evlilikte para-kazanç sorunları

butun hesaplari sen kendinde toplasan ?
yuvayi disi kus yapar diyerek.

Evet asmam gerek bazi seyleri farkındayım

Bizde de senin benim param yoktur. Eve giren toplam para vardır. İkimizde karşıyız ayrı hesaba. Ama şöyle bir durum daha var şimdiye kadar hep yüklü miktarda borç ödedik( düğün ev araba ) elimize hiç para kalmamıştı. Bakalım bundan sonra ne olacak ama para meseleleri yüzünden huzurumuz dabozulsunda istemem . Boşuna dememişler varlığı dert yokluğu yara.

Bu konuda ben çok memnunum. Evlendiğimiz ilk ay hesap defteri tutuyoruz. Önce giderleri yazıyoruz çoğu sabit zaten. Cep tel faturalarımıza kadar yazıyoruz. Eşim için 200 tl benzin. 250 tl bi süre idare ettirecek market alışverişi hepsini topluyoruz sallıyorum 3000 tl. Bizim maaş toplamımız 5000 tl. Okey diyoruz. Geriye kalıyor 2000. 1000 sana 1000 bana ne yaparsan yap. Ister biriktir ister 300 tl lik ayakkabı giy. eşimde bende tutumluyuz. Ikimizde biriktiririz.

Evlilikte senin paran benim param diye birşey olmaz. Siz başta ben fazla alıyorum sorun olur mu diye kendinizi sıkntıya sokmuşsunuz bu da eşinize yansımış . Yani sevgiliyken bile ortak bütçe yapılıyosa evlilik için şart bu. İkinizin maaşını alın toplayın atıyorum 3000 tl mi. Şu kadarı senin bu kadarı benim diye birşey atmayın ortaya. 3000 tlden giderlerinizi çıkarıp geriye ne kalıyorsa harçlık yapın .

Sizinki evlilikmi sen ben diye bir şey varmı yaa ayrı gayrı....ilginç
O zaman söyle söyleyeyim senin paran benim Param, benim Param yine benim Param.......
Sizinki böyle olmalı....

valla ben çalışırken kartımı eşime verirdim kafam rahattı ...her istediğim alınıyor yapılıyor ne gerek var hesap tutmaya )) zaten maaşımdan daha fazlasını harcıyordum işme gelmezdi hesap tutmak ) borçlu çıkardım...

hadi tıkladım bakıyorum ))

Maaş kartını kayboldu diyerek bankaya git yenisini cikart

bence fazla kazanan kişi fazla kazandığı kadar kendi adına birikim yapabilir.

ben de eşimden fazla kazanıyorum gerçi :) ama kendi adıma birikimim yok. söyledikleri ile yaptıkları çelişen bir kişi oldum çıktım ben de iyicene.
ama işte sorun olmuyor bizde, sorun olursa bu dediğimi yaparım yani.

Esim cok kazanir o konut kredisi ,dogalgaz ve 2 kredi daha var onlari oder
Bende bi kredi var elektrk fat ve mutfak masraflarina bakarim
Benim param yetmezse arada takviye yapar esim ilk gunden bole basladk bi daha hic acilmadi para konusu

M
Madem maasiniz fazla faturalarida siz odeyin o sadece kirayi odesiin

Evlilikte olsa senin paran benim param olmali bence kadin daha cok kazaniyorsa.
Adam yarin bi gun aldatacak mi evi mi terkedecek hersey olabilir. Niye kadinin parasini harcasin?
Kadin kazandiginin fazlasini kendi icin birikim yapmali bence. Sirf esine yedirmek icin daha cok calismiyor neticede.
Ben olsam ev hesaplarini esime birakmazdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…