Evlilik yıl dönümü hediyesi almayan eş ??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yazık deli galiba.

Şu an kitap yanımda değil ama Beyhaki'nin Adab kitabında bununla ilgili pek çok rivayetle karşılaşabilirsiniz.
Özelden mesaj atarsanız kitap elime geçince gönderirim size.

Şu an kitap yanımda değil ama Beyhaki'nin Adab kitabında bununla ilgili pek çok rivayetle karşılaşabilirsiniz.
Özelden mesaj atarsanız kitap elime geçince gönderirim size.
Ben de size mesaj yazacaktım özelden paylaşalım buradan şutlanmayalım diye. Teşekkür ederim, iyi akşamlar.

Allah başka dert vermesin benimde geçen tırnağım kırılmıştı çok ağlamıştım

Kadınlar yüzükleri görüp heves edip eşleriyle mi tartışırlarmış? Kocanız sizi kekliyor bence. Kılıf uyduruyor cimriliğine. Bu kadar saçma bir gerekçe olamaz çünkü. Yolda yürürken erkekler üf be yüzüğe bak yavrum hepsi senin mi diyecek sanki. Allahım akıl ver yarabbim

Dini kısmına yorum yapmayacağım çünkü saçmalık neyse konuya gelirsek objektif olarak size sürekli takılar setler almış. Türkiye şartlarında 5 bin liralık hediye fazla bir maaşı hediye olarak istiyorsunuz. Normalde de eşinizin düşünceleri dışında dışarda pek takı takmıyormuşsunuz ev içinde takmak için 5 bin fazla değil mi? Olanları zaten takarsınız evde takmak için bir maaş fazla bence. Peki siz eşinize ne alıyorsunuz böyle pahalı şeyler hep alınıyor sizde böyle pahalı hediyeler alır mısınız? Belki adam sıkıldığı için sürekli pahalı hediye almamak içinde böyle uydurma şeyleri bahane olarak öne sürüyor olabilir. Cimri olduğunu sanmıyorum cimri olsa o kadar pahalı takılar özel günler haricinde de almazdı.

Dalga geçme canım dini boyutundan düşünüyor. Hatta eşimin ailesi de çok kızıyor. Ama bu bizim görüşümüz diyor. Bu bilgileri de yeni öğrendi kursa falan gitmeye başladı biraz değişti. Ben de bir şey demiyorum rahatsız değilim. Önceden pırlanta takılaar alırdı hep. Kendiliğinden alırdı. Bir yüzük değil beş yüzük takardım. Ama şu an bir şey takmıyorum.

Eğer öyle bir hadis vaarsa söyle canım bilelim. Bizz de doğrusunu öğrenelim. Sevinirim.

Şu anlattıklarınıza bakınca biri bizimle dalga geçiyormuş gibi geliyor bana da. Erkekler yüzük takıyor diye kadına niye o gözle baksın ya bu deli saçmasına siz inanıyor musunuz gerçekten? Adam kafayı kırmış, sizi de inandırmış.

Eğer öyle bir hadis vaarsa söyle canım bilelim. Bizz de doğrusunu öğrenelim. Sevinirim.

Şimdi kitap yanımda değilde denk gelince göndereyim, hadis ezberimde değil çünkü şu an.
Siz de araştırıp öğrenebilirsiniz.
Ayrıca alyans vs takmanıza da mı karışıyor?
Hediyeleşme zorunluluğu konusundakş tepkiniz bir garip, ancak hayat görüşünüz uymuyorsa da ortak noktayı bulmak için karşılıklı çaba göstermek daha makul bir tavır.

Neyse canım sizi sinirlendirmeyim bu konu hakkında tam bilgim yok eşim takma diyor ve ben takkmıyorum. Konum hediye nerden nereye geldi

Kitap denk gelirse memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim alyans takmıyorum dışarda. Hediyeleşme zorunluluğu değğil önceden kendiliğinden alan biriydi ve ben ilk kez diler getirdim ve alamayacağını söyledi. Ben de üzgünüm

Şunu istiyorum denir mi hiç ya hem de 5binlik. Çok ayip bence. Içinden gelip sizi düşünerek aldığı hediye gibi de olmaz. Aa ne alacak acaba heyecanı da. Zorla yaptırılan şeyin kıymeti de olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…