Evlilik

Herkese hayırlı bayramlar arkadaşlar canım o kadar sıkkın ki yardımcı olmanızı istiyorum ben 23 yaşındayım 17 yaşındayken başımdan bir olay geçti cahillikle evlendim ama sürekli şiddet vs uyguluyordu dayanamadım 18 imde ayrıldım.Uzun süre kimseyle görüşmedim taki geçen seneye kadar 1 sene önce hayatıma biri girdi beni o kadar aşka sevgiye inandırdı ki anlatamam çok seviyordu bana çok değer veriyordu ben onunla çok mutluydum ve mutlu olabileceğime inandığım için evlendik 3 aylık evliyim ama hayatım zindan oldu o beni seven insan gitmiş gibiydi artık beni sevdiğine de inanmıyorum bana sürekli en ufak tartışmamızda hakaretler ediyor küfür ediyor eski eşimi başıma kakıyor düzgün biri olsaydın ayrılmazdın işte sen namussuzaun bilmem o…u sun diyor çok zoruma gidiyor hiçbirşeye izin vermiyor kıyafetime karışmazdı artık açık giydirmiyor çalışamazsın diyor bana 3 4 aydır evdeyim ruh gibi arkadaşlarımla görüştürmüyor bunları yapmasına rağmen kendisi de hiç bir şekilde beni dışarı çıkartmıyor sürekli işle ilgileniyor ben umrunda değilim dışarı çıkalım dediğimde gö…ü başını açıp çıkamadın ya Diye hakaretler ediyor.Aileme karşı çok mahçup hissediyorum ben ayrılmak istiyprum ama onlar istemiyor ayrılma diyorlar kendin buldun çek diyorlar bugün bayram bugünüm bile zehir küsüz konuşmuyoruz kendisi işe gitti bende evde tek başıma oturuyorum sürekli tekim artık yaşamak dahil istemiyorum ne yapacağım bilmiyorum ailem kesinlikle kabul etmez beni şaştım kaldım bu yaşta niye bu kadar evlilik demeyin kınamayın ben safmışım mutlu olacağıma inandım ama olmadım ne yapmalıyım lütfen yardım edin
Çocuk yoksa aileni pekte umursamana gerek yok. Onlara muhtaç değilsin

Herkese hayırlı bayramlar arkadaşlar canım o kadar sıkkın ki yardımcı olmanızı istiyorum ben 23 yaşındayım 17 yaşındayken başımdan bir olay geçti cahillikle evlendim ama sürekli şiddet vs uyguluyordu dayanamadım 18 imde ayrıldım.Uzun süre kimseyle görüşmedim taki geçen seneye kadar 1 sene önce hayatıma biri girdi beni o kadar aşka sevgiye inandırdı ki anlatamam çok seviyordu bana çok değer veriyordu ben onunla çok mutluydum ve mutlu olabileceğime inandığım için evlendik 3 aylık evliyim ama hayatım zindan oldu o beni seven insan gitmiş gibiydi artık beni sevdiğine de inanmıyorum bana sürekli en ufak tartışmamızda hakaretler ediyor küfür ediyor eski eşimi başıma kakıyor düzgün biri olsaydın ayrılmazdın işte sen namussuzaun bilmem o…u sun diyor çok zoruma gidiyor hiçbirşeye izin vermiyor kıyafetime karışmazdı artık açık giydirmiyor çalışamazsın diyor bana 3 4 aydır evdeyim ruh gibi arkadaşlarımla görüştürmüyor bunları yapmasına rağmen kendisi de hiç bir şekilde beni dışarı çıkartmıyor sürekli işle ilgileniyor ben umrunda değilim dışarı çıkalım dediğimde gö…ü başını açıp çıkamadın ya Diye hakaretler ediyor.Aileme karşı çok mahçup hissediyorum ben ayrılmak istiyprum ama onlar istemiyor ayrılma diyorlar kendin buldun çek diyorlar bugün bayram bugünüm bile zehir küsüz konuşmuyoruz kendisi işe gitti bende evde tek başıma oturuyorum sürekli tekim artık yaşamak dahil istemiyorum ne yapacağım bilmiyorum ailem kesinlikle kabul etmez beni şaştım kaldım bu yaşta niye bu kadar evlilik demeyin kınamayın ben safmışım mutlu olacağıma inandım ama olmadım ne yapmalıyım lütfen yardım edin
Öncelikle rabbim yardımcınız olsun
2. Evliliğe göre de yaşınız küçük olgunlaşmadan 2 evlilik cesaret ister
Konuya gelirsem çocukluk ve ergenlikte duygusal boşluk sevgisizlik mi yaşadınız

Öncelikle rabbim yardımcınız olsun
2. Evliliğe göre de yaşınız küçük olgunlaşmadan 2 evlilik cesaret ister
Konuya gelirsem çocukluk ve ergenlikte duygusal boşluk sevgisizlik mi yaşadınız
Evet sürekli abimden şiddet gören bir insandım 10 yaşımdan belli hep şiddet gördüm dışardan aradım sevgiyi

28 den önce evlenmek hiç doğru değil. Çünkü insan çocuk akilla yanlış seçime çok müsaittir.

Kınamak istemiyorum sizi ama ben sizin gibiyken tek derdim Yakınçağ Tarihi dersini geçebilmekti. Siz ise boyunuzdan büyük mücadeleler veriyorsunuz.

Çok da bi seçenek yok bulundugunuz durum içinde. Boşanmak zorundasiniz. Mademki cehaletinizi kabul ediyorsunuz o zaman bir abla olarak size bir tavsiye vereyim; en az 30 dan önce evlenmeyin.. Çünkü doğru tercihler yapamıyorsunuz.

Ailenizi ikna etmeye çalışın. Özellikle annenize aglayin. Kıyamayip kendisi kabul ederse babanizi da ikna eder. . Babalara giden yol annelerden geçer.

Allah yardımcınız olsun

Henüz çok yeni bir evlilik olduğu için aileniz ayrılmanızı istemiyordur, sizin bu denli şeyler yaşadığınızın farkında değillerdir. Her şeyi olduğu gibi ailenize anlatın. Üzülmesinler diye yüzeysel bırakmayın konuları.
Aileniz "Kendin buldun" tarzında şeyler söylemiş ya. Bir süre söylerler, söylenirler ama yine de kabul ederler diye düşünüyorum. Zaten kaldığınız evde eşiniz resmen eziyet ediyor. Elin adamının bu kadar kahrını çekeceğinize, aileniz söylensin dursun da ailenizin yanında olun, çok daha iyi.
Çoğu aile evlatlarının arkasında durur her koşulda. Kızar, laf eder vs ama bir şekilde evlat der. İnşallah sizin aileniz de size destek olur 🙏
Açıkçası çalışıyor olsanız da ha deyince bir ev tutmak vs çok zor. Günümüz şartlarında illa ki birikim istiyor. Aileniz sırtını dönerse, kadın sığınma evi de bir seçenek olabilir.

Siz kendinizi ne kadar büyümüş hissetseniz de, aslında yaşınız ilerleyince fark edeceksiniz ki, bu yaşlarınız küçük. Hayatınızı etkileyecek kararları alırken yanlış yapma riskinin fazla olduğu yaşlar. Bu nedenle bir daha evlilik kafasına erken yaşta girmeyin.

Ve lütfen boşanmayacaksanız veya boşanma durumunu ertelemeyecekseniz vs mutlaka modern yöntemlerle korunun.

Allah herkesi merhametli insanlarla denk getirsin. Evlilik gerçekten yaşamı büyük ölçüde şekillendiren bir şey.

ikinci evliliğin yani bende aynı durumdayım senin şuan yaşın kaç bilmiyorum ikinci evliliğimi yaptığımda ben 30 yaşındaydım cahilde değildim ama aslında görünüyorduda bu kadar olacağını bilemedim birde ikinci evlilik biz sanatçılar gibi 6 -7 yi nerden bulalım evlenelim ikinciyi gençtim güzeldim çocuğum yoktu anca böylesini bulabildim seçenek yoktu ama bu kadar da olacağını bilemedim ben şimdi 40 yaşındayım 10 senedir çekiyorum aynı şeyler daha fazlası hatta iki de çocuğum var işimde var benim bende ayrılamadım 10 senedir ama bu işin sonu yok bi anlamıda yok bizim gibi evliliklerin sonu sonuna kadar değil bitiyor benimkine benzer şeyleri var seninkide paranoyaya benziyor benimki gibi dikkatli ol düzelecekte zannetme

Back
X