• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikler Neden Bitiyor

Şimdi diğer konunuzu gördüm. Yeterince tanımadığınız (bence) sadece gün içinde birkaç saat görüştüğünüz bir adamla evlilik kararı almak (yine bence) çok sağlıklı değil sanki sizin yaşınızda insanlar için.

Bir de evlenip boşanmış bir erkek ailesinin yanında yaşıyorsa orda bir sıkıntı vardır sanki. Kadınlarda sık görülür ülkemizde bu durum ama erkekler kolay kolay aile evine dönmezler. Ya kendini geçindirebilecek düzeyde geliri yoktur ya kendine bakabilecek özbakım becerileri.
oooo seni takibe alıcan bayıldım tespitlerinee

Ailelerin denkliginden ziyade eşin denkligi ve aileye tavrı önemli bence. Ailesine gerektigi yerde kirmizi cizgiyi çekebiliyor mu, ailesinin aynisi mi yoksa kendini geliştirmiş mi ? Bunu yapsa zaten sorun kalmaz yapamayanlar ana kuzusu olduğu icin sorun oluyor
zaten kadınlar asık olup bunları görse bütün erkekler bekar kalır :)))))))))

1. Sevgililik döneminde küfür eden şiddet uygulayan bir adamlaysan hemen terket
2. Kendine ait bir gelirin mutlaka olsun asla bir erkek için işini bırakma
3. Sorunlarınızı asla kimseye anlatma
4. Evlilik kurtulur diye çocuk yapma
5. Saygı en önemlisi sakin unutma
Bunların dışında aldatma yüzünden biten evlilikler var. Onun için birsey diyemiyorum yapanın rezilligi.

Tekrar evlenecek olsaydım her ayrıntıyı yazar kagida arada fazla samimiyet oluşmadan konuşurdum. Olmazsa ayrılırdim.
Evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak bana da çok riskli geliyor dur daha adamı tanı en az bir yıl geçsin bakalım anlaşabiliyor musunuz?
Eşim farklı şehirden tatillerde ailesinin yanına gidiyoruz. 2 yıllık evliyim artık bu durumdan sıkıldım mesela. Ama onun da ailesinı görmek hakkı. Bsy demiyorum. Bazen keşke aynı şehirden olsaydık diyorum tabi.
Yine maddiyat çok önemli. Eve giren paranin ne şekil kullanıldığı. Ailesinin durumu da önemli.
Ev işleri kulak ardı edilir. Bekarken senin için her şey yaparım modunda olunur ama bu da önemli. Sorumluluklar paylaşılmali.
Bizim evliliğimizde kp kv sorun değil gorumcem de yok. Aile konusunda sorun yaşamadım.
Başkasının evliliğinde de başka sorunlar vardır. Biz ayrılığa gitmedik idare ediyoruz zaman zaman tartışmalar olsa da.

1. Sevgililik döneminde küfür eden şiddet uygulayan bir adamlaysan hemen terket
2. Kendine ait bir gelirin mutlaka olsun asla bir erkek için işini bırakma
3. Sorunlarınızı asla kimseye anlatma
4. Evlilik kurtulur diye çocuk yapma
5. Saygı en önemlisi sakin unutma
Bunların dışında aldatma yüzünden biten evlilikler var. Onun için birsey diyemiyorum yapanın rezilligi.
Vandallığa karşıyım ama şu 2.sini sokaklara spreyle falan yazasım var. Muhafazakar ya da değil evlenen ne kadar tanidigim varsa hepsi isi bıraktı ya da is bulmayı beklemedi. Bunun icinde mankeni, bankacisi, öğretmeni, hemşiresi falan var. Öyle kasiyer kuaför falan akliniza gelmesin.

herşey tek kullanımlık ya ve yeni nesiller eskisi gibi değil erkek te kadında ve duyguda gelip geçici ee karakter ve evcimenlik te yoksa ne olacak işte sonu belli

Bayanlar Günaydın.
Öncelikle Allah kimin derdi varsa onu feraha kavuştursun :KK68:

Ben bekarım daha önce bir evlilik yaşamadım buna karşın çevremde bekar kimse yok ..
Herkes ya eşinden kayınvalidesinden ya kendinden kaynaklı sorunlardan ötürü mutlaka bir şeylerden çekiyor.

Tüm bunlar tamam ama yeni evleniceklere veya ilişki içinde olanlara önereceğiniz bir şey var mıdır ; tespit etmemiz gereken ,dikkat etmemiz gereken,şunu sakın yapma ben yaptım bu hataya düştüm diyen ,ya da şöyle olursa aman şöyle yapma /yap diyen ..

Ciddi anlamda burada yaşadıklarınızı okuyorum ve çevremde olanları duyuyorum siz değerli arkadaşlardan bu konu hakkında fikrinizi almak istiyorum :KK22:
Hep veren hizmet eden olma zamanı gelir görevin zannedilir. Sorumluluk alma meraklısı olup ortaya atılıp yaparım ederim deme gün gelince herşey omuzlarımda diye çemkirir hale gelirsin.. kendini ağırdan al ,birisi sana birşey söylerken iki kere düşünsün. Mesafe = sağlıklı evlilik. Boşanma kelimesi kullanmayın , susmayi öğrenin yerine göre, herşeyi ailenize anlatmayın. Ailenizin de herşeyini eşinize , hemen çocuk yapmayın . Her zaman köşede paranız olsun kötü gün parası... en önemlisi düzelir diye birşey yoktur .hayal kurmayın ya kabullenin ya da vaz gecin... kendinizden ödün vermeyin ödün vere vere kendinizi kaybedersiniz.. saygılı olun ki saygı görün . Kayınvalide öcü değildir ön yargılı olmayın mesafeli ve sevgi dolu olun .... mutlu kalın

evlenmeden önce değiştiririm hayalinden bitiyor

iki taraf da karşı tarafı yarım bardak su gibi görüyor

eksiklikleri var ama olsun ben tamamlarım diyor

oysa ki herkesin kişiliği vs belirli

karşı tarafa tüm hali ile tahammül edebilecekseniz evlenin

şurasını değiştiririm burasını değiştiririm diye düşünüyor ve olmuyor bu iş

özetle hiç değişmezse şu şu kötü huyları da var, olsun biz idare ederiz, hayatımızı kabus yapmaz bu durum diyebiliyorsanız iş kolay, aksi halde 1 yıl dolmadan adliye kapısında olanlar çok

Sana tek tavsiyem
Kendini iyi tanı
Sevmediğin uyuşmadığın seni sevmeyen değer vermeyen biriyle asla evlilik düşünme

Önce birey olmayı başarıp sonra aile olunmalı.İnsanlar kendilerini tamamlamadan acele edip,bir şeylerin üstünü örtmek için evlendiğinde (yalnızlık,toplum baskısı) tolere etme esigi düsük oluyor.Karsılıklı sevgi ve saygı cok onemli ama onun olması icin ic huzur olmalı.Bu da kişinin kendini geliştirmesiyle olur.Kendi ailesinde sevgiyi ve saygıyı almasıyla olur.Yoksa kendine güvenmeyen kendini sevmeyen biri esine de cocuklarına da yar olmaz,hem kendini hem cevresini hem de toplumu yıpratır olay bu

Back
X