EVLİLİK YILDÖNÜMÜM HÜSRANA DÖNDÜ

Konu sahibini paragözlükle suçlayanlar, siz hiç mi bir şey almıyorsunuz evinize?
Kadın bileziğe heves etmiş, onu istiyor, bize ne?

Bazı kadın pembe koltuğa heves ediyor, bazısı markalı çantaya, bazısı beyaz eşyaya, herkesin hevesi farklı. Sizinki bilezik değil diye konu sahibine saygısızlık yapmaya gerek yok.

Ayrıca kiminiz eşinize gönül rızası ile herşeyinizi vermiş olabilirsiniz, sizin seçiminiz. Vermeyenleri yerden yere vurmaya gerek yok. Sonuçta kadına takılıyorsa kadınındır.

Lütfen saygı çerçevesinde, haddimizi bilerek yorum yapalım.
Bariz paragözlük çünkü pembe koltuğu alınmayanın konu sahibi gibi kendini yerden yere atıp ağladığını sanmıyorum,en azından koltuk kullanılıyor :KK70:

Eşini ayakta alkışladım. Sizi ise esefle kınıyorum.
Yazık günah yahu, böyle bir şey için kavga çıkarılır mı?
Ama şu da var, eşiniz size daha önce iş konusundan bahsetmiş miydi?
Eğer bahsetmediyse o da hatalı.
Ama haberiniz varsa ve o iş için kullanacağını bildiğiniz halde bilezikte bilezik dediyseniz ayıp etmişsiniz.
Ev içinde ayrı gayrı olmaz, o iş tutar ve nasiplenirseniz bu ikinize de fayda sağlar.
Bu arada madem kuyumcuya gideceksiniz, yüzüğünüzü aldırın, birde künye gibi bir şey alın madem hevesiniz var.
Geri kalan parayı da eşiniz iş konusu olursa oraya kullansın. olmazsa da borçlarınızı ödeyin.

bileziklerin parasi duruyomu baska yeremi vermis anlamadim?
duruyosa git istedigini al durmuyosa orasi sorun olabilir.
kisaca anlayamadim ne yazikki.

Eee zaten beştaşımı istiyorum demişsiniz o da alalım demiş bilezik yine niye gündeme geliyor? Bilezikleri de alalım dememiş ki. Niye atarlandınız ben onu anlamadım adam ne söz vermişse onu tutuyor. Bir bildiği var ki almıyor derdim ben olsam. Ki varmış da. Yine iyi alttan almış eşiniz bence abartmayın artık. Bilezik de hala alasınız varsa 1 tane alın bari inat yapıyor demesin. Lazımmış para işte.

şöyle birşey var, ben normalde para göz kadınları sevmem amaaaaa sizin eşinizin tutumları çok farklı, şöyleki size önceden bunun sözünü verip, sonra hayır diye diretmesi ve en son iş yapıcam demesi falan ilginç. para ikinizin birşey yapılacaksa veya kafasında varsa bu işe kalkışmadan önce ilk önce size sorması gerekirdi. hem nasıl bir iş yapacağını anlattı mı size, o kadar borç duruken iş yapmak mantıklı mı, buna beraber karar vermeniz lazım. sizi hiçe saymasın.

Bariz paragözlük çünkü pembe koltuğu alınmayanın konu sahibi gibi kendini yerden yere atıp ağladığını sanmıyorum,en azından koltuk kullanılıyor :KK70:

E tamam da konu sahibi de takacak belki.
Takmasa da başka güvencemiz yok demiş, güvence olarak saklamak istemiş.
Böyle bir hakkı olduğunu düşünüyorum.

Eşinize üzüdüm ben, asıl onun evlilik yıldönümü ziyan olmuş
Bilezik diye tutturan hemen köprüleri yıkan inadınızda ısrar eden sizsiniz o gayet düzgün davranmış
Bileziklere doyamadım ne demek, bu kadar ısrardan sonra bari bir tane alın geri adım atmayın

Bilezik yaptırmak istedim, beştaş da istedim.
Beştaş alacaktık, bilezik yaptırmadı.
Bilezik istedim, gel beştaş alalım dedi.
Beştaş tamam ama bilezik de isterim, doyamadım.
Konunuzun özeti bu...

Özel gününüzü mahveden sizsiniz.
Hala bilezik derdinden ziyade eşinizin sizin haberiniz olmayan yeni iş atılımı neymiş, sizin neden bundan şimdi haberiniz oluyormuş bunu sorgulayın.

Bence yarısıyla alabilirsin bilezik. Sonuçta sen fedakarlık yapıyorsun. Tamamını verip geri dönüp dönmeyeceğinden emin olamıyorsan aldır. Ama iyilikle :-)

Şimdi benim altınlar da arabaya gitti zerre pişmanlığımız yok,arabayı satsak bankaya koyarız;koymaz da çar çur ederse o zaman dişimi gösteririm. Altını da ancak çok ucuzlarsa alırım,yatırım amacıyla.
Beştaş baskısı yapmanız,altın yap diye tutturmalarınız çok kabul görecek bir şey değil;zaten bu kadar tepkiyi ondan aldınız bana kalırsa.

Ama şimdi şu da var
Ben vakti zamanında eşime iş yapması için verdim pişman oldum :)
Eger yapacagı iş riskli ise bence oturup düşünün değip değmeyecegini
Yok eğer ciddi riskler barındırmayan bir durum ise ortak bir karar verin.

O is yapicam diye kadinin altinlarini bozdurup batan o kadaaar cokki. Esim boyle biseyle gelse asla vermem biseyimi.
Zaten o da sevmez cok risk almayı. Bence guvenilmiyorsa bastan verilmemeli o altinin, paranin yonetimi eşe birakilmamali sonradan boyle bileziklerimde bileziklerim diye aglanacaksa. Isin cirkin tarafi o bence.

Edit: konu sahibi alacaklidan betersin resmen :KK70:

Bas baya görgüsuzun onde gidenisin.
Paragozun zaten tekisin.
Para altın benim sevdigim insanin kulu köpeği olsun.
Ne insanlar varmış yazık gerçekten.
Ben olsam yuzune tukurur bosardim.
Hic zamaninda ben verdim ettim deme olmasi gereken zaten onlar.
Allah boyle insanlardan korusun.

Bilezik taksam ne takmasam ne bende takamadim hiç bileziklerimi iş için kullandık bizde ne oldu öldüm mu baya abartmissinz kusura bakmayın ama.

İçim sıkıldı. Tamam altınlar kadının hakkı bu mahkemede de böyle ama parasının durduğundan emin olsam istemezdim ben, al sat derken külli zarar çünkü. Ha takmak istemene de hak veriyorum seviyorsan takmak istemiş olabilirsin ne yalan söyleyeyim ben de seviyorum ama birincisi mutlu gününü zehir etmemek için o gün ısrar etmeyecektin, ikincisi eşin de suçlu en baştan parayla iş yapcam demeliydi, üçüncüsü ne kadar sevsen de takma bilezik filan ortalık hırsız arsız dolu. Alsan da doyamayacaksın yani

Evlendikten bir ay sonra altınları satıp araba aldık. O bir ay içinde de heveslenip aman doyayım deyip de altınları hiç takmadım. Ama şöyle de bir durum var: arabayı sattığımızda eşim parayı birine borç vermek istedi; o bilezikler benim mihrim dedim verdirmedim. Verdirsem büyük ihtimalle geri dönmeyecekti ben de mihir kozunu oynadım :) sonra o parayla tekrar araba aldık.

Eğer gerekliyse altın bozdurulur. Ama eşiniz iş yapacağım diye parayı batıracaksa da altınlarınıza sahip çıkın derim.

Ayrıca bilezikleri takıp doymak nedir yahu? Kaçıncı asırdayız?

Bilezik taksam ne takmasam ne bende takamadim hiç bileziklerimi iş için kullandık bizde ne oldu öldüm mu baya abartmissinz kusura bakmayın ama.
Ya öyle değil bazı kadının ruhunda var benim de öyle annemin de mesela. Annem 29 senelik evli ve hala evlendiğim gün altınlarımı aldılar diye üzülür içinde ukde kalmış.

X