Ailesinin öğretmediğini siz öğrettiniz yani. Ya da şöyle diyeyim para konularında eğitime ihtiyacı vardı da siz eğittiniz öyle mi? Adam kuruş vermemek, siz de o kuruşu kapmak için 3 sene oturup kalkıp kavga etmişsiniz. Herkes dayanamaz sizi tebrik ederim.
Benim ortaokulu bitirmemiş yoksul babam 4 çocuk okuttu. Az alırdı bize ama alırdı, o yokluğu adam hiç hissettirmedi. O ay alamazsa diğer ay mutlaka eksiğimizi alırdı. Her sabah kendine yol parası ayırır kalanı mutfağa bir yere koyardı. Eşim daha adımını atarken çocuklarını düşünür. Adamın sigortalatmadığı yer kalmadı bana bir şey olursa diye. Kayınpederim keza, bırak iki çocuğunun geleceğini torunları için dört dönüyor. Amcalarım eniştelerim, dayım vs bu saydıklarımın hiç birinin karısı dilenmedi hanımefendi. Siz azimli davranmış 3 sene bir emzik için çile çekmişsiniz ve başarmışsınız. Eşler arası tartışma kavga anlaşmazlık olur, isteyen lafını azarını yer oturur istemeyen benim de elim ayağım var senin ağız kokunu mu çekicem der gider çalışır. Yaptığınız insan onuruna aykırı değilmiş gibi bir de gelip sen de yap diyorsunuz.