Evlilik veya çocuk asla istemiyorum

Herkes istedigi gibi yasasin :) ben bu konuyu anlamadim onay mi istiyorsun? Alkislanmak mi? Garip birsey yok herkes evlenicek cocuk sahibi olucak diye bir kural yok ... evlenme cocuk yapma o zaman

Önceki konularıma bakarsan onay ve alkış isteyecek son kişi oldugumu anlarsın büyük cesaret isteyen konular çoğu ve hepsindede sert tepkiler yaşayacağımı bile bile açtım çünkü amaç tarafsız görüşleri toplamaktı, bu konudada olduğu gibi :)

He biz kötülük yapıyoruz doğacak olan çocuğumuza yani.
Kendin tercihine saygı bekliyorsun ama başkalarına saygı duymuyorsun o nasıl iş?
O kötülük olarak görüyor,siz görmüyorsunuz.
O onun düşüncesi,bu da sizin düşünceniz.
Size dünyanın en güzel şeyi gelebilirken,o bunu kötülük olarak görebilir. Bu gayet doğal bişey. Şuan siz saygı duymuyorsunuz.

Cevabim: garip degil!

Cümlemde hiçbir yargı belirtmedim allah aşkına neresinden saygı duymadığımı çıkardınız da muhalefet oldunuz. Lütfen alıntı yapmayın bir daha. Muhattabım siz değilsiniz.

Cümlemde hiçbir yargı belirtmedim allah aşkına neresinden saygı duymadığımı çıkardınız da muhalefet oldunuz. Lütfen alıntı yapmayın bir daha. Muhattabım siz değilsiniz.
"Kendi tercihine saygı duyulmasını istiyorsun fakat başkalarının tercihlerine saygı duymuyorsun o nasıl iş?" diyerek hesap sorarcasına bir yorum yaparsanız,bende size gereken cevabı veririm. Kimi alıntılayıp alıntılamayacağıma siz karışamazsınız,istediğim cevabı saygı çerçevesi içerisinde yazabilirim,buna karar verme hakkına sahip değilsiniz. İyi forumlar.

İşte bunlar tamamen benim içinde geçerli aynı düşünüyorum son sürat katılıyorum dediklerinize

Benzer endişeleri duyuyoruz.
Annelik harika bir duygudur benim kuzenlerimin bebekleri tam sevilesi ama çocuk hep bebek kalmayacak.
Ben bir kere anneme keşke daha geç evlenseydin de ben doğmasaydım ne gerek vardı ki dedim annem de zaten senin böyle bir ortamda yaşayacağını tahmin etsem seni asla yapmazdım, çocuk sahibi olmayı istemezdim dedi.
Herkesin çocuk sahibi olmama gerekçesi farklı ama tek cümleyle söylersem, hayat zor çok zor..
Hele bu devirde, kafamda huni ile gezmemek için gerçekten ciddi mücadele ediyorum..

Son düzenleme:

Ben çocukta pek seven biri değilimdir kuzenimin bebeği var çok tatlıdır mesela şöyle uzaktan severim ne kadar tatlısın sen diye hepsi o yani. sürekli yanımda durmasına katlanamam sürekli ağlaması zırlaması uyandırması beni hayattan soğutur zaten ileridede yeterince mücadele vermekle uğraşacağım için (ki kariyerimdeki hedefim cezaevinde üst rütbede çalışmak) siz düşünün artık gerisini

Çocuk konusunda fikrimin değişmesi için o çocuğun bu dünyadaki kötülüklerle kolayca baş edebileceği kadar çok büyük mal varlığına sahip olmam lazım.
Eğer çocuğun dünyadaki kötülüklerle baş etme yolunun çok büyük mal varlığına sahip olmasından geçtiğini düşünüyorsan bencede çocuk yapmamalısın.
Belki o mal varlığı (Allah korusun) çocuğun felaketi olacak nereden biliyorsun?
Çocuğa paradan önce bir düzgün bir karakter ahlak erdem sağlamaya çalışmalısın.
Gerçi yaşın 20.... Daha neler neler değişecek senin için...

Senin yaşındayken ben seksek oynuyordum canım , daha bunları düşünmen için çok erken zaten :)

İşte siz şunu anlamıyorsunuz ben doğum esnasında vefat ettim bebeği kurtardılar diyelim, babada düzgün değil diyelim. O çocuk napacak? Hiç mi isyan etmeyecek? Devlet korumasında yetişip kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışacak daha 18ine gelir gelmez. Bırakabileceğim hiç bir şey olmadıktan sonra neden bencilliğimin kurbanı olsun, hayatın bin bir türlü hali var. Olayı sadece maddiyatla bağlandırıyorsanız bu sizin sorununuz. Zaten refah içinde çocuk yetiştirebileceğimi bilsem fikrim değişir ve onu dünyanın kötülüklerine karşı eğitip öğretip ve kötülüklere değil iyiliklere uyan biri olarak yetiştiririm. Ama kalkıpta onun geçimini zor sağlayacaksam yada tek başına bile kalsa başka bir şeye muhtaç olcak olduktan sonra neden doğurayım üstüne bir de iyi ahlaklı dürüst bir evlat olsun diye uğraşayım. Dünyanın kahrını çeksin diye mi.

Bu arada senden 1 yaş büyüğüm.
Sence de evlenip çocuk düşünüp/düşünmemek için fazla erken değil mi? Daha hamsın.
Okulu bitirip kariyere,hayata atıl bakalım,zaman neyi gösterir bilemezsin.

Senin yaşındayken ben seksek oynuyordum canım , daha bunları düşünmen için çok erken zaten :)

Garipsiyor çevrem çok çabuk olgunlaştılar herhalde bende en son gittiğim festivalde yakartop oynamıştım işin tuhafı benden daha büyüklerdi oynayanlar :)))

Düzgün olmayan adamdan neden çocuk yapıyorsun peki?

Garipsiyor çevrem çok çabuk olgunlaştılar herhalde bende en son gittiğim festivalde yakartop oynamıştım işin tuhafı benden daha büyüklerdi oynayanlar :)))
Ben hala oynarım fırsat bulsam yada oynayacak birkaç kişi :)

Bu arada senden 1 yaş büyüğüm.
Sence de evlenip çocuk düşünüp/düşünmemek için fazla erken değil mi? Daha hamsın.
Okulu bitirip kariyere,hayata atıl bakalım,zaman neyi gösterir bilemezsin.

Yok zaten düşündüğümden değil çevremdeki arkadaşlarım o kadar garipsiyorki biz mezun olur olmaz evleneceğiz sen ne yapacaksın diyorlar. Fikirlerimi söylediğimde nasihat vermeye çalışıyorlar. Hani kendimden şüphe ettim yanlış bir yolda mıyım diye. Çünkü ideallerim arasında evlilik çocuk yerine kariyerim var sadece. Ot ot yaşarsın diyorlar

Ben çocuk severim ama şu an asıl neden her şey benim için çok belirsiz.
O çocuk stabil bir çevre, iyi maddi olanaklar ve manevi ilgilenilme ister, isteyecek de.
Öyle bazılarının dediği gibi doğar, büyür ne olacak olmuyor.
En azından benim çevremde öyle örnekler yok.
Çocuk demek emek demek.
Hem de yıllarca..
Ve o emeğin karşılığını alacak mısın o da muamma.. İşte en acısı da o..
Ama tabi ki güzel duygular, benim de çocuğum olsa onu çok severim ama olay sadece sevmek değil, başka şeyler işte..Mesela bundan yıllar sonra ben ölüp gidince nasıl bir coğrafyada yaşamak zorunda kalacak,kimlerle muhatap olacak, bana hayır duası mı verecek arkamdan sövecek mi?
Benim için bunlar önemli yoksa herkes doğurduğu çocuğu sever psikopatlar hariç.
Ama mesele doğurmak değil işte, yani bu konu ağır beyin yakan bir konu..
Herkes istediğini yapsın diyeyim de sonuca bağlayayım..

Ben hala oynarım fırsat bulsam yada oynayacak birkaç kişi :)

Böyle çocuk ruhu, genç ruhu dedikleri şey bence kimi insanda kalıcı ya ben eminim 30uma 40ımada gelsem hatta ömrüm o kadar olur mu bilmem 80e merdivende dayasam sağlığım iyiyse yine yaptıklarımı yapıyor olurum :))

Arkadaşların vizyonsuz. Üniversite biter bitmez evlenilir mi hiç? Burada günde kaç konu yazılıyor hiç mi ders almıyorlar. Koca bakmak,çocuk yapmak,ev çekip çevirmek çok mu güzel.
Ama...
20 yaş kariyer düşünmek için biraz erken.
Önce okulunu oku,mesleğini eline al,maddi olarak kendine yetmeyi evini idare etmeyi öğren,yaşayabileceğin her şeyi yaşa ve gez. Dünyayı,ülkemizi her yeri gez. Herşeye doy. Ondan sonra evlenip evlenmemek sana kalmış. Şuan bunları konuşmak için çok erken. Belki aşık olacak,seni değiştirecek bir erkekle tanışacaksın. Bunu bilemezsin ki.

Düzgün olmayan adamdan neden çocuk yapıyorsun peki?

Örnek verdim orada, ne olacağı hiç belli değil bu hayatta gibisinden. Düşünsenize göçüp gidiyorum dünyadan erkenden bir sebepten, çocukta babaya kalıyor. Adam evleniyor üvey anne çocuğu istemiyor. Adamda söz geçiremedi diyelim. Birisiyleyken mükemmel düzgün olup sonradan bozulan çok insan var. Bunlar tabi çok ama çok uç şeyler ama düşünmek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…