Evlilik veya çocuk asla istemiyorum

Ay bekar kalmak ot ot yaşamak mıymış

Yaşıtlarım anne olurken ben saçımı boyattım renkli saçla geziyorum aylardır. Dansa başladım haftanın üç dört günü dans ediyorum. Koca yok çocuk yok, 20 ülke gezdim, Türkiye'yi gezmeye başladım.

Hayattaki mutluluğu kocaya çocuğa endekslememek lazım. Herkesin mutlu, dolu hayat kriteri ayrı. Kimi hayatını evine kocasına adar ve bu onu mutlu eder. Kimi kendinden başkasının sorumluluğunu almaz öyle mutlu olur.

Etrafın ne dediğini bırakın, kendi istediğinize bakın.

Ben bunları hamileyken düsünuyordum, sen naptın:)) birak bunlati dusunmeyi hedefine odaklan. Evlilik cocuk sonraki hedef olsun

Ahhh canım yaşımız ilerledikçe ruhumuzu emiyorlar , maalesef.

Bak tatlım o kadar boş konuşuyorsunki şuan cevap yazmaya üşendim...
O zaman kafamıza meteor düşer diye sokağada çıkmayalım.
Tekrar ediyorum sen çocuk yapma. Evet çok isabetli bir karar.

Zaten tek başıma yaşıyorum senelerdir ayrı evdeyim aile desteği var tabii elbette. Bir yandan okuyorum bir yandan çalışıyorum. Yani kariyer odaklı hedef koyma nedenim ekonomik özgürlüğümü elime almış bir kadın olabilmek kimseye muhtaç olmamak ileride. Arkadaşlarım bilmiyor kk yı, söyleyeyim bari cidden okusunlar

20 yaşında döne döne koca arasanız garip olurdu zaten. O yaşta tek derdi evlenmek olan kadınları anlamıyorum, çocuk isteyenleri hiç anlamıyorum.
Maddi manevi bir çocuğa yetecek şartlar oluştuğunda çocuk yapılmalı.
Yapmak istemeyen de yapmaz. Herkes evlenmek, çocuk sahibi olmak zorunda değil.

Daha 20 yaşındasınız, hayatın ne göstereceği bilinmez, belki fikriniz değişir. Ben 29 yaşındayım, benimki değişmedi ama.
Evlenmek istiyorum ama hazır hissetmiyorum, çocuk istemiyorum.
20'lerin başında "30'lara gelince isterim herhalde" diye düşünüyordum. 30 olmak üzereyim, bir gıdım istek yok. Olsa da ortam bu haldeyken bastırırım.
Mutlu bir ailede büyüdüm ama yine de bir insanın var oluşuna sebep olmak istemiyorum. Bu çok büyük bir sorumluluk.
Ayrıca ne hamilelik, doğum gibi aşamaları kaldıracak gücüm var ne de bu ortamda çocuk yetiştirmeye çalışacak sabrım. Başka şartlarda başka bir ülkede yaşasaydım, bir gün hormonlarım beni esir aldığında yapardım belki 1 tane.
Keşke herkes kendisinin ve şartlarının farkında olsa da fırsatını bulan üremese.

Yok ya ne bakıcam etrafın dediğine toplumdan onay almak bile zerre umrumda olmadıgından zaten evliliğe gerek duymuyorum kime ne ben kimleysem yani :)) sadece kendimden şüphe ettim yani ben mi tuhafım yanlış mı düşünüyorum ileride zararını görür müyüm diye. Bende bayılırım renkli saçlara geçen sene gri ile lavanta rengi arasında gidip gelmekten saçlarım mahvolunca uzun süredir doğal rengime boyalı :))

Son düzenleme:
Ama bi bebeginiz olmasi kadar da guzel bir duygu yok.Bende yasamadan once bilmiyordum suan sadece onun icin yasiyorum.

O kadar güzel açıklamışsınızki hislerime tercüman olmuşsunuz diyebilirim hemde her kelimenizle. O kadar derin ağır konularki. Çocuğumun kendi bencilliğimin kurbanı olsun istemiyorum. Norveç, isveç, Danimarka gibi gelişmiş ülkelerde refah içerisinde yaşasaydım maddi olanağım iyi olsaydı ve iyi bir gelecek sunabilecek olsaydım bende belki otuzumdan sonra düşünürdüm bir çocuk sahibi olmayı o da çok düzgün sorunsuz uzun bir ilişkide biriyle yol kat edebilmişsem ve iyi bir baba olacağına eminsem

Annelik cok ozel bir duygu.esle mutlulugu karistirmiyorum

ama çocuğundan yana mutsuz olan annelerde var gerçekten çok büyük bir risk dünyaya can getirmek. annelik çok özel ve güzel bir duygu olabilir ama bazı insanlar inanın bu duygu uğruna doğurdukları çocukları perişan edebiliyorlar. Siz bilinçli ve ilgili bir annesiniz diğer konunuzdan tanıyorum, ama örneiğin bir çocuğun hem kendi başına bela açıp dolaylı olarak size bulaştırmayacağını garantileyemezsiniz

Böğrümüze böğrümüze keskin bıçaklar saplayanlar da var :) :)

Onu zaten ne siz sorun ne ben söyleyeyim. 15 yaşımdan beri kurduğum 3. uzun ilişkideyim. İlki çok uzun sayılmaz diğeri 1,5 yıl sürdü şuankide nerden baksanız 2yıl olacak. Öncekileri bakıcısı gibi eğitip büyütüp yolladım bir başkası takdir etti:)) kendimle birlikte onlarıda büyüttüm:)) Şuanki ise beni büyütme derdinde daha kendi büyümeden:))

Ben de eşten bahsetmedim zaten?
Anne olduğu için mutsuz olan veya keşke doğurmasaydım diyen kadınlar da var diyorum.
Tesekkurler cok dogru ama peki ilerde kimi kimseniz kalmazsa kendi caninizdan size yoldas bi cocugunuzun dag gibi arkanizda olmayacaginin da garantisi yok..Simdi boyle dusunebilirsiniz kisaca ilerde hersey icin cok gec oldugunda pisman olabilirsiniz.OZenebilirsiniz bir kere hamilelikten emzirmeye bebekle olmaya kadiniz cunku ruhumuzda var

Aslında o hisler tamamen hormonel durumlar belki elbet bir gün yaşarım ama yinede önceliklerim arasında olmadığı için başka uğraşlarım sayesinde o his körelir zaten

Hanımlar,
konu içeriği nedeniyle evlilik ve çocuk düşünmemeye olumlu bakanlarda olacaktır, olumsuz bakanlar da, önemli olan görüşlerimizi karşımızdakine dayatmadan, polemiğe girmeden, üsluplara dikkat ederek yazmak.

Lütfen üsluplara dikkat ediniz, polemiğe girmeyiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…