• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte Susmayı Başarabilmek ??

Kisiden kisiye degisir. Esinizin nasil bir yapisi var ? Hep ilk adımı attığınız için esiniz kendini surekli hakli görüyordur.
Bu yüzden kendinizi biraz geri çekim.
Ben Asla ilk adımı atmam eşim atar mutlaka. Haklı da olsam haksız da olsam adım atmam gerekirse o konuşana kadar gönlümu alana kadar konuşmam.

Haksız iseniz neyin gönül alması onu anlayamadım?
Herhangi bir olay karşısında haksız olduğunuz aşikar ve hep eşiniz gönlünüzü alıyor yine öyle mi ??

Haksız iseniz neyin gönül alması onu anlayamadım?
Herhangi bir olay karşısında haksız olduğunuz aşikar ve hep eşiniz gönlünüzü alıyor yine öyle mi ??
Haksizsam kalkıp ben haksızım demiyorum tabiki. Eşimde hep der zeytinyağı gibi üste çıkıyorsun diye.

Adim atmadığım için eşim uzatmamak adına gelir öper sarılır. Kendince gönül alır. Kalbini kırdıysam kusura bakma uzatmayalim vs. vs. diye.
Çünkü o adım atmazsa ben asla konuşmam.

Haksizsam kalkıp ben haksızım demiyorum tabiki. Eşimde hep der zeytinyağı gibi üste çıkıyorsun diye.

Adim atmadığım için eşim uzatmamak adına gelir öper sarılır. Kendince gönül alır. Kalbini kırdıysam kusura bakma uzatmayalim vs. vs. diye.
Çünkü o adım atmazsa ben asla konuşmam.

Hmm .. eşiniz sizi çok seviyor olmalı o zaman.
Haklı iken irtibat kurmamayı anlarım ok ama , sizin dediğiniz farklı.

Eşim kendini haklı gördüğü , benim kendimi haklı gördüğüm tartışmalarda bile trip atar.
Ama size şunu söyleyim, bahsettiğiniz gibi davranıyorsunuz ya öyle insanla yaşamak çok zordur. Eşiniz bir yere kadar şimdiki gibi davranır bence.
Bence değişmeye çalışın birazda olsa .

Merhaba Hayırlı Ramazanlar Tecrübeli Hanımların Yol Göstermesini İstiyorum. Eşimle 4 Yıldır Evliyiz.
Benim Eşim Çok Sabırlı Bir İnsandır, Kapalı Kutu Gibidir Herşeyi İçinde Yaşar, duygularını asla belli etmez Bende Tam Tersiyim sabırsızım tez canlıyım Asla Hiç Birşeyi İçime Atamam, Patlarım, Kavga Anında Asla Susmam, Hatasını Anlaması İçin Konuşur Dururum..
Eşimde Tam Tersi Susar Kavga Ettiğimz Zamanlarda Ve Hiç Konuşmayız, Daha sonra bir kaç gün geçer ben dayanamam konuşurum yahut gönlünü alırım, ama ben şunu anladım ki bir insanın üzerine ne kadar düşerseniz, ne kadar değer verirseniz, ve o insanı şımartırsanız değersiz karşı taraf oluyor.. gerçekten bunu çok net görebiliyorum. Ben biraz fevri ve sinirli olduğum için haklı iken bile haksız duruma düşüyorum ne yazık ki malesef..
Eşim le dün bir mevzu yüzünden tartıştık ve konuşmuyoruz şu anda.. sahur vakti de hiç konuşmadık.. daha doğrusu o konuşmamayı tercih etti bende konuşmuyorum
Eski ben olsam konuşmadığı için üzülür konuşması için çabalardım ama bu sefer bende karar verdim o konuşana kadar yanıma gelene kadar konuşmayacağım '' çünkü alıştı hep benim adım atmama birşeyler yapmama, benim konuşmadan duramama.. üzülmeme..
Dün bu konuyu sevdiğim bir arkadaşım ile paylaştım
Bana dediği ; kavga sırasında her zaman sakin kal bagırmadan çağırmadan söyleyeceğini söyle içini dök ve sus birdaha konuşma o sana gelene kadar.. bırak o düşünsün.. dedi
Seninle konuşmuyor ise sende konuşma, seni umursamıyor ise sende umursama seni aramıyor mu sakın ola sende arama ' aksi durumda biz kadınlar değersiz kıymetsiz oluyoruz dedi'' seninle sohbet etmek isterse sohbet et istemesse etme ben bunları çok geç anladım şimdi beni kaybetme korkusunu yaşadığı için üzerime titriyor evet susmak çok zor ama emin ol susmak en büyük silahtır karşındaki insana dedi''
sizce arkadaşım haklı mı ? hiç bu açıdan bakmamıştım
Siz susmayı başarabilyormusunuz evliliğinizde.. ? haklı olduğunuz bir durum karşısında eşinize karşı nasıl davranıyorsunuz ? Siz suskun kaldığınız zamanlar da eşiniz mutlaka yanınıza gelip gönlünüzü alıyor mu ? sizce nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda gerçekten yoruldum artık benim kıymetimi hiç bilmiyor beni üzüyor yaralıyor kalbimi kırıyor.. biraz kendimi geri çekmek işe yarar mı hanımlar ?
Aynen katiliyorum. Ben de kavgadan sonra konusmak halletmek isterdim konussun diye ugrasirdim kendini naza cekerdi sus yanimdan git falan diye. Ama artik kavgada sakincr söyleyeceğimi soyleyip susuyorum ustune yorum yapmasini da beklemiyorum konusmasi icin caba da sarfetmiyorum max yarim saat sonra kendi gelip cabaliyor. Aramiz duzelince ben yine soyleyecegimi soyluyorum tabiki :)

aynı bizi anlatmışsın canım
eşim sakin sessiz ,
ben de aynı sen ,

şuan 12 sene oldu ve tamda arkadasının anlattığı gibi , lafı söyle kenera çekil , bırak düşünsün ararsa aç konuş sorulara cevap ver kapat , üzerine tek bir cxümle bile kurma ,

inan bana sana dönen o olacak

Hmm .. eşiniz sizi çok seviyor olmalı o zaman.
Haklı iken irtibat kurmamayı anlarım ok ama , sizin dediğiniz farklı.

Eşim kendini haklı gördüğü , benim kendimi haklı gördüğüm tartışmalarda bile trip atar.
Ama size şunu söyleyim, bahsettiğiniz gibi davranıyorsunuz ya öyle insanla yaşamak çok zordur. Eşiniz bir yere kadar şimdiki gibi davranır bence.
Bence değişmeye çalışın birazda olsa .
Ben de eşini çok seviyorum. Ama her insanin yapisi farkli. Ben sevgisini aman aman belli edenlerden değilim. Eşimse çok belli eder duygularını.
Sevgiliyken de böyleydi. Beni böyle alıştırdı hep.

Merhaba Hayırlı Ramazanlar Tecrübeli Hanımların Yol Göstermesini İstiyorum. Eşimle 4 Yıldır Evliyiz.
Benim Eşim Çok Sabırlı Bir İnsandır, Kapalı Kutu Gibidir Herşeyi İçinde Yaşar, duygularını asla belli etmez Bende Tam Tersiyim sabırsızım tez canlıyım Asla Hiç Birşeyi İçime Atamam, Patlarım, Kavga Anında Asla Susmam, Hatasını Anlaması İçin Konuşur Dururum..
Eşimde Tam Tersi Susar Kavga Ettiğimz Zamanlarda Ve Hiç Konuşmayız, Daha sonra bir kaç gün geçer ben dayanamam konuşurum yahut gönlünü alırım, ama ben şunu anladım ki bir insanın üzerine ne kadar düşerseniz, ne kadar değer verirseniz, ve o insanı şımartırsanız değersiz karşı taraf oluyor.. gerçekten bunu çok net görebiliyorum. Ben biraz fevri ve sinirli olduğum için haklı iken bile haksız duruma düşüyorum ne yazık ki malesef..
Eşim le dün bir mevzu yüzünden tartıştık ve konuşmuyoruz şu anda.. sahur vakti de hiç konuşmadık.. daha doğrusu o konuşmamayı tercih etti bende konuşmuyorum
Eski ben olsam konuşmadığı için üzülür konuşması için çabalardım ama bu sefer bende karar verdim o konuşana kadar yanıma gelene kadar konuşmayacağım '' çünkü alıştı hep benim adım atmama birşeyler yapmama, benim konuşmadan duramama.. üzülmeme..
Bana dediği ; kavga sırasında her zaman sakin kal bagırmadan çağırmadan söyleyeceğini söyle içini dök ve sus birdaha konuşma o sana gelene kadar.. bırak o düşünsün.. dedi
Seninle konuşmuyor ise sende konuşma, seni umursamıyor ise sende umursama seni aramıyor mu sakın ola sende arama ' aksi durumda biz kadınlar değersiz kıymetsiz oluyoruz dedi'' seninle sohbet etmek isterse sohbet et istemesse etme ben bunları çok geç anladım şimdi beni kaybetme korkusunu yaşadığı için üzerime titriyor evet susmak çok zor ama emin ol susmak en büyük silahtır karşındaki insana dedi''
Siz susmayı başarabilyormusunuz evliliğinizde.. ? haklı olduğunuz bir durum karşısında eşinize karşı nasıl davranıyorsunuz ? Siz suskun kaldığınız zamanlar da eşiniz mutlaka yanınıza gelip gönlünüzü alıyor mu ? sizce nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda gerçekten yoruldum artık benim kıymetimi hiç bilmiyor beni üzüyor yaralıyor kalbimi kırıyor.. biraz kendimi geri çekmek işe yarar mı hanımlar ?
Eşlerin birbirini düşman gibi görmesi çok üzücü. Bence sizin eşiniz sizi umursamadıgından değil kavga etmekten hoşlanmadıgındn sizi kırmak istemediğinden susuyor.
Eşinize karşı dolduruşa gelmeyin o sizin tek düşmanınızmış gibi asla konuşma asla sen adım atma vs... Çok yanlış. Aynı yastığa baş koydugun insan yeri geldiğinde sığındıgın liman...ama sen sürekli fevri davranıp ona kin güdersen düzelmez ki.
Benim eşim susmaz. Aksine öfkeliyken düşmnlaşır. Beni çok incitir. Artık sakin anlarında konuşarak bunu aşmaya çalışıyorum kendimi tam olarak ifade edince beni anlıyor ama şunu farkettim. Suçlama yaparak kendimi haklı görerek sürekli onu didikleyerek onun vicdanına dokunamıyorum. O yüzden ters psikoloji yapıp kendini suçlu hissetmesini sağlıyorum. Suçlu ama güçlü hissetsin kendini düzeltecek gücü olsun.
Sizde bir yerlerden yakalayın... Merhameti sevgiyi bağı aşkı sadakati hatırlatın. Kendini gaza getirmeyin. Ömür boyu ilk adımı atmak zorunda olsam atarım benim evliliğim huzurum buna değer diye düşünün

Sessiz kalıp hiç konuşmadan küsmek köşeye çekilmek gerçekten işe yaramıyor hatta daha da uzuyor konu. Bi de karşınızdaki adam inatsa. Siz gitmezsiniz o gelmez. Bende aynı sorunları yaşadım. Sesimi yükseltir bağırıp çağırırdım ama artık susmayı ve unutmayı tercih ediyorum büyük bi mevzu olmadıkça. Baktım anlaşılmıyorum bağırıp çağırmayı bıraktım artık eskisi gibi sinirlenmiyorum derin nefes alıyorum tamam Canım sen haklısın diyor kenara çekiliyorum. 1 saat sonra eski halimize dönüyoruz. Konuşmasam eminim o da konuşmaz böylece sürüp gider.

Rica ederim. Biraz önce de yazdığım gibi yapı meselesi bu. Eşim kus kalmayı sevmez o yüzden adım atar. Yalnızsam bile uzatmamak için gönlünü alır.. Ben tam tersiyim.
bende tam eşiniz gibiyim o yüzden iyice değersiz oldum bu konuda.. eşim beni iyice sindirdi

Haklısınız belki de ama ben değiştiremedim kendimi. Bu sefer sakin olacağım diyorum ama yok yine dayanamıyorum. Bir de eşime "niye konuşmadın küstün?"diye sorduğumda "küsmedim ki sakinleşmeni bekledim" der. Oysa ki ben o bekledikçe daha çok sinir oluyorum.
aynı aynı.. eşime neden konuşmuyorsn diyorum..
ne konuşayım sakinleşmeni bekliyorum der hep.. :kızgın:

Aynen katiliyorum. Ben de kavgadan sonra konusmak halletmek isterdim konussun diye ugrasirdim kendini naza cekerdi sus yanimdan git falan diye. Ama artik kavgada sakincr söyleyeceğimi soyleyip susuyorum ustune yorum yapmasini da beklemiyorum konusmasi icin caba da sarfetmiyorum max yarim saat sonra kendi gelip cabaliyor. Aramiz duzelince ben yine soyleyecegimi soyluyorum tabiki :)
bende deneyeceğim bunu artık =) demek ki bayağı işe yarıyor..

aynı bizi anlatmışsın canım
eşim sakin sessiz ,
ben de aynı sen ,

şuan 12 sene oldu ve tamda arkadasının anlattığı gibi , lafı söyle kenera çekil , bırak düşünsün ararsa aç konuş sorulara cevap ver kapat , üzerine tek bir cxümle bile kurma ,

inan bana sana dönen o olacak
arkadaşım da aynen böyle dedi canm tabi ki susma.. ama bagırma cagırma kırıp dökme sakin ol
lafını söyle sus çekil git konuşma bak nasıl gelecek sana konuşmak için..
ilk başlarda zorlanırsın ama emin ol bu yöntemi tutturdugun zaman değişecek herşey dedi..
bırak neden hep sen dönüyorsun sen konuşuyorsn kendini yıpratıyorsun
naza çekilen o oluyor dedi.. çok haklı ben hep böyle yaptım.. ama gerçekten cok sıkıldım bu durumdan cok değersiz hissediyorum kendimi. hep kovalayan ben oluyorum

Susmam.. karsilikli konu hakkinda konusuruz uzlasi saglanamazsa olay orada cozumlenmeden birakilir baska bir gune ama temcit pilavi gibi birbirimizin onune sürüp durmayiz. Zamani gelince anlattigin seyi anlamayan kocaya ornek olarak bak gordun mu iste bu sebeple seninle ayri dusmustuk olay bu yani derim.. yada o der.. ses tonlarinin havalarda ucustugu tartismalar ikimize gorede degil.

Arkadaşınıza hak verdim ben ama her zaman susmam ben o anki ana bağla susarsam da içimden konuşurum kavga büyümesin diye yada içimden keyifli bir şarkı söylerim çok uyuz olduğum zamanlarda ben deniyorum valla çok işe yarıyor :D

Arkadaşınıza hak verdim ben ama her zaman susmam ben o anki ana bağla susarsam da içimden konuşurum kavga büyümesin diye yada içimden keyifli bir şarkı söylerim çok uyuz olduğum zamanlarda ben deniyorum valla çok işe yarıyor :KK70:
zaten arkadaşımda direk sus demedi
sakin ol söyleyeceğini söyle ve çekil kenara dedi.. aslnda haklı
ben sakin olamadıgım için haklı iken bile haksız konuma düşüyorum ya.

Hatta benim eltim eşi birden bağırdığında tamam hayatım tamam tatlım ben sadece şunu şunu demek istemiştim diyerek kendini haklı çıkarıyor genelde çok ilginç ama her zaman da işe yarıyor

Oho ben yıllardır ayarsız dilimle pata küte girişirdim eşime ama öyle böyle değil. Kırılmış, dağılmış umurumda olmazd. O da sinirliydi ve karşılıklı kavgada kötü sözler dökülürdü ortalık yere. Zehir saçardık yani. Sonra yılları devirdikçe, biraz daha olgunlaştım. Susmanın, sessiz kalmanın gizemini fark ettim. Çok daha etkili bir yöntem inan bana. Şimdi onun bile sinirlenecek mecali kalmıyor çünkü ben o fırsatı vermiyorum. Büyüyeceksiniz ve acıyla öğreneceksiniz aslında hiçbir şey bilmiyormuşuz. Biraz törpüleyin kendinizi. Sinirlenmekten çok daha güçlüdür haklı sessizlik.

Oho ben yıllardır ayarsız dilimle pata küte girişirdim eşime ama öyle böyle değil. Kırılmış, dağılmış umurumda olmazd. O da sinirliydi ve karşılıklı kavgada kötü sözler dökülürdü ortalık yere. Zehir saçardık yani. Sonra yılları devirdikçe, biraz daha olgunlaştım. Susmanın, sessiz kalmanın gizemini fark ettim. Çok daha etkili bir yöntem inan bana. Şimdi onun bile sinirlenecek mecali kalmıyor çünkü ben o fırsatı vermiyorum. Büyüyeceksiniz ve acıyla öğreneceksiniz aslında hiçbir şey bilmiyormuşuz. Biraz törpüleyin kendinizi. Sinirlenmekten çok daha güçlüdür haklı sessizlik.
ama her zaman susmak ve sessiz kalmak da çözüm olmaz değil mi ?
peki siz bir kavga anında şimdi nasıl davranıyorsunuz
hep eşiniz mi geliyor artık yanınıza
ben zaten haklı oluyorum ama çok fevri davrandığım için ne yazık ki haksız konuma düşüyorum

Back