Evlilik

Hep beraber ma aile aynı evde mi yaşıyorsunuz ?

Ayrı yaşıyorsanız sizden neden yemek yapmanızı temizlik yapmanızı bekliyorlar

Yani yanlış anlamayın ben kafamda oturtamadım , kimin evde temizlik yemek yapıyorsunuz ?

Ayrıca baba sözünden çıkamayan insanda evlenmesin bir zahmet . Ne yani ben kazandığım paranın hesabını babama mı vereceğim? Hemde evli barklı koca kadınken
Ayrı evlerde yaşıyoruz, ama bazı zamanalrda onun evinde iş yapmamızı bekliyor. Sürekli onları yemeğe çağırmamızı istiyor. Küçük bebeğim olduğu için zorlandığımı biliyorlar ama onlar büyüklerinden öyle görmüş illaki çağırılcakmış yemeğe düzenli olarak.

Eşinin ailesinden maddi yardım bekleyeceğine arabayı sana eşin alsın yada kendin kazan al,ozaman mutlu olursun belki.
Sırf durumum iyi diye benden araba bekleyecek gelin,almadığımdada beni kötü ilan edecek gelin gerçekten çok sinir bozucu

Ben bazı konuları sineye çekerek eşimi zorlamak istemiyorum. Çünkü dediğim gibi zor bir ailesi var o da farkında onlarla bağını kopartmadan benim için yapabileceği her şeyi yapmaya çalışıyor. Bana nikahta takılan altınlar vardı(mehir) onun hesabında duruyor babasına verdiğini söylüyor. Ama bu paraya kayınpederimin gerçekten ihtiyacı yok belki bir an için istemiştir ama şuan paraya ihtiyacı yok. Ben kırmadan o paramı almak istiyorum. Ama ne yapacağımı bilemiyorum.
Varlık içinde yokluk yaşıyorsunuz yani. Eşiniz sizin için ne gibi fedakarlıklar yapıyor peki? Onun ailesinin zor olması sizin suçunuz değil. Eşini ezdirecekti madem evlenmeseymiş, zor ailesiyle tek başına uğraşsaymış. İstenmeyen gelin miydiniz?

Eşimin durumu iyi ben ondan araba almasını istiyorum, eşimin bana kendi parasıyla araba almasını istemiyorlar.

O zaman her istediğimi yapar beni memnun etmeye çalışır şöyle iyidir böyle düşüncelidir diye öve öve bitiremediğiniz eşiniz asıl ve tek suçlu olan kişi burda. Ailesine sınır çizmeyi bilemeyen, size nesi kendi paramla kendi eşime alıyorum bile diyemeyen ve hala ailesinin ağzına bakan adamdan takdire şayan bir şekilde bahsedipte ailesini dert etmekte ne bileyim yani. Benim gözümde böyle bir adamın milyarları olsa boş. Asıl suçlu olan eşlerinize toz konduramayıp tek suçu ailesinde aramaktan vazmıgeçseniz acaba ?

Mehirinize kadar alınmış ve eşiniz iyi baya iyi eş profılınız var
Dediğim gibi eşim normalde elinden geldiğince beni mağdur etmemeye üzmemeye çalışır ama iş ailesine gelince ikimizde biliyoruz istemedikleri bir şey olursa ipler kopartırlar bende ne olursa olsun ipler kopmasın diye genelde sineye çekmeye çalışıyorum. herhangi bir şey talep etmiyorum onlardan ama eşimden kendi mehrimle araba almak istediğimi söylüyorum o bana hak veriyor ama babası bu parayı kullanmamıza izin vermiyor. Bende nasıl yapabilirim diye sizden düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum

Dediğim gibi eşim normalde elinden geldiğince beni mağdur etmemeye üzmemeye çalışır ama iş ailesine gelince ikimizde biliyoruz istemedikleri bir şey olursa ipler kopartırlar bende ne olursa olsun ipler kopmasın diye genelde sineye çekmeye çalışıyorum. herhangi bir şey talep etmiyorum onlardan ama eşimden kendi mehrimle araba almak istediğimi söylüyorum o bana hak veriyor ama babası bu parayı kullanmamıza izin vermiyor. Bende nasıl yapabilirim diye sizden düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum
Bu sünepe adama iyi eş falan demeyin lütfen.

Karısının altınlarını babasına verip geri alamayacak kadar pasif ya da siz onu iyi sanıyorsunuz ama göz boyayıp alttan alta sömürüyor sizi.
Böyle iyi insan, iyi eş olmaz.

Keşke evlenmeseymişsiniz. Hayatınız eşinizin anne babasının gölgesinde onların isteklerine göre geçecek, çok yazık.

Mahrum kalmak demek, hakkınız olandan yoksunluktur.
Siz gönül rızası ile yapılabilen bir şeyi görmediğiniz için içerliyorsunuz.
Olaya böyle bakarsanız daha sağlıklı olur.
Doğru söylüyorsunuz içerlemem biraz o yüzden sanırım. Ama şöyle de bir şey var benim kendi ailemde çocuklar arasında asla ayrım yapılmaz birine ne alınırsa ufak dahi olsa diğerinede alınır. İhtiyacı vardır ya da yoktur ama kırmamak için alınır. Ben bu yüzden kayınpederimin kendi çocuklarına damadına diğer gelinine alıp bana almamasını haksızlık olarak görüyorum. Çünkü onlardan beklediklerini bende yapıyorum onlara gitmesem ihtiyaçlarını görmesem evet diğer geline haksızlık olabilir ama onunla aynı şartları yaparken ona alıp çocuğu var diye bana almamaları hoş değil bence benimde bebeğim var çünkü

Doğru söylüyorsunuz içerlemem biraz o yüzden sanırım. Ama şöyle de bir şey var benim kendi ailemde çocuklar arasında asla ayrım yapılmaz birine ne alınırsa ufak dahi olsa diğerinede alınır. İhtiyacı vardır ya da yoktur ama kırmamak için alınır. Ben bu yüzden kayınpederimin kendi çocuklarına damadına diğer gelinine alıp bana almamasını haksızlık olarak görüyorum. Çünkü onlardan beklediklerini bende yapıyorum onlara gitmesem ihtiyaçlarını görmesem evet diğer geline haksızlık olabilir ama onunla aynı şartları yaparken ona alıp çocuğu var diye bana almamaları hoş değil bence benimde bebeğim var çünkü
Kendi aileniz nerde? Onları da devamlı davet edip, ihtiyaçlarını görüyor musunuz?

Mehir sizin niye kendi altınınızı almak için izin bekliyorsunuz ? Eşiniz bile karışamazken kp ne alaka gidip altınlarımı istiyorum diyceksınız keyfım altınlarımla araba almak istiyor sizi enterese etmez ne sizi ne eşimi diyceksiniz.

Kendi aileniz nerde? Onları da devamlı davet edip, ihtiyaçlarını görüyor musunuz?
Onlarla da aynı şehirdeyiz ben onların ihtiyaçlarını görüyorum tabiiki ama ailem birine muhtaç olmadan yaşarlar kendi ihtiyaçlarını bize duyurmadan hallederler. Arada onları da davet ediyorum tabiiki.

4 sayfa övdüğünüz eşiniz suçlu bu konuda biliyorsunuz değil mi? eğer bu gibi durumlar yaşanıyorsa babasıyla çalışmayacaksınız, eşiniz ayrı iş bulup asıl o zaman kimseye mağdur etmeyecek sizi, paranızın hesabını evlenmiş koskoca insanlar olarak siz tutacaksınız. bizde ortak iş yapıyoruz, kimse harcadığımıza yediğimize içtiğimize karışmıyor, herkes kendi parasına bakıyor. muhtemelen sizde dışarıda bu kadar maaş alamayacağı için sesinizi çıkarmamaya çalışıyorsunuz, e o zaman da gülü seven dikenine katlanır olayı oluyor.. yalnız kendi paranızı harcarken bile babaya sormak eşinizin ve sizin gururunu kırmıyor mu?

Mehir sizin niye kendi altınınızı almak için izin bekliyorsunuz ? Eşiniz bile karışamazken kp ne alaka gidip altınlarımı istiyorum diyceksınız keyfım altınlarımla araba almak istiyor sizi enterese etmez ne sizi ne eşimi diyceksiniz.
Tabi altınları asıl vermeyen kayınpeder değil eş değilse.
Öyle de olabilir.

Ben cidden konuyu anlamadım her yorum farklı bak bunda adamların kendi parasıyla araba alınsın istiyorsunuz diğer tarafta kocanızın parasıyla alınmıyor oluyor mehir paranızla istiyorsunuz oluyor. Bacım bu paralar kayınpederin fabrıkasından çıkan parayla mı alınsın istiyorsun? Kocanız maaşlı babasının yanında çalışıyor ya hani bu para harıcinde fabrıka geliriyle mi alınsın istiyorsunuz ve karışılıyor biraz açık olsanız kafa karıştırıyorsunuz

Kırıcı bir durum, ona sözüm yok.
Ben de incinirim ama sitem etmeye bence hakkınız yok işte çünkü gönül rızası olmalı.
Kendileri insan değil dersiniz o ayrı, ayrıca kendi aile işlerinize de karıştırmayın.
Kocanıza sağlam bir ayar çekin, ne münasebet onların lafı ile iç dinamiği yönetmek.

Varlık içinde yokluk yaşıyorsunuz yani. Eşiniz sizin için ne gibi fedakarlıklar yapıyor peki? Onun ailesinin zor olması sizin suçunuz değil. Eşini ezdirecekti madem evlenmeseymiş, zor ailesiyle tek başına uğraşsaymış. İstenmeyen gelin miydiniz?
Evet gerçekten varlık içinde yokluk yaşıyoruz. Eşim beni ezdirmemeye çalışır. Görümcemin beni kırdığı bir zaman olmuştu arayıp birdaha yapmaması gerektiğini söylemişti. Ya da bizim ailemizde olanları annesine ve babasına anlatmamaya çalışır çünkü anlattığında karışacaklar ve mani olacaklar bize . onlara duyurmadan bir şeyler almaya çalışır. Şehirdışına, tatile, gezmeye vs istediğim zaman götürmeye çalışır. Ev işlerinde bana yardımcı olur beni kısıtlamaz dışarı gitmeme vs rahatsız olmaz (gereksiz kıskançlıkları, kısıtlamaları yoktur, rahat ettirir) arkadaşlarımla görüşeceğim zamanalrda yemek yapmamı beklemez onlarla daha fazla vakit geçirmem için yani genel olarak bu şekilde aklıma gelenler. Aslında eşim benim için fedakarlık yapıyor ama ailesi genelde engel oluyor bir şey olduğunda. Kayınvalidem pek istememiş olabilir 😂

Ben cidden konuyu anlamadım her yorum farklı bak bunda adamların kendi parasıyla araba alınsın istiyorsunuz diğer tarafta kocanızın parasıyla alınmıyor oluyor mehir paranızla istiyorsunuz oluyor. Bacım bu paralar kayınpederin fabrıkasından çıkan parayla mı alınsın istiyorsun? Kocanız maaşlı babasının yanında çalışıyor ya hani bu para harıcinde fabrıka geliriyle mi alınsın istiyorsunuz ve karışılıyor biraz açık olsanız kafa karıştırıyorsunuz
Şöyle söyleyeyim onların durumu çok iyi ailede herkese araba almışlardı bende kayınpederim bana da alır diye düşündüm çünkü evimiz uzakta bebeğim var. ama o almayınca eşimden kendi parasından araba almasını istedim o da kabul etmedi kendi mehrimi kullanarak alayım dedim bu da olmadı.

Evet gerçekten varlık içinde yokluk yaşıyoruz. Eşim beni ezdirmemeye çalışır. Görümcemin beni kırdığı bir zaman olmuştu arayıp birdaha yapmaması gerektiğini söylemişti. Ya da bizim ailemizde olanları annesine ve babasına anlatmamaya çalışır çünkü anlattığında karışacaklar ve mani olacaklar bize . onlara duyurmadan bir şeyler almaya çalışır. Şehirdışına, tatile, gezmeye vs istediğim zaman götürmeye çalışır. Ev işlerinde bana yardımcı olur beni kısıtlamaz dışarı gitmeme vs rahatsız olmaz (gereksiz kıskançlıkları, kısıtlamaları yoktur, rahat ettirir) arkadaşlarımla görüşeceğim zamanalrda yemek yapmamı beklemez onlarla daha fazla vakit geçirmem için yani genel olarak bu şekilde aklıma gelenler. Aslında eşim benim için fedakarlık yapıyor ama ailesi genelde engel oluyor bir şey olduğunda. Kayınvalidem pek istememiş olabilir 😂
Onlara duyurmadan o kadar koca da yetişkin de olamamış.
Böyle bir eşe saygı da duyulmaz.
Benim karım kendi paramızla istediğimizi yapar, alırız diyemiyor.
Gizli saklı yapıyor yapacağını, koca gibi koca 🥴

X