• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte Eğitim farkı?

Hiç önemli değil kültür farkı kültür cehaleti alır güzel kardeşim gerisi baki kalır
Önemli olan dürüstlüğü
Bak bir arkadaşta konu açmış adam okumuşta sadık değil ,dürüst değil
:sinirli: :temizlik:

Merhabalar, düşün düşün içinden çıkamıyorum bir türlü. İnsan sevince çok objektifte değerlendiremiyor sanırım. 2 yıla yakın süredir uzak mesafe ilişkisi yürütüyoruz sık sık beni görmek için yaşadığım şehre gelir. Evlilik olması halinde buradan iş bulup yerleşecekti. Başından o şekilde konuşmuştuk. İş olayı bu şekilde konuşulmuştu. Bir de okul durumumuz var. Ailem çevrem arkadaşlarım herkes okumuş. Ben yüksek lisansa başladım. Erkek arkadaşım ise lise mezunu. Benim açımdan bu önemli olmasa da ileride benim çevreme girdiğinde sorun yaşayacaktır diye düşünüyorum. Bu sebeple açık öğretim dahi olsa okuması gerektiğini söyledim. Sınavı geçememekle ilgili tereddütleri olduğundan bahsetmişti. (ki önceki sene sınavları kaçırdı) ve pek okumaya niyeti yok gibi görünüyor. Ayrıca buraya yerleşme kısmı için de nişan olmadan gelmem diyor. İleride nasıl yaparız diye iş ve kira da araştırmıyor. Üzerine gitmemeye çalışıyorum ama nasıl davranmam gerektiğini bilemedim. Ailemde haklı olarak buradaki işi ve düzeni belli olmadan nişana sıcak bakmazlar. Dengeyi kuramadım bir türlü..
Bence çok önemli tatlım eğitim demek her tür konuda orta noktayı bulabilmek demek. İnsanın bakış açısı değişiyor bence kesinlikle çok önemli

Okumuş olmak değil mesele kendini geliştirebilmektir . Okumuş cahil tonla . İlkokul mezunu olup çok kültürlü insan var . Sizde yükseklisans yapıyorsunuz ama eğitim okumuş ,okumamış ayrımcılığı yapıyorsunuz ... bilmem anlatabildim mi?????

Şu nasıl olursa olsun yeterki diploman olsun durumunu hiç anlayamicam sanırım :işsiz: ben lise 1 terkim ama üni okumuşları görüyorum bazen yok artık diyorum :110:

Eğitimle ne alakası var anlaşıp anlaşamamanın? Okumak cehalet alır sadece, devamını söylemeyeyim. Sen lisanstasın diye boyun mu uzadı yada ondan fazla şey mi biliyosun ? Noluyo yani? Bunun ne gibi sorunu olabilir karakter konusundan bahsetmemişsin bile. Konu olsun diye açılmış bi konu çok saçma. Ayrıl kurtar çocuğu kendinden.

über saçmalamışsınız,kendiniz de lise mezunu olmanızdan dolayı bu kadar zorunuza gitti herhalde. eğitimle anlaşmanın çok alakası var aynı dili konuşursun çünkü.ve evet lisans mezunu adam tabiki lise mezunu adamdan daha bilgilidir sonuçta 4 koca yıl okula pikniğe gitmiyor? hey Allahım :olamaz: bu kadar kompleks yapmayın, konu eğitim değil karakterse sağı solu aşağılamadan önce kendiniz gösterin bunu.

Okumuş olmak değil mesele kendini geliştirebilmektir . Okumuş cahil tonla . İlkokul mezunu olup çok kültürlü insan var . Sizde yükseklisans yapıyorsunuz ama eğitim okumuş ,okumamış ayrımcılığı yapıyorsunuz ... bilmem anlatabildim mi?????

çok kültürlü ilkokul mezunu hiç görmedim ben. ciddiyim polemik değil amacım

çok kültürlü ilkokul mezunu hiç görmedim ben. ciddiyim polemik değil amacım
Ben çok gördüm açıkçası bir tanıdığım ilk okul3 e kadar okumuş ve her ay bir kitap bitirir. Kelime haznesi çok geniştir ve gerçekten kültürlüdür . Keza daha bir çok kişi de öyle ..

über saçmalamışsınız,kendiniz de lise mezunu olmanızdan dolayı bu kadar zorunuza gitti herhalde. eğitimle anlaşmanın çok alakası var aynı dili konuşursun çünkü.ve evet lisans mezunu adam tabiki lise mezunu adamdan daha bilgilidir sonuçta 4 koca yıl okula pikniğe gitmiyor? hey Allahım :olamaz: bu kadar kompleks yapmayın, konu eğitim değil karakterse sağı solu aşağılamadan önce kendiniz gösterin bunu.
Okumakla karakteri bir tutamazsınız benim annem okumamış karaktersiz bilgisiz kültürsüz mü yani? Ayrıca Benim profilimde doktor yazsa onada inanacak mıydın ? Ezbere okumayın bi işe yaratın anlama kabiliyetinizi geliştirin. Über hanım.

millet begensin diye mi okul okumak zorunda bu insan. yaptiginiz sey cok ayip sirf ortamlariniza layik bulmuyorsunuz diye asagiliyorsunuz hayatinizdaki insani bilmem farkinda misiniz. tanistiginizda bilmiyor muydunuz ogrenim durumunu? e madem oyle sizinle ayni tahsilden biriyle birlikte olsaydiniz. kendinizi cok buyuk goruyorsunuz ama degilsiniz. sizin gibi, insanlara ne yapmasi gerektigini soyleyen ''yuksek lisansli'' birindense lise mezunu mutevazı birini tercih ederim.

Lise mezunu olup kendini kurslarla eğitimlerle geliştirenlerden değil ne yazıkki..
Sorun yasarsin. Her alanda karsina cikar kulturel eksikligi. Anlasilan liseyi de okuyum bitsin diye okumus. Kendini gelistirmemis. Diploma mesele degil. Mesele kulturel birikim. Zamanla ortamlarda konusmalarinizda kendini dislanmis hissedecek.. Bu da onu hircinlastiracak.. Acigini baska yerden kapatmak adina kendini ispatlamak icin tuhaf tavirlar takinabilir.. Erkekler bu tarz seyleri pek kaldiramaz..

Okumakla karakteri bir tutamazsınız benim annem okumamış karaktersiz bilgisiz kültürsüz mü yani? Ayrıca Benim profilimde doktor yazsa onada inanacak mıydın ? Ezbere okumayın bi işe yaratın anlama kabiliyetinizi geliştirin. Über hanım.

protein al.bu hafta d&r a bi uğra, güzel kitaplar çıkmış.

Canımız yandığında kullandığımız bilgiler okumuş okumamış fark etmeksizin herkesin bilmesi gereken çok temel hayatta kalma bilgileridir zaten. Ama evden dışarı daha çok çıkarsanız daha fazla tecrübe kazanırsınız elbette, çocukların düşe düşe öğrenmesi gibi. Ama söylemek istediğim bu değildi. okumamış ama kendini geliştirmiş denilen birisi için bu temel bilgilerden daha fazlası olduğunu düşünmez misiniz? Ne yapmış da kendini geliştirmiş onu soruyorum. Hayatta kalacak kadar bilgiye çocuklar da sahip. Vizyon sahibi olmak, değişik açılardan bakmak, hesap yapmak, plan yapmak, ileriyi görmek ya çok fazla tecrübeyle ya da çok okumakla öğrenilir. Sınava girmek, onca kişi içinde başarılı olmak azim ve çalışkanlık ister. Okul ortamı sosyalleştirir, karşı cinsle nasıl konuşacağını bile okulda öğrenirsin neredeyse. Sorumluluk sahibi yapar. Her şehirden insan tanırsınız. Sorunlarla baş etmeyi öğrenirsiniz. Okul yoksa dışarda muadilini yapmış olmalısınız. Gittiğim ülkelerde gördüğüm farklı kültürler ,yaşam tarzları bir sürü şey kattı bana. Bilmediğim bir ülkede zor durumda kaldığımda ürettiğim çözümler önemli bir hayat tecrübesi bence. Çok gezen mi bilir çok okuyan mı diye söz bile var. Kimseyi küçük görmem ama eğitimi değersizleştiren ifadelere kızıyorum.
Kaldı ki benim mühendislik bilgilerimi yemek yaparken bile kullanmışlığım vardır. Fazla bilgi göz çıkarmaz.
Konu sahibi eğitim farkını dert etmiş ki konu açmış. Eğitim durumu yüksek lisans olan biri eğitime inanıyor ve daha fazlasını istiyor demektir. Bütün bunları önemsemeyen birisi için eğitim durumunun da bir anlamı yok zaten.
Okumanın kötülüğünden bahsetmiyorum ben. Diplomaya göre aşağılama veya yüceltilmesinden bahsediyorum. Adam liae mezunu yada ortaokul mezunu olabilir bu neden küçümsenecek yada utanılacak birşey olsun ki? Kaldı ki konu sahibi adamın kendine nasıl davrandığından çok tahsilini dert etmiş. Mühendiste tanıdım karısını döven söven, kaynakçıda tanıdım karısına toz kondurmayan. Eşimde sizinle aynı görüşte 2.üni okuyor sürekli çalışmanın bilgi edinmenin yeni yerler keşfetmenin güzelliğinden bahsediyor bende ortağım bu fikre AMA benim üstüne basarak takıldığım nokta sadece bunların yetmeyeceği, çevrem bunu laf eder diyor konu sahibi. Lafa söze gelene kadar başka dert mi kalmadı karşı cinsle ilgili? Adamın okumaya yüzü yoksa da zorlayamaz ki...

Çok riskli bir durum. Sevgiliniz bir gün size çıkıp "sen üniversite okudun, yüksek lisans yapıyorsun beni küçük görüyorsun" gibi sözler söyleyebilir. İçten içe böyle bir kompleks yapabilir. Bu yüzden dikkatli olmanız gerekli bence. Üniversite sınavına girmesi konusunda zorlamayın. İsteseydi çoktan girerdi zaten. Demek ki okumak istemiyor. Bu gayet normal. Bazı insanların içinde böyle bir istek olmaz. Ya da uygun şartlar olmaz, okuyamazlar. Siz zorladıkça kendini kötü hissedebilir.

Açıkçası ben sorun olacağını düşünüyorum böyle bir durumun. Çünkü sevgilinizin kendini geliştiren bir insan olmadığını kendiniz söylemişsiniz. Ayrıca kafanızda soru işaretleri var ve bu durumu sorun ediyorsunuz belli ki. Kendini geliştirmeyi, okumayı, araştırmayı seven biriyseniz eğer, karakterleriniz çok zıt.

Ben uni mezunuyum esim lose bu yuzden esimde hep icten ice bi asagilik kompleksi var ama kendi karakteriyle alakali o da bans sizin is olmaz gibi geldi

millet begensin diye mi okul okumak zorunda bu insan. yaptiginiz sey cok ayip sirf ortamlariniza layik bulmuyorsunuz diye asagiliyorsunuz hayatinizdaki insani bilmem farkinda misiniz. tanistiginizda bilmiyor muydunuz ogrenim durumunu? e madem oyle sizinle ayni tahsilden biriyle birlikte olsaydiniz. kendinizi cok buyuk goruyorsunuz ama degilsiniz. sizin gibi, insanlara ne yapmasi gerektigini soyleyen ''yuksek lisansli'' birindense lise mezunu mutevazı birini tercih ederim.
Ben olmaz dedim kendi geldi peşimden yapıcam diye

Okumanın kötülüğünden bahsetmiyorum ben. Diplomaya göre aşağılama veya yüceltilmesinden bahsediyorum. Adam liae mezunu yada ortaokul mezunu olabilir bu neden küçümsenecek yada utanılacak birşey olsun ki? Kaldı ki konu sahibi adamın kendine nasıl davrandığından çok tahsilini dert etmiş. Mühendiste tanıdım karısını döven söven, kaynakçıda tanıdım karısına toz kondurmayan. Eşimde sizinle aynı görüşte 2.üni okuyor sürekli çalışmanın bilgi edinmenin yeni yerler keşfetmenin güzelliğinden bahsediyor bende ortağım bu fikre AMA benim üstüne basarak takıldığım nokta sadece bunların yetmeyeceği, çevrem bunu laf eder diyor konu sahibi. Lafa söze gelene kadar başka dert mi kalmadı karşı cinsle ilgili? Adamın okumaya yüzü yoksa da zorlayamaz ki...

Aşağılama mevzusunu nerden çıkartıyosunuz ben hala ordayım erkek arkadaşım lise mezunu diye kompleks yapar mı kendini kötü hisseder mi diye soruyorum bezer hayatlar yaşayanlardan bilgi alabilmek adına.. Bunun neresinde aşağılama görebildiniz şaşırıyorum doğrusu.. Lise mezunu lafını aşağılama olarak gören sizsiziz farkındaysanız... Ben ya da benime aynı fikirde olan diğer arkadaşlar ayy cahil lise mezunu ezik lise mezunu gibi bi tabirde bulunmadı. Lise mezunu yazıyoruz sadece ve vaay hakaret ettiler vay kültürsüz dediler diye çıkışıyorsunuz? Bu durumda lise mezunlarını asıl aşağılayan sizsiniz

Canim ben de senin gibi düşünüyordum ama ben geç kaldım benn evliyim 2.üni okuyorum eşim ilkokul terk bence çok önemli bir konu bir arkadaşın yazdığı gibi aşkından olmuyorsun ayrıl senin ondan yüksek de olman seni kıskanmasın a sebep olabilir ve erkek üstünlük taşlamak isteyecek her zaman sana o yüzden gözlerini aç iyi bak şimdiden pişman olmamak için yol yakınken vazgeç mesela

Back