• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte Eğitim farkı?

Aşağılama mevzusunu nerden çıkartıyosunuz ben hala ordayım erkek arkadaşım lise mezunu diye kompleks yapar mı kendini kötü hisseder mi diye soruyorum bezer hayatlar yaşayanlardan bilgi alabilmek adına.. Bunun neresinde aşağılama görebildiniz şaşırıyorum doğrusu.. Lise mezunu lafını aşağılama olarak gören sizsiziz farkındaysanız... Ben ya da benime aynı fikirde olan diğer arkadaşlar ayy cahil lise mezunu ezik lise mezunu gibi bi tabirde bulunmadı. Lise mezunu yazıyoruz sadece ve vaay hakaret ettiler vay kültürsüz dediler diye çıkışıyorsunuz? Bu durumda lise mezunlarını asıl aşağılayan sizsiniz
Onun lise mezunu olmaması sana dert olmuş ki konu açmışsın kendini kötü hisseder mi biz nerden bilelim sevgilinin huyunu? Tanıyosan zaten huyunu suyunı bilirsin bu konuyu takıntı yapıp yapmayacağını. Az mantıklı insansa yapmaz. Mantıklı olan insan da böyle saçma bi konu açmaz.

Merhabalar, düşün düşün içinden çıkamıyorum bir türlü. İnsan sevince çok objektifte değerlendiremiyor sanırım. 2 yıla yakın süredir uzak mesafe ilişkisi yürütüyoruz sık sık beni görmek için yaşadığım şehre gelir. Evlilik olması halinde buradan iş bulup yerleşecekti. Başından o şekilde konuşmuştuk. İş olayı bu şekilde konuşulmuştu. Bir de okul durumumuz var. Ailem çevrem arkadaşlarım herkes okumuş. Ben yüksek lisansa başladım. Erkek arkadaşım ise lise mezunu. Benim açımdan bu önemli olmasa da ileride benim çevreme girdiğinde sorun yaşayacaktır diye düşünüyorum. Bu sebeple açık öğretim dahi olsa okuması gerektiğini söyledim. Sınavı geçememekle ilgili tereddütleri olduğundan bahsetmişti. (ki önceki sene sınavları kaçırdı) ve pek okumaya niyeti yok gibi görünüyor. Ayrıca buraya yerleşme kısmı için de nişan olmadan gelmem diyor. İleride nasıl yaparız diye iş ve kira da araştırmıyor. Üzerine gitmemeye çalışıyorum ama nasıl davranmam gerektiğini bilemedim. Ailemde haklı olarak buradaki işi ve düzeni belli olmadan nişana sıcak bakmazlar. Dengeyi kuramadım bir türlü..
Merhabalar, düşün düşün içinden çıkamıyorum bir türlü. İnsan sevince çok objektifte değerlendiremiyor sanırım. 2 yıla yakın süredir uzak mesafe ilişkisi yürütüyoruz sık sık beni görmek için yaşadığım şehre gelir. Evlilik olması halinde buradan iş bulup yerleşecekti. Başından o şekilde konuşmuştuk. İş olayı bu şekilde konuşulmuştu. Bir de okul durumumuz var. Ailem çevrem arkadaşlarım herkes okumuş. Ben yüksek lisansa başladım. Erkek arkadaşım ise lise mezunu. Benim açımdan bu önemli olmasa da ileride benim çevreme girdiğinde sorun yaşayacaktır diye düşünüyorum. Bu sebeple açık öğretim dahi olsa okuması gerektiğini söyledim. Sınavı geçememekle ilgili tereddütleri olduğundan bahsetmişti. (ki önceki sene sınavları kaçırdı) ve pek okumaya niyeti yok gibi görünüyor. Ayrıca buraya yerleşme kısmı için de nişan olmadan gelmem diyor. İleride nasıl yaparız diye iş ve kira da araştırmıyor. Üzerine gitmemeye çalışıyorum ama nasıl davranmam gerektiğini bilemedim. Ailemde haklı olarak buradaki işi ve düzeni belli olmadan nişana sıcak bakmazlar. Dengeyi kuramadım bir türlü..
Eğitim farkından öte sorumluluk bilinci çok önemli, bu da arkadaşınızda pek yok gibi görünüyor.

Back