- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
paralarınızı ortak hesaba atmasanız bile hangi maasla neyi ödeyeceğinizi belirleyin harclıklarınızı alın kimse komplekse girmesin evlilikte senin paran benim param olmaz eve giren ortaktır bana görehenüz 1 yıllık evliyim. eşimin 2 katı kazancım var ve ben evlenmeden önce bunu sorun yapacağımı hiç düşünmüyordum.
hesaplarımızı ayrı tutalım die düşünüp onun kazancını kira-fatura benmkinden de mutfak alışverişi olarak başta devam ediyorduk ki bu onda komplekse sebep oluyor bende para yok diyip en ufak bi beklentinin ardına bu şekilde saklanabiliyor. yani evli bi çiftiz senin paran benim param desem de bu durumu içten hazmedemiyor ama fazla kazanmak için de en ufak bi çabası yok istese ek iş yapabilir rahatından ödün yok. para biriktirme kabiliyeti yok o yüzden ben hesapların onda toplanmasına yanaşmıyorum ama bu şekilde ayrı kalmasıda iki ayrı hayat yaşıyormuşuz gibi bi düşünceye sebep oluyor ona bi şans verip tüm hesapları maddi işleri evin erkeği sensin sen takip et demeliyim yoksa bu şekilde mi kalmalı????
henüz 1 yıllık evliyim. eşimin 2 katı kazancım var ve ben evlenmeden önce bunu sorun yapacağımı hiç düşünmüyordum.
hesaplarımızı ayrı tutalım die düşünüp onun kazancını kira-fatura benmkinden de mutfak alışverişi olarak başta devam ediyorduk ki bu onda komplekse sebep oluyor bende para yok diyip en ufak bi beklentinin ardına bu şekilde saklanabiliyor. yani evli bi çiftiz senin paran benim param desem de bu durumu içten hazmedemiyor ama fazla kazanmak için de en ufak bi çabası yok istese ek iş yapabilir rahatından ödün yok. para biriktirme kabiliyeti yok o yüzden ben hesapların onda toplanmasına yanaşmıyorum ama bu şekilde ayrı kalmasıda iki ayrı hayat yaşıyormuşuz gibi bi düşünceye sebep oluyor ona bi şans verip tüm hesapları maddi işleri evin erkeği sensin sen takip et demeliyim yoksa bu şekilde mi kalmalı????
Cıks olmuyor bende eşimden şu anda 2.000 TL fazla kazanıyorum. Hep benim maaşım ondan daha fazla olmuştur. Hiçte öyle bir dominantlığım olduğu söylenemez. Ha ben zaten dominant bi karakterim o ayrı ama eşimde dominant bi karakter dışarıdan her ne kadar ben baskınmışım gibi gözüksem de bizi yakinen tanıyanlar gayet eşimin baskın olduğunun farkında. Ama bu durumların kazançla ilgisi yok klasik bir koç aslan evliliği bizimkisi.Eşinden fazla kazanmak domonantlığa sebep oluyo mu sizce
Ayyyy nasıl insanlar var iyi ki Rabbim dana bol.kazanç vermiş. .. sen canını sıkma ona güzel bi ayar çek zamanı gelmişhenüz 1 yıllık evliyim. eşimin 2 katı kazancım var ve ben evlenmeden önce bunu sorun yapacağımı hiç düşünmüyordum.
bence çok yanlış yapmış arkadaşınızYazdıktan sonra şöyle birşey geldi aklıma. Benim bir arkadaşım da sizin gibi. Eşinden oldukça fazla kazanıyor. Eşiyle anlaşmışlar. İkisinin ortak bir hesabı var. Eşi maaşının tamamını arkadaşım da eşinin koyduğu miktarın aynısını o hesaba koyuyor. Ev kirası, marketi, faturası ne varsa herşey o ortak paradan karşılanıyor ve hatta o para üzerinden ev almak için birikim yapılıyor. Arkadaşımın kalan parasına eşi karışmıyor, kesinlikle o para yokmuş gibi davranıyorlar. O da o parayla hem kendi adına birikim yapıyor hem de ailesine destek oluyor. Bunu da deneyebilirsiniz.
Bence hesabı ayrı ayrı değil de ortak bir birikimle bir yerde toplayın aylık harcamalarınızı öncelikli olarak ayırın ve neye ne kadar verileceğinin hesabını yapın, temel ihtiyaçlar en önemlileridir bunları netleştirin ve geriye illa ki biraz daha para kalacaktır onu da bence kendinize harçlıklarınızı alıp az da kalsa vadeli ortak bir hesaba atın birbirinizin izni olmadan çekemez y ada başka bir işlem yapamazsınız bu da sizi para biriktirmeye ve bir amaca bağlamaya zorlar bu geçerli bir yöntem naçizane tavsiyemdir ve en en önemlisi asla para olayını senin benim diye ayırmayın ya da rencide etmeyin - olmayın en başta güven önemlidir ve saygı elbette bu yüzden kazanç ikinizin az ya da çok fark etmez evinize giren birey sonuçta ve uzun vadede bir yatırıma girişin meblağ hiç önemli değil motive eder ve kafanızı daha önemli şeylere yönlendirmenizi sağlar.henüz 1 yıllık evliyim. eşimin 2 katı kazancım var ve ben evlenmeden önce bunu sorun yapacağımı hiç düşünmüyordum.
Bende eşimden daha fazla kazanıyorum. Yeri geldi 2-3 kat farka da çıktı (onun terfisi gecikti benimki yapıldı falan arada farkın açıldığı zamanlarda oldu) Bizim hesaplarımız ortak değil. Ama üşengeç insanlar olduğumuz için değil. Yoksa harcamalarımız tamamen ortak ama bir türlü tek hesapta her şeyi toplamayı başaramadık. Ben kirayı veriyorum faturaların büyük bir kısmını ödüyorum bir tek elektrik eşimde sanırım. Benim ödediğim bir kredi var sağlık için çekmiştim. Eşimde büyük kızın okul parasını mutfak giderleri gezme tozma giyim alışveriş , arabanın masrafları benzin sigorta vs onları karşılıyor. Ha bunlar hep birbirine girmiyor mu giriyor tabi ki. Mesela geçen sene okul parası bendeydi ama ben kredi ödemiyordum o zaman eşimde yeğenini okutuyordu. Şimdi okul parası eşimde ama nedense bi şekilde onun diş tedavisi bana kaldı bak şimdi geldi aklıma :) Şaka bir yana hep böyle bir kaymalar oluyor ve hep ay sonu ikimizde bitmiş oluyoruz. Eve ortalamanın gayet üzerinde bir gelir giriyor ama nasıl oluyor da biriktiremiyoruz anlamış değilim. Artık anlayasım da yok çünkü ne zaman bu konuya taksam Allah bi dert verdi hesapta olmayan bir sürü harcamalar çıktı. Artık bıraktım kendi haline bende.
sizde güven sorunu var para konusunda. bunlari eşinizle güzelce konuşmaliydin öncelikle. başiboş birakmadiktan sora herşeyi beraber yapmalıydın.. bi kısmı eşi bi kısmı sen yapınca biribirine girebiliyor tabi.
ortak yapınca iyi oluyor ama eşin parayı seven biriyse harcamalari fazla yaparsa güvenmezdin o ayrı tabi.. ben 2 ay sora doğum izine çikicam tabi herşeyi eşim yapıcak çok şükür tabi gözü kapalı çok güveniyorum eşime. oda bana güvenir. Güven çok önemli Güven olmadiktan sora hiç bi yere gelemez.
çok güzel bölelikle Allah mutluluğunuz arttırsın inş:)Allaha çok şükür hiç güven sorunum olmadı hele para konusunda asla olmadı. Bu kanıya nasıl vardınız bilemedim. 7 yıllık evliyim ben 11 yıldır beraberiz. 10 yıldır da aynı evi paylaşıyoruz. Evlenmeden öncede ortaktı bütün harcamalarımız. Sonrasında da hiç değişmedi. Bizim yapmadığımız tek şey aynı hesapta parayı birleştirip ödemeleri tek hesaptan yapmak. Dediğim gibi buda tamamen üşengeçlikten. Ortada başıboş bırakılmış bir durum yok yani. Yoksa ikimizde banka hesap bilgilerimizi biliyoruz ikimizde kredi kartı şifremizi biliyoruz. Birbirimizden ayrı hiç bir harcamamız yok. Bizim birikim yapamama sorunumuz hesabımızın ortak olmayışı değil elimizin son derece açık olması. Allah sağlık versin çalışır kazanırız modundayız. İkimizde ailelerimize destek oluyoruz. Eşimin annesi babası hayatta değil. Büyük ablası eşinden ayrı iki kız çocuğu yetiştiriyor tabi ki elimiz üzerlerinde. Benimde babam hayatta değil annem 5 yıldır yani ilk kızımız olduğundan beri bizimle yaşıyor. Çocuklarımıza bakıyor. Tabi ki elimiz onunda üzerinde.İki doğum izni yaşadım ikisinde de maaşım kesilmedi. Ama kesilseydi de eşim her şeyi tek başına karşılardı. Ki zaten dört aylık bir kesinti sonrasındada devletten geri alıyorsunuz. Benden az kazanması demek az maaş alıyor anlamına gelmiyor. Tek başına gelirlerimizde çok şükür ortalamanın üzerinde. Bizim arkamızda maddi durumu iyi olan ailelerimiz yoktu her şeyimizi en ince ayrıntısına kadar kendimiz yaptık. Sosyal harcamalarımızı bile biliriz. Ara ara konuşuyoruz hesap birleştirmeyi hatta o bana sende toplansın diyo ben ona yok sende toplansın diyorum öyle kalıyor.
Oyle de yaptik ancak bu sefer evin tum sorumluklari benm omzuma bindiEşinizle anlaşın tüm parayı sizde toplayın. Kendine harçlık ayırsın gerisini siz halledin olmaz mı öyle?
Onun maasi harcamalara yetiyor ustune harcligida kaliyor ancak daa cok kalsa elinde onuda harciyabilir birikim olayi sifirOnun maasindan eline ne kaliyor?
Mesela faturalari kendi maasiniza alsaniz?