evlilikte para-kazanç sorunları

henüz 1 yıllık evliyim. eşimin 2 katı kazancım var ve ben evlenmeden önce bunu sorun yapacağımı hiç düşünmüyordum.
hesaplarımızı ayrı tutalım die düşünüp onun kazancını kira-fatura benmkinden de mutfak alışverişi olarak başta devam ediyorduk ki bu onda komplekse sebep oluyor bende para yok diyip en ufak bi beklentinin ardına bu şekilde saklanabiliyor. yani evli bi çiftiz senin paran benim param desem de bu durumu içten hazmedemiyor ama fazla kazanmak için de en ufak bi çabası yok istese ek iş yapabilir rahatından ödün yok. para biriktirme kabiliyeti yok o yüzden ben hesapların onda toplanmasına yanaşmıyorum ama bu şekilde ayrı kalmasıda iki ayrı hayat yaşıyormuşuz gibi bi düşünceye sebep oluyor ona bi şans verip tüm hesapları maddi işleri evin erkeği sensin sen takip et demeliyim yoksa bu şekilde mi kalmalı????

butun hesaplari sen kendinde toplasan ?
yuvayi disi kus yapar diyerek.

Bence esinin senden az kazaniyo olmasini ilk basta sen artik kendine sorun etmeye baslamissin su cumlen onemli istese ek is yapabilir aslinda bunu sen istiyosun faturalar ve kiralar odenince evin mutfak masrafi cok kucuk bi mevla senin elinde kalan fazla onda az bi para kaliyor oda senin karsinda eziliyor faturalari ve kirayi sen ode bence markette senin cikarip odeme yapman bile erkegi ezer can yucelin bi yazisi var karisinin kendinden kac kat fazla maas alip uc universite bitirdigini ama bunlari asla problem dahi etmedikleriyle alakali oku derim para yasam icin onemli tabiki tutumlu olmak gerek ama esler arasinda bi cozum mutlaka bulunur :KK66:
Evet asmam gerek bazi seyleri farkındayım

Bizde de senin benim param yoktur. Eve giren toplam para vardır. İkimizde karşıyız ayrı hesaba. Ama şöyle bir durum daha var şimdiye kadar hep yüklü miktarda borç ödedik( düğün ev araba ) elimize hiç para kalmamıştı. Bakalım bundan sonra ne olacak ama para meseleleri yüzünden huzurumuz dabozulsunda istemem :KK43:. Boşuna dememişler varlığı dert yokluğu yara.

Bu konuda ben çok memnunum. Evlendiğimiz ilk ay hesap defteri tutuyoruz. Önce giderleri yazıyoruz çoğu sabit zaten. Cep tel faturalarımıza kadar yazıyoruz. Eşim için 200 tl benzin. 250 tl bi süre idare ettirecek market alışverişi hepsini topluyoruz sallıyorum 3000 tl. Bizim maaş toplamımız 5000 tl. Okey diyoruz. Geriye kalıyor 2000. 1000 sana 1000 bana ne yaparsan yap. Ister biriktir ister 300 tl lik ayakkabı giy. eşimde bende tutumluyuz. Ikimizde biriktiririz.

Evlilikte senin paran benim param diye birşey olmaz. Siz başta ben fazla alıyorum sorun olur mu diye kendinizi sıkntıya sokmuşsunuz bu da eşinize yansımış . Yani sevgiliyken bile ortak bütçe yapılıyosa evlilik için şart bu. İkinizin maaşını alın toplayın atıyorum 3000 tl mi. Şu kadarı senin bu kadarı benim diye birşey atmayın ortaya. 3000 tlden giderlerinizi çıkarıp geriye ne kalıyorsa harçlık yapın .

Sizinki evlilikmi sen ben diye bir şey varmı yaa ayrı gayrı....ilginç
O zaman söyle söyleyeyim senin paran benim Param, benim Param yine benim Param.......
Sizinki böyle olmalı....

valla ben çalışırken kartımı eşime verirdim kafam rahattı ...her istediğim alınıyor yapılıyor ne gerek var hesap tutmaya :KK66:)) zaten maaşımdan daha fazlasını harcıyordum işme gelmezdi hesap tutmak :KK66:) borçlu çıkardım...

Kızlar Merhaba ben hem turizm sektöründe çalışıyorum hemde çeyizlerimi tamamlamak için avon üyesi yapıp avon ürünlerini satıyorum sizden destek bekliyorum yeni web sitesi açtım burdan online form doldurma kısmı var ve sipariş verme kısmı hazırladım sizlerden ricam google a çok fazla reklam veremiyorum üstlerde çıkması için ne kadar fazla tık alırsa o kadar üst sıraya çıkıcak sitem . Ordanda temsilci kaydı ve satış alabilirsem işallah daha fazla kar alabileceğim . Web siteme 1 kezde olsa tıklayıp bir incelerseniz çoook çok sevinirim :)

http://www.avonkatalogu2016.com/
hadi tıkladım bakıyorum :KK66:))

ortak olmalı iyi güzel ama benim gibi de saf davranıp yıllarca uyutulmamalı ... ben de evlendiğimiz ilk günden maaş kartını eline verdim evlilikte sen ben olmaz diye 15 yıldır bu böyle. ev aldık ödedik evin borcu bitene kadar kendimi maddi olarak çok sıktım eşim hayatına devam etti içki, kumar, arkadaş... ev borcu biteli 1,5 yıl oldu borç bitmedi toparlıcam diye kredi kartından para çekmeler... onun yüzünden iki kere yüz felci geçirdim. tüm bu olaylar ve daha başka durumlar yüzünden aramız açıldı. şimdi bir evin içinde iki yabancıyız 2 de çocuk var çıkmazdayım. maaş kartımıda vermiyor. anlıyacagınız ayrı gayrı olmasın derken daha beter oldum. keşke maaş kartımı baştan vermeyip harcamalardaki insiyatifi tamamen ona bırakmasaydım. bu arada çocukları da tek basıma buyuttum. büyürlerken hep arkadaşlarıyla birlikte gezdi . yıllardır da yalnızım. yalnızlık cabası....bu arada benim ona saygım kalmadı . karı koca ilişkimizde kalmadı . çocuklar için yürüyen bir evlilik.......

Maaş kartını kayboldu diyerek bankaya git yenisini cikart

bence fazla kazanan kişi fazla kazandığı kadar kendi adına birikim yapabilir.

ben de eşimden fazla kazanıyorum gerçi :) ama kendi adıma birikimim yok. söyledikleri ile yaptıkları çelişen bir kişi oldum çıktım ben de iyicene.
ama işte sorun olmuyor bizde, sorun olursa bu dediğimi yaparım yani.

Esim cok kazanir o konut kredisi ,dogalgaz ve 2 kredi daha var onlari oder
Bende bi kredi var elektrk fat ve mutfak masraflarina bakarim
Benim param yetmezse arada takviye yapar esim ilk gunden bole basladk bi daha hic acilmadi para konusu

M
henüz 1 yıllık evliyim. eşimin 2 katı kazancım var ve ben evlenmeden önce bunu sorun yapacağımı hiç düşünmüyordum.
hesaplarımızı ayrı tutalım die düşünüp onun kazancını kira-fatura benmkinden de mutfak alışverişi olarak başta devam ediyorduk ki bu onda komplekse sebep oluyor bende para yok diyip en ufak bi beklentinin ardına bu şekilde saklanabiliyor. yani evli bi çiftiz senin paran benim param desem de bu durumu içten hazmedemiyor ama fazla kazanmak için de en ufak bi çabası yok istese ek iş yapabilir rahatından ödün yok. para biriktirme kabiliyeti yok o yüzden ben hesapların onda toplanmasına yanaşmıyorum ama bu şekilde ayrı kalmasıda iki ayrı hayat yaşıyormuşuz gibi bi düşünceye sebep oluyor ona bi şans verip tüm hesapları maddi işleri evin erkeği sensin sen takip et demeliyim yoksa bu şekilde mi kalmalı????
Madem maasiniz fazla faturalarida siz odeyin o sadece kirayi odesiin

Evlilikte olsa senin paran benim param olmali bence kadin daha cok kazaniyorsa.
Adam yarin bi gun aldatacak mi evi mi terkedecek hersey olabilir. Niye kadinin parasini harcasin?
Kadin kazandiginin fazlasini kendi icin birikim yapmali bence. Sirf esine yedirmek icin daha cok calismiyor neticede.
Ben olsam ev hesaplarini esime birakmazdim.

X