• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikler hakkında

A aaa daraldim ve üzüldüm..
Ben varim calismak zorunda degilim cocuklarima kendim bakiyorum
Zamanim olunca kendi istegimle calisacagim
Para mevzusu evimizde olmaz, esimle ayni cüzdani kullaniriz, sahsi bir paramiz yok yani.
Senin paran, benim param olmadi hic
Ya da esim.bana herhangi bir konuda baski yapmadi
Kvdem.cok ugrasti ama artik onunla da sinirli görüsürüz
Kendi isimi kendim yaparim, kimseden beklentimiz yok cok sükür

Var olmaz mı ben evlendigimizde lise mezunuydum eşimde aof ten işletme okuyordu hayalim var diye hamileyken uzaktan eğitime kaydını yaptırdı benimki cok uzadı o ayrı konu ama eşim 2. unv okudu ve yüksek lisans yapıyor bu sene
Gelelim para meselesine benim çalışma durumum olamadı aileler uzakta.bakiciya da içimiz rahat etmedi eşim sen cocuklarimiza bak okulumu bitir bana yeter dedi.
8 sene bitti aramızda para meselesi asla olmadi param kredi kartım hep vardi en zor zamanımızda bile.
Bunlari kocam boyle diye övmek için anlatmadım ama hem çalışıp hem de harçlık alan kadınlarımız ya da eşi çalışacaksın diye baskı yapan adam kılıklılar denecek çok laf var da iste

Benim kafama ev isleri takiliyor hep. Bi türklerde mi böyle acaba. Zaten diğerlerini maastir,ailedir kendime uygun birini secerim. Ama daha ben ev isi yapan erkeğe rastlamadım. En önemlisi o

Bizde genelde ortaktır her şey.. Ben temizlik yapıyorsam eşim yemek bende der.. Brn yemek yapıyorsam o salata yapar sofrayı hazırlar.. Ben ütü yapıyorsam eşim çamaşır asar gibi gibi..

Bizde genelde ortaktır her şey.. Ben temizlik yapıyorsam eşim yemek bende der.. Brn yemek yapıyorsam o salata yapar sofrayı hazırlar.. Ben ütü yapıyorsam eşim çamaşır asar gibi gibi..
Esinizi nasıl buldunuz biraz taktik lütfen 😂 Hicbir kötü huyu olmayan erkek arkadaşımla sırf bu yüzden ayrilmayi düsünmüyor değilim

Ben varım 3 senede kayınvalidemi 1 kere gördüm, bana da gelmez ailesinden kimse. Sürekli benim aileme gideriz bayramlarda eşim istediği için. Ben çalışıyorum ama arabamı eşim aldı benzine kadar onun kartıyla alırım eve de Bi kuruş almaz benden, maaşımı kendim yiyorum yetmezse onun kartı var bende ondan harcıyorum . Tatilleri falan da eşim alıyo.

Sorması ayıp eşin ne iş yapıo?

Ben varim. Esimle paramiz ortaktir. Hatta genelde o maasini bana verir ödemeleri ben yaparim. Ailelerimiz ile mic mic degiliz. Annem ile aramizda 3 4 apartman filan var ona ragmen haftada 1 gorusuruz bazen 2 haftada 1. Aile iliskilerimiz karsilikli saygilidir. Ozgur ve mutluyum. Türküm dogruyum caliskanim :D

Esinizi nasıl buldunuz biraz taktik lütfen 😂 Hicbir kötü huyu olmayan erkek arkadaşımla sırf bu yüzden ayrilmayi düsünmüyor değilim

Valla eşimi yeni aldığı arızalı çoktan HP yazıcı sayesinde tanıdım 🤣 Kutsal yazıcı🤣
Normalde hep elemanları gelirdi o gün kendi geleceği tutmuş.. öyle tanıştık 3,5 ay sonra da evlendik.. O benim bı hayattaki en büyük ödülüm.. Çok kötü bir evlilik yaşamıştım 7 ay kadar.. Hep diyordum Rabbin seni sınadı sen sabrettin.. Mutlaka mükafatını verecektir.. Çok şükür 7 sene sonra verdi Rabbim 🙏

Ay yok dayanamadım açacağım konu :) Kendi evliliğimden kurtuldum derken, milletin dert babası olma yolundayım. Herkes şikayetçi evliliğinden ama asla boşanmazlar ve mutlu imajı verirler. Burda benim çevremden bahsediyoruz, böyle olmayan ya olmadığını zanneden hemen çemkirmesin banı falan göze aldım çünkü haksızlığa gelemiyorum, hele ki çocuk ve kadınlara.

Şimdi olay şu, malum bankacıyız, genelde 30-40 yaş civarı, üniversite mezunu, aylık geliri 5-10 bin arası insanlardan oluşuyor çevrem. Ve hep aynı, çocuklara ya kv bakıyor, tüm yemekler orda yeniyor, eve yatmaya gidiliyor iş dışındaki tüm hayat eş ailesiyle geçiyor. Yada bakıcı var fakat bakıcıdır şudur budur hepsi kadının maaşından ödeniyor. Hatta bugün 8000 tl olan maaşını yattığı gibi eşine havale edip, ondan geri gelen 500 tl ile ay geçiren, kredi kartı borcunu bile tekrar ondan gelen parayla ödeyen meslektaşımla konuştum. Neden tüm para geldiği gibi adama gidiyor? Kadınlar erkeklerin tiranlığı altında sürekli neden?

Çok bunaldım, istifa etmeyi düşünüyorum, konuşuyoruz herkes ama eşim izin vermez, zaten herşeyi ben ödüyorum diyor. Bir kadın fiziken ve ruhen yorulduğunda, ya da çocuğunu kendi yetiştirmek istediğinde veyahut meslek değişimi yapmak istediğinde neden korkuyor, çünkü kocası izin vermez. Daha yine bugün eşinin ailesiyle aynı apartmanda oturup, her planını onlara göre yapan arkadaşımın eşi kadının babasını istememiş evine. Bu nasıl bir bencillik?

Yani anlamıyorum biz mi aman yuva yıkılmasın diye bu adamları bu hale getiriyoruz?

Cidden var mı aranızda, eşimle maddi açıdan ortağız ya da çalışmak zorunda değilim ya da kendimize ait hayatımız hobimiz var ailelerle mıç mıç değiliz özgür ve mutluyum diyen? Nolur biri çıksın valla delireceğim . Hayır bişi desem adım boşanmış kadın mazallah yuva yıkıcı olurum, sinirden çatlıyor fakat kimseye bir şey söyleyemiyorum.
Maddi ve manevi yönden hayalimdeki evliligi yasiyorum şükürler olsun. Ama bunun için yabancı bir eş lazım sanırım 😁😁

Türk kadini vefakardır,çalışkandır sacını süpürge eder çilekeştir ondandır 😂

Ya bana sürekli laf sokmalar birseyler oluyordu
Cocuklarima bakip yemek yapmam dert oluyordu yabanci arkadasa
Karisi sürekli calismak calismak diye gezip cocugu bakiciya baktirma derdinde ihtiyaci yokken
Ben evde cocuk bakarken kötü birsey gibi vurguluyorlardi
Ama ortada olan sey su ben mutluyum, o ise calisirken dahi mutsuz
Eee benimle ne ugrasiyorsunuz diyemiyorum
Takmiyorum.aslinda cünkü calisma zorunlulugum yok annelik yapiyorum büyük is o da
Kadina siddetin farkli boyutu bu da
Kiskaniyorlar ya da, bir sekilde deli oluyorlar bu duruma anlamis degilim

Son düzenleme:
Ya bana sürekli laf sokmalar birseyler oluyordu
Cocuklarima bakip yemek yapmam dert oluyordu yalanci arkadasa
Karisi sürekli calismak calismak diye gezip cocugu bakiciya baktirma derdinde ihtoyaci sollen
Ben evde cocuk bakarken kötü birsey gibi vurguluyorlardi
Ama ortada olan sey su ben mutluyum, o ise calisirken dahi mutsuz
Eee benimle ne ugrasiyorsunuz diyemiyorum
Takmiyorum.aslinda cünkü calisma zorunlulugum yok annelik yapiyorum büyük is o da
Kadina siddetin farkli boyutu bu da
Kiskanjyorlar da da, bir sekilde deli oluyorlar bu duruma anlamis degilim
Siz ve esiniz mutluysa gerisi önemli değil zaten

Siz ve esiniz mutluysa gerisi önemli değil zaten

Biz mutluyuz ama onlara batiyor
Bebeklerimi kendim büyüttüm, uzun süre emzirdim
Düsün yakamizdan yahu
Sürekli bir calismayan evde oturan muamelesi yapiliyordu gereksizce ama ici icini yiyordu bir taraftan da
Biz mutluyken onlara dert olmasinin altindan baska birsey ararim
Parasal yönden bir sikintimiz yok ki, esim bana saygi duymuyor da degil
Öyle iste biz yine kendi yolumuza bakiyoruz :KK69:

Biz mutluyuz ama onlara batiyor
Bebeklerimi kendim büyüttüm, uzun süre emzirdim
Düsün yakamizdan yahu
Sürekli bir calismayan evde oturan muamelesi yapiliyordu gereksizce ama ici icini yiyordu bir taraftan da
Biz mutluyken onlara dert olmasinin altindan baska birsey ararim
Parasal yönden bir sikintimiz yok ki, esim bana saygi duymuyor da degil
Öyle iste biz yine kendi yolumuza bakiyoruz :KK69:
Ee zaten ikinizin ortak karariymış elaleme ne

Back