EVLİLİK YILDÖNÜMÜM HÜSRANA DÖNDÜ

Ne bilezik sevdasıymış arkadaş.
8 senelik evliyim. Düğünde 12 bilezik oldu düğün gecesinden beri görmedim bile durdukları halde.
Huzur olsun bilezik ne ki?

tüm altınlarımı araba kredisi için sattım eşimin ailesinden de doğru düzgün bir şey gelmedi düğün masrafı dahil. eşim mutlu olsun ben mutlu olayım yeter uğraşamam şu kadar altın yaptın muhabbeti ile, sen de öyle yap konu sahibi evlilk yıldönümünü kendin mahvetmişsin.
ayrıca kk da gördüm bilezik yaptı, altın yapıcak filan. oturup kendi pişirip altın mı yapıyor. altın alınır

Umarım kimse bana evlenirken bilezik falan takmaz
adetlerin, geleneklerin amacı hoş vakit geçirmek olmalı bence
gerisini hep çok gereksiz bulmuşumdur

Şurada kaç tane bohça konusu açıldı mesela
Ya o bir gelenek, ufak bir hediye olsun, yerini bulsun diye yapılıyor
Ama içine şunu koymamış, bunu koymuş vs

İnsan kanser olur bunları düşüne düşüne

Eger borcunuz falan varsa bncr simdi klsin bnce benim altinlarim bile olmadi hic gikimi bile cikaarmadim kiraladir altin bikac gun taktim ve kuyimcuya vrdik annrmlere gttim altinlarin nrde tak akraba falan gelir demesinler hic altini yok falan bmde dedim cantamdalar snra takarim snra deyip yalan soyledim cunki esim tek dugunu yapti babasi vefat etmis abileride yardim etmediler ama hic demedim niye altinim yok falan cunku cok mutluyum ama sòz vermis oda yapicak biraz borcumuz var suan ne zmn biterse yapsin sikinti degil huzurluyuz o yetr bnce

var yaa biz enayiyiz hee
kv ev alacak diye altınlarımı verdim. geri yaparım dedi
istemıyorum dedim. eşimin gönlü olmamasına rağmen verdım
sonucta ev bıze alınacak dimi? ve sonucta araba da senin için alındı ?
aile içinde şu para kavgasını hiç anlamıyorum. aile böyle olunmaz
böyle olunursa samimiyet olmaz, çıkar bol olur

2 satır okudum bıraktım adamı sıkıştırmaya ne gerek var alacak durumu varsa gider alır beştaş üçtaş ki zaten gösteriş için millete göstermek için sizde çok heveslenmişsiniz saçma.

Bilezik ve beştaş için heyecan duymayacak tek insanım heralde

Bileziklerime doyamadım bir de diye cümle var sanırım konunun sonunda:)))

Bende uzattığınızı düşünüyorum. Evlilik yıldönümünden sonra açsaydınız bu konuları. . Ama eğer düşünceniz bilezik alınmazsa para çar çur olur diye düşünüyorsanız o başka..

Eşin haklı ..Paragözsün ...Böyle yazmak istemezdim ama evlilik yıldönümünü mahveden sensin eşin değil...Evlilik bu değil..

Konu sahibinin yazış şekli belki yanlış. Belki gösterdiği tavır da yanlış. Ama ne olacağını bilmek onunda hakkı. Araba satılırken kredi kapatılıp, bilezik alınacağı konuşulmuş. Eşi bunların hiçbirisini yapmamış. Gelip bir açıklama yapmamış. Kim olsa huzursuz olurdu. Eşi bu para hakkında plan yaparken bilgi vermeliydi. Bir işe yatıracağım sonra senin bileziklerini alacağım dese hiçbir sorun kalmayacak. Yani buradaki konularda neler okuyoruz belki adam kumar oynadı, bir arkadaşına, ailesine vs borç verdi. Ya daha önceden söz verme, verdiysen de sonrası için planlarda aksama olduysa bilgi ver. Kim olsa huzursuz olur. Bileziklere doymak da neyin kafası onu da çözemedim ama

Bide şu açıdan bakalım. Bu bilezikler zaten konu sahibininmiş. Araba alınacak diye kocasına vermiş. Sonra araba satılmış ama geri bilezik yapılmamış. Para adamda, ne borç ödüyor ne bilezik yapıyor. Eşine danışmadan iş kurma peşinde. Neden kimse adama paragöz demiyor? Zaten bilezikler kadının adam yerine koymamış. Sadece en sondaki bileziklere doyamadım lafı ilginç geldi bana ama onun dışında asıl paragöz kocası

Bence de çok abartmışsın sonuçta o bilezikte olsa para da olsa ikinizin ortak malı illa bileziklerimi yaptır diye ısrar etmeniz gereksiz kendi yıl dönümünüzü kendiniz zehir etmişsiniz. Birazcık birseylerin kıymetini bilmeyi öğrenmelisiniz bence. Mesela hayır bugün 5 taş alacaz sadece diyor adam siz kabul etmiyorsunuz. 5 taş mı daha tek taşı görmeyen kadınlar varken bu yaptığınız birqz açgözlülük ve şöyle de bir durum varki inatçı olabilirsiniz ama bence bu huyunuzu biraz torpulemeye çalışın çünkü herkeste peygamber sabrı yoktur istediği kadar aşık olsa aşk bazı şeylerin üstesinden gelemez. Sevgiyle kalın..

Ama evlilikte benim bileziğim senin paran senin evin benim arabam vs vs. Diye şeyler olmamalı

Bu arada size evlilik yıldönümü de eşinize değil mi?siz de onun evlilik yıldönümünü çocukça istediğiniz olmadı diye ağlayarak mahvetmişsiniz siz onun için ne yaptınız ? Anlamıyorum biz kadınlar bu özel günlerde neden hep banayız.Hadi bunu geçtim bilezik yapılmasa bile parası duruyor mu evet.kolunuza takıp millete hava yapmak mı güzel eşinizle konuşup o parayı daha iyi bir yerde kullanmak mı?bi de helal olsun eşinize o gece her şeye rağmen özür dileyen taraf o olmuş

Para para para

Dert göremedim ben her şeyi aranızda çözmüşsunuz zaten.

Bnmde herseyim satıldı seni cok iyi anlıyorum yeni gelinm takıp takıştrmk ister insan ama okudugumdan eşinin gerckten anlayşlı ve ii bi insan oldgunu hissettm benmki olsa evi terkedip anasına gderdi bende sabaha kadar aglardm hep yasadgm sey bnce alma derim altın fytları yuksek duser zaten dusunce al su an alırsan zararda kalırsın

Bilezikler senin mutlaka geri yaptır yarın bir gün bir sorun olduğunda onları bozdurup ihtiyacını karşılarsın mutlaka bilezik git al

Kocan sana birsey anlatmiyosa haklısın bileziklerini yaptır ama seninki de çok yumuşak gönüllü neler yapmış sen inadıni kır hep böyle geri adım atmamazlik ii getirmez fazla gurur . . . Vurur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…