Evlilikte Eğitim farkı?

kaç dil? Kaç ülke mi? Kulupteki insanlar gerçekten yurdumun insanı mı şaşıyorum.

Açık öğretim mezunu filan değilsen çok zorlanırsın. Kesinlikle AÖF okuyanlara değil Lafım ama sonuçta örgün gibi olmuyor. Üniversite Ortamı yaşamak ayrı bişey inanki açıktanda okusa olmaz yani. Zor durum

kaç dil? Kaç ülke mi? Kulupteki insanlar gerçekten yurdumun insanı mı şaşıyorum.
Evet, kendini geliştirmiş lafına hastayım çünkü. Eğitimin yerine geçecek ne yapmış da kendini geliştirmiş sorarım? Diplomanın yerine geçen hayat tecrübesini nerelerde kazanmış, kaç milletten insan kültür tanımış? Ana haber bülteni izleyerek insan gelişmiyor maalesef.

Benim eğitim durumum doktora eşim lise.
Sen şimdiden sorun olacağını düşünüyorsan olur zaten. Çünkü onu aile çevrenden aşağı görüyorsun. Yoksa çevrene girdiğinde neden sorun yaşasın? Sanki o değil de sen yaşayacaksın gibi. Senin yerinde olsam ayrılırım uzatmadan. Aynı paydada buluşamıyorsunuz gibi görünüyor.

Bir de yüksek lisans yapan birisin. Bu ülkenin eğitimli, nitelikli kısmındasın. Lütfen şu dahi anlamındaki de'yi doğru yazalım.

Hakkında hayırlısı.

Ben kimseyi küçümsediğimi ya da kendimi övdüğümü düşünmüyorum. Erkektir gurur yapar mı diye soruyorum. Ne diye saldırıya geçtiğinizi anlam veremedim. Şu yazınızı gören de sanıcak lise mezunlarını cahil diyip yerin dibine gömdük sanki...!!!

İleride o yaşarsa gurur yaparsa diye korkuyorum. Çünkü daha şimdiden o gün gittiğim ya da gideceğim etkinlikten eğitimden felan bahsederken sadece sessizce dinliyor belli ki rahatsız olduğu bişeyler var ama bana belli etmemeye çalışıyor gibi hissediyorum.

Analaşma konusunda kendini geliştirmiş olması önemli fakat bu kendini geliştirme işi diploma yerine geçmiyor malesef.
Bir şirkete başvuru yaptıgında ilk olarak ne mezunusun iş deneyimlerin nedir yabancı dil seviyen kaç? gibi sorularla karşılaşıyorsun.
İşi yok diyorsunuz bu büyük bir dezavantaj.
Ailenin kapısına geldiğinde işin ne dediklerinde ne cevap verecek acaba.

Peki çok çok ülke gezmek başımıza olay geldğnde canımız yandığında yani gerçek hayatta ne işimize yarayacak

Siz ve tayfanız aşağılayıcı şekilde konusmazsanız adamda gurur yapmaz durduk yere dimi?

Milletin ağzı torba değil demişsin çevrem laf eder adamın kulağına gider demişsin o çevreni değiştirirsen yada ağızlarına sakız diye laf vermezsen bu iş çözülür çokta büyük bir dert değil anlatabildim mi?

Bu yorumunuz da ayrı bir ilginç doğrusu her sözü üzerinize alınıp savunmaya geçiyorsunuz. Birkaç dil bilmek çok mu lüks bir özellik anlayamadım. klupteki insanlar yurt dışına çıkamaz mı? dil öğrenemez mi okuyamaz mı? Kusura bakmayın da bunlar çok uç örnekler değil. Sabancıda üst düzey yönetici olmak gerekmiyor bunları yapan biri olmak için.. Asıl siz bu forumda böyle insanlar ne gezer diyerek forumu ziyaret eden kişileri aşağılıyorsunuz sanki dikkatinizi çekerim...

Bence bu farkı kaldırabilen ve çok iyi anlaşan çiftler olabiliyor ama siz onlardan değilsiniz gibi geldi bana.

Sorun yaşayacağa benziyorsunuz. Adım da atmıyor ciddi manada sanırım sevgiliniz Eğitim durumu denk biriyle daha mutlu olursunuz bence.

Açık açık konuş o da eteğindeki taşları döksün. Belki gerçekten rahatsız ama söyleyemiyor. Belki şehir değiştirmek istemiyor. Zaten pek adım da atmamış okul ve iş için de.

Evet egitim onemli. Kaldi ki egitimli sandigimiz erkekler bile kadinin kariyer sahibi olup kendi önüne geçmesine dayanamıyor.

Açık açık konuş o da eteğindeki taşları döksün. Belki gerçekten rahatsız ama söyleyemiyor. Belki şehir değiştirmek istemiyor. Zaten pek adım da atmamış okul ve iş için de.
Her sorduğumda öyle bişey yok, sana öyle gelnmiş vs. geçiştirmeler ...

Peki çok çok ülke gezmek başımıza olay geldğnde canımız yandığında yani gerçek hayatta ne işimize yarayacak
Canımız yandığında kullandığımız bilgiler okumuş okumamış fark etmeksizin herkesin bilmesi gereken çok temel hayatta kalma bilgileridir zaten. Ama evden dışarı daha çok çıkarsanız daha fazla tecrübe kazanırsınız elbette, çocukların düşe düşe öğrenmesi gibi. Ama söylemek istediğim bu değildi. okumamış ama kendini geliştirmiş denilen birisi için bu temel bilgilerden daha fazlası olduğunu düşünmez misiniz? Ne yapmış da kendini geliştirmiş onu soruyorum. Hayatta kalacak kadar bilgiye çocuklar da sahip. Vizyon sahibi olmak, değişik açılardan bakmak, hesap yapmak, plan yapmak, ileriyi görmek ya çok fazla tecrübeyle ya da çok okumakla öğrenilir. Sınava girmek, onca kişi içinde başarılı olmak azim ve çalışkanlık ister. Okul ortamı sosyalleştirir, karşı cinsle nasıl konuşacağını bile okulda öğrenirsin neredeyse. Sorumluluk sahibi yapar. Her şehirden insan tanırsınız. Sorunlarla baş etmeyi öğrenirsiniz. Okul yoksa dışarda muadilini yapmış olmalısınız. Gittiğim ülkelerde gördüğüm farklı kültürler ,yaşam tarzları bir sürü şey kattı bana. Bilmediğim bir ülkede zor durumda kaldığımda ürettiğim çözümler önemli bir hayat tecrübesi bence. Çok gezen mi bilir çok okuyan mı diye söz bile var. Kimseyi küçük görmem ama eğitimi değersizleştiren ifadelere kızıyorum.
Kaldı ki benim mühendislik bilgilerimi yemek yaparken bile kullanmışlığım vardır. Fazla bilgi göz çıkarmaz.
Konu sahibi eğitim farkını dert etmiş ki konu açmış. Eğitim durumu yüksek lisans olan biri eğitime inanıyor ve daha fazlasını istiyor demektir. Bütün bunları önemsemeyen birisi için eğitim durumunun da bir anlamı yok zaten.

Benim görüştüğüm insanın eğitim seviyesi benimle aynı değil. Fakat hayata bakışımız aynı diyebilirim. İkimizde çok çalışıyoruz. İkimizde gezmeyi çok seviyoruz. Ülkemizde olur, başka ülkede.
Bunun dışında iş yerinde üst düzeyde çalışıyor. Benden çok maaş alıyor (erkekler buna takılır dedikleri için ekliyorum) + farklı işler yapıyor.
Ego anlamında desteklendiği için sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Çünkü o işini iyi yaptığını biliyor.
Ama farklı olsa takılırdım bu konuya.

En basitinden iş hayatını anlamayacak belki. Eşim üniversite mezunu ama beni anlamıyor. Egon var diyor. Halbuki ezik olursam aç kalırım, kimse bana gelmez. Esnaflık sanıyor işimi zaman zaman, böyle düşünüp böyle saçma çözümler üretiyor. Ona hak vermeyince kendini bilen, beni iş bilmeyen ilan ediyor :)). Bakkal işletiyorum gibi düşünüyor. Nasıl desem kariyer olarak denk olursa daha iyi. O zaman eşit şartlarda derdini daha iyi anlayabilir bence. Bu konuda sıkıntı yaşıyorum ben.

Bence senin kafanda başka soru işaretleri var gibi mesela sorumluluk alabilir mi alamaz mi diye düşünüyorsan temkinli yaklas derim ki önemli bir konudur

Not:eğitim farki problem olabilir zamanla ki bazı erkekler aynı statüde oldukları halde kendilerinden fazla kazanan eşlerine karşı kompleks yapabiliyorlar

Ilkokul-universte olsa buyuk sorun ama Lise-universite fark yok bnce. Guzel bi isi varsa sorun etme.
Sorumsuz issiz briyse iliskini gozden gecir. Helede nisan olmadan gelmem ne demek arastirmasi merak etmesi lazm.. Okul olayini gec bu sorumsuzlugna odaklan bnce..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…