Evlilikte sorunlu cinsellik

Bende aynı sorunu yaşıyorum daha çocuğumuz bile yok ama bende isteksizlik,yorgunluk oluyor. Bir de eşim her gün o modda hatta o gün olsun yine aynı gün istiyor.
Bazen isteksiz olsam da eşim hep bana karşı ilgili diye kendimi motive ediyorum aslında sürekli cinsellik düşünüyor diye kötü düşünmemek lazım ama bende o duygulara kapılıp sinir olabiliyorum. İyi tarafından bakmak lazım ki o gün olsa ertesi sabah eşim o kadar mutlu gidiyor ki enerjisi bana da yansıyor iyi oluyorum 😄

Ama 2 gün olmasa hemen sanki hiç olmamış gibi surat sallıyor bu da sinirimi bozuyor

Duygusal olarak tatmin olamadigim bir ilişki icinde cinsellik banada cazip gelmiyor. 10 sene sonra da ayni seyi hisseder miyim bilemiyorum. Hele tehdit, regl olunca baskı gormek beni iyice uzaklastirirdi. Sizi anliyorum ama esinizide anlıyorum. Evlilik tek eşli iliski demektir, cinsellik istemesi normal. Size karsilikli anlayis gerekiyor. Regl oldugunuzda baski kurmamali, sizde hasta olmadığınız gunlerde cinsel istegine karsilik vermeye calismalisiniz. Birde şunu soyleyecegim insanlar cok fazla yorulmadigi ve canları sıkıldığı icin hergun, gun asiri cinsellik istiyor. Pandemide bizde boyleydik. Evden calisiyoruz yorulmuyoruz, yapacak birsy yok, birbirimizle oynasiyorduk. Bebek olduktan sonra gercekten yoruldugumuz icin normale döndük. Esiniz yorulmadigi icin sizin yoruldugunuzada inanmiyor. Esinizin ev içindeki sorumluluklarini arttirirsaniz dinlenmis olursunuz, belki cinsellik konusunda daha istekli hale gelirsiniz

Kocan,seni arzuladigi kadar onu arzulamadigini düşünüyor.
Bu da kendisini eksik hissetmesine neden oluyor.Eskisi kadar iyi olmadığını varsayiyor.
Burada olay senin istememenden ziyade kendisinin arzu edilmedigini düşünmesi.
Olayları Senin yorgulugundan ziyade artık onu cinsel açıdan çekici bulmadığını yormasi.
1 hafta içerisinde kaç kez geliyor ve kaçını reddediyorsun mesela.?
Yani eşinin söylemleri doğru değil,dile getirme biçimi yanlış ancak sitemi doğru bence.
Ben de kocama hevesle gitsem ; bugün olmaz,yarın yorgunum,öteki gün de isim var dese ; hayal kırıklığı yaşardım.

Bana göre evliliğin %90 cinsellik eşinizin sizi istemesi arzulaması güzel şey sizde arzulamak olmuyorsa mutlaka bir doktorla görüşün gün içerisinde kendinizi hazırlıya bilirsiniz elinizle telefonda erotik şeyler konuşup yada mesajlaşa bilirsiniz bu sizi de uyarır esimle bizde hafda da 4.5 modumuza göre bazen hergün oluyor cinsellik evliliğin dinamiği dır eşimin yorgun olup yapmadığımız zamanlarda 3.4 güm bana da sinir basıyor kavga ediyorum benim için ihtiyaç eşiniz in söylediği şeylerde bence o anlık öfkeyle alakalı
Siz hep mi böyle hissediyordunuz peki belki de değerlerim filan düşüktür o modda olamıyorum nedense, başka şeylere odaklaniyorum

Bende aynı sorunu yaşıyorum daha çocuğumuz bile yok ama bende isteksizlik,yorgunluk oluyor. Bir de eşim her gün o modda hatta o gün olsun yine aynı gün istiyor.
Bazen isteksiz olsam da eşim hep bana karşı ilgili diye kendimi motive ediyorum aslında sürekli cinsellik düşünüyor diye kötü düşünmemek lazım ama bende o duygulara kapılıp sinir olabiliyorum. İyi tarafından bakmak lazım ki o gün olsa ertesi sabah eşim o kadar mutlu gidiyor ki enerjisi bana da yansıyor iyi oluyorum 😄

Ama 2 gün olmasa hemen sanki hiç olmamış gibi surat sallıyor bu da sinirimi bozuyor
Aynı durumdaymisiz sizinle desenize, çoluk çocuk olsa da aynı hiç değişim olmuyor o tip erkeklerde demekki, ama siz söyleyince şu an daha iyi anladım acaba eşimin sinirli olmasının nedeni bu mu oluyor fizyolojik ve psikolojik olarak etkisi oluyor mu cidden bu kadar acaba çünkü ortada bir şey olmasa da eşimin canı sıkkın oluyor bazen modu düşük oluyor bende de oluyor aynı durum ama ne bileyim inanın yetisemiyorum her şeye aynı anda çok zor yani, kendime o kadar da yuklenemem

Duygusal olarak tatmin olamadigim bir ilişki icinde cinsellik banada cazip gelmiyor. 10 sene sonra da ayni seyi hisseder miyim bilemiyorum. Hele tehdit, regl olunca baskı gormek beni iyice uzaklastirirdi. Sizi anliyorum ama esinizide anlıyorum. Evlilik tek eşli iliski demektir, cinsellik istemesi normal. Size karsilikli anlayis gerekiyor. Regl oldugunuzda baski kurmamali, sizde hasta olmadığınız gunlerde cinsel istegine karsilik vermeye calismalisiniz. Birde şunu soyleyecegim insanlar cok fazla yorulmadigi ve canları sıkıldığı icin hergun, gun asiri cinsellik istiyor. Pandemide bizde boyleydik. Evden calisiyoruz yorulmuyoruz, yapacak birsy yok, birbirimizle oynasiyorduk. Bebek olduktan sonra gercekten yoruldugumuz icin normale döndük. Esiniz yorulmadigi icin sizin yoruldugunuzada inanmiyor. Esinizin ev içindeki sorumluluklarini arttirirsaniz dinlenmis olursunuz, belki cinsellik konusunda daha istekli hale gelirsiniz
Haklısınız bu konuda, her gün çalışıyor ama işi çok yoğun değil aşırı güç sarfetmesini gerektiren bir iş değil, biraz çocukla alakalı sorumluluklarini arttırmasını saglarsam belki hem ben daha az yorulmuş olurum hem de onun enerjisi dengelenir sanırım

Kocan,seni arzuladigi kadar onu arzulamadigini düşünüyor.
Bu da kendisini eksik hissetmesine neden oluyor.Eskisi kadar iyi olmadığını varsayiyor.
Burada olay senin istememenden ziyade kendisinin arzu edilmedigini düşünmesi.
Olayları Senin yorgulugundan ziyade artık onu cinsel açıdan çekici bulmadığını yormasi.
1 hafta içerisinde kaç kez geliyor ve kaçını reddediyorsun mesela.?
Yani eşinin söylemleri doğru değil,dile getirme biçimi yanlış ancak sitemi doğru bence.
Ben de kocama hevesle gitsem ; bugün olmaz,yarın yorgunum,öteki gün de isim var dese ; hayal kırıklığı yaşardım.
Ayda bir iki bu şekilde oluyordur, diğer günler normal sorunsuz yaşıyoruz zaten, ama o her bu olay soruna yol açtığında öncekileri de yüzüme vuruyor ve sanki her gün böyle yapiyormusum gibi davranıyor, evet eşim çok alıngan böyle hissettiğini ben de düşünüyorum, o benim yorgunluğu bahane ettiğimi düşünüp kendisinin reddedilmesine takılıyor gururu inciniyor o yüzden de ofkeleniyor

Eşinizin yaklaşımı yanlış fakat burada açılan konulardan veya çevremde anlatılanlardan çıkardığım tek şey varki libidisu yüksek olanlar yüksek olanlarla, düşük olanlar düşük olanla evlense keşke.
Kimisi hergun ister Kimisi haftada bir ister ama libidosu yüksek olan insan için isteksiz insan kadar yorucu bir şey yok.

Konu sahibi size gelince siz zaten elinizden geleni yapiyormussunuz ona rağmen tehdit bile ediyor ne kadar itici, olan isteği de kaçırır bu adam.
Yol yordam öğrenmesi gerekir.

Eşinizin yaklaşımı yanlış fakat burada açılan konulardan veya çevremde anlatılanlardan çıkardığım tek şey varki libidisu yüksek olanlar yüksek olanlarla, düşük olanlar düşük olanla evlense keşke.
Kimisi hergun ister Kimisi haftada bir ister ama libidosu yüksek olan insan için isteksiz insan kadar yorucu bir şey yok.

Konu sahibi size gelince siz zaten elinizden geleni yapiyormussunuz ona rağmen tehdit bile ediyor ne kadar itici, olan isteği de kaçırır bu adam.
Yol yordam öğrenmesi gerekir.
Evet ben de aynı dusuncedeyim, ama malesef bilemiyoruz işte evlenmeden önce bu durumları. Keşke testi filan olsa bu tür şeylerin sağlık raporu alırken alınıyor olsa da birbirine uymayan çiftler evlenemese. Ben de görüyorum burada bazı kadınlar da eşlerinin ilgisizliğinden dert yaniyorlar, ne diyeyim Allah yardımcıları olsun onların da işte herkesin derdi farklı.

Bazen karşılık veriyorum bu şekilde asla tahammül edemiyor tabi edebilir mi, ama o söyleyince sanki hafif bı lafmis gibi önemsiz geliyor ona, hazmedemiyorum bunları. Zaten sürekli problemleri konuşup çözmeye çalışan biriyim anlatmaya çalışıyorum bı sorun olduğunda bak şöyle böyle diye ona kalsa bir haftalık evliyken bosanmistik biz
Erkek o tabi kendi için tahammül edemez sam sizin için söyler.
Çok çabuk yumuşuyoruk demissiniz başka yorumlarda.
Tamamen küsüp konuyu başka noktalara götürmeyin ama biraz net olun, eşinizin söylediği sözlerin çirkinliğinin üzerini örtmeyin hemen.

Erkek o tabi kendi için tahammül edemez sam sizin için söyler.
Çok çabuk yumuşuyoruk demissiniz başka yorumlarda.
Tamamen küsüp konuyu başka noktalara götürmeyin ama biraz net olun, eşinizin söylediği sözlerin çirkinliğinin üzerini örtmeyin hemen.
Evet net durusumu göstermem lazım, zaman zaman yapıyorum bunu etkisini gösteriyor ama karakterim bu şekilde konuyu uzatmayı sevmiyorum sıkılıyorum, sonra tabi yine aynı sorun uğraş dur belki baştan agirligimi koyup net sınır cizseydim hala bu saçma konu yüzünden kavga etmiyor olabilirdik.

Aynı durumdaymisiz sizinle desenize, çoluk çocuk olsa da aynı hiç değişim olmuyor o tip erkeklerde demekki, ama siz söyleyince şu an daha iyi anladım acaba eşimin sinirli olmasının nedeni bu mu oluyor fizyolojik ve psikolojik olarak etkisi oluyor mu cidden bu kadar acaba çünkü ortada bir şey olmasa da eşimin canı sıkkın oluyor bazen modu düşük oluyor bende de oluyor aynı durum ama ne bileyim inanın yetisemiyorum her şeye aynı anda çok zor yani, kendime o kadar da yuklenemem
Evet psikolojisi baya değişiyor, ilişki sonrası enerjisi artıyor daha pozitif ve bana olan ilgisi artıyor duygusal açıdan da seviyor aslında bende olumlu etkileniyorum böyle olunca. Regl günlerimde de tatmin olmak istiyor ya grip olup yatağa düşsem gelip isteyecek boyutta bu kadarı fazla geliyor kendisiyle kıyaslıyor bende çalışıp çok yorulup geliyorum ama seni istiyorum diye. Erkeklerde kişiselleştiriyor durumu bence üzerine çok alınıyor reddedince , bu reddedilmenin verdiği duygunun tarifi yok demişti onla alakası yok diye açıklıyorum kendimle ilgili diye ama o da böyle düşünüyor

Ayda bir iki bu şekilde oluyordur, diğer günler normal sorunsuz yaşıyoruz zaten, ama o her bu olay soruna yol açtığında öncekileri de yüzüme vuruyor ve sanki her gün böyle yapiyormusum gibi davranıyor, evet eşim çok alıngan böyle hissettiğini ben de düşünüyorum, o benim yorgunluğu bahane ettiğimi düşünüp kendisinin reddedilmesine takılıyor gururu inciniyor o yüzden de ofkeleniyor
Ayda sadece 1 veya 2 desek kabaca bir hesapla haftada en az 3 ediyor..
Esin haksız o halde,çocuk gibi davranmasin bir zahmet.

Adet olduğunuz için mi kızıyor?
Bence adet olduğu için değil de, birlikte olmak isteyip sürekli reddedilince adam ee üstüne adette olunca yaklaşamadığı için ve uzun bir süre yaklaşamayacağı için kızıyordur.

ben eşinizi haklı gördüm. sürekli reddedilen bir koca ve bunu görev gibi gören bir kadın eş. bilemedim..
malesef ki böyle devam ettiğiniz sürece sorunlarınız asla bitmez, katlanarak çoğalır.
yorulmak fedakarlıklar bunlar sex yapmamak için mazeret olamaz olmamalı.
evlilikte sex önemli. hiç kızmayın ama eşiniz dışarıya yönlenir böyle devam ederseniz.
ayrıca sexi önce kendiniz sonra eşiniz için yapın. hee ben eşimi arzulamıyorum isteksizim diyorsanızda yardım almalısınız.
çünkü normal olan eşiniz, anormal olan sizsiniz

Cinselliğe karşı iki ayrı uçta gibisiniz.
Haftalık sıklığınız (3 gibi) bana normal geldi ama eşiniz bunu az görürken, sizde çok görüyormuşsunuz gibi hissettim.
Daha doğrusu şöyle ifade edeyim , eşinizin yoğun istekleri artık sizin cinselliğe bakış açınızı değiştirmiş, siz belki hiç olmasa bile sorun etmeyecek kadar arka plana atabilirmişsiniz gibi geldi.
Cinsellik gerçekten çok önemli evlilikte.
Eşinizle tekrar konuşun, her gün her gün istemeyerek bir şey yapmaktansa , olduğu zamanlarda daha hoş şekilde olmasını belirtin. Yani haftada 3 oluyorsa , sizde bu 3 günü "aman olsun bitsin " moduyla yapmayın. Güzel giyinin , duş alın, hoş bakmaya çalışın. Belki daha kaliteli bir cinsel hayatınız olursa ortak nokta bulabilirsiniz. Diğer türlü eşiniz hep olsun , siz hiç olmasın kafasında olursanız bu problem hep devam eder.
Yorumların hepsini okuyamadım.
Yanlış bir şey dediysem affola.

Mesela eşiniz size yapmadığınız için bu şekilde tehtid vari konuşsa o an aklıniza gelmez mi bu durum, belki de dediğiniz gibi destek almalıyız bilemiyorum takıntı mi yapıyorum bana söylediklerini acaba. Misal vakitli vakitsiz bu konuya giriyor ben biraz daha disiplinli saati saatine düzenli yaşamayı seven bı insanım, kalkıp öğle vakti çocuğun yemeğini hazırlarken bana bu tür yaklaşım sergilediginde öpüyor sarıliyor ben de öpüyorum sonra ileri boyuta taşımak istiyor, o an zamansız geliyor bana ne alaka şu saatte diyorum bu sefer red yedi diye sinirleniyor.

bu işin saati mi olur ya...

söylediklerinizde yola çıkarsak eşiniz çok istekli siz değilsiniz. bu da aranızda sorun yaratıyor...

bence de tek yol terapi

Başlı başına cinsellik boşanmak için yeterli bir gerekçedir, yani demem o ki yabana atılacak küçümsenecek bir şey değildir; evliliğin de mihenk taşıdır. İyi bir cinselliğin olduğu evlilikte bağlar sıkıdır, tutku vardır; tahammül çok yüksektir, pek çok şey gözünüze bile gelmez.

Buna karşılık, hayır diyebilirsiniz gayet de olabilir, bizim de yorgun olduğumuz istemediğimiz zamanlar oluyor, sürekli olmadığı takdirde eşim anlayışla karşılıyor. Sürekli reddedilse sanırım onun da çok sevimli tarafı kalmaz. Karşı taraf açısından da bakmak gerek, sevmiyor mu ki reddediyor diye düşünebilir gayet. Mesela geçenlerde üç kere üst üste atlattım, o hafta bir şey yaşanmadı, acayip hâlsizdim ve modum düşüktü; terslemeleri suratsızlıkları başladı. Yine de bilseydim evlenmezdim ağır bir laf haklısınız. Kızgınlıkla söylemiştir, sizi sevmediğini düşünmüyorum. Siz peki seviyor musunuz, arzulamıyor musunuz ki? Cinsel ilişki sıklığı nedir af buyurun?

evlilikte sex önemli. hiç kızmayın ama eşiniz dışarıya yönlenir böyle devam ederseniz.
...
çünkü normal olan eşiniz, anormal olan sizsiniz
Ne demek dışarıya yönlenir? Erkeklerde beyin yok mu? Meraya salınan öküzler gibi orada ot yok buraya yönleneyim mi diyorlar? Memnun değilse boşanır kardeşim. Aldatmak ne demek?
Oldu o zaman adama da gidelim diyelim bu kadına biraz ilgi göster bak yoksa dışarıya yönlenir. Olur mu?

X