Evlilikte kütük değişikliği

:))) Artistlik yapmasalar sıkıntı yokda , bı havalar bı kasılmalar :)) onun üstüne zafer harika , sizide kutlarım :))

O sekilde yazmadim. Tamamen iyi niyetle yazdim. Sert konusmadim yani. Oyle anlasildiysa k.bakma

Seni memleketin diger uclarindaki kadinlari gormeye davet ediyorum o zaman milanacim. Eskiden de vardi bu ve hala var :) kadin asla tek basina bir birey degil buralarda. Kocasinin parcasi adeta.
Ay gormiyim mumkunse , kalpten giderim ben oralarda , cok uzuluyorum yaa

Bayanın evlenince eşinin kütüğüne geçtiğini bilmemenize çok sasirdim dumur oldum resmen,(kütük değiştirmek mümkün mü veya oluyormu kısmına birşey demiyorum asla )

Evlendikten birkac gun sonra evlilik cuzdanimizi inceliyorum, bir baktim benim kutuk bilgileri yerine esiminki yaziyor, esime dondum dedim ki "ya goruyormusun yanlis yazmislar, ne yapacagiz simdi", esim " ne yanlisi, sen artik bizim kutuge kayitlisin" dedi ve guldu. Ben sinir oldum, nasil olur ya ben simdi hic gormedigim bilmedigim ve belki de hicbir zaman gitmeyecegim bir yere nasil kayitli olurum diye soylendim durdum. Yani bir dunya meselesi degil evet ama boyle yapilmasinin mantikli bir aciklamasi yoksa ki ben hala bilmiyorum, bence cok gereksiz bir islem. Bazi arkadaslar yok evlenmeyin, esinizi seviyorsaniz sorun edilmemeli diye yazmislar,fikirlerine saygi duyuyorum ama bunun sevmekle sevmemekle alakasi yok. Iyi ki evlenmisim, esimi de cok seviyorum degil kutuk baska bircok fedekarlik da yaparim onun icin, ben esas kutuk olayina degil hakim olan bu zihniyete takiliyorum, ne yani evleniyoruz diye baskalasim mi gecirmemiz gerekiyor.

Dedemin dedesinin babasi vs geriye gidebildigimiz herkes Istanbul Sariyer li ama evlenince hopp Ordu lu oldum :) cok garipsemistim ama yapacak bir şey yok. Yeni kimlikte yazmıyor Allahtan.

Benim de hep ne kadar saçma ve aşağılayıcı bulduğum bir konuydu bu (soyadından sonra), demek ki benim gibi sinirlenenler de varmış, sevindim. Gerçi sinirlenmek bir işe yaramıyor ama herkes bu kadar normalleştirmese, aksini istese belki düzenleme yapılada bilir yani, niye olmasın Kadın hala erkekten sonra, hala erkeğin soyadını, kütüğünü almak zorunda, öldüğünde belki de hiç görmediği memlekete gömülmek zorunda(bazı insanlar köylerine gömülmek istiyor ya) Düşünün niye taaa atıyorum Ağrı'ya gömüleyim veya niye kütüğümde o yazsın ya? Nereliysem o yazsın. Boşanınca yine eskiye dön, hadi tekrar evlen tekrar değişsin, hiç bir zaman sen senin aslınla işlem yapama, hep kocanın gölgesinde ol...

Benimde çok sinir olduğum bir durum.kadin birey değil ya ya babasının ya kocasının mali....
Ha benim annem ve babam aynı şehirli .o yüzden sorun yoktu ama eşimin şehrinin benim nüfusta yazması canımı feci sıkıyor çünkü ailesi bu durumla seni ezmeye çalışan cahil bir ksfada

Ben göçmenim eşim karslı kimliğimde karsı görünce çookk ağlamıştımm böyle saçma bişey olamaz gerçekten keşke şimdi değiştirebilsek eşim dünden razı zaten babamın kütüğüne geri dönmek istiyorum yıllardır kimliğimin hastane dışı elime almam

Bilemiyorum açıkçası. Benim eşim yabancı ve evlendiğimiz sırada eşim Türk vatandaşı olmadığı için ben kendi kütüğümde kaldım. Hatta eşim ileride Türk vatandaşlığı alırsa kütük olarak benim kütüğüm yazacak. Ama sizin sorduğunuz soruda nasıl bir süreç olur bilemiyorum.

Evet ole cok sacma bencede:) belki ben esimin hemserisi olmak istemiyorum:)

Ben esimin soy adini almak istemedim. Almak zorundasin dediler , kendi soyadimi da sildirmedim. Iki ismim var, oldum mu. Brazilya dizilerindeki gibi bir suru isimli. Norvecte yasiyorum, buranin vatandsi cocuklar hem anneden hem babadan bir soy isim aliyor,iki soyisimliler. Kadinlar istemezse esinin soy ismini almiyor

Nikahtan sonra iki gun kendime gelemedim. Hala daha da kimlik zerre umrunda degil benm degilmis gibi cnku. Bende soyadini gectim ama o kutuk sacma sapan isler. Allahtan yeni kimliklerde yazmiyosa gormuyorum:) bilmedgn biyere gidiyo kaydin. Anlamadigm kadinlarin soyadi ve kutuklerinin degisebilir olmasi. Dusunsene 5 kez evlensem :)))) artik babamnkinide sahiplenmyrm. Soyadsiz ve kutuksuzum sosyal hayatta:)))) soyadi yine halledilebilir bisy ama kutuk maalesf mahkemeyle bile degismiyor. Ölümde falan kayıtlar belli sabit biyerde olsun diye. Babadan kocaya devrediliyorz işte:))
Bu arada feminist hiç değilm sadece babamın kendi memlektmn üzerinden düşmek beni gerçktn çok üzmüştü. O yüzden sinir olurum hep

Hepsi akraba aynı köylü olunca duymadık :)

Ben böyle saçmalık görmedim. Kırk yıl İzmirli ol sonra sadece evlendin diye kimliğinde antalyalı yazsın pessss
Hahahaha:) neyse ki antalya yazıyormuş.

Daha beterler var.:) bazen yolunu bile bilmedigin dağ başındaki bi köye gömülecegini bilmek çok fena. Yıllardır onlar bile orda yaşamıyor.

Yeni kimlikte kütük yazmıyor.. oyüzden hiç takılmadım ben

Merak etmeyin yeni kimliklerde nereli olduğunuz yazmıyor

Ben memleketin yazmasından çok memleketin değişmesine takıldım açıkcası. Atıyorum ben istanbulluyum, evlenince siirtte yazsa fark etmez bingölde yazsa fark etmez benim için. Bu durum ben muşlu olsam evlendiğim adam muğlalı da olsa değişmezdi. Ben doğu batı olayına takılmıyorum benim takıldığım nokta var olan bir memleketten kayıdının siliniyor olması. Ben kocamın hemşehrisi değilim ki, benim soyum belli sopum belli ne diye transfer oluyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…