri disiligi,biri gosyaslri,biri tripleri filan yazmis. Biri de sunu yazmis bence cok dogru;

'Bir kadının en güçlü silahı sizin sevginizdir aşkınızdır. bir kadına beslediğiniz duygular bittiğinde karşınızdakinin ne kadar da güçsüz bir varlık olduğunu anlıyorsunuz. onlara gücü kendi ellerimizle veriyoruz, halbuki kadin doğada zayıftır, güçsüzdür.

zayıf ve güçsüz olmalarına rağmen kadın dayaniklidir. bu dayanıklılığın yanına, onlara aşık olarak bize zorbalık yapma yetkisini gönüllü olarak veriyoruz. kadının gücünün kaynağı biz erkeklerdedir. onları fazla önemsemeyip, umursamazsak güçsüz düşeceklerdir.'
sizin eşiniz yine geliormuş benim ki gelmiyor böyle yaptıgım zaman ben gidiyorum..
sabaha kadar canım cıkana kadar ağlamıştım eşim sadece tv izlemiş ve horul horul uyumuştu

ayyy aynen öyle bende sinirden ağlardım gülerdi karşımda ama inannılmaz sakin bir şekilde çocuk gibi niye ağlıyorsun

ne var bunda bu kadar büyütecek derdi , öldürüp bir tarafa atasım gelirdi , o sakinliği yüzünden ,:bicak:

Merhaba Hayırlı Ramazanlar Tecrübeli Hanımların Yol Göstermesini İstiyorum. Eşimle 4 Yıldır Evliyiz.
Benim Eşim Çok Sabırlı Bir İnsandır, Kapalı Kutu Gibidir Herşeyi İçinde Yaşar, duygularını asla belli etmez Bende Tam Tersiyim sabırsızım tez canlıyım Asla Hiç Birşeyi İçime Atamam, Patlarım, Kavga Anında Asla Susmam, Hatasını Anlaması İçin Konuşur Dururum..
Eşimde Tam Tersi Susar Kavga Ettiğimz Zamanlarda Ve Hiç Konuşmayız, Daha sonra bir kaç gün geçer ben dayanamam konuşurum yahut gönlünü alırım, ama ben şunu anladım ki bir insanın üzerine ne kadar düşerseniz, ne kadar değer verirseniz, ve o insanı şımartırsanız değersiz karşı taraf oluyor.. gerçekten bunu çok net görebiliyorum. Ben biraz fevri ve sinirli olduğum için haklı iken bile haksız duruma düşüyorum ne yazık ki malesef..
Eşim le dün bir mevzu yüzünden tartıştık ve konuşmuyoruz şu anda.. sahur vakti de hiç konuşmadık.. daha doğrusu o konuşmamayı tercih etti bende konuşmuyorum
Eski ben olsam konuşmadığı için üzülür konuşması için çabalardım ama bu sefer bende karar verdim o konuşana kadar yanıma gelene kadar konuşmayacağım '' çünkü alıştı hep benim adım atmama birşeyler yapmama, benim konuşmadan duramama.. üzülmeme..
Dün bu konuyu sevdiğim bir arkadaşım ile paylaştım
Bana dediği ; kavga sırasında her zaman sakin kal bagırmadan çağırmadan söyleyeceğini söyle içini dök ve sus birdaha konuşma o sana gelene kadar.. bırak o düşünsün.. dedi
Seninle konuşmuyor ise sende konuşma, seni umursamıyor ise sende umursama seni aramıyor mu sakın ola sende arama ' aksi durumda biz kadınlar değersiz kıymetsiz oluyoruz dedi'' seninle sohbet etmek isterse sohbet et istemesse etme ben bunları çok geç anladım şimdi beni kaybetme korkusunu yaşadığı için üzerime titriyor evet susmak çok zor ama emin ol susmak en büyük silahtır karşındaki insana dedi''
sizce arkadaşım haklı mı ? hiç bu açıdan bakmamıştım
Siz susmayı başarabilyormusunuz evliliğinizde.. ? haklı olduğunuz bir durum karşısında eşinize karşı nasıl davranıyorsunuz ? Siz suskun kaldığınız zamanlar da eşiniz mutlaka yanınıza gelip gönlünüzü alıyor mu ? sizce nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda gerçekten yoruldum artık benim kıymetimi hiç bilmiyor beni üzüyor yaralıyor kalbimi kırıyor.. biraz kendimi geri çekmek işe yarar mı hanımlar ?
Hmmm.. şöyle ki.. bana sosyal tabu olarak kadın susmalı derseniz okkalı bir nutuk çekerim size. Yani ne demek susmalı tabii ki tepkisini belli edecek fikrini soyleyecek derim. Ancak burda karakter özelliğini de ciddiye almak lazım. Mesela eşimin tarafından bakıyorum bazen kendime, kavga sırasında inanılmaz gıcık birine dönüşüyorum. O bağırıp çağırırken, bitse de gitsek der gibi bakıyorum, hatta bazen cümlesinin ortasında kapıyı kapatıp çıkıyorum, bazen gülme geliyor salakça sırıtıyorum. Ne bileyim bağırmak tartışmak bana çok gereksiz gelen şeyler. Yani ben bir gün bağırmamışımdır ne eşime ne başkasına. Ama eşim ateş gibidir. O ses yukselecek bi bağıracak ki rahatlasın. onu da anlıyorum ama yaratılışımda yok. tartışırım tabii ki fikir alışverişine aynı fikirde olmamaya varım sonuna kadar ama bağırmak hatta sürekli soylenmek bana vakit kaybı gibi geliyor. yani 'tuvalet kağıdı bitince yerine yenisini koysana ' temalı son kavgasında(kavgamız diyemiyorum) e noldu yani şimdi bana bağırınca tuvalet kağıdı mı yağdı gökten demiş ve kitabıma geri dönmüştüm. Yani kibarca ya bak bu ikidir oluyor ben gıcık oluyorum daha dikkat et dese bende daha kalıcı etki yapardı. O da bunu hala anlamadı. Yaşayıp gidiyoruz. :)

Back