evlilikte para-kazanç sorunları

ben evlenirsem eğer borclar olacak haliyle ortak hesabımız olur ordan oderiz,
borclar bitince kimin maaşı daha azsa her iki tarafta o maasa denk para cıkarır ortaya ondan giderler karşılanır sora her iki tarafta kendine ayrı ayrı birikim yapar diye dusunuyorum.Bence en mantklısı sonucta günümüz evliliklere güvenilmiyor aniden bosanılınca vs..

Yazdıktan sonra şöyle birşey geldi aklıma. Benim bir arkadaşım da sizin gibi. Eşinden oldukça fazla kazanıyor. Eşiyle anlaşmışlar. İkisinin ortak bir hesabı var. Eşi maaşının tamamını arkadaşım da eşinin koyduğu miktarın aynısını o hesaba koyuyor. Ev kirası, marketi, faturası ne varsa herşey o ortak paradan karşılanıyor ve hatta o para üzerinden ev almak için birikim yapılıyor. Arkadaşımın kalan parasına eşi karışmıyor, kesinlikle o para yokmuş gibi davranıyorlar. O da o parayla hem kendi adına birikim yapıyor hem de ailesine destek oluyor. Bunu da deneyebilirsiniz.
Her halukarda kadinin ayri bi birikimi var bu erkek tarafindan alenen biliniyorsa cok da hoş karsilammaz die düşünüyorum

evlilikte benim param senin param dememeli.. eşinizle ortak yapın.. her alınacagi beraber yapın böle çok iyi oluyor. biz öle yapıyoruz.. benim param diye bişey yok evliliğin yürüyebilmesi için ortak yapmalisin.. her alinacagi herşeyi beraber karar vermelisin...
Yani ortak hesabiniz var oylemi

Genelde oneriler ayni yonde.
Hesaplari birlestrmeyi ortak hesap acmayi paralari birimizde toplamayı dusundum hepsini tabiki am@ hicbrside olmadi niye ortak hesap acmayi luzumsz gorduk basta birimizde toplansada olur diye esimin maasi dedimya benm harcamam hariç yetiyo benm hesaptakide birikim oldugunu soyluyorum. Tamm diyoruz ama en ufak biseyde bende yok para sen zenginsin tabi felan sakayla karisk imalar bilemedim galiba ortak hesap acmaliyiz

Bence hesabı ayrı ayrı değil de ortak bir birikimle bir yerde toplayın aylık harcamalarınızı öncelikli olarak ayırın ve neye ne kadar verileceğinin hesabını yapın, temel ihtiyaçlar en önemlileridir bunları netleştirin ve geriye illa ki biraz daha para kalacaktır onu da bence kendinize harçlıklarınızı alıp az da kalsa vadeli ortak bir hesaba atın birbirinizin izni olmadan çekemez y ada başka bir işlem yapamazsınız bu da sizi para biriktirmeye ve bir amaca bağlamaya zorlar bu geçerli bir yöntem naçizane tavsiyemdir ve en en önemlisi asla para olayını senin benim diye ayırmayın ya da rencide etmeyin - olmayın en başta güven önemlidir ve saygı elbette bu yüzden kazanç ikinizin az ya da çok fark etmez evinize giren birey sonuçta ve uzun vadede bir yatırıma girişin meblağ hiç önemli değil motive eder ve kafanızı daha önemli şeylere yönlendirmenizi sağlar.
Tesekkurler

ortak olmalı iyi güzel ama benim gibi de saf davranıp yıllarca uyutulmamalı ... ben de evlendiğimiz ilk günden maaş kartını eline verdim evlilikte sen ben olmaz diye 15 yıldır bu böyle. ev aldık ödedik evin borcu bitene kadar kendimi maddi olarak çok sıktım eşim hayatına devam etti içki, kumar, arkadaş... ev borcu biteli 1,5 yıl oldu borç bitmedi toparlıcam diye kredi kartından para çekmeler... onun yüzünden iki kere yüz felci geçirdim. tüm bu olaylar ve daha başka durumlar yüzünden aramız açıldı. şimdi bir evin içinde iki yabancıyız 2 de çocuk var çıkmazdayım. maaş kartımıda vermiyor. anlıyacagınız ayrı gayrı olmasın derken daha beter oldum. keşke maaş kartımı baştan vermeyip harcamalardaki insiyatifi tamamen ona bırakmasaydım. bu arada çocukları da tek basıma buyuttum. büyürlerken hep arkadaşlarıyla birlikte gezdi . yıllardır da yalnızım. yalnızlık cabası....bu arada benim ona saygım kalmadı . karı koca ilişkimizde kalmadı . çocuklar için yürüyen bir evlilik.......
bankaya gidin o kartı iptal ettirip yeni bir kart çıkarttırın. sonrada boşanma davasını açın. madem evin büyük ödeme kısmı size aitti evinde kilidini değiştirin. kumar oynadığı arkadaşları bakıversin bir zahmet. kadınlar tek başına yuva kuruyor resmen böyle olunca sorumsuz bir adama niye ihtiyaç duyulurki

Oyle de yaptik ancak bu sefer evin tum sorumluklari benm omzuma bindi

e nolucak ki faturalar zaten internet bankacılığından ödenir
market alışverişine de beraber gidersiniz
ben yıllardır böyle yapıyorum, çok da büyük bi sorumluluk yok sanki.

bi defterimiz var
o ayki geliri bi yana giderleri kalem kalem bi yana yazıyoruz
kalan para da benim hesapta duruyor şu an. oradan kullanıyoruz beraber.
bütün gün o işte ben işteyim zaten napcaz parayı
alınacakları alışverişe berabr çıkıp alıyoruz

Hesapları birleştirme olayını biz uygulamadık
İkimizinde kendine ait birikimleri oluyor
Masrafları toplayıp, ne kadar tutuyorsa ortak ödüyoruz
Sonra herkesin kalan parası kendi hesabında, ne istersek yaparız

Onun maaşı çok olsa fazlasını o ayrı hesapta biriktirsin demez kimse ya da ailesine yardım yapsın

Parayı ortaya koyup yine ortadan harcarsanız az kazandı çok kazandı tartışması da olmaz

Konu sahibi yukarıda yazdıklarım genele yönelikti ama size çok şaşırdım ek iş yapabilir yapmıyor diyorsunuz anlatımınızdan geçim sıkıntısı çekmediğiniz sonucuna ulaştım adam neden ek iş yapsın çalışıyor kazanıyor evde boş oturmuyor ki

Maaşlar tam tersi olsa kocan çok kazanıyor sen ek iş yap dese birisi ne düşünürsünüz evlilik eşitlik vs diyoruz da mutlak eşitlik değil maaşlar aynı olsun harcamalar aynı olsun hatta sofrada yenen ekmek bile aynı olsun şeklinde olmaz ki

valla benim maaşım hep daha önce yatar. eşimden de az kazanıyorum. benim parayı yer sonra onunkine geçeçriz. hiç kimse sorun etmez herkes herkesin cebini bilir çünkü. sen eşini parasız bırakıyosan sıkıntı. mesela ay ortası para biter benim avansım yatar hemen onu kardeş payı yaparız.

Bütçe için bizde nişanlımla şu andan itibaren çalışan ve gelir sahibi olan insanlar olarak ; Tüm masraflarımızı ortaya koyup ikiye bölüyoruz.Evimizi tuttuk onun kirası vesairesi tümünün toplamını.. Sen bunu öde ben bunu ödeyeyim gibi değilde.. En Azından harcamalrını size aktarmak durumunda.. Yani birbirinizden bağımsız bütçeleriniz olabilir.Belki gerçekten parası kalmıyordur. İkinizde anlaşıp deneyin iki ay bütçeyi o takip etsin iki ay siz.. Hanginizin hesabı daha karlı çıkarsa öyle devam edersiniz..

Açıkçası evli değilim ama kendimce fikrimi söylemek istedim.
Mesela diyelim ki eşiniz 2500 tl alıyor
Siz de 4000 tl alıyorsunuz.
Bir tane ortak hesap açın. Her ay 1500 tl eşiniz 1500 tl de siz yatırın o hesaba. 3000 tl ediyor zaten.
Elektrik, su , telefonlar doğalgaz vb. tüm faturaları o hesaptan otomatik ödeme talimatına verin. Ev için yapacağınız tüm harcamaları da oradan yapın. - Kiranız falan ne kadar bilmiyorum ama 2 kişi iseniz eğer hesapta para birikirse de orada birikir tatilinizi falan da o hesaptan ayarlarsınız. Eşinizin cebine bin tl kalır size de 2.500. Hem herşeyi iki tarafta ortaklaşa ödemiş olur hem senin paran benim paran olayı olmaz hem de isteyen isteğiparayı kendi hesabındakine göre harcar estra olarak.
Tabi yine de siz bilirsiniz.

Nen anladim sorunu yorumlariniza teşekkürler. Onu parasz birakmoyorum ama sıkiyorum maddi anlamda o da o yüzden dillendiriyoor saniyorum farkli alternatifler denicem onumuzdeki aylarda baqalim biran once oturtabilirz umarim bu sorunu

henüz 1 yıllık evliyim. eşimin 2 katı kazancım var ve ben evlenmeden önce bunu sorun yapacağımı hiç düşünmüyordum.
hesaplarımızı ayrı tutalım die düşünüp onun kazancını kira-fatura benmkinden de mutfak alışverişi olarak başta devam ediyorduk ki bu onda komplekse sebep oluyor bende para yok diyip en ufak bi beklentinin ardına bu şekilde saklanabiliyor. yani evli bi çiftiz senin paran benim param desem de bu durumu içten hazmedemiyor ama fazla kazanmak için de en ufak bi çabası yok istese ek iş yapabilir rahatından ödün yok. para biriktirme kabiliyeti yok o yüzden ben hesapların onda toplanmasına yanaşmıyorum ama bu şekilde ayrı kalmasıda iki ayrı hayat yaşıyormuşuz gibi bi düşünceye sebep oluyor ona bi şans verip tüm hesapları maddi işleri evin erkeği sensin sen takip et demeliyim yoksa bu şekilde mi kalmalı????
henüz 1 yıllık evliyim. eşimin 2 katı kazancım var ve ben evlenmeden önce bunu sorun yapacağımı hiç düşünmüyordum.
hesaplarımızı ayrı tutalım die düşünüp onun kazancını kira-fatura benmkinden de mutfak alışverişi olarak başta devam ediyorduk ki bu onda komplekse sebep oluyor bende para yok diyip en ufak bi beklentinin ardına bu şekilde saklanabiliyor. yani evli bi çiftiz senin paran benim param desem de bu durumu içten hazmedemiyor ama fazla kazanmak için de en ufak bi çabası yok istese ek iş yapabilir rahatından ödün yok. para biriktirme kabiliyeti yok o yüzden ben hesapların onda toplanmasına yanaşmıyorum ama bu şekilde ayrı kalmasıda iki ayrı hayat yaşıyormuşuz gibi bi düşünceye sebep oluyor ona bi şans verip tüm hesapları maddi işleri evin erkeği sensin sen takip et demeliyim yoksa bu şekilde mi kalmalı????

Bence esinin senden az kazaniyo olmasini ilk basta sen artik kendine sorun etmeye baslamissin su cumlen onemli istese ek is yapabilir aslinda bunu sen istiyosun faturalar ve kiralar odenince evin mutfak masrafi cok kucuk bi mevla senin elinde kalan fazla onda az bi para kaliyor oda senin karsinda eziliyor faturalari ve kirayi sen ode bence markette senin cikarip odeme yapman bile erkegi ezer can yucelin bi yazisi var karisinin kendinden kac kat fazla maas alip uc universite bitirdigini ama bunlari asla problem dahi etmedikleriyle alakali oku derim para yasam icin onemli tabiki tutumlu olmak gerek ama esler arasinda bi cozum mutlaka bulunur :KK66:

X