• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte Eğitim farkı?

Merhabalar, düşün düşün içinden çıkamıyorum bir türlü. İnsan sevince çok objektifte değerlendiremiyor sanırım. 2 yıla yakın süredir uzak mesafe ilişkisi yürütüyoruz sık sık beni görmek için yaşadığım şehre gelir. Evlilik olması halinde buradan iş bulup yerleşecekti. Başından o şekilde konuşmuştuk. İş olayı bu şekilde konuşulmuştu. Bir de okul durumumuz var. Ailem çevrem arkadaşlarım herkes okumuş. Ben yüksek lisansa başladım. Erkek arkadaşım ise lise mezunu. Benim açımdan bu önemli olmasa da ileride benim çevreme girdiğinde sorun yaşayacaktır diye düşünüyorum. Bu sebeple açık öğretim dahi olsa okuması gerektiğini söyledim. Sınavı geçememekle ilgili tereddütleri olduğundan bahsetmişti. (ki önceki sene sınavları kaçırdı) ve pek okumaya niyeti yok gibi görünüyor. Ayrıca buraya yerleşme kısmı için de nişan olmadan gelmem diyor. İleride nasıl yaparız diye iş ve kira da araştırmıyor. Üzerine gitmemeye çalışıyorum ama nasıl davranmam gerektiğini bilemedim. Ailemde haklı olarak buradaki işi ve düzeni belli olmadan nişana sıcak bakmazlar. Dengeyi kuramadım bir türlü..

Nerede tanıştınız? Bence eğitim önemli. Ben eğitimde ve meslekte denklige önem veriyorum ama kısmet tabi. Kesinlikle olmaz diye bir şey yok.

Biz evlenirken eşim üniversite okuyordu , ben de lise mezunuydum. .öyle sıradan bir üniversite ve bölüm de değil ..hiç sıkıntı yaşatmadı bana ..çevreden de kötü hissedeceğim şeyler duymadım ..pasif ve kendini geliştirmemis biri değildim zaten ..şimdi de ben okuyorum ..olmaz diye birşey yok ..altmış yaşında amcalar teyzeler okuyo
..onlar yapabiliyorsa sevgilin de yapar .sanırım biraz tembellik ve sorumsuzluk da var ..

Ben bu aptalligi yaptim ve kultur egitim farki adina ne dersen de suan catir catir pismanligini yasiyorum asagilik psikolojisi icinde esim ben calismadigim halde hemde ailemi dinlemedim seviyorum dedim ne onemi var dedim dedim dedim durdum yapma gülüm etme canım davul bile dengi dengineymis annem babam atalar hakliymis icim yana yana ogrendim .. o yuzden ben yandim sen yanma

İliskiniz icin siz ne yapiyorsunuz? Cocuk surekli yaniniza geliyor. İsi oradan bulacak. Orada yasayacak. Sizin icin okul okuyacak. Peki siz? Tam tersini bir erkek kadina yapmak isteseydi "seni boyle tanidi. Kosullu sevgi mi olur? " der ve ayrilmasini soylerdim. Erkek arkadasinizada soylemek isterdim ama yazan sizsiniz. Bence artik onun adina karar alip yapmasi icin baski kurmaktan vazgecin.

Benim üniversite mezunuyum. Eşim üniversite terk, 2 yabancı dil biliyor ve benden iyi işte çalışıyor. Bizde sorun çıkmadı bugüne kadar...

Davul bile dengi dengine demisler arkadasim. Cocugun kendi isi olur, kendini gelistirmistir, bilincli ve kulturludur amenna. Ama bunlarin hic birini saglamayan bir lise mezunu ise ve okumaya da yanasmiyorsa uzak dur. İlerde evlilikte seni cok kısıtlayabilir.

Merhabalar, düşün düşün içinden çıkamıyorum bir türlü. İnsan sevince çok objektifte değerlendiremiyor sanırım. 2 yıla yakın süredir uzak mesafe ilişkisi yürütüyoruz sık sık beni görmek için yaşadığım şehre gelir. Evlilik olması halinde buradan iş bulup yerleşecekti. Başından o şekilde konuşmuştuk. İş olayı bu şekilde konuşulmuştu. Bir de okul durumumuz var. Ailem çevrem arkadaşlarım herkes okumuş. Ben yüksek lisansa başladım. Erkek arkadaşım ise lise mezunu. Benim açımdan bu önemli olmasa da ileride benim çevreme girdiğinde sorun yaşayacaktır diye düşünüyorum. Bu sebeple açık öğretim dahi olsa okuması gerektiğini söyledim. Sınavı geçememekle ilgili tereddütleri olduğundan bahsetmişti. (ki önceki sene sınavları kaçırdı) ve pek okumaya niyeti yok gibi görünüyor. Ayrıca buraya yerleşme kısmı için de nişan olmadan gelmem diyor. İleride nasıl yaparız diye iş ve kira da araştırmıyor. Üzerine gitmemeye çalışıyorum ama nasıl davranmam gerektiğini bilemedim. Ailemde haklı olarak buradaki işi ve düzeni belli olmadan nişana sıcak bakmazlar. Dengeyi kuramadım bir türlü..

Bu size bagli aslinda... Mesela benim icin egitim uyumu onemliydi eğitim seviyesi uymayanlari tanımaya dahi calismadim fakat cevremde bircok mutlu evlilik de var egitim seviyesi farklı olmasina ragmen. Siz sorun etmeyeceginize eminseniz cevrenizd kulak tikamayi zamanla ogrenirseniz sikinti olmaz.

Asil probleminiz ben de eş namzetinizi pek istekli bulmadim bence o evliligi sizin kadad umursamiyor. Ve sizi de... 100 kisi bir seyi israrla diyorsa bir bildigi vardir buna kulak tikamayin derim. Evlenmek istiyirsa birakin o ugrassin ugrasmiyorsa da yol yakinken siz onu birakin.

Siz ve tayfanız aşağılayıcı şekilde konusmazsanız adamda gurur yapmaz durduk yere dimi?

Milletin ağzı torba değil demişsin çevrem laf eder adamın kulağına gider demişsin o çevreni değiştirirsen yada ağızlarına sakız diye laf vermezsen bu iş çözülür çokta büyük bir dert değil anlatabildim mi?

Amma kompleks yapmışsınız yahu..adamdan çok kompleks yapmışsınız. Konu sahiibesi adama istediği gibi davranır size ne?!? Eğitimsiz kesimin avukatı siz misiniz??

Verdiğin tek bilgi eğitim seviyesi farkı. Çocuğun işi gücü iyi mi? Hayata bakış açısı nasıl? Kendini ezik görüyor mu hiç? Ve senin bölümün, iş imkanlarin, mesleğinin toplumdaki değeri nedir?
Mesela olur ki adam çok sosyaldir aylak aylak gezmez mutlaka çalışır okumuş okumamış herkesle sohbet edebilir, bu durumda sorun etme bence. Ama tam tersiyse çalışmaya bile isteği yoksa, girişimci veya ilerleyici degilse yol yakınken dön. Bu söylediklerim üniversite mezunu için de geçerli çünkü artık üniversitenin bı espirisi kalmadı. Saçma sapan bölümler ise girme yüzdesi sıfır meslekler var. Sırf okumak için okumak da saçma.

Tam benlik konu biri örgün biri açık 2 üniv.bitirdim eşim de lise mezunu.
Açıköğretim okumaya çalıştı ama tembellikten giremedi sınavlara ailesi çok üzerine düşmüş ama ders çalışmayı sevmediği için okumamış.
Ama mesela çok yetenekli biridir bence zamanın da yanlış yonlendirilmis müzisyen yönü var kulağı çok iyi eline her aldığı enstrümanı bi şekilde çalar .
Amatör olarak yaptığı bi sürü beste var vs.
Keşke zamanında konservatuara yonlendirselermis.
Neyse konuyu uzattım eğer sevgi anlayış varsa bu iş olur.
Karşıdaki adamın özelliklerine bağlı olay birazda.
Ben çok beğeniyorum esimi mesela çok yakışıklı bana göre ne bileyim çok iyi dans eder sorumluluk sahibi vs.aman diyorum nolmus Üni.okumamissa.
Bazen de keşke okusaymis tembel olsamaymis diyorum.
Kısaca sevgilinizi bi tartin sizi mutlu edebilir mi gerçekten hangi yönleri üstün mesela ?
Bir de ne iş yapıyor şu anda mesleği ne o çok önemli önemli değil diyen yalan söyler.

Arkana bakmadan kaç.Gelmez bence.2.si eşinin eğitim durumunu bırak kayınvalide ve kayınpederin de eğitimlisi şart belki

Bilim doktoruyum eşim meslek lisesi mezunu. Hiç sorun olmadı. Kişinin karakteri ve kendini geliştirmesine bağlı. Bu devirde her üniversite mezununda zeki ve entelektüel olduğu söylenemez. Barajı geçen parasını basıp okuyor. Yüksek lisans ta dahil buna. Devlet üniversitelerinde okuyup alanı dışında bir kitap açmamış dar goruslu dünya kadar insan var. Bence eğer güveniyorsanız sorun değil. Ama bu adamla çok gorusemiyorsunuz. Bence bu tanımak adına daha ciddi bir sorun

Biz evlenirken eşim üniversite okuyordu , ben de lise mezunuydum. .öyle sıradan bir üniversite ve bölüm de değil ..hiç sıkıntı yaşatmadı bana ..çevreden de kötü hissedeceğim şeyler duymadım ..pasif ve kendini geliştirmemis biri değildim zaten ..şimdi de ben okuyorum ..olmaz diye birşey yok ..altmış yaşında amcalar teyzeler okuyo
..onlar yapabiliyorsa sevgilin de yapar .sanırım biraz tembellik ve sorumsuzluk da var ..
ya yapamazsam ya sınavı geçemezsem de öteye yol alamadık halbuki elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum

İliskiniz icin siz ne yapiyorsunuz? Cocuk surekli yaniniza geliyor. İsi oradan bulacak. Orada yasayacak. Sizin icin okul okuyacak. Peki siz? Tam tersini bir erkek kadina yapmak isteseydi "seni boyle tanidi. Kosullu sevgi mi olur? " der ve ayrilmasini soylerdim. Erkek arkadasinizada soylemek isterdim ama yazan sizsiniz. Bence artik onun adina karar alip yapmasi icin baski kurmaktan vazgecin.
onun araştırmadığı işi onun adına ben araştırıyorum

Sevgilim muhendislik okumus mezun olmadan birakmis baska alanda calisiyor kendi isi var.
Lise mezunu yani ama hayatimda gördüğüm en bilgili insan. 3 dil bilir devamli okur kendi deyimiyle "her b.ktan anlar"
Her ortama girmis cikmis ayni anda virden fazla is yapan maddi durumu oldukca iyi caliskan bir insan.
Dededen zengin, abileri calismiyor gerek duymadiklari icin ama kendi ayni anda 3 is yapiyor devamli kendini geliştiriyor ben 2. üniversitemi okuyorum diye ondan ustun muyum asla.
Kendini gelistirmesi onemli bir insanin kulturlu mu bilgi birikimi nasil bunlar onemli. Bir ortama girdigimde gurur duyacağım birini ariyorum derdim hep buldum şükür. E lise mezunu diye utanacak miyim bu adamdan :) ders calismayi sevemedim hic diyor naoatim yani fiplomasi beni baglamiyor ki ise almayacagim sonunda. Her konuda konusabildigim tartışabildigim bilgilerinden yararlandigim cok zeki birisi gerisinde gozum yok.

Kim ne derse desin kadin statü olarak daha yuksekteyse sorun oluyor daha sonra malesef..

Back