evlilikler hakkında

Yok .Illa ki eş ailesiyle mıç mıç olunmak zorunda. Bu biz de olmazsa olmazdır. Kesinlikle arada bir seviye falan kalmamalı :))

Seviye koymak isteyince de beni oğlumdan kopardı, aramızı bozdu, pis gelin kaka gelin

Ben seviye koymaya çalıştım malum olmadı, arkamdan "ailemize uyamadı" diyormuş, evet onlar kraliyet ailesi ben uyamadım onlara Hala kendilerini çok harika ve normal görüyorlar ve bu tarz insanlar asla değişmiyor.

Bunun meslekle falan da alakası yok, hem forumdan hem günlük hayattan görüyorum, tamamen aile yapısı, kişinin karakteriyle alakalı.

Bende varım :)
Önce ki evliliğim de dilim çok yanmıştı yalan yok.. Evde genelde ne dersem o olur, bu kılıbıklık değil tabi ki ya da ben dominant yapıda bir kadın değilim; bende eşimin düşüncelerine önem veriyorum bir karar alınacağı zaman oturur konuşuruz ama genelde benim dediğim olur.
Kayınvalidem, kayınpederim ile aram çok iyidir. Gelirken giderken habersiz asla yapılmaz. Müsait misiniz, evde misiniz diye sorarlar aramızda 2 sokak var.
Evlilik insanın kendine prangalar bağlaması değildir. Ben arkadaşlarım ile 15 günde bir buluşur gece 1-2 ye kadar otururum, aynı şekilde eşimde. kimse kimseden izin almaz sadece haber verir; yarın şuradayım hayatım istersen annene yemeğe git vs diye..
Çalışmak zorunda da değilim, yani eşimin benden böyle bir beklentisi yok. Ben çalışmasam da o kredileri ödeyip evi geçindirebilecek durumda.. ben işim ve kazancım iyi olduğu için çalışıyorum; kredinin 1 tanesini ödeyip geri kalanı kendi şahsıma harcayıp birikim yapıyorum.
Evlilik böyle olunca güzel bence :)
Evlendiğinde evden çıkamayan insanlar tanıyorum, bağnazlıktan başka bir şey değil..

Kk yı baz almıyorum ama çevremde de böyle , hiç istisna görmedim yani, tek istisna benim eş ailesiyle ilişki konusunda, ben de boşandım zaten onlara göre ben anormalim:)

Normal olan kocanız zaten ve o kadar az ki böylesi, ben daha çok inandım artık çok az olduklarına.

Yok zaten 20 yaş üzeri yine bizim jenerasyon sayılır bence ama bizim çocuklarımız öyle olmayacak ondan çok eminim. Mesela benim annem de çok modern bir kadındır ama sürekli ona gitsem; onda kalsam kızım kocan var demez çünkü kendisi de öyle alışmış. Ben eğer sorgulamasam onun kopyası olurdum sonra al sana huzursuzluk. Ben resmen geniş ailede büyüdüm sayılır. Neden? Ben anneme de diyorum yeri gelince sen kendi aile güvenipte mi beni yaptın diye cevap evet oluyor
Benim kızım böyle yetişmiyor ama. Aileme az giderim; az gelirler. Eşimin ailesi zaten uzakta. O yüzden o bağımlılığı bizden görmüyor. İyi ki de görmüyor. Bir de ben şunu farkettim; aileler kendi korkuları yüzünden çocuklarının büyümesini istemiyorlar.

Bir şey soracağım. Bunu da örnek olmanız dolayısıyla soruyorum; eşiniz size sevgiliyken hakaret etse ne tepki verirdiniz? Gerizekalı, salak aptal gibi mesela...

Her bankacı almıyor canım konumun iyiyse alıyorsun.

Ben de güler yüzlü saygılıyımdır. Ama çok samimi olmak istemiyorum . Yapım gereği de öyleyim .Onlara özel bişey değil . Bana da sürekli ay çok soğuksun,donuksun diyorlar. Maymunluk yapıp eğlendirmiyorum ya işlerine gelmiyor o yüzden .Güler yüzle,saygıyla tatmin olamıyorlar. E ister istemez eşimde etkileniyor tabi

Oyyy 25 yıl dile kolay, valla ben 9. yıldayım çöktümmm ama köle gibi çalıştım cidden normal bir insanın yaptığı işin kaç katını yapıyoruz

Olgunluk da önemli lakin bazı adamlar her yaşta aynı, hep aileci. Eski eş de olgundu göyya 38 di evlendiğimde, gram olgunlaşmadı hep aileci olarak kaldı.

Senin çocuğun var mıydı? Senin nick ine benzeyen başka bir üye vardı sanırım yoksa seni onunla mı karıştırdım.

Çalışmak zorunda değilim eşim maddi manevi hep destek benimde mantığım bi kuru soğan ekmek yeter durumu tatminkar bi yapım var çok mutluyum sürekli mıç mıç yaşıyoruz

Eşinizle mıç mıç yaşayın da, kasttettiğim eş ailesi ile mıç mıç yaşamak. Daha doğrusu eş ailesinin sizin üzerinizde otorite kurması, onlara tabi olmak.

Eşimle kazancımız ayrıdır. Herkes kendi parasını yönetir. Evimizin ve ihtiyaçlarımızın giderlerini ortak karşılıyoruz. Ailelerle fazla görüşmüyoruz. Birkaç ayda bir ancak görüşme oluyordur.

Ben yoğun çalışan biriyim mesela haftada 2-3 görüşmeyi bırak, her gün suya girmeden yaşayamayan ben, 2-3 banyoyu zor yapar hale geldim Anlayışlı insanlarla zaten kendin de görüşmek istersin, ama her hareketini didik didik eden kusur arayan birine insan dayanamıyor.

Çok çok tatlısınız

Esasen ben de gelenekselim, ama hak ve özgürlüklere saygı ve sınırlar çerçevesinde. Kendi anne babama karşı da böyleyim, çünkü ben bir bireyim.

Ortak sorumluluk çok güzelmiş, kastettiğim de bu tarz bir şeydi esasen.

Az da olsa varmış demek ki, umudumu kaybetmeyeyim :) Sadece kendim için değil, herkes için böyle adaletli, şeffaf, güvenli bir evlilik diliyorum...

Benim erkeklere kızdığım nokta eşinin maaşı üzerinden ona hükmetmek. Tabi ki isteyebilir eşinin çalışmasını, rahat geçinmeyi ama hem çalışacaksın, hem parayı aldığın gibi bana vereceksin, hem benim verdiğim harçlıkla geçineceksin demek bildiğin tiranlık. 500 tl nedir bir kadın için? O ay bazen kozmetiklerim bitiyor yeri geliyor 500 tl sırf ona harcıyorum mesela.

Bir arkadaşıma da eşi asla nakit vermiyor. Hep kredi kartından harcıyorlar, ne harcadığını görecekmiş , çocuklara abur cubur alıyorum diye kısıtladı diyor ama Allah korusun bir şey olsa kadının parası yok...

Ben varım ne maddi ne manevi nede ailelerimz ile bir sıkıntı yaşamıyoruz. Hatta eşim karakter olarak standartların çok üzerinde bir kocalik duygusuna sahip. Allah herkese böyle bir eş nasip etsin diye dua ediyorum. Gerçekten herkes bu şekilde bilinçli olsa herkess mutlu mesut yaşardı.

Bir yere gittiğimizde hepsi çocuklarını konuşuyor, istiyorum ki biraz sinema, kültür sanat, hobiler vs konuşalım. Çocuk da konuşulur tabi ama her hareketini bana niye anlatıyorsun benim çocuğum yok ve hiç ilgimi çekmiyor.

Valla sizin gibiler çok az. Olumsuz ne var mesela merak ettim.

Evet ya hele bir de çocuğu hastaysa baslar konuşmaya hiç susmaz.
Ben arkadaş olarak da bekar ya da çocuksuz insanları tercih ediyorum yoksa gezmek ya da bir kahve içmek bile sıkıntı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…